עבור לתוכן

התייעצות לפני קניית שילוש

Featured Replies

פורסם

לפני שאתה בכלל מנסה לאפס ביוס ולבדוק חיבורים, ניסית להוציא את כרטיס המסך ולחבר את המסך שלך ליציאה של ה-MOTHERBOARD? יכול להיות שהכרטיס לא מוציא תמונה משום מה, או שהמחשב בכלל לא מוציא את הוידאו דרכו בגלל SETUP בביוס.

אם הקירור שלך לא מחובר אחרי מעט מאוד זמן המחשב אמור לכבות כדי לא לשרוף את ה-CPU... מקווה שהוא לא נשרף כבר...

תנסה לחבר את הקירור, לנתק כרטיס מסך (חבר את המסך ל-MB), לנתק דיסקים, לנתק אפילו מקלדת ועכבר ולהדליק את המחשב.

אם אחרי כל זה עדיין לא עובד - הייתי ממליץ שתיקח את כל הבלגן לחנות שקנית בה ציוד, תגיד שאתה מוכן לשלם על הרכבה - לא צריך להיות מאוד יקר, שיסדרו לך את זה כמו שצריך. לעשות קצר ולשרוף את הכרטיס-מסך עשוי לעלות לך הרבה הרבה יותר...

• תגובות 52
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הכבל שאתה מתכוון אליו, הוא ככל הנראה, למאוורר, אשר יכול להתחבר לספק ישירות או ללוח האם. בכל אופן המאווררים של המארז לא חשובים לאבחון. 

כפי שכבר נאמר, תוציא את כרטיס מסך ושים אותו בצד. וגם את כל שאר הרכיבים שאין בהם צורך. תתקין את גוף הקירור, תתקין את המאוור עליו וחבר אותו ללוח אם! 

ניסית לחבר למסך אחר? למשל, לטלוויזיה? כבל HDMI אחר? לפעמים, הבעיה היא בדברים קטנים.

פורסם

1. אם אין רמקול פנימי המחובר ללוח האם אי אפשר לצפות שתשמע ציפצופים בזמן ההדלקה...

2. נראה לי שמדובר כאן במקרה של התקנה לא תקינה של החומרה. אני מציע לפרק את הכל ולהרכיב בצורה מסודרת מחוץ למארז עם רכיבים מינימליים (לוח אם, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון אחד, ספק כח ומסך בשביל לראות האם הכל עובד). אני אפרט בצורה מסודרת את מה שצריך לעשות:

א. להניח את לוח האם על משטח מבודד.

ב. להתקין את המעבד בלוח האם.

ג. להתקין את גוף הקירור למעבד - יש לוודא שהוא מותקן בצורה נכונה, שיש משחה תרמית בינו ובין המעבד ושחיבור המתח שלו מחובר לחיבור המתאים בלוח האם.

ד. להתקין מודול זיכרון אחד.

ה. לחבר את חיבורי ה-24 פינים וה-8 פינים מספק הכח ללוח האם.

ו. לחבר את המסך ליציאה גרפית שבלוח האם (שים לב שכאן לא נעשה שימוש כלל בכרטיס המסך הנפרד והוא לא אמור להיות מחובר כלל).

ז. לחבר כפתור הדלקה לפינים המתאימים בלוח האם או להכין מברג קטן שבעזרתו ניתן לקצר את הפינים האלו.

ח. לחבר את ספק הכח לחשמל.

ט. להדליק את המחשב ע"י שימוש בכפתור ההדלקה או ע"י קיצור הפינים המתאימים בלוח האם.

במידה והמחשב לא עובד יש בעיה בחומרה או שעדיין ההתקנה לא בוצעה בצורה נכונה. בכל מקרה, יש לקחת את המחשב לחנות בכדי שהם יבדקו את החומרה. באותה הזדמנות גם תבקש רמקול פנימי למחשב אם אין לך אחד כזה.

3. את התמונה שצילמת אתה יכול להעלות לשרת לאיחסון תמונות חינמי. אני בד"כ משתמש ב jpg.co.il.

פורסם

היי, עוד רעיון - שאלה קצת דבילית, אבל אולי זה זה - אתה מחבר את המחשב למסך, בדקת שבמסך מוגדר לך לקבל את האות לחיבור שבחרת?

(ז"א, אם אתה מחבר ל-HDMI, שהמסך מכוון להראות מה-HDMI ולא מה-DVI)?

פורסם
  • מחבר

זה המחבר שקיבלתי עם הלוח אם. אליו מחברים את כל החיבורים שיוצאים מהפאנל הקדמי של המארז. כבל הספיקר חסר לי. לכאורה גם חסר לי כבל בשם chasis insertion header. כן מחוברים הנורות של ה- HD וה- PW, והסוויצ'ים של ה- PW וה- RESET.

3e30762e-7b09-4478-985d-0d8c4bb99766.jpg

פורסם

מיכאל, הבעיה היא לא בכבלים של הפאנל הקדמי. למעשה, הם לא כלל לא נחוצים לתפקוד תקין של המחשב. אפילו לא כבל ה-POWER, כי תמיד אפשר לקצר את שני הפינים המתאימים. וגם הספיקר הפנימי, למרות שהוא מומלץ ונוח, לא הכרחי. קודם כדאי לפתור את הבעיות הגדולות ואז לעבור למשניות.

אחזור שוב על השלבים החשובים נכון לעכשיו בסדר עולה: 

1. ודא שהחיבור ATX 12V (של 8 פינים) מחובר ללוח אם בנוסף ל-24 פינים. 

2. תוציא את כרטיס מסך, הכוננים, זכרונות נוספים - תשאיר אחד.

3. התקן את גוף הקירור על המעבד (אל תשכח משחה תרמית) וחבר את המאוורר שלו ללוח אם!

4. נסה חיבור שונה של המסך, DVI או HDMI או מה שיש לך. נסה כבל אחר ויציאה אחרת. נסה מסך אחר!

4. אם כל הנ"ל לא עובד, נסה לאפס את ה-BIOS. נתק את הספק מחשמל (תוציא מהשקע) וקצר את שני הפינים (עם מברג או כל גוף מתכתי מוליך) שכתוב לידם CMOS. הם נמצאים מעל ובצמוד לחיבורי הפאנל הקדמי. רואים אותם בבירור בתמונה שלך. 

5. צלם את כל לוח האם (קרוב ככל האפשר) - במיוחד את החלק העליון עם תושבת המעבד וכל מה שמעליה ותראה לנו.

פורסם
  • מחבר

Monsi 

עשיתי את כל מה שאתה ו Smalul אמרתם לי שלב אחר שלב , אין תצוגת תמונה

פורסם

צלם את כל החלק העליון של לוח האם בבקשה. 

דבר אחרון, תבדוק את הלוח אם הקודם שלך. יתכן והספיקר הפנימי נשאר מחובר אליו. 

פורסם
  • מחבר

יש לי בעיה להעלות תמונה מהסמארטפון, התמונה מלמעלה הועלתה ע"י חבר דרך החשבון שלי. דרך האתר ש Smalul המליץ עליו זה לא נותן לי לישות העתקה.

אין ספיקר בלוח אם הישן

פורסם

אתה יכול להעלות ל-http://imgur.com/ ופשוט לשים כאן קישור.

מבלי לראות בעניים קשה לייעץ מעבר למה שכבר כתבנו. בהנחה שבאמת ביצעת את כל השלבים (כולל החלפת כבלים, חריצי זכרון, מסכים...) המסכנה המתבקשת היא שיש בעיה בלוח האם. בסבירות נמוכה יותר במעבד. בכל זאת לפני הפניה לחנות/אנשי מקצוע הייתי רוצה שתעלה תמונה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי, לצלם תמונה רק של הלוח אם ? או אחרי שהרכבתי את מה שביקשתם ?

פורסם

כשהכל מורכב ומחובר.

פורסם
  • מחבר

באתר שנתתה זה אפליקציה ?

אגב מישהוא יודע את המדניות של KSP לגבי הרכבה של חלקים שנקנו מהם לפני 5 שנים ? (יש לי את החשבונית הישנה)

פורסם

כן, יש להם גם אפליקציה, אבל לא התנסיתי איתה. לא שצריך להיות מסובף... אבל מה הבעיה להעביר את התמונה למחשב ולהעלות דרך הדפדפן? 

פורסם
  • מחבר

הבעיה שאין לי מחשב ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים