עבור לתוכן

איזה לוח אם לקחת משני אלה?

Featured Replies

פורסם

אני מחליף את המעבד i3 2100 ל 6400 i5

ומתלבט איזה לוח אם לקנות בין זה http://ksp.co.il/?uin=28506

לזה http://ksp.co.il/?select=.1030..3..52..2625.&list=1&sort=2&glist=1&uin=28641&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

לראשון יש את usb 3.1 שאני לא יודע אם צריך אותו או לא וש usb 3 יספיק

ולשני יש את DDR4 שאני לא יודע אם זה יותר טוב מ ddr3

מה יותר טוב?

פורסם

מה המטרה של השדרוג? איזה לוח אם יש לך עכשיו? לקנות לוח אם לסקיילייק עם DDR3 די מיותר בעיני, השאלה היא האם יש לך תקציב גם לזכרון חדש.

פורסם

1. אם אתה מחליף את המעבד לאחד מהדור השישי (ה Skylake), אתה כנראה תצטרך להחליף, בנוסף ללוח האם, גם את הזיכרון:

• אם אתה מתכנן לקנות לוח אם התומך ב DDR3, תדע שהמעבד תומך בזיכרון DDR3L בלבד, שהוא זיכרון DDR3 העובד במתח של 1.35V. לכן אם יש לך זיכרון DDR3 קיים שהוא לא DDR3L לא מומלץ לנסות להשתמש בו.
  • אם אתה קונה לוח אם התומך ב DDR4, אתה תצטרך לקנות זיכרון DDR4.

2. מה בדיוק הדרישות שלך מלוח האם? כמה חיבורים מכל סוג אתה רוצה/צריך? האם יש תכונות מיוחדות שאתה צריך מלוח האם (תמיכה בהמהרה, תמיכה במערך כרטיסי מסך וכד')?

3. באופן כללי אני חושב שאם כבר קונים מחשב חדש, אז עדיף להשקיע בחומרה הכי טובה, שכן מדובר בהשקעה לשנים. לכן לדעתי עדיף להשקיע בזיכרון DDR4, גם אם בטווח הקצר נראה שתוספת הביצועים היא דיי קטנה ולא מורגשת.

4. באופן כללי אני הייתי מעדיף את הלוח Asus B150M-C - הוא עובד עם זיכרון DDR4 (לעומת DDR3 בלוח השני), הוא בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון (לעומת 2 בלוח השני), יש לו יותר חריצי הרחבה לכרטיסים, יש לו יציאת DIsplayPort ויש לו יותר חיבורי SATA. מצד שני אין לו תמיכה ב USB 3.1, אבל בשלב זה לא מדובר בתכונה חשובה במיוחד (אין יותר מדיי התקני USB 3.1 בשוק בשלב זה).

פורסם

עדיף לקחת אחד עם ddr4 קראתי איפשהו שddr3 לא טוב לסקיילק

לא יודע אם זה נכון במאה אחוז.אשמח אם יתקנו אותי

פורסם

בקר הזיכרון של מעבדי הדור השישי, ה Skylake, מסוגל לעבוד גם עם זיכרון DDR3L, שעובד במתח של 1.35V, וגם עם זיכרון DDR4, שעובד במתח של 1.2V. זיכרון DDR3 "רגיל", שעובד במתח של 1.5V או יותר, לא בטוח שיעבוד עם המעבד וגם אם כן - הוא כנראה יעמיס יותר מדיי עליו, שכן בקר הזיכרון של המעבד לא תוכנן לעבוד עם מתחים כאלו גבוהים.

בנוגע ללוחות אם למעבדי הדור השישי התומכים בזיכרון DDR3 - בד"כ מדובר בלוחות אם פחות עשירים בתכונות (פחות "מפוצ'רים"), כך שאם אתה רוצה לוח אם טוב, אתה כנראה תצטרך לוח אם שתוכנן לעבוד עם זיכרון DDR4.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

. מה בדיוק הדרישות שלך מלוח האם? כמה חיבורים מכל סוג אתה רוצה/צריך? האם יש תכונות מיוחדות שאתה צריך מלוח האם (תמיכה בהמהרה, תמיכה במערך כרטיסי מסך וכד')?

אני צריך לוח אם פשוט עם יציאת x16 pci-e  אחת. ושני סלוטים לזיכרון

ארבע  SATA  ושש USB את הרוב מהלוח b150m-c אני לא צריך כמו ארבע  סלוטים לזיכרון dp , hdmi

או המהרה.

עכשיו יש לי  שאלה אם אני אקח DDR3L ו לוח אםAsus H110M-PLUS D3 הזיכרון בטוח יעבוד אצלי על המחשב? אני מעוניין לקחת את הזיכרון הזה http://ksp.co.il/?select=.1038..392..1957.&list=1&sort=2&glist=1&uin=29055&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

או שעדיף כבר לקנות לוח אם עם ddr4 ?

פורסם

@Borat

1. אני חושב שזו טעות שלא לקנות לוח אם התומך בזיכרון DDR4 מסיבה פשוטה - DDR3 כבר הגיע לסוף דרכו ואני מעריך שבתוך כשנתיים מצבו יהיה כמו של ה DDR2 כיום (מלאי קטן ומחיר גבוה).

2. אני חושב שעדיף להשקיע בלוח אם בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון ו-6 חיבורי SATA בגלל שהדבר יאפשר לך לבצע שידרוגים בעתיד (לעומת לוח עם 2 חריצי הרחבה לזיכרון ו-4 חיבורי SATA).

3. אתה לא חייב לקנות לוח אם של Asus ואתה לא חייב לקנות מ KSP - אפשר בחנות אחרת למצוא לוח אם של חברה אחרת שעולה בסביבות ה-400 ש"ח ושהוא בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון מסוג DDR4 ושישה חיבורי USB בפאנל האחורי, כמו ה B150M PRO-VDH של MSI שנמכר בפלונטר ב-414 ש"ח (קישור). אם אתה בכל זאת מוכן להתפשר על מספר חריצי ההרחבה לזיכרון (שוב - לא מומלץ), להסכים ל-4 חיבורי SATA בלבד, לוותר על יציאת ה HDMI ולקבל 6 חיבורי USB כאשר מתוכם שניים הם USB 3.1 וארבעה הם USB 2.0, אז יש את הלוח H110M-C של Asus שעובד עם DDR4 ושנמכר ב TMS ב-351 ש"ח (קישור).

4. אם אתה כבר בוחר בזיכרון DDR3 (או DDR3L במקרה הזה) במקום ב DDR4 יש לעשות זאת בגלל המחיר. במקרה כזה בפלונטר יש את הזיכרון HX316LC10FB-8 של HyperX, שהוא זהה לזיכרון מ KSP (מדובר ב 8GB DDR3L 1600MHz CL10 - 1.35v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - Black) שעולה 239 ש"ח (קישור). למעשה ניתן למצוא זיכרון DDR3L זול יותר, כמו הזיכרון של Kingston שנמכר בפלונטר ב-230 ש"ח (קישור).

מצד שני אפשר למצוא זיכרון DDR4 בנפח 8GB זול יותר מהזיכרון שאתה בחרת (Kingston HyperX FURY 8GB DDR3L 1600MHz CL10) שעולה 295 ש"ח ב KSP, כמו ה HX421C14FB-8 של HyperX (שהוא זיכרון 8GB DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - ,HyperX Fury DDR4 Series כלומר מדובר בדגם מקביל לזיכרון ה DDR3L שאתה בחרת) שעולה בפלונטר 251 ש"ח (קישור). אפילו ב KSP אפשר למצוא זיכרון DDR4 בנפח 8GB שהוא זול יותר מהזיכרון שאתה בחרת כמו ה Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2400MHz CL15 שעולה 290 ש"ח (קישור). אגב, במחיר הזה ב KSP אין טעם לחשוב על הדגם הזהה שעובד בתדר של 2133MHz, שכן מחירם זהה.

בקיצור - אם רצית לחסוך על ידי קניית זיכרון DDR3L במקום זיכרון DDR4 - לא בטוח שתצליח.

5. אי אפשר להבטיח בוודאות מוחלטת שזיכרון מדגם מסויים יעבוד בלוח אם מסויים, שכן תמיד קיימת האפשרות (אם כי בהסתברות דיי נמוכה) שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון ולוח האם.

פורסם

מאחר ואני מסיק שהקציב מוגבל, שוב אשאל מה המטרה של השדרוג. אם ברצונך לקבל תמורה טובה ביותר לכסף, צריך להתחיל מהמעבד והבחירה שלך לא אופטימלית. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

@Borat

1. אני חושב שזו טעות שלא לקנות לוח אם התומך בזיכרון DDR4 מסיבה פשוטה - DDR3 כבר הגיע לסוף דרכו ואני מעריך שבתוך כשנתיים מצבו יהיה כמו של ה DDR2 כיום (מלאי קטן ומחיר גבוה).

2. אני חושב שעדיף להשקיע בלוח אם בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון ו-6 חיבורי SATA בגלל שהדבר יאפשר לך לבצע שידרוגים בעתיד (לעומת לוח עם 2 חריצי הרחבה לזיכרון ו-4 חיבורי SATA).

3. אתה לא חייב לקנות לוח אם של Asus ואתה לא חייב לקנות מ KSP - אפשר בחנות אחרת למצוא לוח אם של חברה אחרת שעולה בסביבות ה-400 ש"ח ושהוא בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון מסוג DDR4 ושישה חיבורי USB בפאנל האחורי, כמו ה B150M PRO-VDH של MSI שנמכר בפלונטר ב-414 ש"ח (קישור). אם אתה בכל זאת מוכן להתפשר על מספר חריצי ההרחבה לזיכרון (שוב - לא מומלץ), להסכים ל-4 חיבורי SATA בלבד, לוותר על יציאת ה HDMI ולקבל 6 חיבורי USB כאשר מתוכם שניים הם USB 3.1 וארבעה הם USB 2.0, אז יש את הלוח H110M-C של Asus שעובד עם DDR4 ושנמכר ב TMS ב-351 ש"ח (קישור).

4. אם אתה כבר בוחר בזיכרון DDR3 (או DDR3L במקרה הזה) במקום ב DDR4 יש לעשות זאת בגלל המחיר. במקרה כזה בפלונטר יש את הזיכרון HX316LC10FB-8 של HyperX, שהוא זהה לזיכרון מ KSP (מדובר ב 8GB DDR3L 1600MHz CL10 - 1.35v - PC3-12800 - HyperX Fury Series - Black) שעולה 239 ש"ח (קישור). למעשה ניתן למצוא זיכרון DDR3L זול יותר, כמו הזיכרון של Kingston שנמכר בפלונטר ב-230 ש"ח (קישור).

מצד שני אפשר למצוא זיכרון DDR4 בנפח 8GB זול יותר מהזיכרון שאתה בחרת (Kingston HyperX FURY 8GB DDR3L 1600MHz CL10) שעולה 295 ש"ח ב KSP, כמו ה HX421C14FB-8 של HyperX (שהוא זיכרון 8GB DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - ,HyperX Fury DDR4 Series כלומר מדובר בדגם מקביל לזיכרון ה DDR3L שאתה בחרת) שעולה בפלונטר 251 ש"ח (קישור). אפילו ב KSP אפשר למצוא זיכרון DDR4 בנפח 8GB שהוא זול יותר מהזיכרון שאתה בחרת כמו ה Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2400MHz CL15 שעולה 290 ש"ח (קישור). אגב, במחיר הזה ב KSP אין טעם לחשוב על הדגם הזהה שעובד בתדר של 2133MHz, שכן מחירם זהה.

בקיצור - אם רצית לחסוך על ידי קניית זיכרון DDR3L במקום זיכרון DDR4 - לא בטוח שתצליח.

5. אי אפשר להבטיח בוודאות מוחלטת שזיכרון מדגם מסויים יעבוד בלוח אם מסויים, שכן תמיד קיימת האפשרות (אם כי בהסתברות דיי נמוכה) שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון ולוח האם.

תודה על התגובה המפורתת

אני אקח לוח עם  ארבע חריצי זיכרון ו ddr4

זה נראה לי יהיה יותר טוב

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Monsi

מאחר ואני מסיק שהקציב מוגבל, שוב אשאל מה המטרה של השדרוג. אם ברצונך לקבל תמורה טובה ביותר לכסף, צריך להתחיל מהמעבד והבחירה שלך לא אופטימלית. 

התקציב לא מוגבל אבל שיהיה בטעם טוב.

אני משדרג את את המחשב בעיקר למשחקים כמו מורטל קומבט ו קריסיס 3

המעבד שבחרתי יהיה נראה לי הכי טוב בשביל משחקים כרגע

פורסם

נכון, אתה משדרג ממעבד Core i3 מהדור השני למעבד Core i5 מהדור השישי, אבל אל תצפה לשיפור של מאות אחוזים בביצועים - הדבר מאד תלוי באופן השימוש של המשחקים שלך במעבד. בנוסף יש לזכור כי כאשר מדובר במשחקים בד"כ לכרטיס המסך יש השפעה דיי גדולה על הביצועים, כך שיכול להיות ששידרוג כרטיס המסך יביא לשיפור גדול יותר בביצועים לעומת החלפת המעבד.

פורסם
ציטוט של Borat

התקציב לא מוגבל אבל שיהיה בטעם טוב.

אני משדרג את את המחשב בעיקר למשחקים כמו מורטל קומבט ו קריסיס 3

המעבד שבחרתי יהיה נראה לי הכי טוב בשביל משחקים כרגע

בעקבות התשובה הזו ובהמשך למה ש-smalul כתב, אני נאלץ להיות קרציה ולשאול על איזה כרטיס מסך אתה מתכוון להריץ אותם. וגם איזה לוח אם יש לך עכשיו. 

כי האלטרנטיבות הן: 

1. בהנחה שהמעבד אכן מהווה את צוואר הבקבוק של המערכת ולא כ. מסך - לשדרג רק אותו. למרות שלמצוא מעבד לתושבת הזו במחיר הגיוני בימינו לא הולך להיות קל. הימור הכי טוב, לדעתי, זה יד שניה.

2. להחליף את כל המערכת, כלומר מעבד + לוח אם + זכרון, ל-SKYLAKE.

3. להחליף את המעבד ולוח האם ל-HASWELL ולהשתמש ב-DDR3 שיש ברשותך. אני חושד שזו תהיה האופציה המשתלמת ביותר.

פורסם
  • מחבר

אני שדרגתי את הכרטיס מסך שלי לפני 5 ימים בערך מ 7770 amd ל gtx 950

אני לא רוצה לעבור ל haswell  כי אני רוצה 8 גיגה מאשר 4 שיש לי עכשיו. כמו שאני יודע המשחקים של היום דורשים כך

אני גם לא רוצה לקנות מיד שניה כי לא יהיה לי אחריות או לזמן מוגבל

לוח אם שלי זה GA-H77-D3H - Gigabyte

פורסם

1. ה GTX 950 הוא קצת יותר טוב מה Radeon HD 7770, אבל לא בהרבה, כך שגם אם היה שיפור במשחקים הוא כנראה לא היה גדול במיוחד. בכל מקרה, מדובר בשני כרטיסי מסך לשוק הבינוני, ולכן גם אם יהיה לך את המעבד הכי חזק שקיים כרגע בשוק סביר להניח שהדבר שיגביל אותך במשחקים הוא כרטיס המסך ולא המעבד.

2. אני מציע שתבדוק האם המעבד הוא בכלל צוואר בקבוק במשחקים שלך - תשתמש בתוכנה כמו MSI Afterburner ותראה מה קורה בדיוק עם המעבד והליבה הגרפית בזמן מאמץ (בזמן המשחק). אם אתה רואה שהמעבד מגיע לעומס הקרוב ל 100% אבל הליבה הגרפית בעומס נמוך יותר, אז במקרה כזה המעבד הוא אכן צוואר בקבוק ואתה תרוויח מהחלפתו באחד חזק יותר. אם בזמן מאמץ הליבה הגפית מגיעה לעומס המתקרב ל 100% אבל המעבד לא מגיע לעומס של 100%, אז במקרה כזה הליבה הגרפית (כרטיס המסך) היא צוואר הבקבוק במערכת.

3. אם לוח האם הקיים מספק אותך מבחינת התכונות שהוא מציע, הפתרון המשתלם ביותר עבורך יהיה כנראה לקנות מעבד Core i5 או Core i7 משומש מהדור השלישי ועוד 4GB זיכרון לפחות.

אין מה לחשוש ממעבד משומש - מעבדים הם רכיבים שכמעט ולא מתקלקלים, וכל עוד לא מדובר במעבד שעבר המהרה (מעבד עם מכפלה פתוחה), לא צריכה להיות מניעה לקנות מעבד משומש.

פורסם

אתה יכול להסביר לי באיזה עולם 7770 יהיה מקביל ו/או קצת יותר חלש מGTX950 שהמקביל אליו הוא ה270X מבחינת ביצועים (פחות או יותר זהים ללא OC) כשה270X עם 1280 יחידות עיבוד וה7770 עם 640 יחידות עיבוד.  זה בערך אומר שה950 חזק פי שניים מה7770 .. "קצת יותר טוב" זה לא , זה הבדל בין 15FPS לבין 30FPS , או בין 20FPS ל40FPS,  משמעותי לדעתי. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים