עבור לתוכן

שידרוג 2 סטיקים זיכרון 4GB תוקע את המחשב במסך הלוגו של לוח האם

Featured Replies

פורסם

שלום,
ברשותי מחשב עם לוח אם MSI H55M-E21.
כיום מותקן בו סטיק זיכרון בודד DDR3 של 2 ג'יגה במהירות 1333.
החלטתי לשדרג את הזיכרון ועל כן קניתי סטיק בודד DDR3 של 8 ג'יגה במהירות של 1600. החלפתי אותו המקום הישן והמחשב מתרסט תוך כמה שניות. חשבתי לעצמי שאולי קניתי זיכרון לא מתאים בגלל המהירות ועל כן קניתי כעת 2 סטיקים של DDR3 של 4 ג'יגה כל אחד במהירות 1333. לאחר שהתקנתי אותם המחשב תקוע במסך הפתיחה של לוח האם (הלוגו של לוח האם) ולא מגיב. ניסיתי לשים רק סטיק אחד ופה אני מקבל Blue Screen.
האם מישהו יכול לעזור בעניין ? לא חשבתי שזה כזה סיפור גדול 
תודה,

פורסם

לוח האם H55M-E21 של MSI תומך בנפח זיכרון מקסימלי של 8GB ב-2 מודולי זיכרון, מה שמעיד על כך שכנראה הלוח לא מסוגל לעבוד עם מודולי זיכרון בודדים בנפח של 8GB. זה יכול להסביר מדוע הייתה בעיה עם שימוש במודול הזיכרון הראשון שקנית.

בנוגע לבעיה עם זוג מודולי הזיכרון בנפח של 4GB כל אחד:

א. נסה לאפס את הביוס - יכול להיות שהגדרה קיימת שמתאימה לזיכרון הנוכחי לא מתאימה לזיכרון החדש.

הערה: אם אתה מאפס את הביוס, תדאג להחזיר את מצב בקר ה SATA למצבו המקורי (אם הוא היה מוגדר כ IDE והאיפוס יגרום לו לעבוד ב AHCI, יכול להיות שמערכת ההפעלה שלך לא תעלה).

ב. עדכן את הביוס לגירסה העדכנית ביותר - לפעמים עידכוני ביוס משפרים את התאימות עם הזיכרון.

ג. בטל את השימוש בפרופיל ה XMP ונסה להגדיר ידנית את המתח, התדר ותיזמוני הזיכרון בביוס לפי הגדרות יצרן הזיכרון (למקרה הלא סביר שיש בעיה בזיהוי של הזיכרון).

ד. יכול להיות שמדובר בבעיית תאימות בין לוח האם והזיכרון. זה דיי נדיר אבל קיים. אין יותר מדיי מה לעשות בקשר לכך.

ה. ישנה אפשרות שהזיכרון החדש שקנית פשוט לא תקין.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה smalul אך בינתיים אין הצלחה.

הוצאתי את הבטרייה לוודא שאכן איפסתי את הביוס אבל שום שינוי לא התרחש. (עדיין תקוע במסך הלוגו של לוח האם)

לפני שאני הולך לבצע את צעדים ב' וג' שהצעת החלטתי שאני הולך לבצע את צעד ד' בעיקר מפני שצעדים ג ו-ד פחות ברורים לי כיצד לעשות אותם.

אני אלך ל-KSP ואבקש מהם לראות שהזיכרונות האלו אכן עובדים כשורה על מחשב אחר. אם כן אני אבקש מהם שיתקינו את זה על המחשב שלי ואולי יצליחו להבין את הבעיה.

אעדכן בהמשך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים