עבור לתוכן

הבטחת ביצועים מקסימליים בלפטופ

Featured Replies

פורסם

1. כרטיס מסך.

יש לי לפטופ עם כרטיס מסך של nvidia וכרטיס מסך מובנה של אינטל. בהגדרות בדרייבר של nvidia אני יכול לבחור תמיד להשתמש בכרטיס של nvidia,

אבל כשאני משתמש במסך האלחוטי (widi) או דרך כבל hdmi אני מבין שבעצם הכרטיס המובנה עובד.

יש דרך להבטיח פעולה של הכרטיס החזק בלבד?

2. מעבד.

המעבד של אינטל בעל מהירות משתנה, ואני לא בוטח בהחלטות שלו, מאחר שאני לא משחק אלא מתכנת אבל רוצה שהכל ירוץ כמה שיותר מהר.

יש אפשרות לקבוע לו מהירות גבוהה קבועה? כל מצבי החיסכון לא מעניינים אותי.

3. כונן קשיח.

יש לי ssd, של סמסונג, גם עדכנתי לו frimware כי יצא עדכון.

כשהמחשב עובד על סוללה אני רואה שמהירות העתקה יורדת, גם כאן יש החלטה של המחשב באיזה מהירות לעבוד, אפשר גם כאן לקבוע למקסימום?

בגדול נסכם, הלפטופים מחליטים בעצמם על מהירות עבודה לפי עומס\טעינה, ואני רוצה לקחת מהם את ההחלטה הזו.

אפשר?

פורסם

1. זה תמיד יהיה במשולב.

2. תקרא קצת על טורבו בוסט. אאל"ט זה לא משהו נשלט, לפעמים אפשר להגדיר בביוס. 

3. תבדוק אולי יש משהו ב Magician או בביוס. לדעתי זה גם לא נשלט במיוחד.

בגדול שום דבר ממה שכתבת פה לא משפיע בצורה מורגשת על הביצועים. חבל על האנרגיה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תראה... אני מתכנת embedded,

יש לי את הכוח להעביר את המערכת שלי לתדר נמוך, לסגור רכיבים בשביל לחסוך בסוללה וכמובן שזה משפיע על הביצועים.

הרי ברור שמיקרוסופט\הייצרן עושים את כל זה, במיוחד בלפטופ.

למשל היו בעיות בדונגלים של wifi פעם, ובדקו וגילו שהמחשב מכניס לpower down את רכיבי הUSB כדי לחסוך בחשמל וסוגר את הדונגלים.

אני חושב שאין לנו פה שליטה על זה, ויש פה כניסה למבוי סתום מבחינת מה עושים למשתמש.

פורסם

לוח הבקרה של NVIDIA קובע איזה כרטיס מסך מובנה או חיצוני משמש בתנאים רגילים 'ברירת מחדל'

בקרת חשמל קובע אחוז מינימלי של מעבד, וסמסונג מג'יקן קובע ביצועי SSD (לא שנמע לי הגיוני שהביצועים שלו יורדים בסוללה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים