עבור לתוכן

מזה בדיוק hz (הרץ)

Featured Replies

פורסם

שלום רציתי לדעת מזה בדיוק הרץ קראתי על זה זה אירועים לשנייה אבל למשל מה ההבדל בין הרץ שיש לדוגמא במפרט טכני על מעבד להרץ ומשדר wifi?

פורסם

הרץ זו יחידת תדירות. כלומר, כמה פעמים אירוע מסויים מתרחש בשנייה.

ההבדל בין התדר של המעבד וזה של ראוטר, הוא האירועים עצמם.

במעבד, מספר ההרצים מצביע על מספר מחזורי שעון (יש סוג של שעון שנותן פעימות ככה שבכל פעימה מתבצעת תת פעולה במעבד) ואילו בראוטר, מדובר על מספר מחזורי הגל בקרינת הרדיו.

באותה מידה, אתה יכול לומר שמחוג השניות בשעון פועל בתדר של 1 הרץ ושהפיקסלים במסך המחשב (הממוצע) מתרעננים בתדר של 60 הרץ

פורסם

זאת אומרת למשל אם יש USB WIFI שתומך ב5 גיגה זאת אומרת הוא יותר למרחק מסויים?

פורסם

לא, זאת אומרת שהגל עולה ויורד יותר פעמים בשניה מגל בתדר של 2.4GHz לדוגמא.

מה שזה אומר בפועל זה שאפשר להעמיס יותר מידע על הגל הזה אבל הוא יגיע פחות רחוק (כשיש יותר מחזורים בשניה אורך הגל מתקצר ואז קשה לו יותר לעבור מכשולים כמו בני אדם, ספות או קירות).

קצת טכני ובאנגלית אבל הסרטון הזה מסביר לא רע את העניין.

נערך על-ידי אביב גפן

פורסם

זאת אומרת  ככול שההרצים יותר גדולים התדר יותר איכותי מבחינת העברת מידע ורוחב פס?

פורסם

ההרצים לא יותר גדולים - יש יותר מהם בכל שניה. קשה לי גם לקרוא לתדר "איכותי", זה פשוט תדר גבוה יותר.

כמה שיש יותר אירועים בשניה (יותר הרצים) אפשר לשלוח יותר נתונים פר אותה שניה. תחשוב שאני מתכופף מאחורי חומה, נעמד 10 פעמים בשניה וצועק לך אות. יוצא שאני מוסר לך 10 אותיות כל שניה - תדר של 10Hz. אם אני נעמד 50 פעם בשניה וצועק לך אותיות נוכל להעביר הרבה יותר מידע אבל בגלל שזה כבר נורא צפוף עם הזמן אני לא מצליח לצעוק לך את האותיות חזק כמו בפעם הקודמת. לכן נוכל להעביר יותר מידע אבל לפחות מרחק.

מקווה שזה עושה היגיון :)

פורסם

לתדר השידור אין כמעט קשר לכמות המידע שאפשר להעביר, כמות המידע תלויה ברוחב הפס ושיטות האיפנון והקידוד של השידור

הסרטון בקישור מדגים יפה גלים ותדרים אבל לא מתייחס בשום צורה לאיך מעבירים בעזרתם מידע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים