עבור לתוכן

המלצה לספק כח

Featured Replies

פורסם

שלום,

 

הגיעו לי החלקים ואני מחפש המלצה לספק כח,

 

i5 6500

gigabyte ga-z170-hd3p

samsung 850 evo

 

Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4

 

אני רוצה ספק שיהיה מספיק חזק אם אוסף כרטיס מסך בעתיד,

לפי מה בוחרים ספק?

פורסם

תבחר ספק לפי איזון בין התקציב למה שאתה רוצה שהוא יעשה... כמו כל דבר.

 

כמה כסף יש? למה מיועד המחשב (משחקים, עבודה, קולנוע ביתי)?

כמה שקט הוא חייב להיות, אם בכלל (למשל, שרת שיושב בחדר נעול לא אמור להיות שקט)?

 

עוד משהו - כמה כסף יש לך לכרטיס המסך שתוסיף? (בשביל להעריך את הצריכה)...

פורסם

הנקודות החשובות בספק הם שהוא יהיה של  חברה/מותג מוכר/ת, אקטיבי, מודולרי (שיקול אישי) ויעמוד בתקן 80+.

והנה ההסבר :

 

חברה/מותג מוכר/ת - בשביל שההספק שהיצרן הצהיר שהוא מספק הוא אכן ההספק.

אקטיבי - במידה, ויש נפילה של החשמל/ברק או משהו בסגנון, במקום שהרכיבים של המחשב  יפגעו מהנפילה הפתאומית של החשמל ,הספק סופג את זה וכך הרכיבים לא נפגעים.

מודולרי (רצוי ) -  זה אומר שאתה בוחר איזה כבלים לחבר. יש אנשים שיעידפו ויש כאלו שימנעו, אני לא יודע לגביך.

תקן 80+ - התקן בעצם אומר שהספק לוקח רק מה שהוא צריך מהחשמל. כלומר - אתה בעבודה חלשה אז הוא יקח 100 וואט, אתה עכשיו בגיימינג כל המערכת במאמץ הוא יקח 500 וואט. (בכוונה הקצנתי).

 

אלו לדעתי כללי האצבע בבחירת ספק. לגבי כרטיס המסך, תלוי באיזה כרטיס. בכל מקרה יש משתמשים שבקיאים בנושא הזה יותר ממני.

 

בהצלחה

 

פורסם

הפרמטרים שנתת לא בהכרח מצביעים על איכות הספק. ספק נבדק בביצועים, ז"א שינויי מתח מהצרכן load regulation, שינויי מתח מהקו line regulation, אם הוא בסביבות המתח המוצהר, שינויי מתח עקב קפיצת זרם עקב שימוש וכו' כל זה תחת קטגוריית ביצועים, הגנות, איכות מאוורר, שקט, מדריך יצרן (פחות קריטי), איכות בנייה וחלקים, יש ספקים עם ביצועים טובים יחסית ואיכות נמוכה, ז"א הוא לא צפוי לשרוד הרבה, 80 פלוס לא מצביע על איכות הספק, לבחור ספק לפי חברה בלבד זה מלכודת דבש מכיוון שיש איכויות שונות של כל חברה, נכון שהספקים האיכותיים של חברות ידועות, אבל לא כל הספקים של החברות הידועות איכותיים.

לגבי 80 פלוס

פורסם
  • מחבר

היי חברים בסוף הלכתי על ספק SeaSonic 650W 80+ Gold S12G-650,

מקווה שבחרתי במשהו טוב..

פורסם

ספק 80+ GOLD של סיסוניק לא יכול להיות לא טוב, כי עוד לא ראיתי ביקורת שהתאכזבו בה מהספקים שלהם.

לגבי ה-650W והתכונות שלו מול המחיר, זה כבר עניין של כיס וצרכים. מתאר לעצמי שבחרת נכון.

 

תתחדש!

פורסם
  • מחבר

יקר בכ100 שקל מהמתחרים על 650W, העדפתי ללכת על משהו טוב.

 

 

תודה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים