עבור לתוכן

בקשת המלצה למפרט: משחקים, תקציב 6k, ללא היקפי

Featured Replies

פורסם
ציטוט של Monsi

לא כולם ישנים לבד בחדר אתה יודע...

אתה מוזמן להזיז את המחשב שלך לחדר השינה לכמה ימים, ואז לשאול את אישתך מה הפריע

לה יותר - רעש המאווררים במחשב, או - רעש ההקלדה של המקלדת, לחיצות העכבר, התאורה

הבוהקת של המסך בחדר חשוך, וגם רעש התזוזות של הכסא, נראה מה היא תגיד..

פורסם
ציטוט של Roy.T

אתה מוזמן להזיז את המחשב שלך לחדר השינה לכמה ימים, ואז לשאול את אישתך מה הפריע

לה יותר - רעש המאווררים במחשב, או - רעש ההקלדה של המקלדת, לחיצות העכבר, התאורה

הבוהקת של המסך בחדר חשוך, וגם רעש התזוזות של הכסא, נראה מה היא תגיד..

אשתי היא לא פונקציה, היא מחוסנת כבר, גם אם אכניס את המחשב למיטה זה לא יזיז לה, וגם אם אפיל אותו על הראש שלה. ואילו את הקטן כשנולד היינו שמים בחדר עבודה כי הזמזום של המאווררים הרדים אותו. :P

למרות זאת אני כן יכול להבין אנשים שלא מעוניינים ברעש של מנוע בחדר שינה. אולי OP רוצה לשמוע מוסיקה או לקרוא או לראות סרטים ישנים בשחור לבן? תוך שימוש במקלדת סיליקון וכיסא בעשרת אלפים ש"ח? לך תדע. 

פורסם
ציטוט של Googleness

טוב בו נראה,

הרכבתי מKSP אז הלכנו לפי המלאי שאצלם באתר.

הוא רצה OC, תמיכה בשדרוג עתידי וביצועים גבוהים לגיימינג אז נתחיל לסנן מהצד לפי פרמטרים שונים וזה יוציא לנו מלאי מסוים של לוחות מתאימים.

סביר להניח שלא בדקתי לעומק או שהם עדכנו באתר, בד"כ אני אוהבל הרכיב לוחות יקרים יותר מבית טוב. יש לי ניסיון גרוע עם לוחות זולים.

בכל מקרה עכשיו שאני מסתכל יש את ה Ranger של Asus בכמה גרושים פחות (זה הלוח שנאי משתמש בו אצלי עכשיו והוא פשוט מעולה.

אבל בו ננתח את הרשימה,

היא מתחיל בלוחות ה - סטנדרטיים - כלומר אלו שלא שייכים לסדרה מסויימת אלא כוללים פיצ'רים מסויימים. הלוחות מסדרות ה Gaming למיניהן שמציעות פיצ'רים נוספים ואיכות הרכבה טובה יותר מתחילים באיזור ה800 ש"ח. אז אני מניח שיצאתי מנקודת הנחה שעוד 200 ש"ח ללוח לא יהיה מה שיעשה את ההבדל כשכבר שברנו את התקציב.

פשוט ריפרפתי וזכרתי לטובה די הרבה ביקורות על ה M5 וה M7 של MSI לעומת הלוחות ה"זולים" יותר שנמכרים ב600+-.

בהתחשב בכך שכבר השקענו כאן בסקייליק עם DDR4 וכרטיס מסך ב1800 ש"ח לא מצאתי לנכון לחסוך דווקא בלוח אם.

אבל אם תקראו את ההודעה שלי עם המפרט ציינתי שזה יקר בצורה קיצונית ולא לקנות את זה, שמדובר רק במין "קוו מנחה" לאיך זה יכול להיראות.

אתה לגמרי מפספס את הפואנטה. אי אפשר פשוט להתעלם מהתקציב. זה לא עובד ככה. וגם לא קראת בעיון רב את הדרישות שלו. הוא לא ביקש OC, הוא כתב שיהיה נחמד אם יתאפשר בעתיד אבל לא חובה (בתרגום חופשי: אם נכנס לתקציב - סבבה, אם לא - נוותר). לוח אם בעלות של המעבד כשיש 21!!! (כן, ספרתי) לוחות אם זולים ממנו עם אותו הצ'יפסט זה מגוחך. אני לא תוקף אותך ולא בא אליך בטענות, אני מבין שניסית לעזור, אבל גם כתבת שאתה רוצה להשכיל. אז הנה מוסר השכל: אין כזה דבר לוח אם טוב או לא טוב. יש לוח אם מתאים לדרישות ולא מתאים לדרישות. בכל חנות שמכבדת את עצמה ובפרט ב-KSP מוצעים רק לוחות מיצרנים אמינים - ASUS, GIGABYTE, ASROCK, MSI. כולם מצויינים ואף אחד לא יותר טוב מהשני. לוחות אם מקטלגים לפי פונקציונליות בלבד, כי הם לא משפיעים על ביצועים. אז אם יש צורך ב-OC, בוחרים בצ'יפסט מתאים, ל-OC כבד גם VRM חשוב ( אבל מי שמתכנן OC כבד גם לא צריך עצות מאתנו). השאר זה רק אפשרויות חיבור וחריצי הרחבה לפי דרישות משתמש. שום כלום ממה שפותח הדיון ביקש לא מצריך לוח עם ב1140ש"ח. עם יד על הלב, אני בכלל לא מבין מי הפראיירים שקונים לוחות כאלה, סלח לי על כך.  

לסיכום, לוח אם - זה הרכיב הראשון שכדאי לחסוך בו. טוב, אולי שני. יש כאלה שגם RAM קונים באלפי שקלים..:/

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על העזרה וההמלצות!:)

כבר מעל 6-7 שנים שאני לא קונה מחשב מבלי להתייעץ קודם בפורום הזה - ותמיד אני יוצא מרוצה, מאוד מעריך את הקהילה הזו.

תודה לכולם

פורסם
ציטוט של Monsi

אתה לגמרי מפספס את הפואנטה. אי אפשר פשוט להתעלם מהתקציב. זה לא עובד ככה. וגם לא קראת בעיון רב את הדרישות שלו. הוא לא ביקש OC, הוא כתב שיהיה נחמד אם יתאפשר בעתיד אבל לא חובה (בתרגום חופשי: אם נכנס לתקציב - סבבה, אם לא - נוותר). לוח אם בעלות של המעבד כשיש 21!!! (כן, ספרתי) לוחות אם זולים ממנו עם אותו הצ'יפסט זה מגוחך. אני לא תוקף אותך ולא בא אליך בטענות, אני מבין שניסית לעזור, אבל גם כתבת שאתה רוצה להשכיל. אז הנה מוסר השכל: אין כזה דבר לוח אם טוב או לא טוב. יש לוח אם מתאים לדרישות ולא מתאים לדרישות. בכל חנות שמכבדת את עצמה ובפרט ב-KSP מוצעים רק לוחות מיצרנים אמינים - ASUS, GIGABYTE, ASROCK, MSI. כולם מצויינים ואף אחד לא יותר טוב מהשני. לוחות אם מקטלגים לפי פונקציונליות בלבד, כי הם לא משפיעים על ביצועים. אז אם יש צורך ב-OC, בוחרים בצ'יפסט מתאים, ל-OC כבד גם VRM חשוב ( אבל מי שמתכנן OC כבד גם לא צריך עצות מאתנו). השאר זה רק אפשרויות חיבור וחריצי הרחבה לפי דרישות משתמש. שום כלום ממה שפותח הדיון ביקש לא מצריך לוח עם ב1140ש"ח. עם יד על הלב, אני בכלל לא מבין מי הפראיירים שקונים לוחות כאלה, סלח לי על כך.  

לסיכום, לוח אם - זה הרכיב הראשון שכדאי לחסוך בו. טוב, אולי שני. יש כאלה שגם RAM קונים באלפי שקלים..:/

לקחתי לתשומת ליבי.

פורסם
ציטוט של Four

תודה רבה לכם על העזרה וההמלצות!:)

כבר מעל 6-7 שנים שאני לא קונה מחשב מבלי להתייעץ קודם בפורום הזה - ותמיד אני יוצא מרוצה, מאוד מעריך את הקהילה הזו.

תודה לכולם

בהצלחה! עדכן אותנו מה החלטת. :)

ד"א עדכנתי את המפרט שלי. התבלבלתי בין DDR3 ל-DDR4. גם ה"מבצע" על SSD כאילו נגמר, אז יש חריגה קטנטנה. 

ציטוט של Googleness

לקחתי לתשומת ליבי.

לא יודע את גילך, אבל בירה וירטואלית עליי.  :beerchug:

נערך על-ידי Monsi

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים