עבור לתוכן

איזה לוח אם לקחת משני אלה?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

אני מסכים ש gtx 950 חזק לפחות פי שניים מה 7770

לא הצלחתי להבין את הגרפים של MSI Afterburner (אולי תגיד לי לאן בדיוק להסתקל?)

הפעלתי את הקריסיס על מקסימום הגדרות ברזולוציה של hd לא full hd וזה הראה 27-30 פרימים

הגאדג'ט של הווינדוס הראה זיכרון ram  על 75 הראה גם כן שהוא צורך 3.0 גיגה מה 4 שיש לי אחוז ושל המעבד קפץ כל הזמן ולא הבנתי כמה הוא בדיוק צורך

פורסם

@Borat לא בדקת נכון כי ברגע שמזערת את המשחק העומס על המעבד ירד(ערכת את ההודעה ולא רואים כבר את אותה שורה).

בכל מקרה תגדיר ניטור דרך MSI Afterburner למעבד ושאר הליבות, לכרטיס המסך, לFPS ולזיכרון.

פורסם

@David_K

אין ספק שה GTX 950 יותר חזק לעומת ה Radeon HD 7770. אולי הייתי צריך לוותר על ה"קצת", אבל בסופו של דבר זה לא שהוא שידרג ל GTX 970 או ל R9 390, והכוונה שלי הייתה שאין לצפות לביצועים של כרטיסי מסך כאלו מה GTX 950.

אגב, את ה R9 270X ניתן למצוא בפחות מ-700 ש"ח (ב TMS המחיר שלו הוא 636 ש"ח, קישור) כאשר ה GTX 950 עולה לפחות 800 ש"ח, מה שהופך את ה GTX 950 לכרטיס מסך פחות משתלם. אני מקווה שפותח הדיון לא שילם יותר מדיי עבור הכרטיס הזה.

@Borat

ב MSI Afterburner אתה צריך להגיע לגרף שמציג את כל הנתונים ואז להסתכל על העומס של ליבת העיבוד הגרפית (ה GPU) ועל ליבות העיבוד (ה CPU) באותה נקודת זמן. אם אתה רואה שליבות העיבוד (ה CPU) מתקרבות לעומס של 100% רוב הזמן במהלך המשחק אבל הליבה הגרפית לא, אז המעבד שלך כנראה מהווה צוואר בקבוק ואתה תרוויח ביצועים מהחלפתו.

פורסם
  • מחבר

זה מה ש Afterburner מראה לי בעט משחק. כל התוצאות קופצות אז זה בערך.

אחוז cpu1 56-60

cpu2 50-55

cpu3 73-82

cpu4 59-62

gpu על 38-40

ram אל 2278

p.s קניתי את הכרטיס ב 815 שקל מסארטפס עלה765  אם אני זוכר נכון פלוס משלוח וזה במבצע בלאק פריידי

לא נורא לפחות יהיה לי directx 12 לעתיד.

פורסם
ציטוט של Borat

זה מה ש Afterburner מראה לי בעט משחק. כל התוצאות קופצות אז זה בערך.

אחוז cpu1 56-60

cpu2 50-55

cpu3 73-82

cpu4 59-62

gpu על 38-40

ram אל 2278

נראה לי המעבד שלך מתחמם יותר מדי,82 מעלות במעבד זה חם מדי

פורסם

@d3mo-killer זה לא מעלות, אלא אחוז שימוש במעבד.

פורסם
  • מחבר

אכן זה אחוזי שימוש של המעבד.

בדקתי את המעבד במשחק כבד(קריסיס 3)על הגדרות מקסימום. על רזולוציה hd 1366X768

אז אך המעבד בכללי שווה להחליף או לא?

פורסם

@Borat

1. לפי הנתונים שפירסמת, במהלך המשחק המעבד בעומס של בערך 65% בממוצע וכרטיס המסך בעומס של כ 40%. לי לא נראה שיש צוואר בקבוק במצב הזה. האם אתה מרגיש באיטיות כלשהי? אם כן - בדוק גם את אחוזי השימוש בזיכרון הפיזי שלך (את זה אפשר לעשות במנהל המשימות) - יכול להיות שזה המקור לאיטיות שלך.

2. מה קורה כאשר אתה מנסה לשחק ברזולוציה גבוהה יותר? האם במצב כזה המעבד מגיע לעומס הקרוב ל 100%?

3. בנוגע לכרטיס המסך שקנית - יש עוד פרמטרים לפיהם אפשר לשפוט את הכרטיס ולא רק מבחינת יחס הביצועים למחיר (למרות שזה הפרמטר העיקרי). במקרה שלך, ה GTX 950 הוא בעל TDP של כ 90W בעוד שכרטיס המסך המקביל של AMD, ה R9 270X, הוא בעל TDP כפול, מה שאומר שהוא מתחמם הרבה יותר וצורך יותר חשמל. בהתאם לחומרה שברשותך, יכול להיות ששידרוג לכרטיס מסך כזה היה מצריך גם החלפה של ספק הכח או/ו המארז, מה שאומר שהעלות הכוללת הייתה יכולה להיות גדולה יותר מ-200 ש"ח (שזה בערך ההפרש בין מחירי כרטיסי המסך הנ"ל).

פורסם
ציטוט של Borat

אני שדרגתי את הכרטיס מסך שלי לפני 5 ימים בערך מ 7770 amd ל gtx 950

אני לא רוצה לעבור ל haswell  כי אני רוצה 8 גיגה מאשר 4 שיש לי עכשיו. כמו שאני יודע המשחקים של היום דורשים כך

אני גם לא רוצה לקנות מיד שניה כי לא יהיה לי אחריות או לזמן מוגבל

לוח אם שלי זה GA-H77-D3H - Gigabyte

סליחה, שכחתי מהשרשור. 

אין שום בעיה להוסיף עוד 4GB של זכרון ללא קשר למעבד שיש ברשותך. היתרון של HASWELL הוא נגישות ועדכניות, לצד המחיר היותר זול מזה של SKYLAKE. אין זמן טוב יותר לבנות מע' מבוססת HASWELL מעכשיו. המלאים מתרוקנים והמחירים כבר לא ירדו. 

לגבי מעבדים מיד שניה, כמו ש-smalul ציין ובצדק, אין יותר מדי סיבה לחשוש. המעבדים המודרנים מאוד עמידים ובדרך כלל הם לא נכשלים אלא אם עושים להם המהרה לא זהירה ולא מבוקרת. ואפילו אז ישנם כל מיני מנגנוני הגנה פנימיים שמונעים נזק חמור.  כמובן, צריך לבדוק במערכת "חיה" שהכל עובד לפני שקונים.

ציטוט של Borat

בדקתי את המעבד במשחק כבד(קריסיס 3)על הגדרות מקסימום. על רזולוציה hd 1366X768

אז אך המעבד בכללי שווה להחליף או לא?

לפי הפוסטים האחרונים שלך, המערכת נראית די מאוזנת. ושוב, ההחלטה "האם שווה להחליף" היא פונקציה של מטרת השדרוג והמחיר שלו. האם באמת אתה מרגיש איטיות כלשהי? האם אתה מעוניין לשחק על רזולוציה גבוהה יותר? האם אתה רוצה יותר FPS? מה שמומלץ לעשות במצב כזה הוא להגדיר את היעד ואז לבדוק איזה רכיב מונע ממך להגיע אליו ומשם להמשיך. 

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

monsi

"לפי הפוסטים האחרונים שלך, המערכת נראית די מאוזנת. ושוב, ההחלטה "האם שווה להחליף" היא פונקציה של מטרת השדרוג והמחיר שלו. האם באמת אתה מרגיש איטיות כלשהי? האם אתה מעוניין לשחק על רזולוציה גבוהה יותר? האם אתה רוצה יותר FPS? מה שמומלץ לעשות במצב כזה הוא להגדיר את היעד ואז לבדוק איזה רכיב מונע ממך להגיע אליו ומשם להמשיך."

לא אני לא מרגיש איטיות. ולא אני לא רוצה לשחק על רזולוציה שהיא יותר מ  1366x768

smalul

בנוגע לכרטיס המסך שקנית - יש עוד פרמטרים לפיהם אפשר לשפוט את הכרטיס ולא רק מבחינת יחס הביצועים למחיר (למרות שזה הפרמטר העיקרי). במקרה שלך, ה GTX 950 הוא בעל TDP של כ 90W בעוד שכרטיס המסך המקביל של AMD, ה R9 270X, הוא בעל TDP כפול, מה שאומר שהוא מתחמם הרבה יותר וצורך יותר חשמל. בהתאם לחומרה שברשותך, יכול להיות ששידרוג לכרטיס מסך כזה היה מצריך גם החלפה של ספק הכח או/ו המארז, מה שאומר שהעלות הכוללת הייתה יכולה להיות גדולה יותר מ-200 ש"ח (שזה בערך ההפרש בין מחירי כרטיסי המסך הנ"ל). שמח לדעת :)

smalul

"מה קורה כאשר אתה מנסה לשחק ברזולוציה גבוהה יותר? האם במצב כזה המעבד מגיע לעומס הקרוב ל 100%?"

אני הרצתי הרגע קריסיס על full hd ורוב הליבות לא עברו את 50 אחוז רק אחד שהיה אל 75.

אז כמו שאני מבין אין צורך בהחלפת מעבד כרגע.

אליי יוסיף עוד זיכרון ראם

פורסם
ציטוט של Borat

אליי יוסיף עוד זיכרון ראם

לפני זה תבדוק את ניצול הזכרון הקיים. קשה לי להאמין שאפילו 4GB מגבילים אותך. נשמע שאתה די מסודר האמת. :)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Monsi

לפני זה תבדוק את ניצול הזכרון הקיים. קשה לי להאמין שאפילו 4GB מגבילים אותך. נשמע שאתה די מסודר האמת. :)

צדקת

הפעלתי קריסיס על full hd וזה מראה שזה לוקח 50% מהראם

אז גם את זה אני לא צריך

תודה לכולם.

פורסם

אם במאמץ (בזמן משחק) אחוזי השימוש במעבד, בכרטיס הגרפי ובזיכרון הפיזי לא מתקרבים ל 100%, אז הם לא מהווים צוואר בקבוק. אם קיימת איטיות כלשהי במצב כזה סביר להניח שהיא נובעת מחיבור הרשת או מהגישה להתקן האיחסון.

במקרה הזה גם כל משאבי המחשב לא מנוצלים במלואם, גם אין איטיות וגם אין דרישה ל"עבודה קשה יותר", אז אני לא רואה צורך לשדרג דבר. בכל זאת הייתי מציע לשקול להרחיב את הזיכרון הפיזי ל 8GB לפחות, אבל זה לא חובה במצב הנוכחי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה smalul

כן הזיכרון צורך לי 2.23 גיגה בעט משחק מתוך 4 גיגה (ובלי שפיירפוקס עובד יחד איתו. כי הוא גוזל הרבה משאבים)

אז בנתיים אין צורך בהוספת זיכרון

פורסם
ציטוט של RoronoaRony

@d3mo-killer זה לא מעלות, אלא אחוז שימוש במעבד.

אופס....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים