עבור לתוכן

תצרוכת זיכרון גבוהה

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום,

לאחרונה נוכחתי לדעת שמערכת שלי מנצלת בין 39 ל-42 אחוזי שימוש בזיכרון ה-RAM במנוחה. לפי מה שהבנתי, זה די גבוה למערכת שיש לה 8GB זיכרון. 

הבעיה שאני לא יודע אם להגדיר גלישה בדפדפן TOR + כרום עם כמה טאבים פתוחים כמצב "מנוחה". שמתי לב שככל שאני סוגר יותר טאבים, כך הצריכה יורדת בהתאמה. 

אני חושב שאפשר לשלול אפשרות של רוגלה (malware) כי בדרך כלל מדובר בכאלה שמקפיצות את צריכת הזיכרון ל-90%~100%. 

השאלה שלי היא האם זה תקין? כי 40% מתוך 8GB זה 3.2GB של ניצול, כלומר שאם במצב כזה אני מפעיל משחק אני נשאר רק עם 4.8GB פלוס מינוס, ואני בטוח בכך שזה לא מספיק עבור המשחקים. 

שדרוג ל-16GB של RAM יעזור או שזאת בעיה שצריך לטפל בה ברמת המערכת הפעלה? 

אשמח לעזרה, 

תודה. 

אני מצרף תמונה ברשותכם:

72a23f1090108e3dd1408aeb566220a8.png

פורסם

1. הדפדפן שלך הוא כנראה לא הבעיה - פשוט תסגור אותו ותראה האם הזיכרון משתחרר.

2. אם במהלך שימוש ביישומים שלך (במקרה זה - במשחקים) אתה רואה שנפח הזיכרון הפיזי הפנוי הוא 0, אז אתה צריך עוד זיכרון.

3. באופן כללי רצוי שתריץ סריקה לגילוי תוכנות זדוניות (רוגלות, וירוסים וכד') למקרה שצריכה הזיכרון הגבוהה נובעת מתוכנה כזו.

פורסם

אני רוצה להוסיף שבעקבות הדיון הזה בדקתי את צריכת הזיכרון במחשב שלי, והבחנתי שלאחרונה שצריכת הזיכרון של מערכת ההפעלה במחשב שלי הוכפלה - בד"כ נעשה שימוש בסביבות ה 1.7GB (מתוך ה 6GB שמותקן במחשב) במצב בו אין תוכנות פתוחות וזה עולה ליותר מ 2GB כאשר הדפדפן (אני בד"כ משתמש ב Firefox) פתוח, אולם אתמול בלילה הבחנתי שבמצב בו אין דפדפן או תוכנה כלשהי פתוחה נפח הזיכרון שבשימוש עלה לכ 2.5GB וכאשר פתחתי את הדפדפן ונכנסתי לאתר הזה צריכת הזיכרון עלתה ל 3.4GB ואף ליותר מכך. כמובן שמייד התחלתי לבדוק את הגורם לך - התחלתי לסגור תוכנות והרצתי סריקות עם Malwarebytes Anti-Malware (נגד תוכנות מזיקות) ועם האנטי-וירוס שמותקן אצלי (Avast) ולא מצאתי את הגורם. בסופו של דבר נזכרתי שלפני מספר ימים עדכנתי את התוכנה של כונן ה SSD שלי (ה Storage Executive של Crucial) ושם נוספה האפשרות להפעיל תכונה בשם Momentum Cache, שאמורה לשפר את ביצועי כונן ה SSD. מסתבר שזה הגורם אצלי לצריכת הזיכרון הגבוהה - כאשר ביטלתי את התכונה הזו, צריכת הזיכרון חזרה למצב הרגיל. יכול להיות שתוכנה דומה גורמת לצריכת זיכרון גבוהה גם במקרה שלך. אני אבהיר שבמידה ואין לך בעיה של זיכרון פנוי, אני לא רואה סיבה לכבות תכונה כזו שאמורה להאיץ את ביצועי כונן ה SSD.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על המענה.

לא בטוח שהבנתי - איך עלית על התכונה הזאת שגורמת לצריכה מוגברת של זיכרון? יש איזשהו כלי שמאפשר לצפות ביישומים/קבצים שצורכים כמות גדולה של זיכרון? אני אישית לא הייתי עולה על זה. 

במקרה שלי, אין לי תוכנה מסוימת ל-SSD, אז אני לא חושב שזה קשור אליו. הפעלתי גם אני סריקה של Malwarebyte + Avast (במקרה יש לנו את אותן תוכנות הגנה/אבטחה), ולא מצאתי שום דבר. אני חושב שאין שום דבר חריג במה שקורה אצלי, דפדפן ה-TOR (שהוא מבוסס על Firefox) לוקח זיכרון, אני גולש במקביל גם בגוגל כרום, מתקשר עם אנשים בסקייפ, לפעמים משתמש ב-uTorrent, ו-RealTake HD מופעל אוטומטית ו-OneDrive פועל ברקע. אני מגיע בקלות ל-50% של צריכת זיכרון, מה שמשאיר לי רק 4GB פנוי לשימוש. אני חושב שאלו יישומים לגיטימיים/סטנדרטיים שנמצאים אצל רוב המשתמשים (חלק עושים שימוש בכמות גדולה יותר של תוכנות, חלק עושה פחות), ולדעתי הסטנדרט של נפח זיכרון, שעומד היום על 8GB עבור גיימרים, אט אט מתחיל לעלות ל-12 או 16 ג'יגה של זיכרון. אני יכול להניח שזה הפתרון היחיד עבורי. הרי במצב שבו אני משחק במקביל לצד התוכנות האלה, 4GB בלבד לא יספיקו. 

פורסם

1. בד"כ אפשר לראות במנהל המשימות (Task Manager) או ב Resource Monitor בדיוק כמה זיכרון לוקח כל יישום. במקרה שלי זה פשוט לא הופיע שם, אז התחלתי לסגור יישומים ידנית (בתגית הפרטים/Details במנהל המשימות, לחיצה ימנית על יישום ובחירה ב End Process Tree) בכדי לראות האם אחד מהם יגרום לירידה דרמטית בשימוש בזיכרון, אבל זה לא קרה (בשלב מסויים כנראה סגרתי יישום או תהליך קריטי והמחשב פשוט איתחל). לאחר מכן התחלתי לחשוב מה שיניתי במחשב בזמן האחרון וניזכרתי בכך שעדכנתי את התוכנה של ה SSD ובה הפעלתי את ה Momentum Cache. לכן נכנסתי חזרה לתוכנה וביטלתי את ה Momentum Cache ולאחר האיתחול התברר שזה אכן היה הגורם לצריכת הזיכרון הגבוהה במקרה שלי.

אני אציין שאני לא בטוח איך ה"האצה" הזו של כונן ה SSD בדיוק אמורה לעבוד, אבל סביר להניח שמה שקורה הוא שמידע שנטען מה SSD נשאר בזיכרון למקרה שיהיה צורך בגישה נוספת אליו. התוצאה בפועל הייתה שלאחר איתחול וללא כל פתיחת תוכנה נוספת, נפח הזיכרון שבשימוש עמד על כ 2.5GB וכאשר נכנסתי לאתר הזה נפח הזיכרון שבשימוש עלה ל 3.4GB ואף ליותר מכך (הוא גם הגיע ל 3.7GB אם אני לא טועה). לאחר סגירת הדפדפן הזיכרון הזה לא השתחרר. מכיוון שבמחשב שלי יש רק 6GB של זיכרון, אז מדובר במצב בעייתי ולכן העדפתי לבטל את תכונת ה Momentum Cache.

אני לא יודע אם תוכנת Cache כזו היא הגורם ל"אכילת" הזיכרון במחשב שלך, אבל הצגתי את הבעיה שלי למקרה שמדובר בגורם דומה.

2. אם משהו אכן "אוכל" לך את הזיכרון, צריך לברר בדיוק במה מדובר (אני מניח שוירוסים ונוזקות הם לא הגורם). אני הייתי מתחיל בסגירת הישומיים שרצים ברקע ורואה האם צריכת הזיכרון יורדת בצורה משמעותית. אם זה לא עוזר,יש לעבור על השירותים (Services) שרצים ברקע ולבדוק האם אחד מהם הוא הגורם. אם גם זה לא עוזר - אני הייתי מתחיל להסיר דרייברים ואפילו עידכונים של מערכת ההפעלה עד שהייתי מוצא את הגורם לכך, אבל זה יכול להיות תהליך מאד ארוך ומייגע.

שוב - כל זה בהנחה שמדובר במצב "לא טבעי" של שימוש בזיכרון. בהחלט יכול להיות שלחומרה שלך יש דרייברים "כבדים" והם אלו שגורמים לשימוש רב בזיכרון.

3. בכל מקרה, נראה שמדובר בבעייה תוכנתית ולא במשהו חומרתי, אז הייתי מציע לך לבדוק את הנושא בפורום Windows - אולי שם יוכלו להציע לך פתרונות טובים יותר.

פורסם
  • מחבר

אחרי הרבה חיפושים ודיונים ברשת, מצאתי את הבעיה. מסתבר שב-Windows 10 יש דליפת זיכרון של איזשהו דרייבר (דליפת זיכרון הכוונה למצב שבו תוכנה מבקשת ממערכת ההפעלה להקצות לה מקום בזיכרון, אבל לעולם לא משחררת אותו). בהסתמך על המדריך הזה, מצאתי ש-WFPN שמופיע ב-Poolmon לא מתנהג כמו שצריך. ראיתי שאנשים כבר דיווחו על ה-Tag הזה שיכול להעיד על דליפת זיכרון, וזה מתקשר לדרייבר של כרטיס הרשת שלי (יש לי לוח Gigabyte Z97X Gaming 3), כך שהחלטתי לעדכן אותו. 

הפתרון הזה עזר להפחית את הניצול הגבוה בזיכרון המערכת ללא סיבה (למשל בעבר רק כשהייתי מדליק את המחשב, אחוז השימוש היה עומד על 57). מצד שני, הסיבה שבגינה מלכתחילה ניסיתי לפתור את הבעיה הזו היא חוסר היכולת לשחק במשחק APB:Reloaded כמו שצריך - מאז שקניתי את המחשב אני משחק על הגדרות Low עם 80FPS, אך לצערי יש נפילות ל-60~40 FPS, ועדיין לא מצאתי פתרון לבעיה הזאת. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים