עבור לתוכן

זקוק להמלצה על מפרט חדש (מעבד + זכרונות + לוח + מארז) skylake עד 4500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

לאחר ניסיונות להחיות את המחשב הישן שלי, הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לקנות חדש :)

מראש אומר, יש צורך במעבד skylake.

במידה ואתם אומרים ששווה להמתין כמה שבועות/חודשים בעקבות הגעה של מעבדים/לוחות אם/מארזים חדשים, אחכה קצת.

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

500-1000 ש"ח תלוי בנסיבות

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

המחשב משמש לתיכנות מקבילי וכן תכנות בטכנולוגיות המתקדמות שיש למעבדי skylake.

כמו כן - הרצת vmים (כ-3-4) ומשחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

vmware workstation - תדיר.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

כלל המשחקים החדשים

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

מסך 22' 1,280 × 720

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות ללא פילטרים.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

קיים ספק כח: corsair hx850i

קיימים מסכים

קיים כרטיס מסך hd7870xt - במידה ואין צורך לקנות כעת כרטיס מסך, אשמח להישאר איתו.

קיימים 3 HDDים

קיים kazemaster pro - בקר שליטה למאוורים. לא חייבים להוסיף אותו - מה דעתכם?

קיים ssd 500gb evo 850

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

2 - לא כזה חשוב, כרגע אני עם haf 932 והוא דיי מרעיש :)

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

כן מתוכנן - בינוני-כבד. בהמשך אני מתכוון לרכוש קירור מים.. זה יקח זמן (לפחות שנה+) ולכן צריך רק להכין את השטח אבל לא להתאבד על זה :) כרגע עם הקירור שאתם חושבים שטוב למפרט אז בינוני אני מניח.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

יש צורך בהרכבה בחנות. חשוב בחנות שאוכל להוסיף לה את הרכיבים שיש לי. כמו כן OC בחנות - עדיפות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

איזור המרכז , מוכן ליסוע רחוק יותר במידה והמטרה היא הגעה לחנות אמינה יותר.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בחודש-חודש וחצי הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

חיבורי usb3 כמובן, אשמח למארז עם esata אבל זה לא חובה (אם לא קיים, אשמח להוספת כרטיס נפרד עבור זה)

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

כן - מתוכנן כרטיס מסך חדש, קירור מים (מקווה, בעוד שנה+) למעבד ולכרטיס המסך וזכרון נוסף. כמו כן זוג מסכים 24' ככה שהרזולוציה תגדל.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

קיימים לא מעט רכיבים כבר שרכשתי לאט לאט. חשובה לי חנות אמינה שתסכים לקבל את הרכיבים הקיימים שלי ולהרכיב אותם ביחד (מוכן לשלם על זה תוספת כמובן).

מתכנן בעתיד היחסית רחוק (לפחות שנה+) להרכיב קירור מים. כרגע חשוב קירור טוב (אוויר או קירור מים "סגור".. אלא אם כן יש חנויות בארץ שמרכיבות כבר קירור מים וזה נכנס בתקציב איכשהו :))

כמו כן - מארז חשוב לי מאד שיהיו פילטרים על כל המאווררים. כרגע ברשותי haf 932 ואני מחליף אותו רק בעקבות בעיית האבק הבלתי נסבלת.

לגבי מארז- חשוב full tower. חשבתי לכיוון fractal design arc xl או obsidian 700d (הכיוון שלי היה יותר לfractal אבל אשמח לשמוע את דעתכם).

כמו כן לגבי זיכון - לפחות 16 gb ddr4.

חשובה תמיכה בלוח אם של 64 GB ולא 32 (RAM)

לגבי קירור מים - אני לא בטוח שאעשה את זה, אני מעוניין להשאיר לעצמי את האפשרות ולכן לא צריך להתייחס לקירור שארכוש עכשיו כעל זמני :)

תודה על העזרה!

נערך על-ידי grich

פורסם

הייתי שומר על כרטיס המסך הקיים עד שתשדרג את המסך, לא צריכה להיות לו בעיה להתמודד עם הרזולוציה הקיימת וכשתקנה מסכים חדשים כנראה שכבר יצא דור חדש של כרטיסים.
לגבי השאר נשמע שאתה מספיק מבין ומנוסה לבחור את הרכיבים לבד, רק הערה לפני בחירת מעבד - אצל אינטל המעבדים עם סיומת K שמתאימים ל-overclocking מבוטלים בהם בדרך כלל הפיצ'רים שמאיצים ומאפשרים עבודה יעילה של vmים , תצטרך לבחור מה יותר חשוב לך.

נערך על-ידי etal

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

הייתי שומר על כרטיס המסך הקיים עד שתשדרג את המסך, לא צריכה להיות לו בעיה להתמודד עם הרזולוציה הקיימת וכשתקנה מסכים חדשים כנראה שכבר יצא דור חדש של כרטיסים.
לגבי השאר נשמע שאתה מספיק מבין ומנוסה לבחור את הרכיבים לבד, רק הערה לפני בחירת מעבד - אצל אינטל המעבדים עם סיומת K שמתאימים ל-overclocking מבוטלים בהם בדרך כלל הפיצ'רים שמאיצים ומאפשרים עבודה יעילה של vmים , תצטרך לבחור מה יותר חשוב לך.

תודה על התגובה:) 

לגבי הבדלי הפיצ'רים במעבדי k, אשמח למצוא איזה מאמר המסביר את ההבדל ואיזה פיצ'רים לא קיימים..  לצערי לא הצלחתי למצוא

דבר שני לגבי העזרה - אני ממש לא יודע איזה לוח אם או זיכרונות,  קירור למעבד או מארז (יש לי רק כיוון, אשמח לשמוע את דעתכם והמלצתכם גם אם הם שונים)..  אשמח לעזרה בנושא:) 

בנוסף, עכשיו שאפשר לשנות תדרים גם במעבדים שאינם k, האם עדיין יש העדפה ברורה למעבדי k בשביל oc? או שזה nice to have? 

ושאלה אחרונה בנושא - לאחר מחקר באינטרנט, ראיתי שלא בכל מעבדי הskylake מאופשרת טכנולוגיית הsgx, כיצד ניתן להבדיל ואיפה ניתן לרכוש כך שבטוח אקבל מעבד עם הטכנולוגיה הזו מאופשרת? 

תודה רבה. 

נערך על-ידי grich

פורסם

בבדיקה חוזרת נראה שטעיתי ול-6700K יש את כל הפיצרים, כנראה שאינטל שינו משהו במדיניות כי בדורות קודמים היתה הגבלה. רשימה מלאה של פיצרים לכל מעבד יש באתר של אינטל לדוגמה intel i7 6700k תחת Advanced Technologies יש רשימה של דברים שקשורים ל-Virtualization.

לכל מעבד איזה קוד S-Spec code שלפיו ניתן לראות אם sgx מופעל, אולי זה מופיע על הקופסה של המעבד, תנסה לדבר עם החנות שאתה קונה ממנה אבל בספק אם הם שמעו על הדבר הזה.

אני לא מומחה ב-oc אבל היכולת לשנות את התדרים במעבדים שאינם k לא קיימת עדיין בלוחות האם שבשוק, היצרנים אומרים שהם יוסיפו את זה בעתיד. במעבדי k ניתן לשלוט במכפלה ולא רק במהירות ה-bus ככה שבכל מקרה אמור להיות להם יתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים