עבור לתוכן

זיכרון 4X4 vs 2X8 מהירויות שונות

Featured Replies

פורסם

אני משדרג את המחשב שלי, למפרט הבא:

מעבד: i7-5820K

לוח אם: MSI X99 UD3

זיכרונות: יש לי שתי אפשרויות, האחת היא 2X8 במהירות 2133 או 4X4 במהירות 3000. כמובן שמדובר בDDR4

אני מקבל את השילוש מהעבודה, עם שני האפשרויות שלמעלה, ללא אפשרות מחוץ לכך.

1) יש רק 4 סלוטים לזיכרון בלוח האם, כך שאם אני לוקח זיכרון 4X4 אני ממלא את כל הסלוטים, אך הזיכרון הוא בתדר מהיר.

2) אם אשתמש ב2X8, אוכל לשדרג בהמשך, אך באותה מידה, חבל שלא אשתמש בזיכרון מהיר עד השידרוג, כי עד אז כנראה שאשדרג ליותר מכך.

אודה לעזרה בנושא, אני רוצה להרכיב את המחשב הערב.

פורסם

הדגם של הלוח לא מצלצל לי, אני מניח שהתבלבלת עם דגם של גיגהביט.

קודם כל אי אפשר להמליץ מבלי לדעת מה יהיו השימושים שלך. ברוב השימושים היום יומיים לא יהיה הבדל מורגש כלל, אבל אם אתה עוסק באפליקציות שעובדות עם הזכרון בצורה אינטנסיבית אז כן מומלץ לקחת זכרונות בתצורת 4X4 כדי שיעבדו בQUAD CHANNEL. במקרה הזה גם מהירות זכרונות גבוהה יותר תתרום לביצועים.

אני אישית לא ממליץ על זכרונות במהירות 3000. זוהי מהירות בעייתית יחסית ולרוב מי שקונה זכרונות כאלו נתקל בבעיות יציבות מצד המעבד או מצד הלוח אם שאינם מוכנים לקבל אותם. כלומר שיכול להיות שבסוף תמצא עצמך משתמש בפרופיל במהירות שנמוכה מ3000. זכרונות כאלו יכולים גם להגביל את המהרת המעבד אם אתה מתכנן להמהיר.

דבר שני, ההבדל בביצועים מאוד מינורי. (שוב, תלוי בשימושים שלך.)

במשחקים הנשענים על המעבד זכרונות מהירים ישפרו ביצועים (משתנה ממשחק למשחק, יכול להיות הבדל של FPS בודד ויכול להיות הבדל של 10-20 ואפילו יותר) ובמשחקים שנשענים על הGPU לא ישפרו דבר.

http://www.anandtech.com/show/8959/ddr4-haswell-e-scaling-review-2133-to-3200-with-gskill-corsair-adata-and-crucial/4

http://www.anandtech.com/show/8959/ddr4-haswell-e-scaling-review-2133-to-3200-with-gskill-corsair-adata-and-crucial/5

http://www.anandtech.com/show/8959/ddr4-haswell-e-scaling-review-2133-to-3200-with-gskill-corsair-adata-and-crucial/6

באפליקציות כבדות יש שיפור לא קטן בביצועים.

לדעתי DDR4 מציע רוחב פס גבוה מספיק. אם אתה רואה את עצמך משדרג ל32GB בעתיד אז תקח זכרונות בתצורת 2X8, רק תקח בחשבון שתצטרך להוסיף זכרונות זהים בעתיד בכדי למנוע בעיות תאימות.

פורסם
  • מחבר

אכן, מדובר על לוח של ג'יגהבייט.

המחשב מיועד לשימוש יומיומי ולמשחקים כבדים וקלים.

זה שידרוג מהמפרט שמופיע בצד.

האם יהיה הבדל מורגש (אפילו קטן) בשימוש יומיומי כגון שימושי דפדפן וגיימינג? אני עם עשרות טאבים בו זמנית באופן קבוע

פורסם

אני לא חושב שתגיע לניצול של 32GB עם השימושים הללו. עם אותם השימושים אני כמעט ולא מנצל 8GB, ויש לי 16. 

אני מציע שתקח את הזכרונות המהירים, במקרה הכי גרוע ויהיו בעיות יציבות פשוט תשתמש בפרופיל XMP במהירות נמוכה יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

פורסם

1. באופן רישמי - גם המעבד Core i7-5820K וגם לוח האם GA-X99-UD3 של GIgabyte תומכים בזיכרון DDR4 בתדר של 2133MHz, ולכן כל מה שמעבר לכך למעשה נחשב כהמהרה של הזיכרון (בקר הזיכרון נמצא על המעבד ולכן טכנית מדובר בהמהרה של המעבד).

2. אני דיי מסכים עם מה ש Nightbeat כתב -  אתה צריך לברר כמה זיכרון בדיוק אתה צריך והאם היישומים שלך ירוויחו מרוחב פס גדול יותר לזיכרון:

א. אם אתה יודע שאתה תצטרך יותר מ 16GB של זיכרון או שאתה מתכנן להוסיף זיכרון בקרוב, אז התצורה של 2X8GB תתאים לך יותר.

ב. אם אתה יודע אתה לא תוסיף עוד זיכרון בהמשך או שאתה יודע בוודאות שאתה תרוויח ביצועים מרוחב פס גדול יותר לזיכרון, אז תצורה של 4X4GB תתאים לך יותר (תצורת זיכרון של 2X8GB בתדר של 2133MHz בתצורה של ערוץ כפול תיתן לך רוחב פס לזיכרון של של כ 34GB/s, ואילו תצורה של 4X4GB בתדר של 3000MHz תיתן לך רוחב פס של 96GB/s).

הערה: אם אתה מתכנן להתקין יותר מ 32GB של זיכרון, אתה תצטרך להחליף את כל מודולי הזיכרון שלך בכאלו בנפח של 16GB. במקרה כזה כנראה יהיה עדיף לקחת זיכרון בתצורה של 4X4GB העובד בתדר של 3000MHz פשוט כי הערך הכספי שלו קצת יותר גדול מאשר זיכרון בתצורה של 2X8GB בתדר של 2133MHz (אני מניח שהעלות של שתי תצורות הזיכרון זהה עבורך), ולכן תוכל להרוויח עליו יותר במידה ותחליט למכור אותו.

3. בנוגע לביצועים באופן כללי:

ציטוט של דובי770

המחשב מיועד לשימוש יומיומי ולמשחקים כבדים וקלים.

שוב - הביצועים שתקבל תלויים באופן בו המשחק משתמש בזיכרון, אבל ברוב המשחקים כנראה שלא יהיה הבדל ביצועים מורגש, אם בכלל (אולי אפילו גם ביחס לזיכרון DDR3 בתדר של 1600MHz). בכל מקרה מומלץ שתחפש מבחני ביצועים למשחקים שלך ותראה האם הם ירוויחו מרוחב פס גדול יותר לזיכרון.

ציטוט של דובי770

האם יהיה הבדל מורגש (אפילו קטן) בשימוש יומיומי כגון שימושי דפדפן וגיימינג? אני עם עשרות טאבים בו זמנית באופן קבוע

עבור שימוש "משרדי" כמו גלישה באינטרנט או אופיס, לא יהיה כל הבדל מורגש בביצועים. למעשה, היות ואתה מדבר על דפדפן עם עשרות טאבים פתוחים כל הזמן כאן השיקול צריך להיות נפח הזיכרון הכולל ולא "מהירות" הזיכרון, שכן גם הזיכרון הכי מהיר לא יעזור לך אם לא יהיה לך מספיק ממנו.

פורסם
  • מחבר

smalul, תודה על התשובה הנרחבת

1) האם כשאני ממהיר את המעבד אני צריך לגעת במהירות הזיכרונות?

2) אקח את ה4X4. אני יכול להחליף בהמשך לנפחים אחרים, אך הזיכרונות של ה3000 יפים יותר (g.skill ripjawsz אדומים) בעיני.

פורסם

אני די בטוח שלבקר הזיכרון יש מכפילי תדר (או "מחלקים") שקובעים את תדר הזיכרון (ביחד עם תדר הבסיס). לכן כל עוד אתה לא משנה את תדר הבסיס או את מכפלת הזיכרון, תדר הזיכרון לא אמור להשתנות. כמובן שאם יש לך זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר הגבוה מ 2133MHz אין סיבה שלא להפעילו בתדר כזה (אלא אם כן הדבר גורם לבעיות, והיו דיווחים על בעיות כאלו). בנוסף, אם אתה מבצע המהרה, המטרה שלך היא לקבל את הביצועים המקסימליים מהחומרה שלך, וזה כולל גם את הזיכרון, ולכן אתה כנראה תרצה להפעיל את הזיכרון לכל הפחות בתדר המקסימלי שהוא מיועד לעבוד בו. אם אתה מבצע המהרה של המעבד ע"י שינוי תדר הבסיס, אני דיי בטוח שהדבר ישפיע גם על תדר הזיכרון, ולכן יש לשים לב גם לתדר הזיכרון במצב כזה.

הערה: ניתן לבצע גם המהרה לזיכרון בלבד, דבר שכולל העלאת תדר העבודה שלו, שיחרור תיזמונים, העלאת מתח ובדיקת יציבות - בדיוק כמו המהרה רגילה לכל רכיב אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה הנרחבת, ארכיב את המחשב ואתחיל לעבוד על כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים