עבור לתוכן

בעיה עם RAM ומחשב 1037u מ eglobal

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, 

קניתי מחשב minipc 1037u מ Eglobal לפני כמעט שנתיים. 

המעבד 1037u תומך בRAM כזה: 
DDR3/L/-RS 1333/1600 
http://ark.intel.com/products/71995/Intel-Celeron-Processor-1037U-2M-Cache-1_80-GHz 

בהתלה רק קניתי לו RAM מסוג Gskill 2GB 1060MHz. 

http://www.gskill.com/en/product/f3-8500cl7s-2gbsq 
Memory Type DDR3 
Form Factor SO-DIMM 
Channel Config Single-channel 
Capacity 2GB (2GBx1) 
Tested Speed 1066MHz 
CAS Latency 7-7-7-20 
Voltage 1.50 
Heat Spreader No 
Warranty Lifetime

ה BOOT היה מ USB עם OPENELEC. 
מדיי פעם היה מתאפס לו ה guisettings.xml והייתי מאבד את כל ההגדרות של ה KODI. 

אז שמתי UBUNTU על USB וזה עבד בסדר עד שיום אחד עשיתי UPGRADE להכל וה SOUND הפסיק לעבוד. 

החלטתי לקנות SSD ולהתקין Windows 10. היה מדהים. הכל עבד חלק, אבל מדיי פעם כשהייתי מדליק את המחשב הוא היה נדלק וישר נכבה. וכך שוב ושוב בלי הפסקה. חשבתי שזה המגעים של ה RAM. הייתי מוציא ומכניס וזה חזר לעצמו. 

בנוסף היו בעיות של האצת חומרה של ה KODI. מדיי פעם הוא היה דופק ריסטרט. גם כשהייתי מתחבר דרך VNC מהמחשב בחדר הוא היה קורס עד שביטלתי את ההאצת חומה בהגדרות של הVNC. 

לפני שבועיים המחשב כבר לא נדלק בכלל. 
הלכתי ל KSP, שלחתי את ה RAM למעבדה, אמרו שהוא היה דפוק (אולי הוא נדפק כי 1037u תומך בRAM במהירויות של 1333/1600 ולא 1060...), והביאו לי RAM חדש. 
עבד סבבה לכמה ימים ועכשיו שוב המחשב לא נדלק. 

דיברתי עם eGlobal. אמרו לי לוודא ש RAM הוא 1333/1666 (אמרתי שכן...) ואז אמרו לי להחליף BIOS . הסברתי שהמחשב לא עולה אז אין לי איך להחליף... בכל מקרה part refund לא בא בחשבון בכל זאת עברו שנתיים. 

עכשיו אני בהתלבטות גדולה: 
1. לקנות RAM חדש במהירות 1333/1666 ב100 שקל ולהתפלל שזו היתה הבעיה ולא נדפק לי ה motherboard מכל הריסטרטים שזה דפק לי. 
2. לקנות איזה i3 4020Y מ eglobal ב120 דולר ולהשתמש ב SSD ו RAM שיש לי (או שעדיף כבר RAM חדש כדי לא לחזור על אותה בעיה) ב 
3. לקנות Minix Z64 עם ווינדוס 32GB ב120 דולר. 

מה דעתכם?

פורסם

1. בקיצור, יש לך "מיני-מחשב" עם מעבד Celeron 1037U וזיכרון DDR3 במודול אחד בנפח של 2GB מסוג SO-DIMM. את המחשב הזה אתה מאתחל מהתקן USB שעליו יש מערכת הפעלה.

2. אני מניח שהקובץ guisettings.xml נמצא על התקן האיחסון עליו נמצאת מערכת ההפעלה. אם הקובץ הזה מתאפס (או "נדפק"), אני הייתי מניח שיש בעיה בהתקן האיחסון עצמו (הקבצים לא נשמרים עליו בצורה תקינה), במערכת ההפעלה (היא משום מה לא שומרת מידע בצורה נכונה) או בחומרה עצמה (לא מאפשרת כתיבה תקינה להתקן האיחסון). מכיוון שהחלפת מערכת הפעלה פתרה את הבעיה, סביר להניח שהבעיה הייתה במערכת ההפעלה הקודמת.

3. לא ברור ממה שכתבת מה בדיוק קרה לאחר שחיברת את כונן ה SSD:

א. אם עצם קיומו של כונן ה SSD גרם למחשב להיכנס ללולאות איתחול, אז הייתי מניח שיש בעיה בכונן ה SSD עצמו (אולי הוא מקצר), בחיבור בינו לבין לוח האם, בבקר ה SATA בלוח האם, בביוס של לוח האם (אולי הוא לא יודע להתמודד עם הכונן הזה) או בספק הכח (אולי הוא חלש מדיי בכדי להתמודד עם תוספת ההספק שדורש כונן ה SSD).

ב. אם הבעיה מופיעה רק כאשר מערכת ההפעלה Windows 10 מתחילה להיטען, הייתי מניח את כל הנ"ל או שיש בעיה במערכת ההפעלה עצמה (אולי אין דרייברים מתאימים לחומרה שלך).

4. אם קיימת בעיה במחשב והוצאת הזיכרון והחזרתו פותרת אותה, הייתי מניח שיש בעיה בזיכרון עצמו או בלוח האם (אולי יש מגע לא תקין). מכיוון שהמחשב עבד בצורה תקינה עם הזיכרון הזה במשך תקופה, אני לא הייתי מסיק שמדובר בבעיה בביוס. כן יש אפשרות שהגדרות הביוס מתאפסות מסיבה כלשהי (אולי יש בעיה בשבב הביוס עצמו בלוח האם או שהסוללה של לוח האם לא תקינה).

5. אם יש בעיות עם האצת החומרה, אני הייתי מניח שמדובר בבעיה בדרייבר של כרטיס המסך או בכרטיס המסך עצמו (אני מניח שנעשה שימוש בליבה הגרפית המובנית על המעבד, כלומר יש בעיה במעבד).

6. אם המחשב לא נדלק כלל (לא נדלקות נוריות כלשהן), הרי שמדובר בבעיית חומרה, ובפרט - בלוח האם או בספק הכח. אם כן נדלקות נוריות, הייתי מוסיף לרשימת ה"חשודים" גם את המעבד, הזיכרון וכל התקן נוסף שאולי מחובר למחשב הזה (אולי הוא מקצר).

7. לאור העובדה שהחליפו לך את הזיכרון אך הבעיה ממשיכה, אני מניח שהבעיה היא לא במודולי הזיכרון אלא בלוח האם, במעבד או בספק הכח. קיימת האפשרות שבעיה ברכיב אחר (ובפרט בספק הכח או בלוח האם) גרמה לזיכרון המקורי "להידפק" ובהמשך "דפקה" גם את הזיכרון החדש שקיבלת מ KSP.

8. אני לא ממש מכיר את המחשב המדובר, אבל אני מניח שמדובר בסוג של מחשב נייד (כזה עם לוח אם וספק כח המתאימים רק לו ומעבד שמולחם על לוח האם). לאור זאת הייתי מציע לך לבדוק את הרכיבים שכן ניתן לפרק (הזיכרון וכונן ה SSD) במחשב אחר ולבדוק האם הם תקינים. אם יתברר שהם אכן תקינים, הייתי מנסה לממש אחריות (אם היא עדיין בתוקף) על המחשב עצמו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת.

הייתה בעיה של ריסטרטים מדיי פעם עוד לפני תקופת ה SSD, לכן ההנחה היא שהבעיה לא ממנו.

המחשב הוא minipc יושב בסלון ומריץ KODI. נקנה מ ALIEXPRESS מחנות מפורסמת בשם Eglobal לפני שנתיים. אחריות (אם בכלל היתה) אין.

מה כדי לעשות? כל זיכרון שאקנה מגיע עם אחריות לכל החיים. אולי כדאי להשקיע בזיכרון יותר גדול במתח הנכון (הרי הנוכחי 1060 וצריך 1333 או 1600) ואז אם מקסימום זה שוב קורה, לקנות מהם מחשב חדש, הפעם i3 וכך לא קניתי לשווא את ה SSD והזיכרון?

פורסם

1. שוב:

ציטוט של smalul

הייתי מציע לך לבדוק את הרכיבים שכן ניתן לפרק (הזיכרון וכונן ה SSD) במחשב אחר ולבדוק האם הם תקינים. אם יתברר שהם אכן תקינים, הייתי מנסה לממש אחריות (אם היא עדיין בתוקף) על המחשב עצמו.

בסופו של דבר מדובר במחשב עם מספר קטן של רכיביםהניתנים להחלפה. לאור זאת הייתי מציע לך לבדוק את תקינות הרכיבים ע"י בדיקתם במחשב אחר או להחליף רכיבים עד שתאתר את הרכיב הבעייתי.

2. המעבד Celeron 1037U מסוגל לעבוד עם זיכרון DDR3 רגיל (לפחות לפי העמוד שלו באתר של אינטל), כך שהוא אמור לעבוד עם זיכרון DDR3 העובד במתח של 1.5V. הוא גם תומך בתדר זיכרון מקסימלי של 1600MHz, אבל זה לא אומר שהוא לא מסוגל לעבוד עם זיכרון העובד בתדרים נמוכים יותר כמו 1333MHz ו 1066MHz.

3. נראה לי מוזר כל הסיפור הזה של מחשב שלא מציעים עליו אחריות כלל. חיפשתי קצת מחשבים של Eglobal ב AliExpress, ולפחות עבור המחשב הזה כתוב:

ציטוט

לקנות בביטחון ! 3 שנים אחריות ארוכה עבור מערכת fanless !

תבדוק היטב את עמוד המחשב שקנית ותברר בדיוק מהי תקופת האחריות עליו.

4. בלי לדעת בוודאות שהמחשב עצמו הוא לא תקין אני לא יכול להמליץ לך לקנות אחד אחר. יותר מזה - אני לא מכיר את כל הנושא של מחשבי ה mini PC, כך שאני לא ממש יודע איזה מהם נחשב טוב יותר. למעשה, אולי בכלל יהיה עדיף לך לבנות מיני-מחשב כזה המבוסס על Raspberry Pi אם כל מה שאתה צריך הוא להריץ Kodi.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים