עבור לתוכן

לראות סרטים וסדרות בלי חשבון: המדריך המלא לתוכנת ה-Kodi

Featured Replies

פורסם

זה בכלל לא רלוונטי לשום דבר.

ברור שכשמדובר בעשרות אם לא מאות אלפי גולשים הפס יתחלק בינם.

גם לא מפריע לי שבשעות העומס הקשות יהיה TRAFFIC SHAPING מסוג כלשהוא להאיט במידה מסויימת דברים שהם לא TIME CRITICAL בהגדרתם.

במקום לראות את הטייקונים והאוליגוקרטליזם הרב שלבי שהם יצרו בחמדנות הרסנית, אתה מחפש לכתר ולחסל את כל קבוצות השימוש הבריא באינטרנט.

זה לא יוביל לשום מקום טוב.

אתה עיוור אם אתה לא מבין זאת.

מה עוד אפשר לומר.

עיוור.

ממילא אפשר לשפר הרבה את האינטרנט רק בהגדרות והפחתה בעוצמת הצימצום!

הם יכולים לחלק פחות דיבידנדים אבל לקיים אינטרנט איכותי יותר שאינו גורם למספר רב של לקוחות עוגמת נפש מצטברת כזו או אחרת.

הייתי משחק פעם במשחק דרך האינטרנט עם חבר שעבר להתגורר בחו"ל.

יום אחד החיבור התחיל להיות גרוע יותר ויותר, עד למצב בו היה ממש מתסכל לנסות ולשחק יחד עם האינטרנט החרא של 012(שהיה לי אז בעבר הרחוק).

התקשרתי ל012 והסברתי לה את המצב.
מרחו אותי בסיפורים וציפיות.

אחרי כמה חודשים ארוכים ועוד כמה, נמאס לי.

העוגמת נפש המצטברת היתה גדולה מאוד.

מספיק כדי לרצות לרוצץ את גולגלתו של החלאה שניהל/מנהל את החברת אינטרנט הקיקיונית הזאת.

אז עברתי חברת אינטרנט.

נחשו מה קרה?

מיד חזר לעבוד כמו שצריך האינטרנט כולל התקשורת עם אותו חבר דרך המשחק.

חצי שנה אכלתי חרא!!! מ012.

שקרים והבטחות.

שום כלום!

חזירים.

זו התוצאה של המבנה שוק בתחום הזה.

זה מה שיקרה כל עוד חברות אינטרנט יוכלו להמציא כל יום פילטרים והגדרות חדשות שיוסיפו כל פעם למעגל הדפיקה 20% גולשים נוספים.

זה מה שיקרה בשלל דוגמאות הרסניות ומדכאות בתחום האינטרנט כל עוד לא יכריחו את אותן חברות אינטרנט לספק קו סימטרי.

זה מה שיקרה בשלל דוגמאות  הרסניות ומדקאות בתחום האינטרנט כל עוד לא יכריחו את אותן חברות אינטרנט לא להתערב בתעבורה.

ואתה עוד רוצה לתת להם שיטה טובה יותר לדפוק את הלקוחות וגם לקחת מהם לגמרי את השליטה על ארנקם.

כאילו שעכשיו הם פשוט לא מרוויחים מספיק כדי לתת אינטרנט טוב, אבל אם תשלם להם קצת יותר הם פתאום יחליטו לקחת פחות מהרווחים אל חלוקת הדיבידנדים.
 :facepalm:

הם תמיד ימצאו איך לדאוג להרוויח יותר על חשבון הלקוחות, מבלי לקחת אחריות ולתקן אפילו כשלקוחות מתלוננים.

זה המצב בארץ.

אפשר לדפוק את הלקוחות יותר?

אז זה בדיוק מה שיעשו.

רק קוים ברורים ונוקשים יעזרו איתם.

צריך להתייחס לחברות האינטרנט בארץ, ובמיוחד להוט ובזק המחזיקות היחידות בתשתיות חוטיות כלל ארציות, כאל חברות עוינות ציבור המועלות בתפקידן כתשתית המרכזית והיחידה לאינטרנט חופשי ומהיר בישראל.

משרד התקשורת אמור מתוקף תפקידו כמפקח וכמעצב שוק התקשורת בישראל, לקבוע לאותן חברות חובות וסטנדרטים מוגדרים ומדידים.

בלתי מתקבל על הדעת שהוט ובזק נתונים לפחות פיקוח על איך למה וכמה, מסניף זכיין של רשת המבורגרים.

המבורגרים הם לא צורך קיומי.

אינטרנט כן.

בהמבורגרים יש תחרות.

באינטרנט אין.

יש רק רמאות ואשליה של תחרות, באותה המידה כאילו יש תחרות בין שתי רשתות המבורגרים שמתמקד בכפתורים המעטרים את לבושם של העובדים.

[סרקזם]

אל תאמר אין תחרות.

תאמר ההמבורגר של "בובו שמיגו" המוגש ע"י חצ'קונער עם עיטורי העונה, מרגיש טעים יותר מההמבורגר של "בובו שמיגו" המוגש ע"י חצ'קונער עם עיטורי השף!

[/סרקזם]

ואני אומר: WTF!!!!! DOES IT HAVE TO DO WITH THE ACTUAL HAMBURGERS

• תגובות 52
  • צפיות 19.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל שוק האינטרנט בארץ כרגע מהונדס בכוונה תחילה לשרת מטרות מאוד ספציפיות(ואגואיסטיות) בדרכים מאוד ספציפיות(ושליליות).

כל השיקולים וההתפלספויות שהעלת לא רלוונטים בכלל.

להיפך, אם הם יוסיפו אז זה יהיה לרעה.

אתה פשוט לא מבין את חברות התשתיות/אינטרנט בארץ והמהלכי ניצול טווח ארוך שהם מיישמים.

אתה לא מבין מה הם עושים ולמה.

אתה תמים ונאיבי, ומתוך כך דוחף לכיוונים התומכים במערכות שיקולים שליליות שיוסיפו נזק לציבור, לא יפחיתו או יעלימו אותו.

פורסם
יש פה רק בעיה אחת שאתם לא קולטים...

הבעיה היא כזו...

לא ניתן גם להבטיח מאה אחוז ניצול של רוחב פס וגם לתת רוחב פס באשראי.

רוחב פס באשראי הוא מה שמאפשר את שיתוף המשאבים.

האשראי מאפשר את שיתוף המשאבים, זה לא שזה סתם "חמדנות".

בא ניתן לכם דוגמא מספרית....

יוסי ודנה מחוברים לתשתית זב"ל. בתשתית זב"ל יש רוחב פס של 100Mbs.

בהתחלה יוסי ודנה חילקו את רוחב הפס שווה בשווה כך שליוסי היה 50Mbs ולדנה היה 50Mbs.

יוסי שם לב שבבוקר דנה הולכת לעבודה וחוזרת רק בערב. כך שרוחב הפס שלה לא מנוצל בכלל בשעות הצהריים.

לעומת זאת בערב יוסי עסוק בלימודי תורה ולכן אינו מוריד סרטים אירוטיים בשעות הערב כמו בשעות הצהריים.

יוסי הציע לדנה ששניהם יגדילו את רוחב הפס ל60Mbs לכל אחד בהנחה שהם גם ככה משתמשים ברוחב הפס בשעות שונות.

הכל היה טוב ויפה עד שיום אחד דנה הייתה חולה והיא לא הלכה לעבודה באותו יום.

אז באותו היום דנה הורידה סרטים מצויירים על פיות קסומות ודרקונים.

יוסי שם לב שהסרטים האירוטיים שלו לא מוזרמים באיכות מלאה והוא התחיל לכעוס.

הוא האשים את ספקיות האינטרנט שלא סיפקו לו מאה אחוז מהתשתית שהובטח לו.

...

בקיצור גם אם יוסי ודנה היו מעלים את רוחב הפס שלהם רק ל51Mbs היה יכול לקרות מצב שבו שניהם היו מנסים להשתמש ב51Mbs הם לא היו מקבלים 51 כי התשתית מוגבלת ל100.

מקווה שעכשיו זה ברור...

ולמה שהספקיות לא ידאגו לרוחב פס שגבוה מעט מהפיקים הגבוהים?

האם חברת החשמל לא דואגת להגביר את קצב הייצור בכל שנה בהתאם לדרישות החדשות? האם היא לא מפעילה תחנות משנה בשביל להתאים את הייצור לצריכה הגבוהה בימות הקיץ החמים?

פורסם
ציטוט של Gil28

האם חברת החשמל לא דואגת להגביר את קצב הייצור בכל שנה בהתאם לדרישות החדשות? האם היא לא מפעילה תחנות משנה בשביל להתאים את הייצור לצריכה הגבוהה בימות הקיץ החמים?

מבחינת הספקיות אינטרנט אין בכלל משמעות לאדם אחד או קבוצה קטנה.

הטענה היחידה שSARGON יכול לומר זה שיש קבוצה גדולה של מורידים כבדים שאם נעיף אותם.... .... ... יהיה את האינטרנט הכי גרוע בעולם למי שנשאר...

בכלל העלות של הDOWNSTREAM כזאת קטנה שהעובדה שיש עדיין קרטועים ותקיעות בהרצת סרטוני YOUTUBE בשעות העומס(ובכלל) פשוט מבחילה.

אאל"ט מנכ"ל בזב"ל התראיין פעם ותירץ שהעלות של האינטרנט הלא עסקי הוא זנים מבחינתם.

"כמעט חינם" אלו היו המילים שלו.

אז איך בכל זאת האינטרנט חרא?

כי לא שילמנו להם פי 12?

רק בפי5 הם מתנהגים כמו נבלות?

בפי 6 הם יפסיקו?

פורסם

יכול מאוד להיות שיש שחיתות או זילזול מצד הספקיות, אני לא אומר.

רק התייחסתי לעובדה הפשוטה שאתם לא מבינים איך שיתוף משאבים עובד ומה המחיר של זה.

כשאתה משתף משאבים אתה בהכרח מנפח את הרוחב פס ככה שהסכום של כל הרוחב פס הפוטנציאלי של כולם הוא גדול מהרוחב פס בפועל.

אין להם ברירה, הדרך היחידה להבטיח שלכולם יהיה רוחב פס עם אפשרות לניצול מלא 100% מהזמן זה רק אם יעשו חלוקה שהסכום שלה שווה לרוחב פס של התשתית בפועל.

ואז כל בן אדם חדש שיצטרף יקטין לכל השאר את הרוחב פס כי צריך לתת לו גם נתח משלו.

זה בכלל לא קשור לאינטרנט ישירות אלא לבעיה מתמטית די פשוטה.

ככה שהיה תמוהה בעיניי שהספקיות צריכות להתחייב למאה אחוז מרוחב הפס על פי החוק... אוליי יש איזה סעיף שאומר שצריך להתחייב למאה אחוז מהרוחב פס רק בתישעים אחוז מהזמן?

פורסם

זה אתה שלא מבין.

מאיפה היומרנות הזאת לטעון שאני לא יודע חשבון פשוט? ועוד לקבוע זאת כעובדה?

העובדות הם פשוטות.

הוט ובזק חזירים.

ספקיות האינטרנט חזירות.

משרד התקשורת מושחתים לדורותיהם.

http://www.calcalist.co.il/marketing/articles/0,7340,L-3677984,00.html?ref=ynet

ציטוט

אחרי שאמרתי שזו חזירות, באו ואמרו לי שזה ביטוי קיצוני, התנפלות. אז חזרתי בי ואמרתי שאם חמדנות זו מילה יותר קלה לעיכול, אני מוכנה להסתפק בה. בסופו של דבר יש פה שוק שמתנהל באופן שאותי מאוד מקומם - הוא מאוד ריכוזי ורווחי, יש אפילו שיאמרו שזה שוק שמאופיין ברווחיות עודפת. זה מקובל, אני חושבת ששוק שמרוויחים בו זה שוק שמתנהל טוב. טוב שהם מרוויחים, השוק יציב, אבל קרה משהו שהוביל לאובדן החמלה, לאובדן של אחריות חברתית.

"יש לי ציפייה, והיא לא נאיבית, שבעידן הזה גם חברות שמגלגלות מיליארדים יהיו מחויבות לחברה. חשבתי שלבוא בעת הזו, ולהעלות מחירים כאשר מדובר בחברות שהרווחיות שלהן היא מהגבוהות במשק הישראלי, זה מהלך ציני, גס לב ואין בו טיפה של אחריות חברתית".

בטלוויזיה המצב הרבה פחות מורכב מתחום האינטרנט.

באינטרנט יש שלושה רמות של תשתיות אינטרנט.

תשתית מחברת חוץ.

תשתית פנים ארצית.

ולספקיות האינטרנט בעצמם יש סוג של תשתית וירטואלית עם המון המון מרחב החלטות והגדרות המשפיעות ישירות ובעקיפין על חוויות הגלישה.

גם ברמת תשתית החוץ יש דואו/אוליגופול.

גם ברמת תשתיות הפנים יש דואופול.

וזה שספקיות האינטרנט הגדולות שייכות גם הם לאותם דואופולים לא ממש עוזר.

אז יש לנו גם מונופוליזם בכמה קומות בהן יש כמה שחקנים המחזיקים בכל הקומות.

גם קרטליזם, כי הם מתנהלות כמו קרטל, מתאמות מחירים ושירותים בין עצמן בכל קומה, ובין הקומות גם הם.

מאוד מורכב.

אי אפשר לשנות כלום בלי התערבות חזקה של משרד התקשורת ורשות ההגבלים.

צריך לפרק לחברות האינטרנט את המודל לרסיסים ולהאיים בהשמדה טוטאלית.

פורסם
ציטוט של Art Tatum

8) חברות תשתיות התקשורת וספקיות האינטרנט בנו מנגנון שלם לסחיטת כסף מכל מי שיש לו כסף, כולל התחום העסקי כמובן.

בעיקר עסקיים. הלקוחות הפרטיים זה פרוטות לעומת הלקוחות העסקיים שמשלמים סכומים אידיוטיים לגמרי על ה-UPLOAD החצי סביר שבלעדיו הם פשוט לא יכולים להתקיים. 

ציטוט של Gil28

כי מבחינת SARGON האפשרות הזו לא קיימת. כי הוא החליט שהן חייבות להתקיים מהמשאבים הנוכחיים ולא לבזבז ולא אגורה נוספת על הגדלת היצע. מדוע הוא החליט ככה? זו כבר שאלה פילוסופית שאין לה כנראה תשובה. הרי הוא ממשיך לחזור על אותה המנטרה על שיתוף משאבים.

פורסם
ציטוט של Monsi

בעיקר עסקיים. הלקוחות הפרטיים זה פרוטות לעומת הלקוחות העסקיים שמשלמים סכומים אידיוטיים לגמרי על ה-UPLOAD החצי סביר שבלעדיו הם פשוט לא יכולים להתקיים. 

ברור, אבל יש עוד הרבה תחומים שמתבססים על אינטרנט שאותם אפשר לנצל לרווחים נוספים.

כשאתה מונופול שמחזיק במאגר מים גדול, ומוכר את המים במחירים מנופחים, אתה יכול לשלוט על המון תחומים בהם המים הם רכיב מהותי מהעלות.

אם תחפש תמצא אצל בעלי חברות התשתיות/אינטרנט כמה וכמה חברות המבוססות על אינטרנט כרכיב מהותי מהעלות.
והנה עוד סיבה חזקה למונופוקרטלים להפוך עולמות כדי לא לאבד שליטה על הUPLOAD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים