עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

עזרה בהגדרות - מעבר ל-SSD

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

בשעה טובה, הגיעו הדיסקים שהזמנתי - EVO 850 250GB  ושני דיסקים מכאניים Seagate 4TB שיחליפו את הדיסקים הקיימים.

(בהזדמנות זו, אציין לשבח את השירות היעיל של פלונטר - ההזמנה בוצעה ביום ראשון והדיסקים הגיעו אליי היום בצהריים)

לוח האם שלי הוא GA H77-D3H שיש לו 4 פורטים של SATS2 ו-2 פורטים של SATA3, כיום מחוברים כוננים רק ל-SATA2 - כונן של 500GB בודד שהוא כונן המערכת C, שני כוננים של 2TB ב-RAID1 לנתונים וכונן DVD. הכוונה היא להחליף את כונן המערכת ב-SSD ואת כונן הנתונים ב-RAID1 חדש של 4TB, כאשר ה-SSD יחובר לפורט פנוי של SATA3 ולאחר פינוי כונן C, יחוברו שני הדיסקים הנוספים ל-SATA2 (זמנית ינותק ה-DVD) ולאחר הגדרת מערך RAID1 חדש, תבוצע העתקה של החומר מהדיסקים הישנים לחדשים.

הגדרות ה-BIOS וה-RAID נמצאות בתמונות המצורפות - כפי שאפשר לראות, ה-SATA מוגדר כ-RAID ולא כ-AHCI ואני מבין שכדי להפיק את המכסימום מה-SSD, צריך לשנות את המוד ל-AHCI, השאלה מה יקרה להגדרות ה-RAID הקיים עקב השינוי - האם יש חשש שימחק ? 

בנוסף, BIOS של המחשב לא עודכן מאז הותקן לפני כ-3 שנים וקיימות גרסאות חדשות, האם מומלץ לעדכן BIOS לפני התקנת הכוננים החדשים ?

את מעבר הכונן אני חושב לבצע באמצעות התוכנה של סמסונג שהגיעה עם הדיסק. מערכת ההפעלה היא WIN 7 X64, האם התוכנה בטוחה לשימוש (מבחינת שלמות הנתונים) או שיש תוכנות טובות יותר ?

תודה מראש למגיבים.

PC_01.jpg

PC_02.jpg

PC_03.jpg

פורסם
  • מחבר

מישהו ?

בינתיים בדקתי במניואל של הלוח ומסתבר שאם רוצים להשתמש ב-RAID (שזה המצב אצלי), אז ה-SATA צריך להיות ב-RAID ולא ב- AHCI

איך זה ישפיע על ביצועי ה-SSD ?

מה לגבי התכנה של Samsung לביצוע העברת הדיסק ? האם צריכים לבצע דברים נוספים לפני המעבר ?

ועוד משהו, זה המארז שיש לי:

Gigabyte Setto 1020

מסתבר שאין בו מקום ייעודי ל-SSD :D

אין ברירה - אצטרך לאלתר משהו - דבק דו-צדדי או משהו בסגנון

יש הצעות ?

תודה

נערך על-ידי winner
הוספת שאלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.