עבור לתוכן

מחפש לוח אם וזיכרונות מתאימים ל i7 6700k

Featured Replies

פורסם

שלום ושנה טובה לכולם,

אשמח אם תעזרו לי לבחור לוח אם וכרטיסי זיכרונות מתאימים.

אני מעוניין לקנות מעבד intel i7 6700k.

המחשב אינו מיועד למשחקים בעלי דרישות גבוהות, כרטיס המסך שברשותי הוא Sapphire AMD Radeon 7850 2GB GDDR5 DP Retail, אני לא מתכנן להחליפו בזמן הקרוב.

המחשב מיועד לעיבוד מידע, הרצת תוכניות בעלי דרישות גבוהות ותכנות.

אני מעוניין ב32GB RAM ובלוח אם טוב עם יציאת USB-C ואפשרות להוספת רכיבים בעתיד (כולל כרטיס מסך 14NM כשיצא).

התקציב הוא גמיש, כ5000 ש״ח.

תודה!

פורסם

אתה מעוניין בלוח אם לתושבת 1151 ו 32GB של זיכרון מסוג DDR4, לא כולל מעבד, בסכום של 5000 ש"ח??? איך הגעת למספר הזה? גם 2000 ש"ח אמורים להספיק לכך (גם אם תוסיף את המעבד לא תגיע לסכום של 4000 ש"ח). לדוגמא:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

לוחות אם - Intel LGA1151
MAXIMUS-VIII-RANGER - ASUS - 4x DDR4 up to 64GB at 3400 MHz - 3x PCIe x16 slots - ROG SupremeFX 8 channel audio - S/Pdif - Gigabit LAN - 6x SATA3 6Gb/s - M.2 - 2x SATAe - 6 USB3.0 - 2x USB3.1 - DP - HDMI - ATX - ROG series...
בקרוב - שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 891/873

זכרונות - DDR4 - לנייח
HX426C15FBK4_32 - HyperX - 32GB (4x8GB) DDR4 2666Mhz CL15 - 1.2V - 288Pin - HyperX FURY Black DDR4 Series - HX426C15FBK4/32...
אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 1167/1144

2058.00 / 2017

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=43179

הערות:

1. אם יש לך העדפה לקנות את החומרה מחנות מסויימת ציין זאת ויהיה אפשר לבחור את החומרה המשתלמת ממנה.

2. אם אתה לא מעוניין בהמהרה, אפשר לקנות לוח אם "פשוט" יותר.

3. אם אתה מעוניין לחסוך, אפשר לקנות זיכרון DDR4 העובד בתדר של 2133MHz.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה :)

בתקציב התכוונתי כולל המעבד.

הייתי מעדיף לקנות מ startpc, ראיתי שאין להם את לוח האם הזה.

אני לא מעוניין לחסוך, אבל לא מתכנן המהרה.

מה אתה חושב על המפרט הזה?

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1820 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700K Skylake 4.0Ghz S1151
לוח אם: 1180 ₪ - * חדש במבצע * - MSI Z170A GAMING M7 S1151
זכרון: 1558 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX SAVAGE DDR4 2800Mhz CL13 (כמות: 2)
מארז: 610 ₪ - Fractal Design Define R5 Black
ספק כוח: 590 ₪ - * מבצע * - Seasonic X-Series 660W PLATINUM Modular BULK
קירור מים למעבד: 405 ₪ - ZALMAN CPU WATER COOLING LQ310

מחיר סופי: 6163 ₪ למזומן  
 6286 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

פורסם

אפשר להשיג את הRANGER בSTARTPC ( אני עובד שם אני יודע :P רק צריך לברר מחיר אצל היבואן) אבל אני הייתי הולך לוח אחר 

ASUS Z170-A. אני ממש אוהב אותו והוא שווה במיוחד במחיר שלו( לא אפרסם מחיר כי לא נראה לי שמותר).

הלוחות של Z170  מבית ASUS ניתנים להשגה.

לגבי הזכרונות הייתי הולך על HYPER X הם יותר זולים מה SAVAGE והם בפועל כמעט אותו דבר.

אם אתה הולך על R5 קח כבר עם חלון ( לדעתי זה יראה פצצה).

קירור המים הייתי מחליף לקורסייר אבל זה כבר העדפה אישית :).

מבלי לעבור על חוקי הפורום חשוב לי להבהיר לך שאני עובד בחנות ואין בפוסט הזה משום המלצה לקנות בחנות בה אני עובד.

( כמה אני בויכוחים על מנהלי הפורום על זה שהדביקו לי עובד חברה הרי אני פעיל מאוד בפורום הזה כבר מ 2009 ואני כולה עובד חדש שם :P).

למנהלים: לא נראה לי שעברתי על איזשהוא חוק, יחד עם זאת במידה וכן אשמח שתודיעו לי על כך.

קשה לענות או לנסות לעזור בצורה בה אני שוקל כל אות שאני כותב ..חחחחח.

פורסם

נתקלתי בזכרונות סקסיים בטירוף ב KSP. נראה לי שאם אתה כבר הולך על מחיר של ה SAVAGE כדאי לך אותם.

הם גם בתצורה של 2X16 ככה שזה יאפשר לך שדרוג עתידי ל-64 GB ( לא שאני רואה למה אי פעם תצטרך)

http://ksp.co.il/?uin=28806

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני אלך על ה i7 6700 במקום על i7 6700K.

אני לא מאמין שאני ארחיב בעתיד ל64GB.

יש טעם בקירור מים?  Arctic Freezer 7 Pro Rev.2  או קירור אוויר אחר יהיה עדיף?

פורסם

FREEZER 7 די ויותר ל 6700

פורסם

@ymann

1. אם אתה מעוניין במפרט מלא, אז עדיף שתתייעץ בפורום מפרטי מחשב - ייעוץ בהרכבת מחשב.

2. מהם שימושי המחשב? ראיתי שכתבת ש

ציטוט של ymann

המחשב מיועד לעיבוד מידע, הרצת תוכניות בעלי דרישות גבוהות ותכנות

אבל השאלה היא האם אתה צריך כח עיבוד גדול, הרבה זיכרון (האם תצטרך אי פעם זיכרון בנפח הגדול מ 32GB?) או שניהם (חבל להשקיע בחומרה שלא יהיה לה שימוש).

בהתחשב בדרישות שלך ובתקציב, יכול להיות שבכלל יהיה עדיף לך מחשב המבוסס על תושבת 2011-3.

3. מבחר הלוחות ב Startpc (לפחות זה המוצג באתר שלהם) קצת בעייתי - אין לוחות של Asus ו ASRock לתושבת 1151, וגם מהמבחר הקיים חסרים לוחות של Gigabyte ו MSI (במיוחד חסר לדעתי ה GA-Z170X-UD5 של Gigabyte). שיהיה ברור - זה לא שהמבחר לא טוב, זה פשוט שלדרישות ולתקציב שלך הייתי מעדיף לבחור לוח אם "חזק" יותר שכן מאפשר המהרה לכל מקרה.

אם אתה בוודאות מוחלטת לא תבצע המהרה ואתה לא זקוק ליותר מ 32GB של זיכרון, אפשר ללכת על שילוש כזה מ Startpc:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1820 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700K Skylake 4.0Ghz S1151
לוח אם: 620 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-Z170-HD3P (DDR4 USB 3.1) S1151
זכרון: 980 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 (כמות: 2)
קירור אוויר למעבד: 175 ₪ - Arctic Freezer i11

מחיר סופי: 3595 ₪ למזומן
 3666 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

הערות:

א. אני אישית הייתי שוקל להוסיף עוד 30 ש"ח בשביל לקנות את המעבד בגירסת ה box (זה ההפרש ב Startpc) רק בכדי שתהיה אפשרות לממש אחריות ישירות מול אינטל במקרה הצורך.

ב. אתה צריך לבדוק האם הלוח GA-Z170-HD3P מתאים לך מבחינת החיבורים והיציאות שהוא מציע. באופן כללי נראה שמדובר בלוח אם סביר, אך לא הייתי משתמש בו להמהרה בינונית ומעלה (יש לו רק 6 שלבי ייצוב מתח למעבד).

ג. בחרתי 2 ערכות של 2X8GB, כלומר זיכרון בנפח כולל של 32GB ב-4 מודולים של 8GB כל אחד. אם אתה רוצה לשמור על אופק שידרוג או שאתה יודע שאתה תצטרך יותר מ 32GB, אתה תצטרך לקנות מודולים בנפח של 16GB כל אחד, אבל הם יקרים יותר משמעותית (לפחות כרגע), ובכל מקרה אין מודולים כאלו במבחר של Startpc. בנוסף אתה תצטרך לברר האם היישומים שלך ירוויחו מרוחב פס גדול יותר לזיכרון - אם כן, אולי ישתלם לך לקנות זיכרון העובד בתדר גבוה יותר. אם לא - עדיף לבחור בזיכרון זול יותר העובד בתדר של 2133MHz.

ד. בחרתי קירור למעבד יותר יקר פשוט בגלל שיש לו לוחית אחורית. למרות שבאופן רישמי אין בעיה עם רוב הקירורים, כולל ה Arctic Freezer 7 Pro Rev.2, לאור העובדה שמעבדי ה Skylake יותר דקים הייתי מרגיש יותר נוח אם הקירור למעבד היה מגיע עם לוחית אחורית, דבר שאולי יגרום להפעלת פחות לחץ על המעבד.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שסקיילייק יהיה יותר מתאים לצרכים שלי כיוון שלא יהיה לי שימוש בכל כך הרבה ליבות.

לצערי אני לא יכול לבדוק את דרישות הזיכרון אבל אני לא חושב שיהיה לי צורך ב64 ג׳יגה,

אם כן אני אקנה סט חדש ואוריש את הכרטיסים האלה למישהו אחר.

לפי מה שהבנתי מסטארט-פיסי יש אפשרות לקנות מהם לוחות אסוס, אבל אני פתוח גם להצעות מחנויות אחרות.

אני לא מעוניין לחסוך בלוח אם, אני מעדיף 7 שלבי ייצוב מתח ואפשרות לאובר קלוק בעתיד אם יהיה צורך.

כמו כן אני מתכנן לקנות מסך נוסף וכרטיס מסך כשיצאו ה14NM בעוד כחצי שנה.

עם עדיפות לאיכות על מחיר איזה לוח אם יהיה אופטימלי לדעתך?

פורסם

1. כל העניין של כרטיס המסך הוא לא רלוונטי בכלל - מדובר בכרטיס בעל תקן PCI Express כך שהוא יעבוד בכל לוח שתקנה היום (וסביר להניח שגם בלוח שנקנה לפני 10 שנים). מה שחשוב הוא שיהיה לך ספק כח איכותי שיכול להחזיק את המערכת שלך, במיוחד אם אתה מתכנן המהרה.

2. אם ב Startpc יפרסמו את המחירים של הלוחות מתוצרת Asus זה יעזור, אבל כרגע אי אפשר להרכיב לך מפרט מ Startpc עם לוח אם של Asus.

3. בנוגע ללוח האם:

לוח האם שהצעתי במפרט הראשון (ה MAXIMUS-VIII-RANGER של Asus) הוא רק דוגמא. במקרה הזה (ובניגוד לרוב הלוחות של Asus), מדובר לדעתי בלוח אם משתלם ביחס התכונות למחיר (לפחות לפי המחיר של פלונטר, שהוא פחות מ-900 ש"ח). בנוסף בחרתי בו בגלל שהוא לוח אם שיתאים להמהרה בינונית לפחות.

במפרט השני הצעתי לוח אם יותר זול (ה GA-Z170-HD3P של Gigabyte) מתך מחשבה שאתה לא צריך יכולת המהרה רצינית ושהתכונות שלוחות יקרים יותר יהיו מיותרים עבורך.

בעיקרון אפשר גם להציע לך לוח אם שעולה 2000 ש"ח, אבל זה כנראה יהיה מיותר עבורך. בכדי להתאים לך לוח אם צריך לדעת הוא מה בדיוק אתה רוצה לקבל - כמה חיבורי SATA, כמה חיבורי USB ומאיזה סוג, האם אתה צריך תמיכה במערך כרטיסי מסך ואם כן - של כמה כרטיסים ומאיזה סוג, האם אתה צריך יכולת המהרה ואם כן - באיזו רמה, האם המארז שלך מגביל אותך ללוחות אם בגודל מסויים (אם תקנה מארז קטן יכול להיות שתהיה מוגבל ללוחות בגודל micro AT), כמה כרטיסי הרחבה (אם בכלל) אתה מתכנן להתקין בלוח ומאיזה סוג, האם יש חשיבות לכרטיס הקול, האם יש צורך ביותר מ-3 יציאות קול/אודיו/סאונד או/ו ביציאת סאונד אופטית. ברגע שתדע מה אתה רוצה יהיה קל לפסול לוחות אם שלא מתאימים ואז לבחור מתוך המבחר של הלוחות באותה החנות ממנה אתה קונה את לוח האם המשתלם ביותר.

רק לצורך הבהרה - למשתמש "רגיל":

א.יספיקו גם 6 חיבורי USB בפאנל האחורי ויותר מ-2 בפאנל הקידמי. בפאנל האחורי רצוי שיהיו לפחות 2 חיבורי USB 3.0 ויהיה נחמד אם אם יהיו 2 כאלו בפאנל הקידמי (במארז).

ב. יספיקו 6 חיבורי SATA (ובד"כ גם 4 יהיו מספיקים).

ג. אין צורך במערך של כרטיסי מסך כלל.

ד. אין צורך ביכולת המהרה.

ה. ההגבלה היא ללוחות אם בגודל ATX או micro ATX (אם הוא קונה מארז קטן במיוחד).

ו. לא יתקין כרטיסי הרחבה כלל.

ז. יסתפק באיכות קול סבירה, ב-3 חיבורי אודיו ולא יהיה לו צורך ביציאת קול אופטית.

כל הדברים האלו לא ממש משפיעים על הביצועים הכלליים של המחשב (אלא אם כן נעשה שימוש ביותר מ-4 כונני SSD או כמובן מבוצעת המהרה), כך שמדובר ב"תוספות" נחמדות אך לא קריטיות.

4. אם אתה רוצה לוח אם למטרות המהרה, ובמיוחד למטרות המהרה בינונית ומעלה, הייתי מציע לחשוב בכיוון של לוח אם עם 10 שלבי ייצוב מתח לפחות.

פורסם
  • מחבר

א. אני צריך 4-5 חיבורי USB בפאנל האחורי ו-2 בקדמי, עדיפות ל3.0. חיבור אחד של USB Type-C.

ב. חיבורי SATA עבור 1-2 כוננים קשיחים ו-2 SSD.

ג. אין צורך במערך כרטיסי מסך.

ד. המהרה לא בשלב ראשוני אם בכלל.

ה. מארז מתוכנן Fractal Design Define R5 Black Window

עם ספק Seasonic X-Series 660W PLATINUM Modular BULK.

ו. אני לא יודע מה הם כרטיסי הרחבה :) אני כנראה לא אתקין.

ז. מתכנן לחבר Microlab Solo 6C שברשותי, אין צורך במיקרופון אבל לא יזיק.

עדיפות לחיבור אודיו במארז עבור אוזניות (לא קריטי).

פורסם

מבחינת הדרישות שלך - אתה לא ממש דורש משהו מיוחד:

א. הרוב המוחלט של לוחות האם המודרניים מציעים לפחות 6 חיבורי USB בפאנל האחורי שלהם כאשר לפחות שניים הם מסוג USB 3.0. הדבר היחיד שהוא אינו סטנדרטי כרגע הוא ממשק ה Type-C.

ב. בכל לוחות האם כיום יש לפחות 4 חיבורי SATA, כך שמבחינה זו כל לוח אם יתאים.

ג. אני אניח שאתה מעוניין לשמור על האפשרות להמהרה בינונית.

ד. כל לוח אם תומך בכרטיס מסך אחד לפחות, כך שמבחינה זו אין בעיה. העובדה שאתה לא זקוק למערך כרטיסי מסך מאפשרת לוותר על לוחות התומכים במערך SLI (בהנחה שיש לוח אם מקביל זול יותר ללא תמיכה ב SLI).

ה. המארז Fractal Design Define R5 Black Window תומך בלוחות אם בגודל ATX.

ו. ספק הכח שבחרת הוא איכותי, כך שאין בעיה מבחינה זו.

ז. כרטיסי הרחבה הם כרטיסים שמתקינים בחריצי ההרחבה בלוח האם. לדוגמא - כרטיסי קול, בקר USB, בקרי SATA וכד' (גם כרטיס מסך נפרד נחשב כרטיס הרחבה).

ח. אני רואה שהרמקולים Solo 6С דורשים רק חיבור 3.5 מ"מ אחד, כך שאין בעיה - בכל לוח אם מודרני יש לפחות 3 חיבורי קול/אודיו (אחד מהם משמש למיקרופון). אני לא רואה צורך ביציאת סאונד אופטית.

בקיצור, הדרישות שלך מלוח האם הן:

א. התאמה לתושבת 1151.

ב. לוח אם בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון (אתה צריך לפחות 32GB ואולי יותר בעתיד).

ג. התאמה למעבד Core i7 (מבחינתי זה משפיע על מספר שלבי ייצוב המתח שצריכים להיות בלוח האם)

ד. חיבור USB בעל ממשק Type-C.

ה. יכולת המהרה בינונית (משפיע על ערכת השבבים עליה הלוח מבוסס, על מספר שלבי ייצוב המתח ועל גופי הקירור שצריכים להיות בלוח האם).

ו. גודל לוח מקסימלי - ATX.

ז. אני אניח שאתה מעוניין בלוח עד שמחירו עד 1200 ש"ח.

לאחר עבודה דיי ארוכה, הגעתי למסקנה שמבין כל הלוחות שנמכרים ב Startpc יש 7 שמתאימים לדרישות הנ"ל:

לוחות אם של Gigabyte:

GA-Z170-HD3P
GA-Z170-D3H
GA-Z170X-Gaming 3
GA-Z170X-Gaming 5
GA-Z170X-Gaming 7

לוחות אם של MSI:

Z170A GAMING M5

Z170A GAMING M7

הכנתי לך טבלה המשווה בין תכונות הלוחות הנ"ל:

568cf352d24fa.png

הערות:

א. שים לב שב GA-Z170-D3H חיבור ה USB Type-C הוא USB 3.0 ולא USB 3.1.

ב. אם אתה מתכנן המהרה בינונית ומעלה אולי כדאי לוותר על הלוחות GA-Z170-HD3P, GA-Z170-D3H ו GA-Z170X-Gaming 3 בגלל שיש להם רק 6-7 שלבי ייצוב מתח למעבד. אני מניח שלהמהרה קלה הם יהיו סבירים.

ג. הלוח שמציע הכי הרבה חיבורי USB בפאנל האחורי הוא ה GA-Z170X-Gaming 5 של Gigabyte (תשעה חיבורי USB בסה"כ: שני חיבורי USB 3.1 - אחד בממשק Type-A ואחד בממשק Type-C, שלושה חיבורי USB 3.0 וארבעה חיבורי USB 2.0).

ד. הלוח שמציע הכי הרבה חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי הוא ה GA-Z170X-Gaming 7 (הוא מציע חמישה חיבורי USB 3.0 ועוד שני חיבורי USB 3.1 - אחד בממשק Type-A ואחד בממשק Type-C).

בסופו של דבר אני מאמין שה GA-Z170-HD3P יתאים לך, למעט אולי בתחום ההמהרה, שכלל לא בטוח שתבצע. היות שמחירו הוא הזול ביותר (620 ש"ח ב Startpc) הוא כנראה לוח האם המשתלם ביותר עבורך. אם אתה בכל זאת מעוניין בהמהרה, אני חושב שה GA-Z170X-Gaming 5 של Gigabyte הוא המשתלם ביותר (949 ש"ח ב Startpc). השאלה בגדול היא עד כמה אתה מוכן להשקיע בלוח האם, שכן אתה יכול לראות שהכל מנקודה מסויימת העלות של התוספות (שאת רובן אתה כנראה לא צריך) רק הולכת וגדלה.

אם זה יעזור לך, אז אני אישית כנראה הייתי בוחר ב Z170A GAMING M5 של MSI או ב GA-Z170X-Gaming 5 של Gigabyte.

פורסם
  • מחבר

@smalul תודה רבה על כל העזרה וההסברים, אני מאד מעריך את זה :)

דיברתי עם החנות והם אומרים שהם מודעים לבעיית הכיפוף ולא נתקלו בבעיות במחשבים שהם מרכיבים.

המליצו לי להחליף את גוף הקירור.

החלטתי ללכת על המפרט הבא:

מעבד: 1820 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700K Skylake 4.0Ghz S1151 
לוח אם: 949 ₪ - Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 S1151 
זכרון: 980 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 (כמות: 2) 
דיסק קשיח: 849 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 500GB SATA III 
מארז: 640 ₪ - Fractal Design Define R5 Black + window 
ספק כוח: 590 ₪ - * מבצע * - Seasonic X-Series 660W PLATINUM Modular BULK 
קירור אוויר למעבד: 199 ₪ - * מבצע * - Scythe MINE 2 
משלוח: 35 ₪ - על ידי חברת שליחויות UPS 

מחיר סופי: למזומן 6062 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 6183 ₪
פורסם

1. האם בדקת את נושא רוחב הפס ליישומים בהם אתה משתמש? אם היישמים שלך דורשים רוחב פס לזיכרון גדול ככל האפשר כנראה ישתלם לך להשקיע עוד קצת בזיכרון מהיר יותר.

2. הקירור MINE 2 של Scythe, למרות שהוא דיי ישן ולמעשה כבר לא מיוצר, נראה דיי טוב ויעיל. הדבר היחיד שמפריע לי הוא המשקל שלו - 1150 גרם (יותר מקילוגרם אחד). לאור זאת, בהתחשב בכך שזהו הקירור שהומלץ ע"י החנות ולאור העובדה שמעבדי ה Skylake דקים יותר מאשר בדורות הקודמים, הייתי מבקש מהחנות שתתחייב שבמידה ויגרם נזק פיזי למעבד כתוצאה מהלחץ שגוף הקירור מפעיל עליו הם יחליפו לך את המעבד.

3. תתחדש.

פורסם
  • מחבר

לא בדקתי את רוחב הפס, אבל אני חושב שהוא לא יהיה גדול.

תודה על האזהרה, מצאתי תגובה של החברה שבהם הם מציינים שיתכן נזק בהובלה.

ציטוט

The company Scythe EU GmbH announces that on several coolers from its portfolio, a change of the mounting system for Skylake / plinth is made 1151st All coolers are in fact generally compatible with Skylake sockets, but it can in some cases result in damage to CPU and motherboard when the PC is exposed to stronger shocks (eg shipping or relocation). To prevent this, the pressure was reduced by an adjustment of the screw set. We will send the new set of screws you also like to charge. Please send your request via email to support@scythe.com or use the contact form on our website.

מקור http://www.overclock3d.net/articles/cpu_mainboard/skylake_cpu_can_get_damaged_from_cooler_mounting_pressure/1

אתה חושב שאולי כדאי להחליף לNoctua NH-U12S (משקל 755 גרם)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים