עבור לתוכן

אי קיבלת זיכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום 

יש לי את הלוח p5g41c-lm

מתקין לו עוד כרטיס זיכרון

הפעלה מחדש הלוח אינו מקבל את הזיכרון 

ניסתי על 2 כרטיסי זיכרון

מה יכולה להיות הסיבה לאי קבלת הזיכרונות 

תודה

20160101_101943-1.jpg

פורסם

1. מהו דגם לוח האם המדוייק שלך? אני מניח שמדובר ב P5G41C-M או ב P5G41C-M LX, שניהם של Asus. אני לא מוצא דגם בשם P5G41C-LM.

2. בהנחה שמדובר באחד מהלוחות הנ"ל, אז הלוח שלך תומך ב 8GB של זיכרון ב-2 חריצי הרחבה לזיכרון. יש לשים לב כי בלוח יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון, כאשר שניים מהם הם מסוג DDR2 ושניים - מסוג DDR3. לא ניתן להשתמש גם ב DDR2 וגם ב DDR3 במקביל. אם במחשב מותקן זיכרון מסוג DDR3 ואתה מנסה להוסיף את הזיכרון שבתמונה, שהוא DDR2, זו הסיבה מדוע הזיכרון לא מזוהה.

3. מה בדיוק קורה כאשר אתה מנסה להתקין שני מודולי זיכרון ביחד? האם המחשב בכלל נדלק? האם יש ציפצופים? האם מזוהה רק חלק מהזיכרון?

4. האם המחשב עובד כאשר רק מודול זיכרון אחד מותקן בו? הכוונה כאן היא שתתקין מודול זיכרון אחד, תבדוק האם המחשב עובד, תוציא אותו, תתקין במקומו את מודול הזיכרון הבא ותבדוק שוב.

אם המחשב עובד עם חלק ממודולי הזיכרון אבל לא עם כולם, הרי שמודולי הזיכרון שאיתם המחשב לא עובד אינם תקינים או שיש בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון האלו ולוח האם. במקרה כזה נסה לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה - אולי זה יעזור.

אם המחשב עובד עם כל מודולי הזיכרון, בדוק אותם בחריץ ההרחבה לזיכרון השני - אם כל מודולי הזיכרון לא עובדים בחריץ ההרחבה לזיכרון השני, הרי שחריץ ההרחבה השני לא תקין או שלוח האם דורש שמודול זיכרון בודד יותקן בחריץ ההרחבה לזיכרון הראשון.

5. נסה לאפס את הביוס - אולי יש שם הגדרה ידנית לזיכרון שגורמת לו לא לעבוד עם חלק ממודולי הזיכרון.

אל תשכח להחזיר את מצב בקר ה SATA למצבו המקורי, אחרת מערכת ההפעלה עלולה שלא לעבוד.

פורסם
  • מחבר

1לוח הוא p5g41cmlx

2על הלוח מותקן זיכרון ddr2 800mhz

אני מודע שהלוח תומך בשני מודלי הזיכרון

3 שאני מתקין את שני המודלים 

המחשב נדלק אבל אין תצוגה על המסך 

4 שאני מתקין את אחת משני המודלים שהעלתי בתמונה אין תצוגה 

5 איפסתי את הביוס שהוצאתי את הבטריה 

תודה

פורסם

1. האם קיים מודול זיכרון איתו המחשב כן עובד? אם כן - באיזה זיכרון מדובר?

2. אם המחשב לא עובד עם שני מודולי הזיכרון שבתמונה (שניהם זיכרונות DDR2 בנפח של 2GB שעובדים בתדר של 800MHz ובמתח של 1.8V) כשרק הם מותקנים אבל כן עובד עם מודול זיכרון אחר, הרי שיש בעיית תאימות בינם לבין לוח האם או שהם פשוט לא תקינים. בדוק אותם במחשב אחר.

3. שוב - ודא שגירסת הביוס של לוח האם היא העדכנית ביותר (במקרה של הלוח P5G41C-M LX גירסת הביוס האחרונה היא 0702 מה 4/5/2011).

פורסם
  • מחבר

זה הזיכרון שמותקן ועובד 

כיצד אני מעדכן את הביוס 

יש תוכנה לאסוס לעידכון ביוס.

תודה

20160102_194014-1-1.jpg

פורסם

1. הזיכרון הקיים הוא גם כן מודול זיכרון DDR2 בנפח של 2GB העובד בתדר של 800MHz ובמתח של 1.8V, בדיוק כמו הזיכרונות שאת תמונתם פירסמת בהודעה הראשונה (למעשה הזיכרון הזה זהה גם בתיזמונים לזיכרון של GeIL). לכן, שוב, הסיבה לכך ששני הזיכרונות האלו לא עובדים היא אי תאימות ללוח האם שלך או שהם פשוט לא תקינים.

הערה:

דגם הזיכרון של GeIL שמופיע בתמונה הוא GX22GB6400LXA. ברשימת הזיכרונות הנתמכים בחוברת של לוח האם מופיע הדגם GX22GB6400LX של GeIL, שהוא כנראה דיי דומה לו, אם לא זהה לחלוטין (אני לא יודע מה משמעות ה A בשם הדגם). יותר מזה, דגם הזיכרון של Kingston שבתמונה הוא KVR800D2N6/2G ודגם זה כן מופיע ברשימת הזיכרונות הנתמכים ע"י לוח האם. לאור זאת הייתי מסיק שהזיכרונות הנ"ל פשוט אינם תקינים. אני ממליץ שתבדוק אותם במחשב אחר בכדי לוודא.

2. בכדי לעדכן את הביוס, עקוב אחר ההוראות שבחוברת לוח האם שלך (עמודים 2-1 ו 2-2 בחוברת). בעיקרון ישנן שתי דרכים לעדכן את גירסת הביוס במקרה שלך:

א. להשתמש בתוכנת העידכון של Asus מתוך מערכת ההפעלה.

ב. להשתמש בתכונת ה EZ Flash 2 המובנית בביוס שלך (אתה תצטרך להכין כונן USB המפורמט למערכת קבצים FAT16 או FAT32 ולהעתיק אליו את קובץ הביוס המעודכן).

פורסם
  • מחבר

מעוניין לשדרג את המחשב 

איזה זיכרון של ddr3 4gb של זיכרון מתאים ללוח 

תודה

פורסם

1. את רשימת מודולי הזיכרון הנתמכים רישמית ע"י לוח האם ניתן למצוא בחוברת של לוח האם (בעמודים 1-13 עד 1-18 במקרה של הלוח P5G41C-M LX).

2. אם אתה מעוניין להתקין זיכרון DDR3 בלוח האם שלך, אני מקווה שברור לך שלא תוכל להתקין במקביל אליו זיכרון DDR2.

3. אי אפשר להבטיח לך בוודאות מוחלטת שזיכרון כלשהו יעבוד במחשב שלך - תמיד יש סיכוי לבעיית תאימות בין הזיכרון ולוח האם. בד"כ עם רוב מודולי הזיכרון מסוג DDR3 אין בעיה, אבל במקרה שלך מדובר במצב בו בקר הזיכרון מובנה בערכת השבבים ולא במעבד, כך שהמצב יכול להיות שונה. אני מציע שתקנה זיכרון שמופיע ברשימת הזיכרונות הנתמכים (ראה נקודה 1) או שתחפש מקרים דומים באינטרנט ותראה איזה מודולי זיכרון מסוג DDR3 כן עבדו בלוח אם כמו שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים