עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב גיימינג/משרדי בכ-4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

. מה התקציב המקסימאלי? כמו שכתוב בכותרת 4000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא, אלא אם זה ממש קריטי וייתן שדרוג משמעותי בכל אופן לא יותר מ-4500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג, אבל גם צרכי יום יום משרדיים (לא עריכה של מסמכים או תוכנות גרפיות כבשות)

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. starcraft 2, skyrim, fallout 4

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחיר כולל מסך, בעדיפות ל-23 אינץ', זה משהו שאפשר לקצץ בו (תכלס, אני כבר שנים עובד על מסך 15 אינץ' של מחשב נייד, אז כל דבר יהיה שדרוג)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות במחשבה לעתיד

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, אני פתוח להצעות (מלבד עכבר)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי, אבל שלא יהיה טרקטור, נניח 5-6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן, אופיס לא. אין צורך להרכיב את המחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין, חנות שעושה משלוחים עדיפה. במידה ואין אז אזור הדרום

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בזמן הקרוב, אבל לא לחוץ

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?  כן ולא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:
מדובר על מחשב שנועד להחזיק זמן מה בהנחה שהשקעה עכשיו תמנע את הצורך בהשקעות נוספות בשלוש ארבע השנים הקרובות. 
לא גיימינג כבד במיוחד אבל משהו שייתן לי ביצועים טובים במשחקים שיצאו בשנים האחרונות+אלו שייצאו בשנים הקרובות. 

אם מישהו יודע על חומרה ששווה לחכות לה שאמורה לצאת בקרוב (חודש חודשיים) בהקשר הזה, אפשר לדחות את קניית המחשב בזמן הנקוב.

תודה מראש למי שיוכל לעזור

נערך על-ידי lirangorgon
תוספת

פורסם

הדבר הגדול שבאופק זה דור כרטיסי המסך שיהוו קפיצת מדרגה מהדור הנוכחי,

אבל מדובר בהמתנה של כחצי שנה מהיום, בכל מקרה לרזולוציה הזו יש מספר

כרטיסים משתלמים שיעשו את העבודה מצויין.

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151
לוח אם: 319 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H110M-S2H (DDR4) S1151
זכרון: 229 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mh
כרטיס מסך: 1520 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GTX970 4GB 1076MHz Mini ITX
דיסק קשיח: 249 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 349 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon RTX + ANTEC 500W BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - Intel Original Copper Base 95W
מסך מחשב: 959 ₪ - * מבצע * - Dell 23.8'' LED P2414H IPS Black

מחיר סופי: 4613 ₪ למזומן
 4705 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

נכון, חרגתי פה ב-200 שקלים מעבר לחריגה המירבית. אבל האלטרנטיבה זה לחסוך כמה מאות שקלים

ולרדת בעשרות באחוזים בביצועי הגיימינג, אני מניח שאחרי שאתה מוציא אלפי שקלים על מערכת גיימינג

לא תרצה שבגלל 200 שקלים מהחריגה המתאפשרת תאבד המון מהביצועים.

כנ"ל לגבי המסך, גם פה אפשר לחסוך, אבל גם מסך קונים אחת לתקופה ארוכה וההבדל בין

מסך TN פשוט לעומת מסך IPS הוא הבדל של שמיים וארץ בכל פרמטר.

ישנה אופציה נוספת שהיא ללכת על כרטיס דור קודם כמו R9 290 ולקבל ביצועים טובים גם כן

בחיסכון של כ-200 שקלים, אבל אז הייתי מציע לעלות טיפה בספק הכוח למשהו כמו -550W

על מנת לאפשר מרווח ביטחון בריא, מה שידרוש תוספת מחיר קטנה כך שההפרש הוא

לא באמת 200, מה גם שמדובר בכרטיס צרכני וחם יותר.

ישנם דברים נוספים שהיה נחמד לשלב במפרט אבל כמובן שלא ניתן בתקציב הנ"ל מבלי

לפגוע משמעותית בביצועים כמו SSD למערכת ההפעלה ועוד מודול זכרון של 8GB, החדשות

הטובות הן שאת שני המרכיבים הללו יהיה אפשר לשלב בקלות בעתיד מבלי הצורך להחליף\לשנות

רכיב קיים.

חשוב שהאינפורמציה הזו תיהיה מונחת לפנייך, אם בכל זאת אתה לא יכול\מעוניין לחרוג מהתקציב

המירבי אציע לך מפרט אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה. 
לצערי אני באמת לא יכול לחרוג מהסכום המקסימלי. תודה על המידע, אני אצטרך לראות מה לעשות עם זה.
אם למישהו יש הצעה נוספת, אשמח.

פורסם

לירן, 

לדרישות הנ"ל התקציב שלך לא ריאלי. כדי להבטיח הגדרות גבוהות במשחקים חדשים כרטיס מסך צריך להיות לפחות GTX970 (וזה מתחיל ב-1520 ש"ח לכרטיס הקצר ש-ROY.T הציע ומגיע ל-1800 לכרטיס בגודל מלא שכמובן, עדיף). 

מסך סביר עולה כ-1000 ש"ח. וזה דוקא לא משהו שהייתי ממליץ להתפשר עליו - שתשתמש בו כל הזמן ולאורך זמן. כנ"ל לגבי כונן SSD - מבחינת עבודה שוטפת אין רכיב שמשפר את איכות החיים כמו SSD טוב. 

אתה גם רוצה מערכת הפעלה שעלותה כ-450 ש"ח. זה פשוט לא ישים. 

ללא מערכת הפעלה משהו כזה: 

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 829 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 4460 3.2Ghz S1150
לוח אם: 329 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-HD3 S1150
זכרון: 229 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston Hyper-X FURY DDR3 CL10 1600Mhz
כרטיס מסך: 1520 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GTX970 4GB 1076MHz Mini ITX
דיסק קשיח: 249 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 469 ₪ - * מבצע  * - Antec GX300 Window + FSP HYPER 500W 85 Plus BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 
מסך מחשב: 649 ₪ - * מבצע * - BENQ 24'' GL2460HM 2MS HDMI

מחיר סופי: 4323 ₪ למזומן  
 4409 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

לא המסך שהייתי בוחר בשבילי. גם לא קירור למעבד. אבל שניהם סבירים.  יש אפשרות לקחת כרטיס מסך קצת פחות טוב (R9 290) אבל הוא ידרוש ספק חזק יותר. לא תחסוך יותר ממאה שקלים סך הכל. 

כפי שאמרתי, המפרוט בלי מע' הפעלה, בלי SSD, בלי כונן אופטי ובלי שום ציוד היקפי נוסף.

נערך על-ידי Monsi

פורסם

כן,  אפשר לומר שזה בדיוק המפרט שתכננתי להציע להבא מבלי לפגוע בביצועי הגיימינג מהותית,  מפרט מאוזן וחכם. בפחות מזה כבר תתחיל לאבד עשרות אחוזים בביצועי הגיימינג,  בכל זאת אף אחד לא קוסם ושילוב של מסך וgtx 970 ומרובע ליבות  ב4.3k זה לא משהו שבא ברגל.  תמורה נהדרת שהדרך היחידה לשפר אותה זה בשילוב של רכיבים מיד שניה בחלקם מה שסביר שלא בשבילך. 

פורסם
  • מחבר

בסדר, נראה מה נעשה.

תודה על העזרה

פורסם
ציטוט של Roy.T

כן,  אפשר לומר שזה בדיוק המפרט שתכננתי להציע להבא מבלי לפגוע בביצועי הגיימינג מהותית,  מפרט מאוזן וחכם. בפחות מזה כבר תתחיל לאבד עשרות אחוזים בביצועי הגיימינג,  בכל זאת אף אחד לא קוסם ושילוב של מסך וgtx 970 ומרובע ליבות  ב4.3k זה לא משהו שבא ברגל.  תמורה נהדרת שהדרך היחידה לשפר אותה זה בשילוב של רכיבים מיד שניה בחלקם מה שסביר שלא בשבילך. 

האמת, בשבילי בתקציב כזה הייתי מחפש איזה g3258 עם לוח פח, ממהיר את האמא שלו וזורק רגע שיש כסף ל-I5, אבל משום מה מרבית האנשים ממש סולדים מ-OC והפסקתי לנסות להעבירם לצד האור. וזה גם לא פתרון ארוך טווח, כמו שפותח הדיון רוצה, כך שלא רלוונטי.

מבחינת יד שניה ראיתי i5-4670 ב-600 ש"ח - אם יש מישהו שיכול (ויודע) להרכיב את המחשב, הייתי שוקל את האופציה הזו בהחלט.

לירן, אל תתייאש. אתה מוזמן לתאר את המצב הנוכחי (החומרה שיש ברשותך ומה אתה לא מצליח להריץ עליה). אולי אפשר לשדרג את המחשב שיש לך כרגע כדי שיענה על הצרכים שלך מבלי להתרושש. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים