עבור לתוכן

איזה לוח אם טוב יותר מבין השניים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן לשדרג את המערכת הקיימת שלי למטרות גיימינג וסטרימינג בלבד. את השדרוג התחלתי עם המעבד ובחרתי ב-i7 4790, אני חושב שהוא ייתן לי תפוקה טובה יותר כשזה נוגע למולטיטאסקינג. 

לגבי לוח האם, יש מבחר כל כך גדול שאני לא יודע במה לבחור. בהתחלה רציתי ללכת על H97, שהבנתי שהוא טוב יותר בגלל שיש לו יותר ממירי מתח, ומאחר שהיא ערכת שבבים יחסית יוקרתית אפשר להניח שהלוח יהיה עשוי מאיכות חומרים גבוהה יותר בהשוואה ללוחות B85 לדוגמה. 

אני קונה את המחשב מ-RSM, והנציג שדיברתי איתו טוען שאין להם כרגע במלאי לוחות H97 או Z97. מצד שני, הוא אומר שאני לא צריך בכלל H97, ושההבדל היחידי בין H97 ל-B85 זה סלוטים (ואני חושב שזה לא נכון ושיש עוד הבדלים). בכל מקרה, בהנחה שאני רק משחק במחשב ועושה איתו סטרימינג - איזה לוח יהיה כדאי? אחד כזה שמבוסס על H97 או B85? המחשב הזה אמור לשרת אותי לפחות שלוש שנים, אז הלוח אם צריך להיות בהתאם. התקציב שלי הוא עד 650 ש"ח. אין לי דרישות לתכונות/פיצ'רים/חיבורים כלשהם. 

תודה. 

מוזמנים להביט כאן:

http://www.rsm.co.il/items~6351~0~7622-10911.htm

איזה לוח הכי טוב? ואני מעדיף לא לקחת לוח microATX. 

פורסם

1. קודם כל - מה המפרט של המחשב הנוכחי שלך אותו אתה מעוניין לשדרג? בפרט חשוב דגם ספק הכח (בכדי לוודא שמדובר בספק כח איכותי שיכול להחזיק לך את המערכת) והמארז (בכדי לוודא שהוא לא מגביל אותך מבחינת גודל לוח האם). חשוב גם לציין אילו רכיבים יעברו למחשב החדש (ובפרט אם יש לך זיכרון קיים), וכן חשוב לציין האם אתה מתכנן להשתמש בכרטיס מסך נפרד או בליבה הגרפית המובנית במעבד.

אם תפרסם את המפרט של המחשב הנוכחי יהיה אפשר לומר לך איזה שידרוג (אם בכלל) אתה צריך - יכול להיות שאתה תרוויח יותר מהוספת זיכרון והתקנת כונן SSD במקום להחליף את כל השילוש

2. מדוע החלטת לבחור במעבד מהדור הרביעי (ה Haswell בתושבת 1150) ולא במעבד מהדור השישי (ה Skylake בתושבת 1151)? אתה צריך להבין שהמעבדים האלו כבר הוחלפו והם לאט לאט יוצאים מהמלאי (זה גם יכול להסביר מדוע החנות לא מחדשת את מלאי לוחות האם עבורם).

3. בגדול, ההבדלים בין ה H97 וה B85 הם:

א. ערכת השבבים H97 תומכת ביותר חיבורי USB (סה"כ 14 כשמתוכם 6 הם מסוג USB 3.0 לעומת סה"כ 12 עם 4 חיבורי USB 3.0 ב B85).

ב. במספר חיבורי ה SATA המוצעים  (6 ב H97 לעומת 4 ב B85).

קישור להשוואה בין ערכות השבבים הנ"ל מהאתר של אינטל.

כמובן שהמימוש של כל החיבורי האלו תלוי ביצרן הלוח הוא בהחלט יכול לבחור שלא לממש את כל  יכולות ערכת השבבים או להוסיף בקרים נוספים בכדי לתת חיבורים נוספים. בקיצור, צריך להשוות דגמים ספציפיים ולא להסתמך על השוואה בין ערכות השבבים בלבד.

4. בגדול אני רואה שב RSM יש 11 לוחות אם שמתאימים לתושבת 1150 בגודל ATX במחיר של עד 650 ש"ח. מתוכם 6 מבוססים על ערכות השבבים H97 או Z97. זה מותיר לך את חמשת לוחות הבאים:

לוחות המבוססים על ערכת השבבים H81:

ASRock H81 Pro BTC LGA1150, Intel H81, DDR3 1600Mhz, PCI-E, VGA, HDMI

Gigabyte GA-H81-D3 Socket 1150 H81 Chipset VGA + RS232

לוחות המבוססים על ערכת השבבים B85:

ASROCK B85 Pro4 S1150 USB3 Sata3 VGA HDMI DVI B85 CHIPSET

Gigabyte GA-P85-D3 Socket 1150 B85 Chipset HDMI + RS232

Gigabyte GA-B85-HD3 Socket 1150 B85 Chipset DVI+HDMI

את ה GA-H81-D3 אני פוסל מיידית בגלל שיש לו רק 3 שלבי ייצוב מתח למעבד.

בשאר הלוחות יש 4 שלבי ייצוב מתח למעבד, אך היות ואתה קונה מעבד Core i7 לדעתי זה לא מספיק ולכן לא הייתי בוחר בהם.

מכין כל הלוחות המתאימים בטווח המחירים הייתי בוחר ב Fatal1ty H97 Killer של ASRock שנמכר ב RSM ב-600 ש"ח (קישור). אם הם לא יכולים למכור לך אותו (הוא מבוסס על ערכת השבבים H97), אני מציע שתבקש מהם להזמין לך אותו או שפשוט תקנה את המחשב מחנות אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים