עבור לתוכן

החלפה של לוח אם בעקבות תקלות.

Featured Replies

פורסם

אז ככה חברה לפני חצי שנה קניתי את המחשב שלי וכעבור  חצי שנה נהיו לי בעיות אחרי בדיקת מעבדה אמרו שלוח אם שלי לא תקין ואני צריך להפעיל אחריות אני ביגלל זה רוצה לשדרג ללוח יותר טוב ואמין בגדר היכולת והדברים שכבר קניתי ישמח לחוות דעת .

Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 זה הלוח אם התקול רוצה להחליף.
אם אתם ממליצים על משהו חילופי או לישאר עם אותו לוח אם ישמח לדעת למה..
מיפרט של המחשב שלי..

• מפרט מחשבI7 4790K
    Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5
    G.Skill Aegis 4x8
    ti g1 Gigabyte GTX980
    SeaSonic 850W 80+ Gold 
    CoolerMaster CM Storm TROOPER Window Black ATX X2
  • גאדגטיםRoccat Isku FX Multicolor Gaming
    Roccat Tyon 8200DPI All Action Multi-Button
    Roccat Siru Desk Fitting
    Kingston HyperX USB Cloud II

פורסם

1. מה בדיוק הבעיה עם לוח האם?

2. האם נבדקו שאר הרכיבים במחשב (ובפרט הזיכרון והתקני האיחסון) ונמצאו תקינים?

3. האם המעבדה שקבעה שלוח האם לא תקין היא גם זו שממנה רכשת את לוח האם, כלומר היא זו שאמורה לתת לך לוח אם אחר?

4. לוח האם GA-Z97X-Gaming 5 נראה לוח אם דיי סביר לתושבת 1150 והוא אמור גם להתאים להמהרה קלה עד בינונית. יש לציין כי כל לוחות האם נותנים ביצועים דומים עד זהים, כך שהחלפת לוח האם באחר לא תיתן ביצועים טובים יותר. לכן השאלות שיש לשאול הן:

א. מה לא מספק אותך בלוח האם הנוכחי? האם חסרים לך חיבורים או יציאות כלשהם? האם יש צורך בחיבורים "לא סטנדרטיים"?

ב. האם יש צורך בלוח האם המתאים להמהרה כבדה?

ג. האם החנות/המעבדה יתנו לך זיכוי על הלוח הקיים או שיש צורך לקנות לוח אם חדש לגמרי? בכל מקרה יש לציין את התקציב לשידרוג הלוח ורצוי גם את מבחר הלוחות והמחירים שלהם שהחנות מציעה.

בלי לדעת את כל הנ"ל (ובקיצור - דרישות ותקציב) זו דיי בעיה להתאים לוח אם.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לוח האם לא מזה שאינו בלי זיכרון ומבצע איתחולים בלתי פוסקים. כן שאר הרכיבים נבדקו ונמצאו תקינים פרט למעבד שלא נבדק.. 

לא המעבדה שאמרה לי שהוא לא תקין מעבדה חיצונית.חיבורים של ה state לא נוחים וחסר חיבורים למאוורים לשליטה עליהם. הכל זה לא קריטי יותר מפריע לי זה שהלוח אם לא תקין אחרי כמה חודשים בלי אוברלוק ושום שינוים. 

אין צורך בלוח להמרה כבדה אלה עם כן זה מבטיח לי עבודה יותר טובה של המחשב. החנות היא קי אס פי וניראה לא תיתן לי חלק חדש באחריות אלה תחליף לי אותו בחלק שיש להם במלאי במעבדה שזה רק אומר שהוא לא חדש אי אפשר לדעת כמה זמן ואיך עבדו איתו לכן אני יבקש מהחנות או לוח אם חדש מהקופסא שזה יהיה קשה או לקבל אפשרות לשדרוג הלוח אם וכן אני כאן מתיעץ לאיזה לוח אם לשדרג. 

פורסם

החנות חייבת לתת לך חדש מהקופסה.

אני רואה שאני בדור שקיבל כוויות מKSP, יש כבר דור שלא מרגיש את הכוויות.

מזה חלק במעבדה? כל עוד הלוח מיוצר הם צריכים לתת לך חתיכה זהה. וזה בכלל היצרן.

אני מקווה שלא הבנתי אותך נכון, מאוד מקווה. כי ''לוח אם חדש מהקופסא שזה יהיה קשה'' זה מופרך. מופרך.

כל רכיב ולא משנה כמה יהיה יקר יכול להיות לא תקין. תמיד יש פגם. ראה את הLG G4, שהוכתר למכשיר המושלם, הכי נמכר כרגע אני חושב, והנה יש תקלה שמפילה את המכשירים האלה כמו זבובים. מכשיר שמיוצר בסטנדרטים הגבוהים ביותר, וזה סתם דוגמא.

אבל אם אתה מרגיש חשש לגבי הלוח, אני לא שמעתי על בעיות ספיצפיות או פגם ביצור של הלוח אבל שאל את הרב גוגל. אם זה בעיה ידועה שחוזרת על עצמה וזה אכן פגם ביצור תנסה להוציא לוח אחר. אבל לוח אחר באמת הם לא חייבים לתת לך .

פורסם
  • מחבר

בחוזה שאה חותם כשאתה מקבל את המוצר כתוב"אחריות2.אין חובת החלפה בחדש , החברה שומרת לעצמה את הזכות לזכות את הלקוח עבור המוצר הפגום." 
בקיצור אני לא בא ליתלונן עליהם הכל בסדר אני רק חושב שהם לא יחליפו אותו לאחד חדש מהקופסא אז אני מראש כבר חושב על לשדרג את הלוח אם בשביל באמת לקבל מוצר חדש ותקין.

פורסם
  • מחבר

אין הגבלה בתקציב לשידרוג .
רק יש עדיפות לישאר עם חברת גייביט על מנת לא ליצור בלאגן עם החלקים האחרים גם הכרטיס מסך של גיבייט והמעבד עבד עם לוח של גייביט אז לא רוצה שזה יגרום לבעיות ובלי אין רע להחלפת גם המעבד..
יש רצון לSLI בהמשך אז חשוב שגם לא תיהיה בעיה ושהלוח יתמוך.
יהיה גם בהמשך שילוש של מסכים ..
גם יש 4 סלוטים ל זיכרון של 8 גיה עם יש אפשרו ללוח עם 8 סלוטים ניראה לי שזה יהיה עוד יותר טוב חשוב שאתם נותנים עצה ליראות את המפרט של המחשב שמצוין למלאה..
אני הולך מאוד לקחת לצומת לב את העצות שלכם אז מבקש רק מאנשים שמבינים להגיב..
מראש תודה על העזרה שלכם הפורום הזה עזר לי מי תחילת הקניה והשידרוגים שלי עם המחשב אז שוב ודה =]

פורסם

@Svat Svytoslav Alekseev

1. ב KSP יכולים לכתוב מה שהם רוצים בחוזה שלהם - זה לא הופך את זה לחוקי. לפי חוק הגנת הצרכן כתוב בפירוש שהתיקון יחזיר את המוצר למצב שבו הוא היה לפני הקילקול, ואם נעשתה החלפת חלקים, אז החלקים יהיו חדשים ומקוריים. אם היצרן לא יכול לבצע זאת, הוא צריך לתת לך מוצר חדש זהה או "מסוג ואיכות דומים ושווי ערך" או להחזיר לך את הכסף ששילמת עבור המוצר. לפי הבנתי זה אומר שהאפשרוית הן:

א. שיתבצע תיקון במוצר הספציפי שלך. במקרה כזה יעשה שימוש בחלקים חדשים ומקוריים, וזה בד"כ אומר תיקון במפעל.

ב. שתקבל מוצר חדש זהה.

ג. שתקבל מוצר חדש שווה ערך.

ד. שתקבל את הכסף ששילמת.

2. לפי מה שאתה כותב, לוח האם הקיים (ה GA-Z97X-Gaming 5) עונה על כל הדרישות שלך (4 חריצי הרחבה לזיכרון, תמיכה ב SLI ותמיכה בהמהרה קלה עד בינונית).

3. לא הבנתי בדיוק למה הכוונה ב:

ציטוט של Svat Svytoslav Alekseev

חיבורים של ה state לא נוחים וחסר חיבורים למאוורים לשליטה עליהם.

בהנחה שהתכוונת לחיבורי ה SATA, אז מה בדיוק לא נוח בהם?

מה לא בסדר עם חיבורי המאווררים? אני רואה שהלוח מציע 5 חיבורי 4-פינים. אם חסרים לך חיבורים למאווררים או אפשרות שליטה עליהם, תמיד אפשר לקנות בקר מאווררים.

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע על החוק להגנת הצרכן אבל זה לא תקף ברגע שאתה חותם על זה.. 

בכל מיקרה כן האפשריות שלי זה מה שציינת ויש עוד אפשרות היא לשדרג וזה מה שאני כניראה יעשה כי הם לא יתנו לי מה שהם צריכים באמת לתת לי אז ביגלל זה רוצה לשדרג או לגיימינג 7,או לgt הגרסה אחרונה שהם מצעים למעבד שיש לי.. 

וכן ידוע לי על בקרת מאווררים אבל זה הופיע לא קלה ואין לי זמן להתעסק עם זה ביגלל זה חשבתי אולי יש משהו יותר טוב.. 

כן הטלפון תיקן אותי לא נכון דיברתי על הsata. 

החיבור מתבצע ליד הכרטיס מסך וליד עוד כמה חיבורים אז חשבתי עם יש משהו חדש ונוח לזה..  בכל מיקרה השאלה שלי היא עם כדי לי לשדרג ולאיזה מהם כדי.. 

פורסם

חוק הגנת הצרכן הוא לא חוק שאפשר להתנות עליו, כמו שגם אם חתמת שאתה עובד תמורת 5 שקלים לשעה זה לא חוקי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אין טעם לשדרג?! פשוט לרייב איתם על החולה של המוצר בחדש? 

לא כדי לי פשוט לשדרג לבין המוצרים שציינתי מי קודם? 

פורסם
  • מחבר

בעיה חדשה צצה לי הם החזירו לי כרגע תשובה שהמוצר שמסרתי לתיקון נימצא תקין אבל אני בוודאות יודע שהוא לא תקין.. מה עושים עם כזה דבר? 

פורסם

פונים ליבואן.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה אני כרגע מיתעסק עם כל העניין הזה !
בכל מיקרה יש לי רצון לשנות את הלוח אם אני ישמח עם תציעו ותביאו חוות דעת על שתי הלוחות אם גיימינג 7 וGT של גייביט
שוב מעריך כל עזרה שלכם!

פורסם

הכנתי לך השוואה בין התכונות של הלוחות GA-Z97X-Gaming 5, GA-Z97X-Gaming 7 וה GA-Z97X-Gaming GT מבחינת התכונות:

56b2e24c9bad7.png

בגדול, מבחינת התכונות, אני לא רואה הבדל גדול בינהם, ולכן אם אתה לא צריך עוד 2 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי או עוד 2 חיבורי SATA, אני לא רואה טעם בשידרוג ה GA-Z97X Gaming 5, לפחות לא בתוספת תשלום.

שים לב שב GA-Z97X Gaming GT אין חיבור M.2 אבל מצד שני הוא תומך במערך SLI של 3 ואפילו 4 כרטיסי מסך של NVIDIA (למרות שמעטים האנשים שצריכים או מסוגלים להרשות לעצמם מערך כזה).

מבחינת יכולת ההמהרה - אני לא יודע אם יש הבדל גדול בינהם. כל הלוחות נראים לי מבחינה חיצונית דיי דומים (אותו מספר של שלבי ייצוב מתח למעבד ומיקום זהה של רוב הרכיבים), למעט העובדה שב GA-Z97X Gaming 3 אין כפתורי הדלקה ואיתחול ותצוגת LED (לאיתור תקלות) מובנים ושב GA-Z97X Gaming GT יש צינורות להולכת חום בין גופי הקירור. אם אתה מעוניין בהמהרה אני מציע שתשאל בפורום אוברקלוקינג שם אולי יוכלו לתת לך תשובה טובה יותר.

רק שיהיה ברור - מבחינת הביצועים לא אמור להיות הבדל בין כל לוחות האם, כך שגם אם תחליף את לוח האם אתה לא אמור להרגיש שיפור ביצועים כלשהו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אבל העזרה וההשווה שהכנת בשבילי זה עזר לי מאוד !
א החלטתי לישאר עם הגיימינג 5 אלה עם כאן הם יעשו לי הרבה בעיות ואז יבקש פשוט לשדרג לGT מי חוסר ברירה ורצון להחזיר את המחשב..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים