עבור לתוכן

היו לי 4000 ש"ח מיותרים, אז קניתי את זה:

Featured Replies

פורסם

הצלחתי להשיג את המפרט הבא ב4000 ש"ח אצל חבר:

CPU : Intel Pentium IV 2.8E GHz Prescott HT 1024K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1151.52 ] 1

Motherboards for Intel : Intel Rocklake 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR400, AGP8X, S-ATA, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 540.77 ] 1

Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 298.1 ] 2

Hard Disks : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 685.33 ] 1

Video Cards : Gigabyte RADEON 9000 Pro 64MB DDR Retail VideoCard [ ¤ 474.46 ] 1

Networking : Intel 10/100 LAN Card [ ¤ 182 ] 1

Speakers : Creative SBS370 2.1 Speakers [ ¤ 258.88 ] 1

Cases : Super Midi Tower Case USB Front ATX 300 Watt [ ¤ 204.38 ] 1

Power Supplies : ATX Power Supply 400 Watt for Pentium IV [ ¤ 106.69 ] 1

Subtotal : ¤ 4200.23

מה אתם אומרים? היה שווה את ההשקעה?

את כל שאר הפריטים שצריך למחשב (מקלדת, עכבר, כוננים, וכו' העברתי מהמחשב הקודם).

אשמח לשמוע תגובות...

פורסם

ממש לא היה שווה תהשקעה מעבדי פרסקוט לא טובים הם מתחממים לטמפרטורות גבוהות מאוד

וגם ביצועים נמוכים יותר מ P4 C

לוחות של אינטל לא שווה לקחת כי יש להם ביצועים ממוצעים יכולת לקחת לוח אם אותם פיצרים בסביבות אותו מחיר

ואם ביצועים טובים יותר

הכרטיס מסך לא כל כך טוב

והספק שלקחת שעולה 106 זה ממש בזבוז בכל מקרה אם זה הספק של המארז או זה של ה106 בכל זאת שניהם ג"נריים

פורסם

המעבד - עדיף גירסת Northwood הקודמת, היא יותר מוצלחת מן הפרסקוט ברוב היישומים.. גם בגרפיקה שם אמור להיות היתרון הוא אינו משמעותי עד לא קיים.

לוח - למה אינטל? בד"כ לא תומכים באוברקלוק אם תחשוב על זה בעתיד.. עדיף IS7-E של ABIT או לוח 865PE של אסוס או אפוקס אולי.

כרטיס מסך - מה בדיוק הרמה של העריכה הגרפית שלך? אם אתה רציני בקשר לתלת מימד - מאוד מאוד מאוד חלש.

היה עדיף לדעתי לקחת מערכת מבוססת של AMD AXP2500 עם כרטיס מסך יותר חזק.

למה כרטיס רשת של אינטל? יש כאלו פשוטים שעולים שליש מחיר.. ובכלל ברוב הלוחות יש כבר כרטיס רשת מובנה שיותר ממספיק!

רמקולים - לא משהו.. אבל זה מה יש בתקציב..

אתה תקבל מארז ג'נרי עם ספק "400" וואט.. עדיף מארז איכותי שסביר להניח שהחבר שלך לא מסוכל להשיג ולא יבין על מה אנחנו מבלבלים את השכל.. אז אני פשוט לא אעשה זאת ואומר בפשטות: CompuCASE 6A19 + HEC 300AR-T = 310nis.

פורסם
  • מחבר

אפשר להסביר בדיוק את הבעיה במעבדי פרסקוט? ראיתי כבר כמה פעמים שקטלתם אותם, מה יש לכם נגדם?

בקשר ללוח אם, אני לא מתכנן לעשות אוברקלוקינג כי אני לא כ"כ מבין בזה ואין לי כח ללמוד את הנושא.

כך שבלי אובר, אמרו לי שלוחות האם של אינטל הם דווקא מהטובים שיש.

בקשר לכרטיס מסך, באמת היו לי קצת פרפרים בבטן. אני מתכנן להתחיל לעבוד על 3D STUDIO MAX ועל PhotoShop 7 ופחדתי שהכרטיס הזה די חלש. חבר שלי הרגיע אותי, ואמר לי שהביצועים של ה 9000 Pro יותר טובים מהגרסא המוחלשת של 9600 שעולה כמעט פי שניים. זה נכון?

ותאמין לי, הרמקולים האלה הם די והותר בשבילי. אני לא מבין גדול במוזיקה, וזה מספיק לי.

פורסם

אכן הלוחות של אינטל ידועים כיציבים ביותר, לדעתי שווה להשאיר את האופציות פתוחת, OC זה ממש פשוט וסביר להניח שביום מן הימים תחשוב להאיץ את המחשב. זה במקרה והייתי חושב ששווה לך לקחת מערכת אינטל בכלל.

הביצועים של זה מבחינת תלת מימד יהיו עדיפים:

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 512.01 ] 1

Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 558.66 ] 1

Memory : GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Golden Dragon Value Memory [ ¤ 528.22 ] 1

CPU Cooling : Thermaltake TR2 M3 CPU Cooler for AMD Athlon XP [ ¤ 59.62 ] 1

Hard Disks : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 585.07 ] 1

Video Cards : Albatron Geforce FX 5900XT 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1183.21 ] 1

Speakers : Creative Inspire 2500 2.1 Speakers [ ¤ 342.45 ] 1

Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case [ ¤ 332.36 ] 1

Subtotal : ¤ 4101.59

Payment Mode : CASH

Discount : ¤ -82.03

Total Price ¤ 4019.55

כי הכרטיס מסך יותר חזק פי כמה...

אני גם לא מאמין ש-R9000 Pro הוא יותר טוב מ-9600 רגיל.. ממש לא (ואולי לכן הנ"ל עולה 300 ש"ח יותר..).

כונן קשיח SATA הוא דיי מיותר מבחינת הביצועים..

כנ"ל כלפי DualDDR ב-AMD..

בכל מקרה לדעתי המפרט הזה יותר איכותי מן הקודם..

באשר לפרסקוט - הוא פשוט מציג ביצועים פחות טוב מקודמו, מתחמם יותר, ולא יחזיק הרבה זמן עד שאינטל עוברים לסוקט החדש שלהם ממש בקרוב.

פורסם
  • מחבר

ובכן...

בקשר לכרטיס מסך:

א. לא דיברתי על גירסה רגילה של 9600. דיברתי במיוחד על גירסה מוחלשת של הכרטיס הזה, כי עליו גם חבר שלי דיבר. כמעט בטוח שה - 9000 pro לא יותר טוב מה- 9600 הרגיל, השאלה היא מה לגבי הגירסה המוחלשת של ה - 9600? יש פה מישהו שבאמת מבין בזה?

ב. כמו שכתבתי, אני מתכוון בעיקר לעבוד על תוכנות תלת מימד, ופחות לשחק. אמרו לי שהכרטיסים של nVidia יותר טובים למשחקים ושל ATI יותר טובים לעבודה בגרפיקה. האם זה נכון?

ולגבי ה - SATA, מה כוונתך:

"כונן קשיח SATA הוא דיי מיותר מבחינת הביצועים.. "??

הביצועים שלו לא באמת יותר טובים?

פורסם

אנחנו נסביר לך , במחיר הזה , היית יכול לקנות מערכת הרבה יותר טובה מבוססת AMD , מעבד הפרסקוט הוא מעבד פחות טוב מהמעבדים הישנים בעלי ליבת הנורט'ווד , ז הוכח במספיק אתרים , המעבד הזה מתחמם ומה עוד.

לוחות של אינטל אף פעם לא מומלצים על ידינו מכיוון שהם עובדים אופטימיזציות כדי להשיג יציבות עליונה , אבל מתייחסים פחות לביצועים , לוח ABIT IS7-E היה עדיף.

בקשר לSATA , ההבדל בין SATA לATA100 לא מורגש שכן זה הארדיסק באותה מהירות רק עם תקן אחר של SATA... ההבדל היחידי המורגש הוא הכבל הקטן ואולי 3-5אחוז של ביצועים.

בקשר לכרטיס מסך , אין קשר לחברות , יש כרטיסים מיוחדים לגרפיקה של nVidia...

הכרטיסים הרגילים של nVidia ושל ATI מיועדים בעיקר למשחקים.

הכרטיס שיש לך אכן יותר טוב מהגירסא המוחלשת של ה9600 שהיא ה9600SE.

ומי שאמר לך לקנות את ה"זבל" הזה , לדעתי לא מבין עניין מספיק והטעה אותך.

אם יש לך אפשרות של החלפה ו\או החזרה של כספך , זה יהיה מצויין ואז תוכל לקנות מערכת חדשה ויותר טובה.

פורסם
  • מחבר

טוב, כנראה שאני לא יוכל להחליף את זה.

כבר קניתי, והתחלתי להשתמש, התקנתי תוכנות וכו'.

לא נורא, עדיין המחשב הזה לא כ"כ רע (למרות שהוא כבר הספיק להתקע לי הרבה פעמים...)

אז אני משער שמה שנשאר לי לומר זה:

;D ;D

המון המון תודה!!!!

;D ;D

פורסם

אתה זה שביקש את הדעות של האנשים הם אמרו לך מה הם חושבים

היית יכול לשאול לפני שקנית ואז היו יוכלים לעזור לך באמת

עכשיו אתה סתם מבואס מבזבוז של 4000 שקל (מיותרים??? ממתי 4000 שקל מוגדרים כמיותרים?) בזמן שהיית יכול עם קצת מאמץ לקבל תמורה הרבה יותר טובה

ושיהיה לך חג שמח ושנה טובה...

פורסם
  • מחבר

היי, היי, היי, מה הלחץ?

מה קרה? מישהו עיצבן אותך?!

בסה"כ אמרתי תודה לכל האנשים פה.

הם עזרו לי וזכותי המלאה להודות להם, ואני אעמוד על זכות זו בתוקף!! התודה נאמרה מכל הלב וללא שמץ של ציניות.

אם הבנת את זה בצורה אחרת, זבש'ך.

אז תן לי לומר את זה עוד פעם:

תודה גדולה לכל מי שהגיב פה, אפילו אם גרמתם לי להרגיש "סתם מבואס"...

וד.א. 4000 ש"ח יכולים להיות מיותרים למי שזכה למשל ב-2 מליון בלוטו לפני שנה וחצי. על זה לא חשבת, אה?

פורסם

וד.א. 4000 ש"ח יכולים להיות מיותרים למי שזכה למשל ב-2 מליון בלוטו לפני שנה וחצי. על זה לא חשבת, אה?

אבא זה אני :'( הבן העובד אבאאאאאאאאא

פורסם

טוב מספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים