עבור לתוכן

עזרה לגבי 2 ארדיסקים עם מערכות הפעלה במחשב אחד

Featured Replies

פורסם

שלום ,

קניתי ארד דיסק SSD ושמתי עליו WIN10 , עכשיו על ארד דיסק הרגיל שניתקתי כרגע מ SATA יש WIN7 , עכשיו אני מעוניין לחבר את SATA אך אני לא רוצה שיתן לי לבחור בין WIN אלה שישים לי את ארד דיסק הרגיל כארד דיסק עם כל המידע ללא WIN7 ושיעלה אוטומטי עם WIN10 על SSD , הכוונה WIN10 עם SSD יעלה ובכוננים בWIN10 אני יראה את הכונן ארד דיסק הרגיל כמו כל כונן אחר . 

איך עושים את  זה ?

תודה רבה.

פורסם

תריץ msconfig ותחת הלשונית boot תסיר את windows 7.

לחילופין פשוט תמחק אותו מהקשיח.

פורסם
ציטוט של GreenGlob

תריץ msconfig ותחת הלשונית boot תסיר את windows 7.

לחילופין פשוט תמחק אותו מהקשיח.

הי זה עוזר גם לי ,

דר"כ איך מוחקים את ווינדוס מהארד דיסק ? אני פשוט מסמן את התקייה WINDOWS ומוחק אותה ?

תודה.

פורסם

צריך לבדוק איך בדיוק מערכת ההפעלה מותקנת - לפי מה ש MikMak כתב, יש לי הרגשה שקודם כל נקרא סקטור האתחול מהדיסק הקשיח ואז יש אפשרות לבחור במערכת ההפעלה שנמצאת על כונן ה SSD. זה לא בדיוק מצב רצוי, שכן הוא יוצר תלות של מערכת ההפעלה Windows 10 בדיסק הקשיח.

באופן כללי, כאשר מתקינים מערכת הפעלה על התקן איחסון, רצוי לנתק את כל שאר התקני האיחסון במחשב. בנוסף יש לוודא את סדר האיתחול בביוס לאחר החיבור מחדש של שאר התקני האיחסון בסיום ההתקנה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

צריך לבדוק איך בדיוק מערכת ההפעלה מותקנת - לפי מה ש MikMak כתב, יש לי הרגשה שקודם כל נקרא סקטור האתחול מהדיסק הקשיח ואז יש אפשרות לבחור במערכת ההפעלה שנמצאת על כונן ה SSD. זה לא בדיוק מצב רצוי, שכן הוא יוצר תלות של מערכת ההפעלה Windows 10 בדיסק הקשיח.

באופן כללי, כאשר מתקינים מערכת הפעלה על התקן איחסון, רצוי לנתק את כל שאר התקני האיחסון במחשב. בנוסף יש לוודא את סדר האיתחול בביוס לאחר החיבור מחדש של שאר התקני האיחסון בסיום ההתקנה.

,תודה רבה,

כן חיברתי כונן SSD וניתקתי את הכונן ארד דיסק הרגיל , אך השארתי את WD ELEMENTS 1TB מחובר בגלל זה במהלך התקנה WIN10 הראה לי גם את SSD שאין לו מחיצות וגם את WD מה שעשיתי ניתקתי מיד את WD הנייד ועשיתי REFRESH ובזה הרגע הראה לי רק את SSD והתקנתי עליו , עכשיו אני מחבר הכל חוץ מהכונן קשיח הרגיל , אתה ממליץ לבדוק בביוס סדר אתחול שארד דיסק עולה ראשון SSD ואז  לחבר את הארד דיסק הרגיל ולבדוק לפני העלייה שוב בביוס שזה עולה מ-SSD ?

- עוד משהו מוזר שאני חייב לציין , משום מה שאני בא לנתק בווינדוס 10 כוננים נשלפים הוא מראה לי את SSD ככונן נשלף C שאני יכול לנתק כמו כל דיסק און קי , וזה מחובר כSATA לכל דבר בתוך המחשב , למה זה ככה ? ( יש לציין שבמחשב נייד שבדיוק אותו ארד דיסק מותקן זה לא מאפשר לנתק את הכונן SSD שעליו מותקנת מערכת הפעלה )

הערה: איך אני יודע אם WIN10 תלוי בארד דיסק , כי כרגע SSD מחובר בלבד , איך אני בודק שהוא לא היה תלוי בארד דיסק הרגיל לפני שאני מחבר את ארד דיסק הרגיל ? 

תודה .

המשך יום טוב.

נערך על-ידי MikMak

פורסם

1. בדוק את סדר האיתחול בביוס. במקרה שלך הכונן הראשון צריך להיות כונן ה SSD.

2. אם התקנת את מערכת ההפעלה כאשר רק כונן ה SSD מותקן, אז הוא אמור להיות גם כונן (למעשה מחיצת) המערכת/System (ההתקן ממנו נקרא סקטור האיתחול) וגם כונן האיתחול/Boot (הכונן עליו נמצאים קבצי מערכת ההפעלה). כן, אני יודע שהשמות נשמעים הפוכים, אבל ככה מיקרוסופט הגדירו את זה, לפחות עד Windows 7 (קישור).

ליתר ביטחון בדוק בניהול המחשב (לחיצה ימנית על "המחשב שלי" בשולחן העבודה -> ניהול) ושם בחר בניהול דיסקים, ותראה בדיוק כיצד מוגדרת המחיצה שעל כונן ה SSD. אם בכונן ה SSD מוגדרות גם מחיצת מערכת וגם מחיצת איתחול, אז הוא לא תלוי בדיסק הקשיח. לחילופין - אתה יכול פשוט לנתק את כל שאר התקני האיחסון ולבדוק האם ניתן להפעיל את המחשב כאשר רק כונן ה SSD מחובר.

3. כונני SATA נראים כמו התקנים נשלפים כי בעיקרון ניתן לנתקם ולחברם בזמן שהמחשב עובד (תקן ה SATA מגדיר את ההתקנים כ Hot Swappable). בד"כ ה"בעיה" שגורמת לכך שהתקנים קבועים מוצגים ככוננים שניתן לנתק ניתנת לפיתרון ע"י התקנת דרייבר מעודכן של לוח האם, וליתר דיוק - של ערכת השבבים (פשוט תוריד דרייבר מעודכן מהאתר של אינטל, בהנחה שהלוח שלך מבוסס על ערכת שבבים של אינטל).

פורסם
ציטוט של smalul

3. כונני SATA נראים כמו התקנים נשלפים כי בעיקרון ניתן לנתקם ולחברם בזמן שהמחשב עובד (תקן ה SATA מגדיר את ההתקנים כ Hot Swappable). בד"כ ה"בעיה" שגורמת לכך שהתקנים קבועים מוצגים ככוננים שניתן לנתק ניתנת לפיתרון ע"י התקנת דרייבר מעודכן של לוח האם, וליתר דיוק - של ערכת השבבים (פשוט תוריד דרייבר מעודכן מהאתר של אינטל, בהנחה שהלוח שלך מבוסס על ערכת שבבים של אינטל).

לפעמים בביוס ניתן לקבוע לגבי כל כונן אפשרות של Hot Plug ולעשות לו Enable או Disable וכך למנוע את זה שהכונן יראה ככונן נשלף

פורסם
  • מחבר

תודה smalul,

ariel007 תודה , רציתי לשאול אם תוכל לעלות תמונת מסך של HOT PLUG איך זה נראה בביוס ?

תודה על העזרה.

פורסם

הנה תמונה מהביוס, במאפיינים של התקני אחסון ב-SATA_0

מדובר בלוח של אסרוק H87M

DSCN0114.JPG

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים