עבור לתוכן

התייעצות לפני קניית שילוש

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני הולך לקנות שילוש בזמן הקרוב ורציתי להתייעץ לפני כי אני לא בקיע מספיק בעולם החומרה.

השילוש הוא למטרת גיימינג, החלטתי כבר ללכת על מעבד ה-i5 של סקיילייק, זיכרונות של G.skill ripjaw 2×8 בתדר 3000.

עכשיו הייתי רוצה לדעת איזה לוח אם יתאים לי: אני לא מתכננן sli, אני מתכוון לחבר 3 הארדיסקים למחשב, שתיים רגילים ואחד SSD,אני לא מתכנן המהרה, אני צריך לוח אם גדול מספיק לכרטיס מסך של Gigabyte gtx 970 בעל 3 מאוררים,אני רוצה שהלוח אם לא יגביל את המהירות של הזכרונות(וגם המעבד), אני מעדיף כמה שיותר חיבורי USB אני לא יודע עם כולם צריכים להיות USB3, כמו כן איזה שימוש יש ל USB3.1 ?

בכל מקרה אני רוצה לחסוף ולא לקנות לוח אם מפוצץ ב800 שקל+

בתודה מראש מיכאל

• תגובות 52
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בעקרון כל לוח אם עם תושבת 1151 יתאים לצרכים שפירטת.

חיבור כרטיסי מסך הוא סטנדרטי דרך PCI-E, מה שיכול להיות בעייתי מבחינת התאימות זה לא לוח אם, אלא מארז אם לא יהיה בו מספיק מקום פיזי. מצב לא סביר אך אפשרי במיוחד כשישנם כוננים רבים (3 - זה לא הרבה בסטנדרטים של היום). אם תציין את המארז ברשותך ואת הדגם הספציפי של כרטיס מסך (אני מניח שמדובר ב-Gigabyte G1 Gaming אבל כדאי להיות בטוח) אשמח לבדוק את התאימות.

לגבי שאר המאפיינים - כל הלוחות זהים פחות או יותר. פחות מ-4 חיבורי SATA נראה לי כבר לא קיים בטבע זמן מה, פחות מ-8 חיבורי USB גם לא ראיתי לאחרונה ומהירות הזכרון - הפרמטר הכי לא רלוונטי בעולם האמיתי. אפילו במבחנים סינטטיים ההבדל עומד על אחוז בודד בערך. 

אישית, למחשב גיימינג הייתי לוקח 2x4 RAM ומוסיף עוד 8GB כש- ואם אצטרך. לשם כך צריך לודא שיש 4 חריצי זכרון בלוח.

דבר נוסף ואחרון שכדאי לשקול זה הגודל של לוח אם.

יש את Full ATX - הגודל הסטנדרטי, לוחות "מרווחים" ובדרך כלל גם קלים יותר לעבודה. לרוב הם גם עשירים יותר במאפיינים, אבל במקרה שלך (ושל הרוב המוחלט של משתמשים ביתיים) כל התוספות הנוצצות והלא פרקטיות לא ינוצלו.

מצד שני יש את Micro ATX או mATX, שהם קומפקטיים יותר וגם בדרך כלל זולים יותר. הבעיה היחידה אתם היא שלפעמים, במיוחד כשבונים בתוך מארז צפוף, קצת קשה להגיע לכל החיבורים ואף ברגים ונאלצים טיפה להזיע. אך במידה ואתה לא מתכוון לבצע שינויים במערכת כל שני וחמישי או שבכלל אנשי מקצוע בונים את המערכת פעם אחת ולתמיד, זה לא צריך להיות שיקול. מבחינת הביצועים אין שום הבדל. 

בקיצור, המלצה שלי - כל לוח  B150/H170 של יצרן אמין (Gigabyte, Asus, Asrock, MSI) שמתאים לתקציב שלך. אתה מוזמן לרשום את המפרט המלא והחנות שבחרת ונשמח לעזור לך לסגור את הפינות החסרות. :) 

שיהיה בהצחלה! 

פורסם

@מיכאל9375

1. כמו ש Monsi כתב, כמעט כל לוח אם שתבתר יתאים לך. אני גם מסכים שעדיף לקנות לוח אם בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון בכדי לאפשר שידרוג זיכרון בקלות בעתיד.

2. אני לא הייתי בוחר בזיכרון העובד בתדר של 3000MHz אלא אם כן אתה יודע שאתה תקבל ביצועים טובים יותר לעומת זיכרון העובד בתדר של 2133MHz שזול יותר ממנו (וזה יכול להגיע גם למאות שקלים הפרש, תלוי בדגמים). כמובן שאם אתה יכול לקנות זיכרון DDR4 העובד בתדר של 3000MHz במחיר זהה או קרוב לזיכרון DDR4 העובד בתדר של 2133MHz, ברור שישתלם יותר לקנות את הזיכרון המהיר יותר.

3. בניגוד למה ש Monsi כתב, אני הייתי מעדיף מודול יחיד בנפח של 8GB מאשר שניים בנפח של 4GB, שכן לתצורה של ערוץ כפול במחשבים מודרניים אין ממש יתרון בביצועים לעומת תצורה של ערוץ בודד. במקרה הזה אתה מתכנן לקנות שני מודולים של 8GB בכל מקרה, אז אני מציע שתישאר עם הבחירה הזו ולא תחליף ל-4 מודולים בנפח של 4GB כל אחד.

4. תרשום את התקציב ללוח האם ואת החנות ממנה אתה מעוניין לקנות את המחשב בכדי שיהיה אפשר לעזור לך לבחור את לוח האם המתאים ביותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

לMonsi יש לי מארז cooler master cm 690 black atx case שנקנה לפני 5 שנים למחשב הנוכחי, השאלה עם יש טעם להשתמש בו שוב או לקנות אחד חדש ?

ואכן הכרטיס מסך החדש הוא ה G1 Gaimming.

לSmalul אני קונה מKSP סניף חיפה וG.skill עולה שם 790, בדקתי ויש דגם של Kingston Hyperx Furry ב150 שקל פחות במהירות שציינתה ועוד אחד של Kingston ב 220 שקל פחות, השאלה זה האם יש טעם לחסוך 200 שקל בשביל זיכרונות ממותג זול יותר במהירות נמוכה יותר ?

אני אשמח אם תמליצו לי על לוחות ספצפיים מKSP סניף חיפה.

פורסם
ציטוט של מיכאל9375

לMonsi יש לי מארז cooler master cm 690 black atx case שנקנה לפני 5 שנים למחשב הנוכחי, השאלה עם יש טעם להשתמש בו שוב או לקנות אחד חדש ?

ואכן הכרטיס מסך החדש הוא ה G1 Gaimming.

לSmalul אני קונה מKSP סניף חיפה וG.skill עולה שם 790, בדקתי ויש דגם של Kingston Hyperx Furry ב150 שקל פחות במהירות שציינתה ועוד אחד של Kingston ב 220 שקל פחות, השאלה זה האם יש טעם לחסוך 200 שקל בשביל זיכרונות ממותג זול יותר במהירות נמוכה יותר ?

אני אשמח אם תמליצו לי על לוחות ספצפיים מKSP סניף חיפה.

אחלה מארז. אני לא רואה שום סיבה להחליף אותו אם הוא במצב טוב. הוא מאפשר כרטיס מסך באורך עד 304 מ"מ ושלך 299, כך שאתה מסודר. 

HyperX Furry - סדרה מצויינת. וגם זכרון זה זכרון. אחריות לכל החיים לא ניתנת ככה סתם. הוא לא יכשל. ושוב, לא תראה שום הבדל (במקרים בודדים FPS אחד מתוך 100 וגם לא יציב) בביצועים של הזכרונות עם מהירויות שונות. לא היום ולא מחרתיים. המספרים אמנם נראים מרשימים אבל הם לא רלוונטים לחיים האמיתיים. זה כמו להיות בעל רכב שיכול להגיע ל-1000 קמ"ש. מגניב ולא רלוונטי. 

לגבי לוחות האם, כנראה שהייתי לוקח אחד מהשניים האלה. http://ksp.co.il/?list_compare=.28641..28353. ב-GIGABYTE יש חריץ M.2. אני אישית אוהב את ה-BIOS של ASUS יותר כי אני רגיל אליו, בתכלס - אותו הדבר. 

שניהם לוחות mATX, דרך אגב. לוחות בגודל מלא מתחילים ב-600 ש"ח, בעיני גם כאן אין משהו שמצדיק בזבוז נוסף.

פורסם
ציטוט של smalul

3. בניגוד למה ש Monsi כתב, אני הייתי מעדיף מודול יחיד בנפח של 8GB מאשר שניים בנפח של 4GB, שכן לתצורה של ערוץ כפול במחשבים מודרניים אין ממש יתרון בביצועים לעומת תצורה של ערוץ בודד. במקרה הזה אתה מתכנן לקנות שני מודולים של 8GB בכל מקרה, אז אני מציע שתישאר עם הבחירה הזו ולא תחליף ל-4 מודולים בנפח של 4GB כל אחד.

ההבדלים בביצועים הם אכן משניים, למרות שכשעובדים עם כרטיס מסך מובנה ההבדל עדיין מאוד משמעותי. הנוחות של DUAL CHANNEL היא בעיקר מודולריות. תמיד אפשר להוציא אחד ולקחת אותו לניסיון במערכת אחרת. ובאמת שאין סיבה לא להשתמש בו. 

כמובן, אם כבר רוכשים 16GB, אז אין כאן על מה להתדיין. אבל מיכאל9375, בכל זאת הייתי רוצה לציין שנכון להיום אין צורך בכל כך הרבה RAM ו-8GB זה מספיק עבור כל הצרכים של הגיימינג העכשווי. תוכנות לעיבוד וידאו/אודי כן יכולות להרוויח מזכרון נוסף, המשחקים לא. אולם אם התקציב מאפשר ומתעקשים שלא להתעסק בשום שדרוגים במשך שנים, אז אפשר כבר עכשיו לקנות 16GB ולשכוח מזה. ההחלטה היא בידך,  

פורסם

@מיכאל9375

1. שני הלוחות ש Monsi קישר אליהם (ה GA-B150M-D3H של Gigabyte וה B150M-C של Asus) הם שני לוחות האם הזולים ביותר בעלי 4 חריצי הרחבה לזיכרון שיש ב KSP. הלוח של Asus קצת יותר זול (465 ש"ח לעומת 491 ש"ח), יש לו יציאת DIsplayPort ו-6 שלבי ייצוב מתח (כך זה נראה לפחות), אבל ללוח של Gigabyte יש כרטיס קול קצת יותר טוב, חיבורי M.2 ו SATA Express וביוס כפול. בגדול מדובר בשני לוחות אם סבירים ביותר לשוק הבינוני-נמוך. השאלה היא מה בדיוק אתה צריך מלוח האם ועד כמה אתה מוכן להשקיע. שיהיה ברור - לשימושים שתיארת אתה כנראה לא תצטרך לוח "חזק" יותר.

2. שים לב שבאופן רישמי הלוחות הנ"ל תומכים בזיכרון DDR4 בתדר של 2133MHz ולא בתדר גבוה יותר, אבל סביר להניח שיהיה אפשר להפעיל את הזיכרון בתדר גבוה יותר (אם תקנה זיכרון שמסוגל לכך). באופן מעשי, סביר להניח שלא תרגיש בהבדל בביצועים, כך שלא בטוח עד כמה ישתלם לך לקנות זיכרון יקר רק בגלל שהוא עובד בתדר של 3000MHz. אם אני הייתי צריך לקנות זיכרון מ KSP, הייתי כנראה קונה את Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2400MHz CL15 שעולה 290 ש"ח (קישור).

אגב, בחנויות אחרות ישנם לוחות אם מתאימים נוספים וזיכרונות שמחירם אולי זול יותר.

פורסם
ציטוט של smalul

@מיכאל9375אם אני הייתי צריך לקנות זיכרון מ KSP, הייתי כנראה קונה את Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2400MHz CL15 שעולה 290 ש"ח (קישור).

בדיוק רציתי להציע את אותו דבר.. 2133 או מקס' 2400 יעשו את העבודה מצויין, לא תראה הבדל. חבל על הכסף בקניית 3000.

לגבי השאלה שלך על ה-USB3, בעקרון חשוב שיהיו לפחות 2-3 כאלה כדי לחבור דיסקים חיצוניים מהירים וכד'. לכל השאר גם USB2 (ואפילו USB1, אם היה כזה) היה מספיק - למשל עכבר, מדפסת וכו'. כשצוואר הבקבוק הוא במכשיר USB3 לא יתן שום תוספת, אז זה לא משנה. כך שאם הלוח יוצא טיפה יותר זול כי יש בו "רק" 4 חיבורי USB3 ולא שישה - לך על זה.

לגבי USB3.1 - הוא טוב בשביל שכשיצאו מכשירים שידעו להתמודד איתו תהיה מוכן... טוב שיש, לא חובה. כנ"ל חיבורי M2 (ל-SSD מתאימים, אם פעם תרצה לקנות).

לגבי המארז הקיים והכרטיס שאתה מתכנן, אגב - הם סבבה, אין בעיה.

פורסם
  • מחבר

טוב עשיתי קצת חושבין לגבי המארז והלוח אם, מדדתי את המרווח שיש לכרטיס מסך להכנס ויש לי בדיוק 30.5 ס"מ (יש פשוט פלטה של כניסות לכונני דיסק קשיח שחוסמת לי את כל מה שיותר ארוך מ30 ס"מ) ככה שאם הכרטיס מסך של Gigabyte הוא 29 ס"מ זה גבולי מידי. חוץ מזה נשאר לי רק מאוורר אחד שעובד בתוך המארז וגם ככה המארז לא היה טוב לסירקולציה של אוויר.

אני כנראה אקנה מארז חדש אבל אני צריך המלצות (פתחתי נושא חדש בקטגורית מארזים אבל אף אחד לא עונה שם).

חוץ מזה אני שיניתי את דעתי ואני רוצה לוח אם איכותי יותר, בגודל רגיל ולא מיני אם תמיכה לפיצ׳רים עתידיים.

טווח המחיר ללוח אם הוא בין 600-800 ש"ח, הייתי רוצה חיבורים טובים לכונני SSD,

USB3 ותגידו לי אתם מה עוד כדי שיהיה לי לשנים הקרובות.

אני קונה גם מעבד i5 ואני הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בביצועים של משחקים בין מעבדי הi5 6600k, 6600,6500,6400 ובהבדלי Ghz שיש בינהם. וגם מה ההבדל בי box ל tray.

בזכרונות אני אקח את העצה שלכם ואלך על Kingston HyperX Fury 2×8 2133, זה יוצא לי 650 שקל שזה לא יקר מידי.

בתודה מיכאל

פורסם
ציטוט של מיכאל9375

טוב עשיתי קצת חושבין לגבי המארז והלוח אם, מדדתי את המרווח שיש לכרטיס מסך להכנס ויש לי בדיוק 30.5 ס"מ (יש פשוט פלטה של כניסות לכונני דיסק קשיח שחוסמת לי את כל מה שיותר ארוך מ30 ס"מ) ככה שאם הכרטיס מסך של Gigabyte הוא 29 ס"מ זה גבולי מידי. חוץ מזה נשאר לי רק מאוורר אחד שעובד בתוך המארז וגם ככה המארז לא היה טוב לסירקולציה של אוויר.

אני כנראה אקנה מארז חדש אבל אני צריך המלצות (פתחתי נושא חדש בקטגורית מארזים אבל אף אחד לא עונה שם).

חוץ מזה אני שיניתי את דעתי ואני רוצה לוח אם איכותי יותר, בגודל רגיל ולא מיני אם תמיכה לפיצ׳רים עתידיים.

אני קונה גם מעבד i5 ואני הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בביצועים של משחקים בין מעבדי הi5 6600k, 6600,6500,6400 ובהבדלי Ghz שיש בינהם. וגם מה ההבדל בי box ל tray.

בזכרונות אני אקח את העצה שלכם ואלך על Kingston HyperX Fury 2×8 2133, זה יוצא לי 650 שקל שזה לא יקר מידי.

בתודה מיכאל

טוב, אז ככה... לגבי המארז שלך, חבל עליו - אל תקנה חדש (לדעתי). קח אותו לחנות ותבדוק, אולי באמת ישאר לך סנטימטר אחד מאחורי הכרטיס, ואם זה נכנס אז זה לא גבולי... מה שעובד - עובד (סירקולציה? תוסיף מאוורר קטן ואיכותי למארז, בין 50 ל-100 ש"ח).

זכרונות - תתחיל עם 8GB יחיד, אם התקציב לוחץ. עוד אחד אתה יכול להוסיף גם חודש אחרי, זה לא יעלה לך יותר.

לגבי מעבדי i5, ה-K אומר שהמכפלה פתוחה, מה שמאפשר אוברקלוקינג קל. אם אתה לא מתכנן OC אין לך סיבה לקנות אותו. BOX/TRAY - פעם המעבדים בקופסה היו מגיעים עם מאוורר (של אינטל אבל זול...), היום אינטל עשו בשכל והורידו אותו, מה שאומר שאין לקופסה שום יתרון חוץ מהמיתוג (לכן גם ההפרש קטן לאיזה 50 ש"ח). קח TRAY. ההבדל בין הדגמים (6x00) הוא במהירות, לדעתי אם אתה חוסך טיפה על הזכרון והמארז ישאר לך די והותר לקחת את ה-6600 (לא ה-K).

ולגבי לוח.. כל אופציה של 150 או 170 תתאים לך, חכה לעוד המלצות. אני קניתי  Z170, אבל זה היה כשעוד לא היו 150. אז אני פחות מכיר אותם...

פורסם
ציטוט של מיכאל9375

1. המארז שלך מעולה, אם הוא במצב טוב באמת חבל עליו (בחיי, אם הייתי גר בצפון לא הייתי אומר לך את זה אלא משכנע אותך למכור לי אותו בזול :P). אין צורך לדאוג ל"גבולי מדי". הכרטיס נכנס וזה כל מה שאתה צריך. אם אתה ממש מתעקש, אתה יכול להסיר את החלק חלק מהכלוב כוננים ועדיין יהיה לך מספיק מקום לכמה כוננים וגם ל-SSD. לגבי האיוורור - שוב, המארז שלך טוב. לפי הספירה שלי יש שם מקום ל-10 מאווררים, כך שאתה יכול להוסיף לפי הצורך, אבל תחילה אני ממליץ להריץ את המערכת ולבדוק טמפרטורות. GTX970 מאוד יעיל מבחינת צריכת החשמל ופיזור חום ובמיוחד הדגם שברחת מתחמם מעט מאוד. אם משווים אותו לכרטיסים אחרים, אפשר להגיד שהוא בכלל לא מתחמם. ההחלטה היא כמובן, שלך, פשוט חבל לי לראות כסף מבוזבז סתם. 

בכל אופן, אני לא רואה ב-KSP משהו שמצדיק החלפה. יש מספר מארזים סבירים של Сorsair שהם לא מוסיפים כמעט כלום לעומת מה שיש לך. ויש את  CoolerMaster MasterCase Pro 5 שהוא מעולה, אבל יקר ועיקר היתרון שלו במודולריות - מה שטוב עבור אלה שמתעסקים אתו הרבה, כלומר משנים חומרה, מוסיפים, מורידים וממחזרים את המארז בשביל מפרטים עתידיים. לא נראה לי שזה רלוונטי עבורך.

2. לגבי לוח אם... אתה יכול לבחור באחד הלוחות על בסיס צ'פסט Z170, שהם נועדו בעיקר להמהרה, יש שמועות שבעתיד הקרוב ניתן יהיה להמהיר גם מעבדי SKYLAKE עם מכפלה נעולה, כאלה שעד עכשיו לא אפשרו OC, ואם זה משהו שתרצה לשקול בעתיד, זה הצ'יפסט בשבילך. אין ללוחות אלה יתרונות משמעותיים נוספים על פני הלוחת על בסיס B150/H170. וגם נכון לעכשיו, עד כמה שאני יודע, רק Asrock שלא נמכר ב-KSP (מישהו יודע מדוע?) ו-MSI הבטיחו ו/או שחררו עדכון לביוס שמאפשר זאת. אבל סביר להניח שגם ASUS/GIGABYTE לא ישארו מאחור למשך זמן רב. 

כך או אחרת, כדי שנוכל להמליץ לך על לוח אחר, אתה צריך להגדיר את הדרישות לך. כולנו רוצים משהו "טוב" ולא "זבל". אבל צריך להבין, שבחומרה בכלל ובלוחות אם בפרט, כל עוד הרכיבים באים מיצרן אמין, אין כזה דבר "טוב". יש מתאים לדרישות או לא. כלל האצבע שלי ברכישת חומרה - אם אני לא ידוע אילו מאפיינים אני אצטרך בהמשך, אז אני לא אצטרך אותם. מסיבה אחת פשוטה: יצרניות מעבדים מחליפות תושבות כל שנתיים-שלוש בערך, מה שאומר שלוחות אם הופכים ללא רלוונטים מהר מאוד. שדרוג המעבד בעוד מספר שנים משמעו גם שדרוג לוח האם. אין מזה מנוס ואין טעם להשקיע בתוספות שלא יהיה להן שימוש מיידי. 

3. גם אין כזה דבר "חיבורים טובים לכונני SSD". יש סוגים שונים של חיבורים. על הנייר M.2 יותר מהיר מ-SATA, בפועל, הכוננים עצמם עדיין לא מנצלים את מלוא היכולת של M.2 ולמרות מחירם היקר נותנים את אותם הביצועים כמו אלה של SATA. ואם בכל זאת אתה רוצה שתהיה לך אופציה ל M.2 לעוד שנה-שנתיים, רצון לגיטימי בהחלט, זה לא מחייב לוח אם יקר. ה-GIGABYTE שקישרתי למעלה מכיל חריץ M.2 בנוסף לחיבורי SATA מרובים. 

4. לגבי המעבדים - לא תרגיש בהבדל בין ביצועים. 6600 הוא המהיר מכולם (כ-8% יותר מהיר מ-6500 לפי ביקורות, למרות שביום יום, כאמור, לא תרגיש אותם). 6500 נותן את היחס עלות/תועלת הכי טוב. האות K - פירושה מכפלה פתוחה, מה שמאפשר המהרה. אבל כפי שכתבתי לעיל, מבטיחים לנו שגם זה לא יהיה רלוונטי בקרוב. 

5. דבר אחרון שלא הוזכר בכל השרשורים שלך זה קירור למעבד. יש ברשותך קירור ישן או שגם אותו תרצה לקנות?

נ.ב. כהערה כללית: נדמה שאתה מוכן להתגמש בתקציב בתמורה לאיכות וביצועים. אך מאחר ומדובר במחשב גיימינג, כדאי לעשות סדר בדברים. הרכיב שהכי משפיע על ביצועים הוא כרטיס מסך. למעבד יש תפקיד משני (אם כי עדיין חשוב) ולכל השאר אין כלל השפעה על הביצועים. לכן, כשבונים מחשב גיימינג, בדרך כלל מומלץ לחסוך במקומות כמו לוח אם, זכרון, כוננים ואפילו מעבד ולהשתמש בכסף הזה לדברים שבאמת נחוצים לגיימר כגון כרטיס מסך הטוב ביותר שניתן להשיג, מסך איכותי, ציוד היקפי וכו'. 

פורסם

@מיכאל9375

1. אם אתה קונה מ KSP, שים לב שב-645 ש"ח אכן יש לך את ה Kingston HyperX FURY 2x8GB DDR4 2133Mhz CL14 Kit (קישור), כלומר ערכה/סט/קיט של שני מודולי זיכרון בנפח של 8GB כל אחד, אבל ב-290 ש"ח יש את ה Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2400MHz CL15 (קישור), שהוא מודול יחיד בנפח של 8GB העובד בתדר של 2400MHz. אם תיקח שני מודולים כאלו הם יעלו לך 580 ש"ח, שזה חיסכון של 70 ש"ח.

יש לציין כי כאשר מדובר בערכה/קיט של מודולי זיכרון, אז הם אמורים להיות 100% תואמים אחד לשני לעומת שני מודולי זיכרון מאותו דגם שלא מגיעים כערכה אחת, אבל אני לא חושב שזה ממש משנה, במיוחד לאור העובדה שמדובר כאן בחיסכון של כ 10% בעלות. במקרה הזה הזיכרון הזול יותר גם יעבוד בתדר גבוה יותר, כך שאני לא רואה ממש חיסרון בבחירה ב-2 מודולי זיכרון בודדים לעומת בחירה בערכה של שני מודולי זיכרון "איטיים" ויקרים יותר. חוץ מזה, אם תקנה מחשב שלם מחנות כלשהי הם לא יתנו לך מחשב שלא עובד, כך שהעניין של התאימות בין מודולי הזיכרון לא אמור להיות רלוונטי כלל עבורך.

2. בנוגע למבחר לוחות האם שיש ב KSP - רובם יתאימו הנמכרים שם בטווח שבין 600 ל-800 ש"ח לך מבחינת הדרישות, אבל בכל זאת הכנתי לך טבלה המשווה בין התכונות שלהם:

567ac387a5152.png

ה GA-H170-D3HP של Gigabyte נראה משתלם במיוחד בגלל שהוא מציע חיבורי USB 3.1 (אחד בממשק Type-A ה"רגיל" ואחד בממשק Type-C), כרטיס קול Realtek ALC1150, ביוס כפול, 7 שלבי ייצוב מתח למעבד (מוערך) ומחיר של 630 ש"ח (יכול להיות שתוכל למצוא את הלוחות האלו במחיר זול יותר בחנויות אחרות, ואז לוח אחר יהיה משתלם יותר).

3. מבחינת ההבדל בין מעבדי ה Core i5 השונים, הנה השוואה מהאתר של אינטל:

http://ark.intel.com/compare/88191,88188,88184,88185

א. היות וכולם מבוססים על אותה ארכיטקטורה, אז אפשר לומר שככל שתדר העבודה של מעבד גדול יותר כך המעבד יהיה "חזק" יותר.

ב. שים לב לתדר הטורבו של המעבדים, שהוא התדר המקסימלי שהמעבד יכול להגיע אליו (בד"כ כאשר יש עומס על ליבה אחת או שתיים בלבד) - במעבדים היקרים יותר תדר זה גבוה יותר,דבר המאפשר "לסחוט" עוד קצת ביצועים מהמעבד.

ג. מעבדים בעלי סיומת K כמו ה Core i5-6600K הם מעבדים בעלי מכפלה פתוחה, מה שאומר שהם מיועדים להמהרה. במקרה שלך זה פחות רלוונטי כי לא נראה לי שאתה מתכנן לבצע המהרה, מה גם שהמהרה תדרוש השקעה כספית גדולה יותר (צריך לוח אם וקירור טובים ויקרים יותר).

4. ההבדלים בין מעבד בתצורת box למעבד בתצורת tray הם:

א. שבתצורת tray אתה מקבל רק את המעבד ואילו בתצורת box אתה מקבל קופסא גדולה עם גוף קירור של אינטל.

ב. שאת האחריות על מעבדי ה tray ניתן לממש רק מול החנות/היבואן/המפיץ בעוד שאת האחריות על מעבדי ה box ניתן לממש ישירות מול אינטל.

ג. הבדל פחות רלוונטי למקרה שלך - במידה ואתה מתכנן המהרה, אז עבור מעבדי ה box ניתן לרכוש מעין "ביטוח" מצד אינטל, המאפשר להחליף את המעבד מולה פעם אחת "בלי לשאול שאלות", מה שאומר שאם "נפלת" על מעבד שביצועים ההמהרה שלו לא טובים, תוכל לקבל "הזדמנות נוספת" עם מעבד אחר.

היות ומעבדים בד"כ לא מתקלקלים ומכיוון שעדיף לקנות קירור צד שלישי למעבד בכל מקרה מאשר להשתמש בקירור של אינטל, בד"כ מעבד בתצורת tray יהיה משתלם יותר כלכלית לרוב הרוכשים.

פורסם
ציטוט של smalul

הכנתי לך טבלה המשווה בין התכונות שלהם:

אתה אישי מטורף לגמרי!!! respect-058.gif

פורסם
ציטוט של Monsi

אתה אישי מטורף לגמרי!!! respect-058.gif

גם לך וגם לו - כל הכבוד על התשובות הממש מושקעות.

smalul - הכנת את הטבלה בעצמך? במיוחד אם ואפילו אם היא לא אישית בשבילו - מדהים!

לדעתי כדאי לנעוץ את הטבלה הזאת כ-Sticky בפורום, היא תהיה טובה לפחות לשנה הקרובה... ותעזור לעוד הרבה אנשים!

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה מכל הלב על העזרה ועל המידע הרב :)

יש מספר דברים שלא סגורים אצלי, הסתכלתי באתר של Cooler Master ומסתבר שיצאו שני גירסאות משופרות למארז שלי ( V.2 , V.3 ) ראיתי שהם שינו את מיקומי כפתור ההפעלה והUSB הנוסף אבל ממה שהתרשמתי זה שבגירסאות החדשות יש יותר מקום ובמיוחד בגירסה 3 הם פינו מקום מול כרטיסי המסך כדי שיכנסו כרטיסים ארוכים יותר.

הצאתם להוציא את הכלוב של הדיסקים הקשיחים אבל הכלוב מולחם למארז ואין ברגים בשום מקום.

אין לי רכב ככה שלקחת את המארז לחנות עלמנת לבדוק אם אפשר להכניס את הכרטיס מסך זה רק במוניות.

הקירור שקניתי בזמנו ועדיין יש לי אותו(בלי המאוורר) זה -  Scythe Mugen 2 rev.b 5 heat pipes SCMG 2100, יש עליו משחה טרמית שנמרחה מלפני 5 שנים במצב חצי נוזלי.

המסך שאני קונה הוא U2414H שיש לו יציאת HDMI והשאלה זה האם אני עדיין צריך את החיבורים האחרים כמו: VGA,RGB,DVI, ?

כמו כן מה זה יציאת Display Port ?

בטבלה לא הבנתי חלק מהמושגים:

מה ההבדל בין Realtek Alc 1150 ל Realtek Alc 887 ול Super fx8 ?

מזה optical s/pdif ?

מזה gigabyte lan controller ?

מה ההבדל בין sata ל sata express ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים