עבור לתוכן

התקנת Windows 7 (כיום על כונן HDD) על כונן SSD חדש (EVO 250GB)

Featured Replies

פורסם

היי,

אודה לעזרתכם לגבי תהליך המעבר.

היום יש לי במחשב שלושה כוננים קשיחים רגילים (טרה, טרה, 2 טרה) שהם מחולקים לתשע מחיצות שונות.

קניתי כונן SSD ואני מעוניין להתקין עליו את מערכת ההפעלה.

מסיור באתר וצפייה בהודעות שונות של אנשים במצב כמו שלי, הבנתי כמה דברים שבגדול - לא הבנתי כלום :D

האם לחבר את הכונן SSD החדש ללוח אם (איפשהו, או שצריך חיבור מיוחד?) להתקין עליו את המערכת הפעלה ויאללה לעשות את כל העדכונים של ה-Windows 7 (יש לי דיסק מקורי מלפני שנתיים-שלוש אז בטח איזה יום-יומיים הוא ישגע אותי על עוד ועוד ועוד עדכונים)?

או שבכלל לפני המעבר אני צריך לחבר את הכונן ולעשות משהו מיוחד?

פליז כל מי שיכול להגיד לי ולהדריך אותי שאעשה את המעבר הזה בצורה הכי טובה, מדויקת וקלילה.

בנוסף אשמח לדעת - יש אפשרות להוריד מהאתר של מיקרוסופט גירסא אחרונה של Windows 7 - Ultimate ובכך לחסוך את ההתקנה ואינספור העדכונים?

והכי חשוב - לא תיווצר לי בעיה עם ההתקנה של מערכת ההפעלה על כונן אחר עם אותו קוד מוצר? (כמובן שבכונן שעליו כיום מותקנת מערכת ההפעלה לא אשתמש, או שאמחק או שהיא סתם תהיה שם).

תודה רבה לכל מי שהגיע עד למשפט הזה ותודה כפולה לכל מי שיגיב (דברי טעם ועזרה ;))

פורסם

בו נעשה סדר,

1. איזה כונן קנית? יש כוננים בחיבורים שונים אולם ברוב המקרים של מחשב ביתי זה חיבור SATA (כלומר כמו של הדיסק הישן שלך).

2. ממיקרוסופט אתה יכול לקבל רק ISO שזה קובץ תמונה ממנו אתה יוצר דיסק התקנה של Windows. בכל מקרה ממה שתקבל מהם תוכל לעשות רק התקנה חדשה.

3. אתה יכול לעשות העברה של ההתקנה הקיימת שלך מהדיסק הישן (המכני) לדיסק SSD ואחרי שקינפגת את זה כמו שצריך אתה מוחק את ההתקנה מהדיסק הישן וממשיך לעבוד אותו דבר.

מה שכן אתה צריך לוודא שהביוס שלך נמצא עם הגדרה של AHCI ולא IDE אם זה לא מוגדר ככה אז צריך לשנות את זה אולם! אם אתה לא מבצע התקנה נקייה ומעביר את מערכת ההפעלה צריך לעשות שינוי בתוך מערכת ההפעלה עצמה לפני שמשנים את ההגדרה הנ"ל.

בכל מקרה תענה על מה שכתבתי כאן ואני אפנה אותך למידע נוסף לפי התשובות שלך כדי שיהיה רלוונטי.

בו נעשה סדר,

1. איזה כונן קנית? יש כוננים בחיבורים שונים אולם ברוב המקרים של מחשב ביתי זה חיבור SATA (כלומר כמו של הדיסק הישן שלך).

2. ממיקרוסופט אתה יכול לקבל רק ISO שזה קובץ תמונה ממנו אתה יוצר דיסק התקנה של Windows. בכל מקרה ממה שתקבל מהם תוכל לעשות רק התקנה חדשה.

3. אתה יכול לעשות העברה של ההתקנה הקיימת שלך מהדיסק הישן (המכני) לדיסק SSD ואחרי שקינפגת את זה כמו שצריך אתה מוחק את ההתקנה מהדיסק הישן וממשיך לעבוד אותו דבר.

מה שכן אתה צריך לוודא שהביוס שלך נמצא עם הגדרה של AHCI ולא IDE אם זה לא מוגדר ככה אז צריך לשנות את זה אולם! אם אתה לא מבצע התקנה נקייה ומעביר את מערכת ההפעלה צריך לעשות שינוי בתוך מערכת ההפעלה עצמה לפני שמשנים את ההגדרה הנ"ל.

בכל מקרה תענה על מה שכתבתי כאן ואני אפנה אותך למידע נוסף לפי התשובות שלך כדי שיהיה רלוונטי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Googleness

בו נעשה סדר,

היי תודה על המענה,

אז ככה - 

1. רכשתי כונן Samsung SSD 850 EVO.

הנה הקישור מהחנות שרכשתי בה - http://ksp.co.il/?select=.1033..152..379.&list=1&sort=2&glist=1&uin=25581&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

2. השאלה הקובץ תמונה הזה שאני מכין, הוא עושה לי עם כל הג'אנק ששמור לי במערכת? או תמונה מערכת עם כל העדכונים ונטו מערכת הפעלה ללא חשד לוירוסים או קבצים לא קשורים?

3. האם מומלץ להעביר או שלעשות התקנה נקייה למניעת תקלות עתידיות?

אין לי בעיה להתקין הכל מהתחלה, יום יומיים גג שלושה והמחשב יפסיק להציק לי עם כל העדכונים.

* לגבי מה שאמרת לי לשנות הגדרה בביוס - סביר להניח שאלך על התקנה נקייה (אלא אם כן תשלול את דבריי מסעיף 3) אז רק לשנות שם.

אם זה משנה אז הנה קצת פרטים על המחשב שלי:

מערכת הפעלה - Windows 7 Ultimate 64BIT

המעבד - i5-3570K 3.40Ghz

לוח אם - ASUS P8H77-V

כרטיס מסך - ATI Radeon HD 5770

זיכרון - 16GB

פורסם

הסבר,

1. התקנה נקייה עדיף. תמיד עדיף.

2. האימג' שאתה יוצר ומעביר פשוט משכפל את הכונן כמו שהוא מהישן לחדש ואז יש לך את הבעיה. לכן בד"כ אם אתה מתקין על SSD או מעביר לSSD אימג' את הוכנן הישן מפרמטים (שים לב זה ימחק את כל המידע בדיסק הישן).

3. לגבי הBios צריך לוודא שמוגדר לך שם מצב שנקרא AHCI לפני שאתה מתקין מחדש על הSSD את מערכת ההפעלה.

4. אכן הדיסק שרכשת מתחבר בממשק SATA, כלומר כמו הדיסקים הישנים שלך.

מה שאני מציע כדי לקבל את התוצאה המיטבית מהמחשב שלך,

1. אם יש לך ווינדוס חוקי שרכשת בתשלום אתה זכאי לשדרג חינם ל Windows 10 לעוד כמה חודשים, אחרת תיאלץ לשלם עבור השדרוג.

בכל מקרה תחליט איזה גרסה של Windows אתה רוצה להתקין.

אם אתה רוצה את 7 מורידים מכאן (צריך רישיון חוקי מסוג Retail, אם קנית OEM אתה צריך לפנות לחנות לקבל דיסק): 

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

אם אתה רוצה את 8.1:

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media

אם אתה רוצה את 10:

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

הערה: כדי לשדרג מ7 ל10 בחינם קודם תעשה התקנה של 7, תעשה את השדרוג ל10 וברגע שההתקנה הושלמה פרמט את הכונן ותעשה התקנה נקייה של 10. בעת התקנה של 10 בצורה כזאת הוא לא מבקש KEY בכלל אלא מזהה אותך מול שרתי מיקרוסופט לפי החומרה שלך במחשב.

2. אחרי שבחרת מה להתקין ויש לך מדיית התקנה מוכנה תכין גיבוי,

תעביר את כל הקבצים שלך לדיסק אחר, תעתיק לדיסק חיצוני וכיו"ב.

אחרי שיש גיבוי תפרמט את הדיסק או המחיצה (נגיד על דיסק פיזי מסוים יש כמה מחיצות אחת מהן נקראת נגיד C: אז אתה מפרמט אותה).

את הפרמוט אתה יכול לעשות במהלך ההתקנה מחדש לש מערכת ההפעלה.

לפני שאתה מתחיל להתקין קודם תיכנס לביוס ותבדוק שבהגדרות מוגדר לך AHCI.

3. תטען את מדיית ההתקנה תגיע לחלק של בחירת הדיסק ותראה שם מחיצה בשם System Reserved ומחיצה של כונן C או בשם אחר (בד"כ זה יופיע דיסק 1 מחיצה 1 או משהו בסגנון הזה עם מספרים אחרים אתה צריך לדעת ב100% מה אתה בוחר לפני שאתה מוחק). 

אתה צריך למחוק את שתי המחיצות הללו מהדיסק הישן.

אם אתה לא בטוח אתה יכול לעשות shift+f10 וזה יפתח לך חלון CMD משם אפשר להשתמש בפקודה DIR כדי לראות תוכן של מחיצות ולפי זה לדעת או באמצעות כלי שורת הפקודה DiskPart לבחור ב list volume כדי לראות את הנפחים (זה מראה נפח פנוי ותפוס ולפי זה די קל לזהות).

אחרי שאתה בטוח ב100% שזה המחיצות הנכונות תמחק אותן.

לבינתיים תעזוב אותן ככה.

עכשיו תבחר את הSSD מהתפריט של בחירת מיקום ההתקנה הוא יופיע כ Unallocated כלומר שאין עליו מחיצות כלל או מערכת קבצים. רק תבחר אותו ותעשה NEXT ותוכנה ההתקנה תייצר לך את כל המחיצות בלי בעיה.

4. עכשיו לאחר שסיימת את התליך ההתקנה ונכנסת למערכת ההפעלה שהתקנת מחדש על דיסק הSSD החדש שלך תלך להגדרות צריכת חשמל ותגדיר אותן לפי טעמך.

אחרי זה לך ל Windows Update ותגדיר לו:

אם זה 10: לבקש ממך לבחור מועד התקנה (זאת האופציה שמופיע בלי סוגריים של מומלץ).

אם זה 8.1 ומטה: תבחר ב "הודע לי שיש עדכונים אך אפשר לי לבחור האם להוריד או להתקין אותם".

5. עכשיו לפני שתתחיל עם תוכנות ו windows update וכולי תתקין דרייברים של הלוח אם והכרטיס מסך שלך.

זה עמוד ההורדה ללוח אם שלך (לבחור את המערכת הפעלה מהתיבה): https://www.asus.com/Motherboards/P8H77V/HelpDesk_Download/

זה העמוד הורדה לכרטיס מסך שלך: http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy3&os=Windows%207%20-%2064

קודם תתקין ללוח אם את מנהלי ההתקן ואז את זה של הכרטיס מסך.

שים לב שיש לך שם Utilities או גרסאות שונות של אותו מנהל התקן אז לא חייב להתקין כל מה שנמצא שם רק מה שרלוונטי אליך. תקרא מה זה כל דבר ותחליט.

6. הפעלה מחדש ולאחר שכל הדרייברים מותקנים והכל טוב, מתקינים את התוכנות שלנו כמו אופיס, משחקים, נגני וידאו וכולי.

עכשיו תגדיר לך את תוכניות הברירת מחדל על ידי לחיצה על התחל או winKEY+S ובתיבה תבחר default programs או תוכניות ברירת מחדל.

תבחר את התוכניות שמועדפות עליך.

7. שלב אחרון כנס ל Windows update ותתקין את כל העדכונים שצריך, שים לב חלק מהעדכונים שם זה "הצעות" כמו התקנה של skype וכיו"ב. אז תבחר מה שרלוונטי אליך.

כמו כן לפני שתתחיל את ההליך אני מציע לך לקרוא את כל מה שכתבתי ולהבין שאתה בקיא בכל דבר שציינתי כאן שלא תתקע בלי מחשב להתייעץ אם תיהיה בעיה.

תכין מראש על DOK את הדרייברים והתוכנות שצריך להתקין.

והכי חשוב גיבוי, גיבוי ועוד פעם גיבוי. תכין גיבוי להכל.

שיהיה בצלחה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Googleness

שיהיה בהצלחה.

וואו, תודה רבה!

1. יש לי דיסק התקנה מקורי של Windows 7 עם מפתח מוצר מקורי.

לצערי לא אהבתי את "10" (שיש לי במחשב נייד) בגלל כל העניין שמיקרוסופט בוחרת לי דברים באופן אוטומטי (כמו עדכונים לבד ומתי להתקין וכל מה שקשור לשיתוף ורשת אינטרנט אלחוטי).

5-7. אין בעיה מובן לגמרי.

רק אצטרך חידודים לגבי שאר הסעיפים כפי שאפרט ואשאל פה:

2. איפה אני מוצא בביוס את ה - AHCI, זה משהו מסובך או רק קליק לבחירה ושלום על ישראל?

3. האם אני חייב בזמן התקנת ה - Windows לבצע את הפרמוט לכונן C הנוכחי שלי? 

(אני רק אציין כדי לוודא, יש לי כונן קשיח של טרה שמחולק ל - 3 מחיצות, C, D, E - הפרמוט של C ו"השמור למערכת" לא ייפגע לי בשניים הנותרים נכון?)

או שאפשר להתקין ומתישהו לפרמט את C (הנוכחי לפני SSD).

או שאי הפרמוט ייצור לי בעיה עם המפתח מוצר שלי?

4. אצא דביל ואשאל מה הכוונה הגדרות צריכת חשמל?

המחשב שלי עובד 24 שעות ביממה, מקבל חופש (כיבוי מלא) רק ביום כיפור.

ודבר נוסף ולא פחות חשוב שתדע - אתה תותח, חבל על הזמן, תודה על הסבלנות לכתוב את כל מה שכתבת, הקישורים הספציפיים שהבאת לי (דרייברים ללוח אם וכרטיס מסך), באמת מוריד בפניך את הכובע !

פורסם

בקשר ל10 אתה יכול לבחור שיתקין עדכונים אבל אתה תבחר מתי להפעיל מחדש את המחשב.

בינינו כשאתה מעדכן את המחשב אתה גם ככה מתקין הכל אלא אם זה Skype או שטות אחרת. זה לא משהו שאמור לעניין אותך כמשתמש ביתי.

בקשר לשיתוף אינטרנט וכולי זה עניין של להפעיל או לכבות מתג עניין של כמה שניות מאוד פשוט - ככה שזה לא משתנה בשיקול של 10 או גרסה אחרת.

אני די מתעקש - נגד - windows 7 כי אני נתקל בתקלות בלתי נסבלות שחזורות על עצמן בהמון מחשבים מבוססי 7. זה מתחיל להזכיר לי את ימי *השם ירחם* ויסטה הלא עליזים.

אתה נכנס לביוס ואז באחד הקטגוריות תראה משהו עם אופציה של AHCI זה נראה בערך ככה אבל כל לוח וביוס זה אחר,

http://forum.crucial.com/t5/image/serverpage/image-id/2870iED1A8A532B7A0A47?v=mpbl-1

אתה לא מפרמט אלא מוחק.

איך עובדות מחיצות,

אתה עושה "אתחול" לדיסק הפיזי ובוחר באיזה שיטה אתה מנהל את המחיצות. בד"כ זה MBR אבל בדיסקים חדשים עם נפחים גדולים זה נקרא GUID.

אחרי זה הדיסק מגדיר לעצמו חלק שבו הוא מבצע רישומים שונים ובין היתר מהן המחיצות שיש בתוכו.

אחרי זה אתה יוצר מחיצות (כלומר מחלק את שטח הדיסק לאזורים שונים).

ברגע שאתה נותן למחיצה אות ומבצע לה פרמוט (כלומר מגדיר מערכת קבצים קריא NTFS) היא הופכת ל volume, שזה בשיטה מיקרוסופטית אומר שהשטח מוכן לעבודה עם מערתכ ההפעלה Windows.

אתה יצרת 3 מחיצות אבל אם תבדוק תראה שיש לך בעצם 4 (אחת מהן בגודל 100 מגה עם השם system reserved). 

מה שאנחנו רוצים לעשות זה למחוק את C (עליה מותקנת windows) ואז למחוק את המחיצה הקטנה של System Reserved וליצור מהן מחיצה נקייה לאפסן תכנים או לקחת את השטח שלהן ולצרף לאחת המחיצות האחרות.

למה חשוב למחוק אותן?

החל מ windows 7 מיקרוסופט שינתה את השיטה שהמחשב שלך עושה אתחול. הביוס עולה ופונה אל הדיסק הפיזי שמוגדר בביוס לטעינה. שם הוא פונה אל המחיצה הקטנה שנקראת System Reserved אשר בתוכה יש את נתוני מערכות ההפעלה שמותקנות על המחשב ואז אתה בוחר לאיזו מערכת הפעלה להתחבר.

חשוב שתמחק את System Reserved מהדיסק הישן כדי המחשב יבצע את האתחול מה SSD שם הוא יצור אחת חדשה.

חשוב שתמחק את המחיצה הישנה עם מערכת ההפעלה עליה כדי שבתהליך ההתקנה מחדש לא יתווסף לך בעת האתחול המיקום לתרפיט הטעינה של מערכות ההפעלה ואז יוצא בפניך אופציית בחירה של אחת מתוך כמה מערכות הפעלה מותקנות, לא בטוח שתצליח להתמודד עם זה אחר כך אז אין צורך לשבור את הראש.

תחת הגדרות צריכה חשמל אתה מגדיר מתי המסך נכבה ומתי המחשב ייכנס אוטומטית למצב שינה.

לכן אם אתה כמוני ומשאיר את המחשב דלוק כל הזמן צריך לנטרל את זה. בנוסף אם המחשב דלוק ובעבודה כל הזמן תבחר בתוכנית צריכת חשמל שנקראת "ביצועים גבוהים" והיא מוסתרת שם עם חץ כזה קטן שסוגר רשימה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי מעולה אז אני פשוט אבצע מחיקה של שתי המחיצות שציינת.

אגבה את המחיצה לפני (מזלי שהיא רק 150 ג'יגה שמתוכן הרוב זה מערכת ההפעלה ושטויותיה).

לגבי Windows 10 לא סגור על המערכת עדיין.. היא יפה ונראית נחמדה (עובד עליה בנייד), פשוט 7 נראית לי נוחה וקלה לתפעול וברוך השם אני איתה כבר חמש שנים ללא כל תקלות.

אם היתה אפשרות לשדרג ולשנמך ללא הגבלת זמן הייתי שוקל לתת לה שוב צ'אנס אבל נראה לי שאחכה עם זה.

תודה ענקית איש יקר!

פורסם

וואו, כל הכבוד על הידע והיד החופשית! 

לא לכולם יש סבלנות מסכימה כזו =) 

אני לא רוצה לחטוף פוסט של מישהו אחר אז (1) ברשותכם אשים לינק לפוסט אחר שלי, או (2) שאשאל דברים כלליים כאן? 

זה גם בנושא הכללי של 'קניתי ssd ורוצה להתקין עליו חלונות....' 

לילה טוב לבנתיים 

פורסם

עם איזה שלב של התהליך הסתבכת?

פורסם

טוב, אני הקפצתי את הפוסט שלי הרגע, בכללי אני בהחלט לא שולט בכל הדברים שהעלית פה, עברו שנים מאז התעסקתי... 

הפוסט שלי זה זה שיש את המילה IDE בכותרת, והוקפץ הרגע ממש =) 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Googleness

הסבר,

1. התקנה נקייה עדיף. תמיד עדיף.

2. האימג' שאתה יוצר ומעביר פשוט משכפל את הכונן כמו שהוא מהישן לחדש ואז יש לך את הבעיה. לכן בד"כ אם אתה מתקין על SSD או מעביר לSSD אימג' את הוכנן הישן מפרמטים (שים לב זה ימחק את כל המידע בדיסק הישן).

3. לגבי הBios צריך לוודא שמוגדר לך שם מצב שנקרא AHCI לפני שאתה מתקין מחדש על הSSD את מערכת ההפעלה.

4. אכן הדיסק שרכשת מתחבר בממשק SATA, כלומר כמו הדיסקים הישנים שלך.

מה שאני מציע כדי לקבל את התוצאה המיטבית מהמחשב שלך,

1. אם יש לך ווינדוס חוקי שרכשת בתשלום אתה זכאי לשדרג חינם ל Windows 10 לעוד כמה חודשים, אחרת תיאלץ לשלם עבור השדרוג.

בכל מקרה תחליט איזה גרסה של Windows אתה רוצה להתקין.

אם אתה רוצה את 7 מורידים מכאן (צריך רישיון חוקי מסוג Retail, אם קנית OEM אתה צריך לפנות לחנות לקבל דיסק): 

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

אם אתה רוצה את 8.1:

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media

אם אתה רוצה את 10:

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

הערה: כדי לשדרג מ7 ל10 בחינם קודם תעשה התקנה של 7, תעשה את השדרוג ל10 וברגע שההתקנה הושלמה פרמט את הכונן ותעשה התקנה נקייה של 10. בעת התקנה של 10 בצורה כזאת הוא לא מבקש KEY בכלל אלא מזהה אותך מול שרתי מיקרוסופט לפי החומרה שלך במחשב.

2. אחרי שבחרת מה להתקין ויש לך מדיית התקנה מוכנה תכין גיבוי,

תעביר את כל הקבצים שלך לדיסק אחר, תעתיק לדיסק חיצוני וכיו"ב.

אחרי שיש גיבוי תפרמט את הדיסק או המחיצה (נגיד על דיסק פיזי מסוים יש כמה מחיצות אחת מהן נקראת נגיד C: אז אתה מפרמט אותה).

את הפרמוט אתה יכול לעשות במהלך ההתקנה מחדש לש מערכת ההפעלה.

לפני שאתה מתחיל להתקין קודם תיכנס לביוס ותבדוק שבהגדרות מוגדר לך AHCI.

3. תטען את מדיית ההתקנה תגיע לחלק של בחירת הדיסק ותראה שם מחיצה בשם System Reserved ומחיצה של כונן C או בשם אחר (בד"כ זה יופיע דיסק 1 מחיצה 1 או משהו בסגנון הזה עם מספרים אחרים אתה צריך לדעת ב100% מה אתה בוחר לפני שאתה מוחק). 

אתה צריך למחוק את שתי המחיצות הללו מהדיסק הישן.

אם אתה לא בטוח אתה יכול לעשות shift+f10 וזה יפתח לך חלון CMD משם אפשר להשתמש בפקודה DIR כדי לראות תוכן של מחיצות ולפי זה לדעת או באמצעות כלי שורת הפקודה DiskPart לבחור ב list volume כדי לראות את הנפחים (זה מראה נפח פנוי ותפוס ולפי זה די קל לזהות).

אחרי שאתה בטוח ב100% שזה המחיצות הנכונות תמחק אותן.

לבינתיים תעזוב אותן ככה.

עכשיו תבחר את הSSD מהתפריט של בחירת מיקום ההתקנה הוא יופיע כ Unallocated כלומר שאין עליו מחיצות כלל או מערכת קבצים. רק תבחר אותו ותעשה NEXT ותוכנה ההתקנה תייצר לך את כל המחיצות בלי בעיה.

4. עכשיו לאחר שסיימת את התליך ההתקנה ונכנסת למערכת ההפעלה שהתקנת מחדש על דיסק הSSD החדש שלך תלך להגדרות צריכת חשמל ותגדיר אותן לפי טעמך.

אחרי זה לך ל Windows Update ותגדיר לו:

אם זה 10: לבקש ממך לבחור מועד התקנה (זאת האופציה שמופיע בלי סוגריים של מומלץ).

אם זה 8.1 ומטה: תבחר ב "הודע לי שיש עדכונים אך אפשר לי לבחור האם להוריד או להתקין אותם".

5. עכשיו לפני שתתחיל עם תוכנות ו windows update וכולי תתקין דרייברים של הלוח אם והכרטיס מסך שלך.

זה עמוד ההורדה ללוח אם שלך (לבחור את המערכת הפעלה מהתיבה): https://www.asus.com/Motherboards/P8H77V/HelpDesk_Download/

זה העמוד הורדה לכרטיס מסך שלך: http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy3&os=Windows%207%20-%2064

קודם תתקין ללוח אם את מנהלי ההתקן ואז את זה של הכרטיס מסך.

שים לב שיש לך שם Utilities או גרסאות שונות של אותו מנהל התקן אז לא חייב להתקין כל מה שנמצא שם רק מה שרלוונטי אליך. תקרא מה זה כל דבר ותחליט.

6. הפעלה מחדש ולאחר שכל הדרייברים מותקנים והכל טוב, מתקינים את התוכנות שלנו כמו אופיס, משחקים, נגני וידאו וכולי.

עכשיו תגדיר לך את תוכניות הברירת מחדל על ידי לחיצה על התחל או winKEY+S ובתיבה תבחר default programs או תוכניות ברירת מחדל.

תבחר את התוכניות שמועדפות עליך.

7. שלב אחרון כנס ל Windows update ותתקין את כל העדכונים שצריך, שים לב חלק מהעדכונים שם זה "הצעות" כמו התקנה של skype וכיו"ב. אז תבחר מה שרלוונטי אליך.

כמו כן לפני שתתחיל את ההליך אני מציע לך לקרוא את כל מה שכתבתי ולהבין שאתה בקיא בכל דבר שציינתי כאן שלא תתקע בלי מחשב להתייעץ אם תיהיה בעיה.

תכין מראש על DOK את הדרייברים והתוכנות שצריך להתקין.

והכי חשוב גיבוי, גיבוי ועוד פעם גיבוי. תכין גיבוי להכל.

שיהיה בצלחה.

בוקר טוב,

ביצעתי את ההחלפה וההתקנה לפי איך שאמרת לי - הכל זרם אחלה וברוך השם אני יומיים אחרי סיימתי את כל סבב העדכונים המציקים.

תודה רבה לך!

למנהלים - 

סתם אני זורק הצעת ייעול - לדעתי להפוך את כל מה שהוא כתב מתחילת השרשור למדריך נעוץ בפורום, כי נתקלתי לא אחת ולא שתיים באנשים כמוני ששואלים איך, הבעיה שבהודעות שלהם ענו להם חצאי תשובות ופה יש לכם אחלה תשובה, מפורטת, מדויקת וקלילה.

שבת מצוינת שתהיה לנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים