עבור לתוכן

לקראת ה OC הראשון שלי. שאלות והמלצות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. אני כרגע בשלב הלמידה של המערכת שלי וביוס שלי ואת האופציות של השינויים. פה אני צריך עזרה שלכם:

המערכת שלי היא:

מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON

2סטיקים של 128 +2 סטיקים של 256 MB

לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה).

שנכנסים לביוס יש לי כמה אופציות לשינוי תחת ADVENCED CHIPSET FEATURES ב system preformance יש לי כמה מצבים:

הראשון: NORMAL לשונית ה FSB עומדת על 166 MHZ לשונית ה FRAME BUFFER SIZE על 32 M וכך הלאה.

השני מצב TURBO לשנוית ה FSB שוב על 166 ואותו הדבר לשאר הנתונים. אתמול העברתי את זה לטורבו והמחשב לא עלה. כתב לי שחסר אזשהו קובץ. החזרתי את זה לנורמל והכל טוב ויפה.

והמצב השלישי: MANUAL - וזה המצב לשינויים. פה ככל שאני מעלה (רק על הנייר, לא שמרתי ועשיתי ריסטרט) ה RESULTING REQUENCY גם עולה (וזה לא ניתן לשינוי).

המלצות?

עד כמה לנסות בפעם הראשונה?

דרך איזי טיון הגעתי עד ל 182 (ומכפלה קבועה של 11.0) האם לנסות גם כאן?

אגב הזכרונות שלי הם על 333 MHZ זה משנה משהו?

ואם יש צורך (לקראת הOC) לעדכן את הביוס?

תודה על הסבלנות.

פורסם

קודם כל יפה שאתה זהיר ומסודר.

יש ברשת מדריכים ל BIOS OPTIMIZATION - תלמד אותם.

בעיקרון אתה רוצה לדעת כמה יגיע המעבד ללא המהרת הזיכרון ( כלומר לא לעשות 1:1 ) וכמה הזכרון ללא המעבד.

ואח"כ ביחד. כל זאת תוך שימת לב לטמפרטורות היחסיות - כמה המעבד מעל המארז וכמובן אבסולוטית.

אם התכנה ביצעה לך 11X182 אז אתה יכול להעביר את ה BIOS לכך, בתנאי שהטמפ' CPU מתחת ל50C (אבס')תמיד ! .

אם אתה יכול לשנות את הFSB וכ"ו מתוך וינדוס זה יותר נוח כמובן.

אתה יכול לשפר את הקרור . הן של המעבד (משחה תרמית טובה ) והן של המארז (זרימת אויר נכונה בפנים).

בעיקרון אין צורך לעדכן את ה BIOS אם אין בעיה. תבדוק בדף של הלוח מה השתנה בBIOS האחרון.

הקובץ שחסר זה בגלל שהטורבו קבע אוברקלוק גבוה מדי בנתונים הקיימים והוא של וינדוס - לא נורא אבל זה אומר שהמעבד לא פועל באופן יציב. אבל

מה שחשוב זה למה ה TURBO על 166 חירבש , כי DDR 333 פירושו 166FSB (כפול 2) .

פורסם

כדאי מאוד לעדכן ביוס לגרסה הכי חדשה זה כמעט תמיד נותן שיפור ביכולת האורקלוק של הלוח אם.

פורסם

אל תבנה על זה בגיגבייט וקודם תבדוק אם יש רשימת שיפורים

וכמו שאמרו הרבה חברות לפני כן, אם הכל תקין אין סיבה לעדכן ביוס\קושחה, חבל לקחת סיכון סתם

ביצועים טובים יותר זה לא בהכרח יתן, אם לא מצויין בפירוש

והסיכון הוא שאם תגרם בעיה עקב עדכון ביוס, ברוב החנויות יבטלו לך את האחריות

פורסם

ב-א-מ-ת , ואיך בדיוק יודעים שעדכנת ביוס ?? זה כמו שאתה אומר "אוברקלוק מבטל אחריות" ומי לעזעזל יודע שעישת אותו? בא לחנות ואומר שפריט כלשהו התקלקל וזהו הם לא יתחילו לחקור אותך, אלא אם כן אתה מספיק דפוק להגיד להם שעשית אוברקלוק(רוב החנויות הרגילות אפילו לא יודעות על קיומה של המילה הזו).

מה גם אם מתקינים לפי ההוראות אין סיבה שבעולם לקלקל. וגירסת ביוס עדכנית 99 אחוז תורמת ליכולת אוברקלוקינג. אני לא אומר את זה סתם אלא מניסיון.

פורסם

תסלחו לבאג2000 הוא חיי בבועה משלו...

תשמע חמוד אני לא יודע איפה אתה חיי אבל אוברקלוקינג זה טרנד חדש שתפס תאוצה חזקה מאוד בעולם המחשבים בשנתיים האחרונות

וכן כן.. גם טכנאי מחשבים מעודכנים בעולם המחשבים, כמה שזה קשה לקלוט אבל גם להם יש קשר למחשבים זה לא רק בעבודה בתיקונים.. נכון נשמע מוזר?

המעבדות של החנויות\של היצרנים לא מפגרות והם יכולות לדעת

ברגע שנתקע לו המחשב והעדכון לא הצליח הם יכולים לדעת מה קורה

שוב אני מדגיש, אם הבעיה נוצרה כתוצאהההההה!!!!!!!!!!!! מהעדכון ביוס\אוברקלוקינג

בקיצור אם זה לא נותן לו שיפור על בטוח (וזה לא) אבל זה נותן לו סיכון (כלשהו) למה לו לעשות את זה?

הכל כמובן החלטה שלו.. אני אמרתי את שלי "אם זה עובד, למה לגעת?"

עדכון ביוס\קושחה זה לא WINDOWS UPDATE של מיקורוסופט שמומלץ לעשות כל פעם שיוצא חדש..

פורסם

WTF ???? !! VATOS LOCOS??? ZE ANI "IN-LOR" !! ZOHER OTI AHI ? ;D

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אתה רוצה לדעת כמה יגיע המעבד ללא המהרת הזיכרון ( כלומר לא לעשות 1:1 ) וכמה הזכרון ללא המעבד.

ואח"כ ביחד. כל זאת תוך שימת לב לטמפרטורות היחסיות - כמה המעבד מעל המארז וכמובן אבסולוטית.

אם התכנה ביצעה לך 11X182 אז אתה יכול להעביר את ה BIOS לכך, בתנאי שהטמפ' CPU מתחת ל50C (אבס')תמיד ! .

אם אתה יכול לשנות את הFSB וכ"ו מתוך וינדוס זה יותר נוח כמובן.

אתה יכול לשפר את הקרור . הן של המעבד (משחה תרמית טובה ) והן של המארז (זרימת אויר נכונה בפנים).

בעיקרון אין צורך לעדכן את ה BIOS אם אין בעיה. תבדוק בדף של הלוח מה השתנה בBIOS האחרון.

הקובץ שחסר זה בגלל שהטורבו קבע אוברקלוק גבוה מדי בנתונים הקיימים והוא של וינדוס - לא נורא אבל זה אומר שהמעבד לא פועל באופן יציב. אבל

מה שחשוב זה למה ה TURBO על 166 חירבש , כי DDR 333 פירושו 166FSB (כפול 2) .

אוקי תודה על ההסבר המלומד. אני ממשיך לשאול ברשותכם לפני שאני עושה משהו:

אז לעלות את הFSB אני כבר "יודע" ולפי מה שהבנתי אני יכול לעלות עד בערך 182.

פה אני נשאר אם המהרת הזכרונות, ז"א אני ממהיר את המעבד והזכרונות נשארים במהירות של 333MHZ. אבל!!! כאשר אני בMENUAL ואני משנה את הFSB (מעלה אותו) ה RESULTING FREQUENCY גם עולה. מה זה ולמה זה עולה יחד עם הFSB?

כל השינויים הנ"ל (אומנם על הנייר) הם ללא שינוי במתחים בכלל! (האמת שזה יותר שאלה מאשר לקבוע עובדה).

ולגבי הטמפ' החלפתי את המאוור של המעבר לVENTAC והמקסימום (בינתיים ללא OC) זה 58 מעלות. אבל יש לי חרא של איוורר במארז.

יש לי מארז פשוט עם מאוור מוציא של 80 פשוט. ואני צריך לשים אחד מכניס.

שוב תודה על הסבלנות של כולם פה.

נ.ב.

אחרי כל זה החלטתי לשתף אתכם: העליתי את המהירות הבאס ל 170 ובנתיים הכל עובד יופי. האם אני צריך לעשות בדיקת מאמצים (לפי התוכנה הזו שיש במדור ההורדות)? ודבר שני האם צריך לתת למחשב קצת להתרגל להמירות הנוכחית ואז להעלות? או שאפשר ישר להתחיל במשהו כמו 180?

פורסם

תראה בעיקרון נראה לי שאתה תצליח הבעיה היחידה שיכולה להגביל זה הכרטיס מסך המובנה והזכרונות החלשים...

ד"א הברטון שלך אתה מצליח לשנות לו מכפלה?

פורסם
  • מחבר

אני עוד מחפש מהשהו לגהי הכרטיס מסך. ולגבי הזכרונות 2 הסטיקים של ה 128 הם 333MHZ השניים של ה256 הם 400MHZ אבל הם פועלים על 333 כי הלוח אם שלי תומך ב 333MHZ.

אגב לגבי מתחים, אני צריך לשנות משהו? ומתי יודעים שצריך לשנות משהו?

ועם איזה תוכנה (טובה ומומלצת) עדיף לבדוק יציבות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים