עבור לתוכן

מחשב חדש - בעיית פריזים

Featured Replies

פורסם

קניתי את המחשב לפני חודש כולל עכבר מסך ומקלדת חדשים הכל היה תקין עד אתמול אבל מאתמול בערב התחילו כמו "פריזים" בעכבר ובמקלדת הכוונה היא
שאם אני משחק GTA אז האוטו פתאום לבד נוסע ימינה או ישר ולא משנה מה אני עושה זה לא משתחרר 2-3 שניות ,לגבי העכבר אם אני משחק משחק רשת כמו
CS GO ומזיז את העכבר ימינה ושמאלה [במכוון] הרבה פעמים אז זה פתאום נתקע ויש הרגשה של פריזים.

יש לציין שב CS GO הפינג על 60 והFPS על 250 ,וב GTA הFPS על 60 אז הבעיה לא במחשב חלש או משהו כזה ,בנוסף ניסיתי להחליף עכבר ומקלדת ולא השתנה שום דבר
אבל משהו אחר מוזר ששמתי לב אליו הוא בתוכנה של Msi Gaming App ו Msi Commander רואים נתונים של מהירות מעבד וכ.מסך והמהירות של הכ.מסך יציבה למרות שהמהירות

של המעבד קופצת כל כמה שניות מ800 ל2500 - 3200 [רק 2 או 3 ליבות !] וכל זה במנוחה ,הטמפ מצויין אז שללתי בעיה במאווררים.

מפרט:

i5 Skylake 6600 + Arctic Freezer 7 Pro Rev.2
 Msi H170A Gaming Pro DDR4 + 8G HyperX
Msi GTX 970 Gaming 4G
Samsung Evo 850 250G
WD Caviar Blue 1T
Antec GX300 + Antec HCG 520W

Benq H2455 Gaming
Msi Intercaptor 4100
Msi DS B1

סרטון של חצי דקה שתבינו עד כמה הליבות לא יציבות בזמן מנוחה:

https://www.youtube.com/watch?v=ImbH5fnS554&feature=youtu.be

נערך על-ידי Or Banay

פורסם

המצב של שינוי תדר המעבד הוא לא בעיה אלא צורת עבודה תקינה - במעבדים מהשנים האחרונות יש תכונה שמאפשרת להם להוריד את תדר העבודה שלהם כאשר אין עליהם עומס וזאת במטרה לחסוך באנרגיה. זה בדיוק מה שאתה רואה כאן - כאשר אין עומס על המעבד, המכפלה של חלק או כל הליבות יורדת, דבר שגורם להקטנת תדר העבודה ולמתח שהמעבד מקבל. בדומה, קיים מצב הפוך שנקרא "תדר טורבו" - במידה ויש עומס על המעבד, התדר שלו יכול לגדול בכדי לאפשר טיפול מהיר יותר במידע (במקרה של המעבד Core i5-6600, תדר העבודה הרגיל הוא 3.3GHz ותדר הטורבו המקסימלי הוא 3.9GHz).

בקשר לבעיה עצמה - נסה לעדכן את הדרייברים של החומרה שלך ובעיקר של כרטיס המסך, נטר טמפרטורות וסגור תוכנות שאולי עובדות ברקע ומשתמשות במשאבי המחשב.

פורסם

האמת ששמתי לב למשהו דומה אצלי, עם הקטע של הפניות לא יודע למה זה מופיע או איך לפתור את זה, בד"כ זה עניין של אלפית השנייה וזה לא באמת מזיז לי...

וגם הייתה לי הבעיה של הפריזים בCSGO ובכל המשחקים כמעט, הגורם לבעיה היה בסופו של דבר CCleaner

אני לא יודע איך הוא קשור או מה בדיוק הוא עושה במערכת, אבל פירמטתי את המחשב בגלל זה, ואחרי הפירמוט כשהתקנתי את התוכנה והשתמשתי בה ופתאום התחילו שוב תקיעות, אז עשיתי שחזור מערכת ללפני שהתקנתי CCleaner.

נערך על-ידי Epidem

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים