עבור לתוכן

התקנת ווינדוס 7 עם הארדיסק 3TB

Featured Replies

פורסם

שלום רב

לאחרונה קניתי מחשב עם הארדיסק 3TB אני מנסה להתקין עליו ווינדוס 7 מ-BOOT USB.

התקנתי כרגיל וגיליתי שווינדוס מכיר רק ב-2 ג'יגה.

מסתבר שכדי שווינדוס יכיר ב-3 ג'יגה צריך להתקין בשיטה שנקראת GPT (במקום MBR).

לשם כך הבנתי שה-USB שלי צריך להיות מראש מוכן ל-BOOT בתצורת EFI וכך עשיתי (באמצעות תוכנה שנקרא Rufus).

הכנתי אותו ואכן ה-BIOS זיהה אותו בתור EFI, אבל מיד לאחר מכן כתב please insert bootable media.

מה לעשות?

פורסם

לא היית צריך להמיר את ההתקנה אלא א הדיסק עצמו עליו אתה מתקין

דרך אגב תצטרך לדאוג להחליף ב bios את ה boot שיהיה בצורת uefi

פורסם
  • מחבר

נחום - כשהתקנתי כרגיל זה לא הותקן בפורמן GPT. כשעשיתי את ההמרה הידנית ל-GPT עם Shit+F10, ההתקנה אמרה שאי אפשר להתקין על הכונן.

יכול להיות שזה בגלל שהמדריך רלוונטי לווינדוס 8.

אביתר - לפי מה שהבנתי אם הדיסק עצמו לא מתאים, אי אפשר יהיה לעשות BOOT במצב EFI. ורק ככה אפשר יהיה להפוך את הדיסק ל-GPT.
ה-BIOS שלי הוא כבר תומך UEFI לפי מה שאני מבין (כשלוחצים על DEL ומגיעים להגדרות זה בערך מה שמוצג)

נערך על-ידי blue24

פורסם

אם אתה מעוניין לאתחל את המחשב מדיסק קשיח בנפח הגדול מ 2TB, מספר דברים צריכים להתקיים:

א. הביוס צריך לעבוד במצב UEFI.

ב. הדיסק הקשיח צריך להיות מפורמט כ GPT ולא כ MBR.

ג. מערכת ההפעלה עצמה צריכה להיות מסוגלת לעבוד עם ביוס UEFI.

לכן מה שאתה צריך לעשות הוא להיכנס לביוס, להגדיר שהוא יעבוד במצב UEFI ולא במצב CSM או Legacy, לאתחל את המחשב מכונן ה USB, לוודא שהדיסק הקשיח מפורמט כ GPT (יכול להיות שתצטרך למחוק את חלוקת המחיצות הקיימת, דבר שימחוק את כל המידע הקיים בדיסק הקשיח) ואז להתקין את מערכת ההפעלה.

הערה: היות וביוס UEFI מזהה boot loaders ולא התקני איחסון כמו הביוס הרגיל, אתה תצטרך לדאוג שכונן ה USB יהיה מפורמט כך שהוא יזוהה כהתקן איתחול ע"י ביוס ה UEFI. חיפוש מהיר באינטרנט כיצד לעשות זאת העלה את המאמר הבא:

http://www.nextofwindows.com/how-to-make-uefi-bootable-usb-flash-drive-to-install-windows-8

אפשר לפעול לפי ההוראות שם, אבל כנראה יהיה פשוט יותר להכין את כונן ה USB בעזרת תוכנת ה Rufus.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים