עבור לתוכן

Skylake is bugged ?

Featured Replies

פורסם

Anandtech השווה דורות קודמים אל Skylake וגילה שבמשחקים מסוימים יש ביצועים פחותים באחוז לא מבוטל יחסית לדורות קודמים. הסתבר שזה קשור אל תדר בשם FCLK, (קשור ל-PCIe) שרוב לוחות האם כיום עדיין מריצים מתחת לרמה המומלצת ע"י אינטל 800Mhz במקום 1Ghz, והרובם הנכבד עדיין חסרים את האופציה לשנותו. כנראה הבעיה הזו דווקא באשמת אינטל, משהו שקשור אל microcode/firmware לא עדכני שהגיע מאינטל אל היצרניות.
פרטים כאן: http://www.anandtech.com/show/9607/skylake-discrete-graphics-performance-pcie-optimizations

בלוח z170 שלי עדיין אין את האופציה לעלות את התדר, וזה חודשים וחצי לאחר הפרסום ב-anandtech. ראיתי שיש איפשהו (לא באתר של gigabyte) ביוס בטא, לא ניסיתי.

 

כאשר חיפשתי לאחרונה על הנושא, הגעתי אל השרשור הבא - http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2830772/skylake-build-randomly-freezing-crashing.html

המון תלונות על קפיאות מערכת לבעלי סקיילייק, למצב שאפילו מקש ריסט לא עובד. ורובם אומרים שדווקא קורה במאמץ הכי קל שיש למעבד. i7\i5, לוחות שונים, יצרנים לוחות שונים, זכרונות שונים, וינדוס/לינוקס, וכו'. אצל חלק ביטול C-States עוזר, אצל אחרים לא. חלק מבטלים טורבו לשיפור, ועוד כלמיני פתרונות ונסיונות. בקיצור בלאגן שלם.

 

בתגובה שם מהיום, מישהו הפנה אל השירשור הבא באינטל שפורסם שם לפני כשבוע: https://communities.intel.com/thread/96157?start=0&tstart=0

בקצרה, ע"י פעולה מסוימת ב-PRIME95 הניתנת לשיחזור, ניתן לגרום לקריסת המעבד לאחר זמן מסוים.

השרשור ב-The Mersenne community: (פורסם בפורום אינטל) http://www.mersenneforum.org/showthread.php?t=20714

 

למזלי, המערכת שלי יציבה לחלוטין. לא היו אצלי קפיאות כלל ומקווה שישאר כך. עדיין לא בדקתי ביצועים באותם משחקים, וגם לא את הבעיה שניתנת לשיחזור עם prime95.

אבל מעניין אם זה יגיע לידי recall או שהנושא יפתר/יעקף ע"י עדכון ביוס.

נערך על-ידי Roger That

פורסם

בנוגע לתדר ה FCLK - בכתבה שקישרת אליה, השיפור במקרה הטוב ביותר מגיע לכ 3% וגם אז רק כאשר נעשה שימוש בכרטיס המסך GTX 770. כמובן שרצוי שהחומרה תעבוד בתדר המקסימלי המאושר עבורה (במקרה הזה תדר FCLK, שהוא התדר של ה"מסלול" בין המעבד וערוצי ה PCI Express המיועדים לכרטיסי המסך, אמור לעבוד ב 1000MHz לפי ההנחיות של אינטל ולא ב 800MHz כפי שקבעו יצרני לוחות האם), אבל צריך לקחת את זה בפרופורציה - שיפור של 3% הוא נחמד אבל לא ממש קריטי. חוץ מזה, אם יצרני הלוחות קבעו את התדר הזה על 800MHz במקום 1000MHz כנראה שיש בעיית יציבות בתדר של 1000MHz, אז לדעתי עדיף מערכת יציבה מאשר שיפור של 3% בביצועים הגרפיים. אני מניח שבעתיד יהיה פתרון לעניין הזה בצורה של עידכון ביוס לכל הלוחות.

 

בנוגע ל"קפיאות"/"תקיעות" המתוארות בקישור (למעשה מתוארות שם מספר בעיות, כאשר אחת היא קפיאות לאחר שהמחשב נמצא במצב idle ללא שימוש ואחרת היא קפיאות בזמנים אקראיים, כולל כאשר המחשב בשימוש) - נראה שהבעיה הזו רלוונטית רק למי שעושה שימוש במעבד בעל מכפלה פתוחה (סיומת K) ולוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z170. מקריאת הדיון שקישרת אליו עולה שהבעיה כנראה קשורה לזיכרון, שכן עבור חלק מאנשים הבעיה נפתרה או לפחות התדירות שלה ירדה לאחר שהם העלו את המתח לזיכרון (מ 1.2V ל 1.26V), הורידו את תדר העבודה ל 2133MHz, קבעו את התיזמונים באופן ידני או עברו לתצורה של ערוץ בודד. לחלק מהאנשים גם גירסאות ביוס עדכניות עזרו להפחית בתדירות הבעיה או לבטלה לחלוטין. אני זוכר שלא מזמן דובר כאן על בעיה בלוחות ה Deluxe של Asus שבמקרים מסויימים לא הסכימו לקבל זיכרונות העובדים בתדר הגבוה מ 2133MHz כאשר נעשה שימוש בפרופיל XMP. הבעיות האלו גורמות לי לחשוב שאכן מדובר בבעיה בבעיית ביוס הקשורה לזיכרון וסביר להניח שהיא תיפתח עם הזמן. אני לא חושב שתתבצע החזרה/קריאת שירות (recall) למעבדים או/ו ללוחות האם פשוט כי היצרנים פשוט לא יוכלו לעמוד בכך כלכלית או שהם לא ירצו להודות שיש בעיה, אבל יכול להיות שאני טועה.

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הבעיה העיקרית היא במצבי IDLE או קרובים אליו.

לגביי הפתרונות האפשריים. רובם אומרים שביטול C-STATES משפר את הבעיה אך לא פותר אותה. אותו הדבר לגבי תזמוני זיכרון. שים לב שהרבה שחשבו שבעיה נפתרה עקב שינוי כזה או אחר, חזרו שוב לעדכן שהבעיה שרירה וקיימת. מה שכן אולי יש קשר לסוגי זיכרון.

ובינתיים לחלוטין לא מוגבל אל גרסאות K. תלונות רבות גם על I7\I5 רגילים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים