עבור לתוכן

בקשת המלצה למפרט: משחקים, תקציב 6k, ללא היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום חברי פורום יקרים:),

מבקש את עזרתכם בהמלצה על מפרט מחשב שברצוני לרכוש בימים הקרובים.

תשובות לשאלון:

1. תקציב מקסימאלי: 6000 ש"ח

א) לנצל את כל התקציב.

ב) במידת הצורך - ניתן לחרוג ב500 ש"ח אם זה שווה את זה.

2. שימושי המחשב: גיימינג כבד , בנוסף לשימושים רגילים - גלישה סרטונים סרטים וכו'

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

- משחקים לדוגמא שישוחקו על המחשב: Fall Out 4, GTA V, Assassins Creed, COD, Battefield 4 

-מסך : 1980X1020 FullHD, 

-מיועד להגדרות גרפיות גבוהות עד אולטרה.

3. אין צורך בשום ציוד היקפי.

4. אין רכיב שאין לכלול במפרט(נדרש כל הרכיבים).

5. שקט - חשוב ביותר מכיוון שנמצא בחדר שינה(ועוד עם אקוסטיקה רעה:() בסולם של 1-8 - 8

6. לא מתוכנן OC בעיקרון, אבל אם אפשרי שתהיה את האופציה לOC קל בעתיד יהיה נחמד. לא אם זה פוגע בתקציב מידי.

7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה, יש צורך לכלול הרכבה בחנות.

8. העדפה מאזור תל אביב - חנות טובה ואמינה. לא מפריע לי לזרוק על התקציב עוד 100-200 שקל ולקנות מחנות עם שם טוב ואמינות  (יותר אפילו).

9. קניית המחשב מתוכננת בימים הקרובים

10. בקשות מיוחדות: SSD בנפח 250 לפחות, קשיח 2T, עדיפות גבוהה לכרטיס Nvidia ומעבד Intel. 

11.שמירה על אופק שדרוג - יהיה נחמד אם כן אבל ממש לא קריטי - אם זה בסכום לא משמעותי אז אפשר

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

* חשוב שיהיה מארז עם ביצועים תרמיים טובים כמה שיותר - החדר לא ממוזג ובקיץ חם מאוד.

אני מבין שבמארזים בידוד רעש ופיזור תרמי לא הולכים בדר"כ ביחד ,אבל כמה שאפשר:) אין בעיה גם אם צריך להכניס עוד איזה כמה מאווררים בתקציב.

זה הכל,

אשמח מאוד לעצתכם,

בברכה,

Four

פורסם
  • מחבר

מקפיץ

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם
  • מחבר

:bounce:

פורסם

קודם כל הבהרה קטנה שאין לי מומחיות אדירה בהרכבת מפרטים בד"כ אני משקיע יומיים שלושה של מחקר לפני שאנ ימרכיב מפרט ככה שאני לא מעודכן עדיין.

שנית יש לך כאן מדור מפרטים מומלצים, רק תעדכן את הרכיבים מעט בהתאם למה שהשתנה בשוק: https://hwzone.co.il/specslist/

עכשיו די חרגתי לך מהתקציב אבל זה כי אני מופרע ובקטע של "עוד כמה שקלים לא יזיקו". העיקרון כאן היה שרצית,

1. מקסימום ביצועים לFHD

2. אופציה לשדרוג עתידי

3. הכנה לOC

4. רצית SSD של 250 GB למרות שיש כאלו של 240 שמוזילים את המחיר.

קח את זה כ"קווים מנחים" ואני מניח שמחנות אחרת עם מגוון יותר גדול של מוצרים תוכל להתמודד עם זה יפה יותר ולקבל מחיר יותר טוב.

ksp.jpg

פורסם
ציטוט של Four

:bounce:

תראה, בעיקרון קיבלת מפרט... יקר.

תן לי להכניס כמה תיקונים לפי הדרישות שלך, כרגע אין לי כ"כ זמן להרכיב חדש אבל אלה השינויים -

מארז: משהו הרבה הרבה יותר זול, למשל זה, חסכת מעל 450 ש"ח:

http://ksp.co.il/?uin=25159

קירור, זה לגמרי יספיק אם אתה לא עושה OC (שים את ה-LNA - שקט מאוד), עוד 125 ש"ח:

http://ksp.co.il/?uin=27100

זכרון - למה 16GB? קח 8, יריץ בלי שום בעיה או איטיות את כל המשחקים שציינת (הם פשוט מנצלים פחות מ-8...). עוד 280 ש"ח "נשארו בבית".

6600K הוא מצויין, יש לי כזה. אבל היום יש כבר 6600, ה-K הוא רק עבור OC. והמעבד מהיר, למשחקים הוא לא צוואר בקבוק ולא צריך OC. עוד 70 ש"ח.

לא מאוד קריטי, אבל אם לא עושה OC לא צריך...

לוח ב-1200 ש"ח?! למה? מה רע בזה, 400 ש"ח פחות? (אפשר לרדת הרבה יותר, אגב..)

http://ksp.co.il/?uin=27942

קיצר, מעל 1300 חסכון ולדעתי לא תרגיש כמעט הבדלים.

אם אתה מחפש ספק שקט יותר, אגב, קח את זה. יוסיף 200 ש"ח אבל נחש מה. אין לו מאוורר. 80+ פלאטינום, יהיה שקט גם בעוד 7 שנים (..כי כאמור אין מאוורר שיתחיל להרעיש).

http://ksp.co.il/?uin=17883

פורסם

קצת הזוי המפרט מלמעלה למען האמת, לא מבין למה להשתולל בצורה כזו מיותרת.

משהו מאוזן יותר יראה כך:

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 929 ₪ - * מבצע סוף שנה עד ה 31.12 * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151
לוח אם: 549 ₪ - Gigabyte GA-H170M-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 490 ₪ - * מבצע סוף שנה עד ה 31.12 * - 8G Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 (כמות: 2)
כרטיס מסך: 1649 ₪ - * מבצע סוף שנה עד ה 31.12 כולל משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G DDR5 + Rainbow 6: Siege / Assassin's Creed: Syndicate
דיסק קשיח: 419 ₪ - * מבצע סוף שנה עד ה 31.12 * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 269 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 519 ₪ - * מבצע *  - Antec GX300 Window + FSP Hyper 600W 85 Plus BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 4943 ₪ למזומן
 5041 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

אם אתה רוצה להוסיף עוד המון כסף בשביל יכולות OC בכבוד, אבל מבחינת העלות מול תועלת אין

בזה הגיון רב. לגבי רמת השקט, יש באנדלים עם מארזי ננוקסיה\פראקטל ושות' שעושים דגש על שקט,

במקרה כזה תאלץ להיפרד מעוד 200 שקלים בערך. אפשר לומר שהמפרט הנ"ל יהיה שקט למדי

מתי שזה נדרש, למשל לא בזמן משחק.

פורסם

חחח כן אמרתי שאני מופרע בקטע של מפרטים אני מהבזבזנים רק הערה לשני המפרטים שלכם הוא רצה OC בעתיד אז אולי יש מקום למעבדי K.

פורסם

אל תיעלב חבר,  אבל אם התקציב הוא 6k ואתה זורק מפרט פרוע ב7.5k ללא סיבה מוצדקת\בכלל זו סתם תגובת ספאם מיותרת.  אל תשכח שמישהו עוד עלול לקנות את המפרט שאתה מציע.. 

אל תיעלב חבר,  אבל אם התקציב הוא 6k ואתה זורק מפרט פרוע ב7.5k ללא סיבה מוצדקת\בכלל זו סתם תגובת ספאם מיותרת.  אל תשכח שמישהו עוד עלול לקנות את המפרט שאתה מציע.. 

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

הבחור אמר שהוא רוצה כמה דברים עם המפרט שלו והשתדלתי לעמוד בדרישות שלו, כאן מראש אמרתי שזה חורג מהתקציב ואפילו הפנתי אותו למדור מפרטים מומלצים עם המלצה להתייחס לזה כקווים מנחים בלבד.

בו נתייחס לעומק,

הוא רוצה מפרט לביצועי Ultra ברזולוציה של FHD, הוא רוצה לעשות בעתיד אוברקלוק ובנוסף יש דרישה ל2TB בדיסק המשני.

אני מאמין שעם קצת Cherry picking יכולתי להכניס את הבסיס שבניתי לתקציב שלו בערך אבל במפרט שאתה הבאת יש כמה דברים שלא מסתדרים עם הדרישות של הבחור,

קודם כל יצאת מנקודת הנחה שOC הוא לא יעשה בלי להתייעץ איתו קודם. בהחלט אם הוא מוכן לוותר על OC אפשרי לחלוטין להשתמש במפרט שהמלצת בלי בעיה אבל ברגע שאנחנו מדברים על OC יש מקום לעשות שינויים בחלקים שיתאימו (מעבד, גוף קירור וכיו"ב).

דבר שני הוא ביקש 2TB לדיסק המשני ונתת לו שם 1TB.

ובאופן כללי אני באמת לא מוצא מה "גרוע" במפרט שאני בניתי. כן זה יקר, אבל מה בדיוק הבעיה עם החלקים שם ספציפית? מתאים לדרישות של פותח הדיון חוץ מהמחיר - אני לא מתאר לעצמי שמישהו יתאכזב ממחשב שמורכב מהחלקים האלו.

אז באמת בקטע של "להשכיל" וללמוד מה בדיוק גרוע במפרט?

נערך על-ידי Googleness

פורסם
ציטוט של Roy.T

קצת הזוי המפרט מלמעלה למען האמת, לא מבין למה להשתולל בצורה כזו מיותרת.

משהו מאוזן יותר יראה כך:

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

...

כרטיס מסך: 1649 ₪ - * מבצע סוף שנה עד ה 31.12 כולל משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G DDR5 + Rainbow 6: Siege / Assassin's Creed: Syndicate
באנדל (מארז + ספק): 519 ₪ - * מבצע *  - Antec GX300 Window + FSP Hyper 600W 85 Plus BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

....

אם אתה רוצה להוסיף עוד המון כסף בשביל יכולות OC בכבוד, אבל מבחינת העלות מול תועלת אין

בזה הגיון רב. לגבי רמת השקט, יש באנדלים עם מארזי ננוקסיה\פראקטל ושות' שעושים דגש על שקט,

במקרה כזה תאלץ להיפרד מעוד 200 שקלים בערך. אפשר לומר שהמפרט הנ"ל יהיה שקט למדי

מתי שזה נדרש, למשל לא בזמן משחק.

אבל הוא ביקש לשים דגש על השקט כי המחשב יהיה *בחדר שינה*...

אז הקירור הזה הרבה יותר מדי רועש (עוד 130 ש' ל-NOCTUA שהצעתי), Windforce פחות יתאים לו כי אם אינני טועה (וסליחה אם כן) הוא אפילו לא מכבה מאווררים ב-IDLE - הייתי נשאר עם ה-MSI שבהצעה המקורית,

ולגבי המארז והספק... תראה, האנטק נחמד, אבל להציע לו את ספק ה-FSP הזה... לא סתם המלצתי לו על ה-Seasonic 460FL. הוא פשוט - דממה.

עם המפרט המקורי והשינויים שלי הוא יוציא בערך 6K, כמו שביקש.

פורסם

טוב נו אין לזה סוף, עוד 130 שקל בשביל קירור למעבד, עוד 150 לפה ועוד 200 לשם ובסוף יוצא שהוא נדרש לשלם עוד 1000 שקל בשביל שקט.. מרבית המוחלט של

האנשים לא יודעים שההפרש במחיר בין מפרט נורמטיבי ברמת הרעש במאמץ לבין

אחד שקט יותר יכול להגיד לסכומים כאלו.

נו אז המחשב בחדר שינה, מה הבעיה לכבות אותו שהולכים לישון? חוץ מזה שמצב מנוחה המחשב לא ירעיש במיוחד אין פה רכיבים ג'נריים או מאווררים בשקל. בזמן משחק\מאמץ זה פחות קריטי ממילא ושום מארז וספק שקטים יכולים להשתיק לחלוטין כרטיס מסך צורח.

אני לא שולל לפה או לשם, כל אחד והבחירה שלו, אני בהפרש של 1K באופן אישי הייתי לוקח מעבד 6700, או כרטיס מסך חזק יותר, או SSD בנפח גדול יותר, על פני מחשב שקט "במיוחד", או פשוט חוסך את הכסף. כמו שאמרתי, עניין סובייקטיבי, אנחנו פה לתת דעה הבחירה היא שלו כמובן.

לגבי הספק, אולי כדאי באמת לבחור בספק אחר, לא כי אני חושב שיש בעיה עם FSP דווקא שיש להם מספר דגמים מעולים, אלא בגלל שאני לפחות מתקשה למצוא אינפורמציה על הדגם הזה ספציפית.

GOOGLENESS - קודם כל יש תקציב, אם בנאדם מבקש מפרט ב-6K בשביל מה אתה מעלה מפרט ב-7.5K? שנית ההגיון אומר שבתקציב נתון רצוי להוציא מקסימום תועלת או במילים אחרות ביצועים בתקציב, או לחסוך או אפשר. מה יעזור לו לוח ומארז ב-2000 שקל? כי הם יפים? הוא ביקש? צריך? לא רק שזה מיותר זה גם גורם לחריגה של

אלף שקלים מהתקציב ואין בזה שום הגיון. גם אם היה תקציב של 7500 שקל שפותח הדיון היה מבקש לנצל עד תום אתה באמת חושב שלא היה כדאי לבחור במספר רכיבים יותר "משפיעים" שבאמת יתנו תמורה לכסף?

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

נו, יאללה, מסיבה. כולם ביחד. :)

כמובן, שרמת השקט היא עניין יחסי וסובייקטיבי, אבל לטעמי גם הספק, גם כרטיס מסך ובמידה מה גם הקירור שקטים מאוד. המארז אמור להפוך את הכל ביחד לחרישי. הקירור איכותי (אם כי אני הייתי מעדיף את מוגן 3/4 אבל אין אותם בחנות הזו). מה שכן, גובה של גוף קירור חורג במ"מ מגובה המקסימלי שמצויין במפרט המארז, לכן כדאי לברר עם המעבדה שתרכיב האם הם מכירים את השילוב ואם הוא אכן אפשרי. אני די בטוח שכן, ובכל זאת מחובתי ליידע. 

מה שכדאי לזכור שניתן לקנפג את המאווררים גם של המעבד וגם של המארז ולהתאים את עוצמת הפעילותם לרמות העומס והחום של המעבד. ככה שבחורף בכלל לא תשמע כלום ובקיץ אם תצטרך לבחור בין טמפרטורות סבירות לשמיעת מאווררים... תוכל פשוט לבטל את ה-OC :P

עבד: 1190 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6600K Skylake 3.5Ghz S1151
לוח אם: 670 ₪ - Gigabyte GA-Z170-D3H S1151
זכרון: 369 ₪ - * מבצע * - 8GB (2x4GB) Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz
כרטיס מסך: 1799 ₪ - * מבצע * - GeForce Gigabyte GTX970 G1 Gaming 1178Mhz 4G DDR5
דיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 370 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
כונן אופטי: 90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24SCO
מארז: 420 ₪ - Nanoxia Deep Silence 4 Black
ספק כוח: 379 ₪ - * מבצע * - M12II-620 620W Modular Bulk
קירור אוויר למעבד: 190 ₪ - Scythe Kotetsu SCKTT-1000

מחיר סופי: למזומן 5916 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 6034 ₪

נערך על-ידי Monsi
התלבלבתי בין DDR3 ל-DDR4, אלך לשבת בפינה P:

פורסם
ציטוט של Googleness

הבחור אמר שהוא רוצה כמה דברים עם המפרט שלו והשתדלתי לעמוד בדרישות שלו, כאן מראש אמרתי שזה חורג מהתקציב ואפילו הפנתי אותו למדור מפרטים מומלצים עם המלצה להתייחס לזה כקווים מנחים בלבד.

בו נתייחס לעומק,

הוא רוצה מפרט לביצועי Ultra ברזולוציה של FHD, הוא רוצה לעשות בעתיד אוברקלוק ובנוסף יש דרישה ל2TB בדיסק המשני.

אני מאמין שעם קצת Cherry picking יכולתי להכניס את הבסיס שבניתי לתקציב שלו בערך אבל במפרט שאתה הבאת יש כמה דברים שלא מסתדרים עם הדרישות של הבחור,

קודם כל יצאת מנקודת הנחה שOC הוא לא יעשה בלי להתייעץ איתו קודם. בהחלט אם הוא מוכן לוותר על OC אפשרי לחלוטין להשתמש במפרט שהמלצת בלי בעיה אבל ברגע שאנחנו מדברים על OC יש מקום לעשות שינויים בחלקים שיתאימו (מעבד, גוף קירור וכיו"ב).

דבר שני הוא ביקש 2TB לדיסק המשני ונתת לו שם 1TB.

ובאופן כללי אני באמת לא מוצא מה "גרוע" במפרט שאני בניתי. כן זה יקר, אבל מה בדיוק הבעיה עם החלקים שם ספציפית? מתאים לדרישות של פותח הדיון חוץ מהמחיר - אני לא מתאר לעצמי שמישהו יתאכזב ממחשב שמורכב מהחלקים האלו.

אז באמת בקטע של "להשכיל" וללמוד מה בדיוק גרוע במפרט?

מתאים לדרישות חוץ מהמחיר -  זה מעולה! :) אם לפעול לפי ההגיון הזה, מה אנחנו בכלל עושים כאן ולמה צריך את הפורום יעוץ בפרט? בוא נרכיב מפרט אחד ב -30K ונלך הביתה. הוא בודאות יתאים לדרישות של כולם (חוץ מהתקציב) ויהיו בו רק רכיבים מצוינים ומעלה. :) 

OP הגדיר בצורה לא ניתן לפרשנות את סדר העדיפויות שלו: שקט, קירור איכותי ואוורור טוב וביצועים. OC ואפשרות של שדרוג עתידי (מיתוס מטופש) הם בגדר של בונוס. תקציב הוא תמיד בראש סדר עדיפויות אלא אם הוא לא תואם את המציאות. במקרה הזה גם התקציב סביר וגם הדרישות הוצגו בצורה מאוד ברורה. ח"ח לפותח דיון.

אני לא רואה טעם לחזור על כל מה שאחרים אמרו לגבי כל רכיב ורכיב, אבל אשמח ללמוד מה גרם לך לבחור בלוח אם הזה. 

ציטוט של Roy.T

נו אז המחשב בחדר שינה, מה הבעיה לכבות אותו שהולכים לישון? 

לא כולם ישנים לבד בחדר אתה יודע... 

פורסם
ציטוט של Monsi

אני לא רואה טעם לחזור על כל מה שאחרים אמרו לגבי כל רכיב ורכיב, אבל אשמח ללמוד מה גרם לך לבחור בלוח אם הזה.

טוב בו נראה,

הרכבתי מKSP אז הלכנו לפי המלאי שאצלם באתר.

הוא רצה OC, תמיכה בשדרוג עתידי וביצועים גבוהים לגיימינג אז נתחיל לסנן מהצד לפי פרמטרים שונים וזה יוציא לנו מלאי מסוים של לוחות מתאימים.

סביר להניח שלא בדקתי לעומק או שהם עדכנו באתר, בד"כ אני אוהבל הרכיב לוחות יקרים יותר מבית טוב. יש לי ניסיון גרוע עם לוחות זולים.

בכל מקרה עכשיו שאני מסתכל יש את ה Ranger של Asus בכמה גרושים פחות (זה הלוח שנאי משתמש בו אצלי עכשיו והוא פשוט מעולה.

אבל בו ננתח את הרשימה,

היא מתחיל בלוחות ה - סטנדרטיים - כלומר אלו שלא שייכים לסדרה מסויימת אלא כוללים פיצ'רים מסויימים. הלוחות מסדרות ה Gaming למיניהן שמציעות פיצ'רים נוספים ואיכות הרכבה טובה יותר מתחילים באיזור ה800 ש"ח. אז אני מניח שיצאתי מנקודת הנחה שעוד 200 ש"ח ללוח לא יהיה מה שיעשה את ההבדל כשכבר שברנו את התקציב.

פשוט ריפרפתי וזכרתי לטובה די הרבה ביקורות על ה M5 וה M7 של MSI לעומת הלוחות ה"זולים" יותר שנמכרים ב600+-.

בהתחשב בכך שכבר השקענו כאן בסקייליק עם DDR4 וכרטיס מסך ב1800 ש"ח לא מצאתי לנכון לחסוך דווקא בלוח אם.

אבל אם תקראו את ההודעה שלי עם המפרט ציינתי שזה יקר בצורה קיצונית ולא לקנות את זה, שמדובר רק במין "קוו מנחה" לאיך זה יכול להיראות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים