עבור לתוכן

ענייני גודל, OS ואחריות

Featured Replies

פורסם
אהלן לפורום מחשבים. אני מחפש מחשב נייד ושומע הרבה שטויות ממוכרים ברשתות הגדולות. התחושה שהם מבינים במחשבים אבל תלויים עם חבל במכירות ואין להם זמן לעזור למצוא מה שאני מחפש. בסוף תמיד יוצאים מהם עם המלצה עקומה על משהו שבכלל לא רוצים. מקווה שתוכלו לעזור.

יש שלושה עניינים שאני צריך אתכם לפני שאני יכול לקנות מחשב. דבר ראשון גודל. אני צריך מחשב שיהיה כמה שיותר קטן, אבל שיהיה עמיד (לטיולים מחוץ לבית, מאוד חשוב) ושיוכל לערוך סרטים בתוכנות פשוטות כמו מובי מייקר. אפשרי גם לעשות לו שדרוג אחרי הקניה. אני אומר את זה כי מהמוכרים בBUG וKSP הבנתי שיש סתירה חד משמעית בין גודל המחשב לבין היכולת שלו לעבד נתונים. זה כנראה נכון, אבל מהם הבנתי שפשוט אין דבר כזה מחשב קטן שיכול לערוך סרטים. זה כבר נשמע בולשיט. בזמנו היה לי LENOVO IDEAPAD חמוד רק 10 אינץ' אבל החזיק 5 שנים עם טיפול אחד והצליח לערוך. אני בעצם צריך משהו כזה. העניין הוא שגם שמעתי מהם שאין יותר מחשבים של עשרה אינץ'. הם מיד הציעו מחשבים של 13.3. גם זה נשמע מוזר. מה דעתכם?

דבר שני מערכת הפעלה. פה אתם בטח קליברים ומצפה לשמוע את דעתכם. מאסתי לחלוטין במונופול של ביל גייטס ברגע שהתחילו העדכונים הכפויים האלה, שכול חודש או חודשיים המחשב מקבל כאפה שמעמיסה עליו ומאטה אותו. מאז ווינדוס שמונה גם אין למייקרוסופט שום בושה לנסות למכור מוצרים מתוך מערכת ההפעלה שקניתי ביושר. זה מוגזם. מצד שני עם apple אני לא רוצה להתעסק, פשוט כי הם אקסקולסיביים מדי. החלטתי שבשלב הזה של העבודה אני צריך Dual OS עם אפשרות לעלות Linux כלשהו. בזמנו ניסיתי את כול הפורומים שיעזרו לי להתקין UBUNTU אבל אני כנראה נפילה ולא הצלחתי להתקין (נכשלתי לבצע IMAGE ראוי של מערכת ההפעלה המוקדמת). ברשתות הגדולות ממש סירבו לעזור לי בעניין הזה, אפילו כשאמרתי שאין לי בעיה לשלם לטכנאי פרטי. מה עושים?

בסוף דבר חשוב זה עניין האחריות. לפני שנה וחצי הייתה לי חוויה גרועה מאוד ברשת KSP. קניתי מהם פוג'יטסו סטדנרטי (2000 שקל) שעשה בעיות ממש עם הקנייה. לא התחבר לאינטרנט. רשת החנויות סיבכה אותי לחלוטין עם האחריות, ומשך 7 חודשים (!) הייתי בטלפונים מתמידים עם פוג'יטסו, עם KSP וגם עם המעבדה עד שאפילו הגעתי לשלוח אי מיילים באנגלית לגרמניה. כול אחד זרק אותי לכיוון אחר והמחשב לא תוקן. עד היום הוא לא מתחבר לאינטרנט WIFI כמו שצריך. במחשב הבא אני רוצה להימנע מכול זה כשברור מי האחראי עליו. אם גם אתם מכירים את הסיפור הזה, בטח תדעו כמה זה מעצבן. אז שתפו אותי גם בתובנות שלכם לגבי האחריות.

דבר אחרון זה משהו עליי: אני לא מבין במחשבים בכלל, אבל כן רוצה להגיד שאני מאוד אוהב מחשבים ויודע להעריך את החשיבות שלהם. לכן אני עושה כזה עניין מקניית מחשב. מודה לכם על כול עזרה שתוכלו לתת לי.

פורסם

"  אני לא מבין במחשבים בכלל, אבל כן רוצה להגיד שאני מאוד אוהב מחשבים ויודע להעריך את החשיבות שלהם".

יפה אמרת.

בכל מקרה כמה דברים,

מבחינת גודל,

צא מנקודת הנחה שככל שאתה ממזער את המחשב הוא יהיה יקר יותר ותוכל להכניס לתוכו פחות פונקציות.

מחשב קטן שיכול לעשות עריכה וידאו? לדעתי לא צריך להיות בעיה פשוט אל תצפה לרנדר סרט שערכת תוך כמה דקות ותצפה שתיאלץ להמתין 20 דקות ומעלה אם לא הרבה יותר.

שוב פעם זה תלוי מה המודל ומה הדרישות שלך.

בקשר למערכת הפעלה מה בדיוק הבעיה שלך עם Windows? עם כל הכבוד לפרופוגנדה של חופש! חמלה! טבעונו.. *שיעול* סליחה. עם כל המילים הטובות ללינוקס זה או שהיא עובדת או שהיא לא. יש לי ניסיון עם הפצות לינוקס שונות וזאת מערכת שעוד בטרם רכשת את המחשב צריך לעשות מחקר מעמיק שכל פונקציה וכל רכיב שתתקין יעבדו אחרת אתה עלול להיתקל ברכיבים או פונקציות שאתה רוצה לעשות בהם שימוש במערכת וזה פשוט לא נתמך.

בקשר לאפל אני לא סובל אותם עם מדיניות הגן הסגור שלהם אבל אתה יכול לקנות מחשב נייד שלהם ולהתקין עליו windows.

לדעתי האישית Windows 10 מצויינת ואני מאוד מרוצה ממנה, אם אתה קונה מחשב חדש תוודא שיגיע עם 10.

עכשיו בקשר לKSP אני הולך לאמר משהו וקח אותי בפרופורציה, קודם כל אני לקוח שלהם המון שנים ואני תמיד חוזר אליהם אין לי מילה רעה אבל אנשים צריכים להבין משהו, KSP זה מחסן ולא חנות.

אתה מגיע לKSP אחרי שעשית מחקר ויש לך מק"ט מדויק של מוצר שאתה רוצה והם נותנים לך בלי שאלות במקום ובלי בעיה. אתה גם צריך להיות בקיא מספיק לוודא שהמוצר שקנית תקין ואין בו נזק לפני שיצאת מהחנות.

אל תצפה לישיבות ממושכות עם אנשי מכירות ושירות שיעזרו לך כאדם מן היישוב שלא מבין לעומק.

אם אתה צריך שירות לך לחנות מחשבים אחרת שכן מכילה אנשים שתפקידם להסביר לך על כל דבר ולשבת עמך כמה שעות אם יש צורך או שתיקח איש מקצוע או אדם שבקיא בדברים שיבוא איתך לKSP.

בקשר למחשב שקיבלת שלא התחבר לאינטרנט אין לי מושג מה הייתה הבעיה אבל יש דרכים פשוטות וודא מה התקלה ובמידה והייתי נתקל בדיון שלך בפורום הייתי יכול לסייע בידך. אם יש לך עוד את המחשב אולי אני אוכל לעזור לך עם זה.

שורה תחתונה,

אם אתה רוצה מסך קטן קח לך טאבלט וסע לשלום. אם אתה רוצה מחשב נייד אני לא ממליץ על משהו עם מסך 10" בד"כ מדובר באולטרה בוקס חלשים בלי יכולת לעשות את מה שאתה רוצה.

אם אתה באמת צריך מחשב חדש אני מציע שתענה על השאלון שבקישור הבא ואז תוכל לקבל ייעוץ מדויק יותר,

https://hwzone.co.il/community/topic/461551-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%90/

"  אני לא מבין במחשבים בכלל, אבל כן רוצה להגיד שאני מאוד אוהב מחשבים ויודע להעריך את החשיבות שלהם".

נערך על-ידי Googleness

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה על התשובה המהירה. מנסיוני חובבי מחשבים הם האנשים המעולים ביותר, ותמיד ששים לעזור. זו מעלה אדירה שלכם, שלא קיימת בכול קהילה. כבוד.

תיכף אענה על דברים רלוונטים מהשאלון קודם חשוב לי להגיב להצעות שהצעת כאן.

א. אני לא צריך מחשב ממש זעיר, אלא קומפקטי. בסיבוב שעבר השתמשתי בעשרה אינץ' כאמור שהיה כמעט מושלם, וגם סופר זול (1500 שקל+500 שקל שדרוג לזיכרון). שתי בעיות היו לו: כמו שאמרת, לקח לו המון זמן לרנדר סרטים (יותר מ20 דקות), והבעיה השניה היא שאני לא מוצא עוד אחד כמוהו. כמו שאמרתי, אני יודע להעריך מחשבים טובים.

ב. הבעיה המרכזית שלי עם ווינדוס היא בעדכונים התכופים שמאיטים את המחשב. הבעיה שלי עם ווינדוס 8+ היא גם בממשק הויזואלי ובפרסום שמופיע בפורמט הקוביות תחת "משחקים", "וידאו" וכן הלאה. אני מסכים שזה לא נורא כול כך, ולכן אני מעוניין בDUAL OS ולא בLINUX בלבד. למרות שיש מומחי מחשבים שטוענים שLinux mint וUBUNTU כבר מגיעים לדרגת נוחות גבוהה, אני מודע לחסרונות של לינוקס אבל חושב שהגעתי לשלב שאני יכול להשתעשע בזה בחדרים האחוריים של המחשב.

ג. אני לא בטוח אם הבעיה הייתה עם KSP, עם FUJITSU או עם המעבדה בפתח תקווה, אבל זכור לי שגם KSP לא יצאו נקיים. זה היה מזמן אז אל תתפוס אותי במילה, אבל לפי מה שזכור לי אחרי מחקר רציני גיליתי שהם גם היבואנים של המחשב שהזמנתי, כך שהם כנראה לא רק מחסן. אני גם חולק עליך שזו אחריות של הלקוח לוודא שהמוצר שהוא קנה בקופסה עובד בצורה תקינה. אם רשת מוכרת מוצר לא תקין מראש, יש לה מידה מסוימת של אחריות להחליף אותו. וזה במיוחד כשמדובר במוצר אלקטרוני, שרבים מהרוכשים שלו לא מבינים אותו לחלוטין. אבל עזוב, זה כבר עניין אחר לגמרי. גם עם המחשב התקול כבר למדתי להסתדר.

ד. אמנם אמרתי שאני לא מבין כלום במחשבים אבל זה עניין יחסי. בין כול החברים שלי אני זה שמתקין לכול החבר'ה אנטיוירוסים וחוסמי פרסומות. אז אין לי איזה מומחה ללכת איתו לחנות. יש לך המלצה לחנות מחשבים טובה שאפשר לחפור בה עד שמוצאים אוצר?

ה. אין סיכוי שאני קונה טאבלט. אני צריך מחשב ראסמי.

עכשיו לשאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי?

אם אני מקבל בדיוק מה שאני רוצה, התקציב הוא 3000. זה לא הרבה, אני יודע. מצד שני הדרישות שלי אולי מיוחדות, אבל הן לא דורשות חומרה מטורפת.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

3000 זה הגג.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

Ear Master, Office, Open Office, Audio sauna, Movie Maker - הכול תוכנות בהן כבר השתמשתי במחשב 10 אינץ' זול.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

כדי להימנע מהצעות לטאבלט, אבהיר שכן יש צורך במקלדת.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

כאמור אחת הבקשות שלי היא DUAL OS כך שאוכל לבחור אם לעלות עם ווינדוס כרגיל או להשתמש בLINUX.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

מוכן להגיע לכול מקום על מנת לרכוש מחשב מתאים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בשבוע שבועיים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן?

שיהיה קטן (10 אינץ' זה אופטמלי) ועמיד (גם מבחינת יכולת לשאת טלטולים וגם מבחינת עמידות לבלאי)

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

אני גם יכול לקנות מחשב קטן ועמיד, ואז לעשות לו שדרוגי חומרה ותוכנה כך שיוכל לשאת עריכת וידאו פשוטה וDUAL OS.

פורסם

אני צריך לצאת ככה שאין לי אפשרות כרגע לעזור לך לבחור מחשב אבל כמה דברים בקצרה,

1. עקרונית KSP מחתימים אותך על מסמך שאומר שבדקת שהמוצר תקין לפני שיצאת מהחנות בשביל זה ציינתי את זה. בתכל'ס לא רלוונטי כי כמו שאמרת יש חוקים וכללים להגנה על הצרכן.

אם תרצה עזרה עם המחשב שעושה לך בעיות והוא עוד אצלך אין לי בעיה לעזור לך כאן בפורום.

2. לגבי לינוקס, 

יש לך אופציה להריץ אותך מLive USB  או Live CD בלי להתקין אותה ולראות אם זה מתאים לך.

השוני והבעייתיות הגדולה שתתקל הן בכלים (תוכנות שונות), תמיכה של Drivers ופיצ'רים של חומרה. 

לגבי Dual Boot זה לא הכי נוח.

3. בקשר לעדכונים,

יש לך אופציה ב Windows Update לבחור: "הודע לי שיש עדכונים אך תן לי את האפשרות לבחור האם להוריד ולהתקין אותם".

כלומר יהיה לך סמל במגש ההתראות שיש עדכונים אבל זה לא יעשה כלום אם לא תפעיל אותם.

החל מ windows 10 אין יותר שלטה על זה ו Windows מעדכן אוטומטית ואת רק צריך להפעיל מחדש את המחשב כשהוא מסיים או שאתה מגדיר לו להפעיל מחדש אוטומטית. מניסיוני העדכונים ב10 זריזים מאוד ולא מכבידים כלל על המחשב. 

אולי יהיה שווה לך להתקין את 10 (לא חייב להכניס CD KEY) ולעבוד איתה יום יומיים בלי אקטיבציה כגרסת ניסיון שכזאת על אחד המחשבים שלך או על מכונה וירטואלית כדי לקבל את התחושה של חוויית השימוש שלה. אני ממליץ בחום על 10.

4. לגבי ה "ריבועים" או "אריחים",

החל מ 8 יש תחת ווינדוס תוכנות מסוג חדש שנראות Windows Apps, יש לך מרכז תוכנה דרכו אתה מתקין אותן ופתיחה לש "התחל" נותנת לך איזור עם אריחים חיים שמתעדכנים ומראים לך עדכונים או מידע שרלוונטי לתוכנות החדשות הללו.

בגדול זה כמו ה Appstore של אפל או Google Play באנדרואיד. רק שכאן מדובר בטאבלטים \ ניידים ומחשבים שעובדים בסביבת Windows.

ניתן לנטרל את האריחים וב10 אתה יכול לנטרל הכל למצב של ההתחל הקלאסי, אני מצרף לך תמונה של איך שזה נראה אצלי כרגע.

5. כשאני אחזור אני אמליץ לך על מודלים שיכולים להתאים לך, צא מנקודת הנחה שעריכת וידאו היא פעולה כבדה מאוד ולא תמיד מחשבים ניידים יעמדו בה.

המלצה לתוכנות חינמיות שיעזרו לך (Movie Maker פשוט תוכנה נוראית שלא התעדכנה מימי המנדט בריטי),

Handbrake - > לקודד קבצי מדיה ביעילות ובזריזות.

Da Vinci Resolve  > תוכנת עריכת וידאו שניתנת בחינם גם למשתמשים ביתיים, מאוד נוחה ויעילה. הייחוד שלה זה כיוונוני צבע ותאורה למיניהם.

לחילופין יש לך את 

Lightworks > תוכנה נחמדה מאוד שגם עובדת בלינוקס, הקאץ' שבגרסה החינמית אתה יכול לייצא סרטים רק עד 720P.

1. עקרונית KSP מחתימים אותך על מסמך שאומר שבדקת שהמוצר תקין לפני שיצאת מהחנות בשביל זה ציינתי את זה. בתכל'ס לא רלוונטי כי כמו שאמרת יש חוקים וכללים להגנה על הצרכן.

אם תרצה עזרה עם המחשב שעושה לך בעיות והוא עוד אצלך אין לי בעיה לעזור לך כאן בפורום.

2. לגבי לינוקס, 

יש לך אופציה להריץ אותך מLive USB  או Live CD בלי להתקין אותה ולראות אם זה מתאים לך.

השוני והבעייתיות הגדולה שתתקל הן בכלים (תוכנות שונות), תמיכה של Drivers ופיצ'רים של חומרה. 

3. בקשר לעדכונים,

יש לך אופציה ב Windows Update לבחור: "הודע לי שיש עדכונים אך תן לי את האפשרות לבחור האם להוריד ולהתקין אותם".

כלומר יהיה לך סמל במגש ההתראות שיש עדכונים אבל זה לא יעשה כלום אם לא תפעיל אותם.

החל מ windows 10 אין יותר שלטה על זה ו Windows מעדכן אוטומטית ואת רק צריך להפעיל מחדש את המחשב כשהוא מסיים או שאתה מגדיר לו להפעיל מחדש אוטומטית. מניסיוני העדכונים ב10 זריזים מאוד ולא מכבידים כלל על המחשב. 

אולי יהיה שווה לך להתקין את 10 (לא חייב להכניס CD KEY) ולעבוד איתה יום יומיים בלי אקטיבציה כגרסת ניסיון שכזאת על אחד המחשבים שלך או על מכונה וירטואלית כדי לקבל את התחושה של חוויית השימוש שלה. אני ממליץ בחום על 10.

החל מ 8 יש תחת ווינדוס תוכנות מסוג חדש שנראות Windows Apps, יש לך מרכז תוכנה דרכו אתה מתקין אותן ופתיחה לש "התחל" נותנת לך איזור עם אריחים חיים שמתעדכנים ומראים לך עדכונים או מידע שרלוונטי לתוכנות החדשות הללו.

בגדול זה כמו ה Appstore של אפל או Google Play באנדרואיד. רק שכאן מדובר בטאבלטים \ ניידים ומחשבים שעובדים בסביבת Windows.

ניתן לנטרל את האריחים וב10 אתה יכול לנטרל הכל למצב של ההתחל הקלאסי, אני מצרף לך תמונה של איך שזה נראה אצלי כרגע.

5. כשאני אחזור אני אמליץ לך על מודלים שיכולים להתאים לך, צא מנקודת הנחה שעריכת וידאו היא פעולה כבדה מאוד ולא תמיד מחשבים ניידים יעמדו בה.

המלצה לתוכנות חינמיות שיעזרו לך (Movie Maker פשוט תוכנה נוראית שלא התעדכנה מימי המנדט בריטי),

Da Vinci Resolve  > תוכנת עריכת וידאו שניתנת בחינם גם למשתמשים ביתיים, מאוד נוחה ויעילה. הייחוד שלה זה כיוונוני צבע ותאורה למיניהם.

לחילופין יש לך את 

Lightworks > תוכנה נחמדה מאוד שגם עובדת בלינוקס, הקאץ' שבגרסה החינמית אתה יכול לייצא סרטים רק עד 720P.

פורסם

Thinkpad X250 או Thinkpad Yoga 12 יכולים להתאים. מובי מייקר התעדכנה בהחלט וכיום היא חלק מחבילת Windows Live. 

נערך על-ידי nachum37

פורסם
ציטוט של nachum37

Thinkpad X250 או Thinkpad Yoga 12 יכולים להתאים. מובי מייקר התעדכנה בהחלט וכיום היא חלק מחבילת Windows Live. 

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/movie-maker

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Movie_Maker

הממ מעניין, קוראים לזה 2012 אבל זה התעדכן, מסתבר, ב2014. עדיין אני לא אוהב את Movie Maker כשיש חלופות חוקיות חינמיות יותר מוצלחות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nachum37

תודה נחום על ההמלצות. אני מבין מהשמות של הדגמים שאלה גם לנובו(?) מה אתה יכול לספר עליהם? יצא לך להשתמש באחד מהדגמים האלה?

ציטוט של Googleness

2. לגבי לינוקס, 

3. בקשר לעדכונים,

לחילופין יש לך את 

1. זה סיפור ארוך אבל אחרי 7 חודשים פוג'יטסו כבר שלחו לי שני מוצרים כדי לתקן את הבעיה. רק שאף אחד בארץ לא לקח אחריות, וזה למרות שהייתי עם תעודת אחריות תקפה. הפוג'יטסו הנוכחי עדיין עושה בעיות, אבל הן קטנות לעומת מה שהיה כאן קודם.

2. למה Dual לא נוח? לפי מה שראיתי במצגות באינטרנט אתה לא מפסיד שום דבר, פשוט נדרש לבחור מערכת הפעלה בכול הפעלה. אתה מתכוון לזה שכול מערכת הפעלה מכילה קבצים שונים?

3-4. אני חושב שבסעיפים האלה ענית בדיוק למה אני לא רוצה יותר להיות תלוי בווינדוס. אם בעבר היה ניתן לשלוט בעדכונים, עכשיו הם הולכים וכופים אותם על כולם. היום הם גם מכבידים עלייך עם חנות בתוך המחשב שלך. איך לך לא מפריע שווינדוס פתחו סניף שלהם אצלך בבית, במחשב שאתה קנית? וגם כול האפליקציות האלה מכבידות על הרשומון. תשמע לפי מה שאתה מתאר אני צריך להישמר מווינדוס 10 עוד יותר מווינדוס 8.1. העדכונים והחנות וכול הבולשיט הזה לא מכבידים על המחשב שלך, אבל אני מניח שלך יש ידע שלי אין. לכן אני מחפש את המחשב הפשוט ביותר, ומחשבים כאלה מתחסלים על ידי כול הפיצ'רים האגרסיביים של ווינדוס. אני מדבר מניסיון. חוץ מזה windows מרוויחים מהחלפת חומרה ותוכנה כול שנתיים שלוש, וזה כבר הופך אותם חשודים. מחשבים עם linux אולי מסורבלים אבל מחזיקים 10 שנים (או לפחות ככה שמעתי).

5. תודה רבה!

נערך על-ידי mywikipedia

פורסם

בתגובה לפוסט המקורי שלך - ככל שתקטין את המחשב, מערכת הקירור תקטן גם היא וזה יקשה על מעבדים חזקים לעבוד ביעילות. למיטב זכרוני הIDEAPAD היה בכלל מבוסס אטום כך שאם הוא הספיק לך כל מחשב מודרני יספיק. כמו שהמוכר אמר לך כבר אל מוכרים היום כמעט נטבוקים.

מבחינת אחריות - לא משנה איפה תקנה, ברגע שאתה יוצא מהחנות הכתובת היא היבואן ולא החנות (אא"כ מדובר על ייבוא מקביל שזו בעיה אחרת).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של ag43

בתגובה לפוסט המקורי שלך - ככל שתקטין את המחשב, מערכת הקירור תקטן גם היא וזה יקשה על מעבדים חזקים לעבוד ביעילות. למיטב זכרוני הIDEAPAD היה בכלל מבוסס אטום כך שאם הוא הספיק לך כל מחשב מודרני יספיק. כמו שהמוכר אמר לך כבר אל מוכרים היום כמעט נטבוקים.

מבחינת אחריות - לא משנה איפה תקנה, ברגע שאתה יוצא מהחנות הכתובת היא היבואן ולא החנות (אא"כ מדובר על ייבוא מקביל שזו בעיה אחרת).

כן זה היה נשמע הגיוני, ובכול זאת אני מניח (או יותר נכון מקווה) שיש גם מערכות קטנות שיוכלו לשאת את הדרישות שלי. אם לא מוכרים היום נטבוקים מה הכוונה במחשב מודרני, והאם יש לך המלצה קונקרטית?

פורסם

הקטן ביותר הרלוונטי שתמצא יהיה 12.5 אינץ אבל בד"כ מדובר על עסקיים שמחירם גבוה בהרבה מהמחיר שלך. מחשב מודרני כשמו כן הוא - מודרני :D (ולא מלפני 6 שנים לדוגמא). לדעתי תחפש 13.3 שנכנס לך בתקציב.

הקטן ביותר הרלוונטי שתמצא יהיה 12.5 אינץ אבל בד"כ מדובר על עסקיים שמחירם גבוה בהרבה מהמחיר שלך. מחשב מודרני כשמו כן הוא - מודרני :D (ולא מלפני 6 שנים לדוגמא). לדעתי תחפש 13.3 שנכנס לך בתקציב.

פורסם
  • מחבר

טוב אז עד עכשיו היינו בגישושים והבנתי שיהיה קשה למצוא מחשבים קטנים

אבל עשיתי חיפוש קטן בזאפ ומצאתי כמה אפשרויות:

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&db147729=1014392%2c1282294%2c253802%2c1481563&db138933=1484535&db138933=1484534

יש כאן 79 מחשבים ניידים שהמסך שלהם 10-11.6 אינץ' בטווח המחירים עד 3,000. אשמח לדעת האם לדעתכם יש כאן מחשב מומלץ?

למי שיכול לעזור לי המון המון תודה. להזכירכם, הדרישה הבסיסית שלי ממחשב היא עמידות (חומרה עמידה למכות ותוכנה עמידה לבלאי ועדכונים). יש לי גם כמה דרישות ספציפיות יותר: יכולת לערוך וידאו בתוכנות פשוטות דוגמת movie maker מבלי שהדבר יכביד על המערכת.

התקנת Linux כך שהמחשב יכיל DUAL OS.

אחריות אמינה במקרה של תקלה.

אז בדף של זאפ יש לדוגמה את המחשב הזה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=911649

לפי המפרט הפשוט הוא 2.4 GHZ ולכן אמור להצליח את movie maker בלי בעיה.

גם הפעלת DUAL OS לא נראה לי שתהיה בעיה. טכנאי מחשבים שיודע מה שהוא עושה בטח לא לוקח יותר מ150-200 שקל לביקור של שעה שכול תכליתו התקנת תוכנה חינמית.

דרך אגב אם מישהו מכם טכנאי כזה, ואין לו בעיה עם לקוחות חופרים אשמח ליצור איתך קשר.

אז רק נשאלת השאלה האם אתם מכירים את המחשב הזה? הוא עמיד? מה לגבי האחריות עליו?

בהקשר הזה גם עניתי על השאלון של הפורום כאן:

https://hwzone.co.il/community/topic/564394-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%92%D7%95%D7%93%D7%9C-os-%D7%95%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/?_fromLogin=1#replyForm

בעניין אחר יש לאחי יום הולדת וחשבתי כבר לקנות לו מתנה ללימודים. אשמח אם תגידו לי האם המחשב הפשוט ביותר המופיע ברשימה של זאפ - הלנובו 1330 MHZ עם 1GB זיכרון - מספיק לגלישה באינטרנט ועבודה על מסמכי וורד בלבד, או שמא אפשר גם לתת לו לנסות להשתתף בניסוי? האם ניתן בכלל באנדרואיד לעבוד כרגיל על מסמכי אופיס, לגלוש באינטרנט באופן חופשי ולהוריד תוכנות (לדוגמה תוכנות הגנה על המחשב, תוכנות לניגון מוסיקה, תוכנות לקריאת מסמכי פי.די.אף).

הנה המפרט של הלנובו.

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=889517

פורסם

אין מה לדבר היום על מחשב מתחת ל2 גיגה זכרון ועדיף מאוד עם לפחות 4

פורסם

אם הדרישות שלך הן עמידות פיזית ותמיכה תוכנתית לדעתי תתמקד ב Thinkpad X250, גם אם תצטרך למתוח את התקציב משמעותית. העמידות הפיזית של Thinkpad היא מעולה, ולנובו דואגת לעדכן את הדרייברים לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

נו באמת אין לי 5000-6000-9000 שקל לשים על מחשב. אם היה לי הייתי קונה, תאמין לי. אבל מה רק מחשב ב5000+ מחזיק 4-5 שנים? מחשבים של 2000-3000 כולם נועדו לקרוס אחרי שנתיים שלוש? כבר סיפרתי שהיה לי לנובו ב1500 שקל שהחזיק 5 שנים. זה בדיוק מה שאני צריך, אבל עד עכשיו לא מצאתי. בשביל זה באתי לכאן. מה העניין בלהציע לבן אדם מחשב שחורג באיזה 3,000 שקל מעל התקציב? חוץ מזה, הלנובו שתיארת הוא 12.5 אינץ', לפי מה שראיתי.

אפשר גם פירוט על ה"אין מה לדבר על מחשב מתחת ל2 ג'יגה". למה? אם מדובר על מחשב רק לעבודה על קבצי וורד וגלישה באינטרנט, מה עלול לא לפעול?

פורסם

אולי עדיף באמת שתקנה מחשב זול כל שנתיים שלוש במקום לקנות יקר ולהיתקע אתו שנים. כך גם לא תתקע עם מפרט עתיק. 

2GB זה קצת מדי בימינו. אני לא חושב שמשהו "לא יפעל" אבל תחווה איטיות מחרידה בכל פעולה משום שהמחשב יצטרך להעביר כל הזמן את התוכנות הפועלות מהזיכרון ל Paging File. 

4GB מקובל כמינימום לשימושים בסיסיים.

נערך על-ידי nachum37

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים