עבור לתוכן

לראות סרטים וסדרות בלי חשבון: המדריך המלא לתוכנת ה-Kodi

Featured Replies

פורסם
ציטוט של Sargon

אמרת שזה אוסף מילים ללא משמעות, אז איך הסקת מזה את המשמעות אכלו לי שתו לי?

נראה לי שאתה לא מבין מה שאתה בעצמך כותב...

סינון זה לא לתת לחלק מהפאקטס לעבור.... 

אני לא סגור עד הסוף איך זה עובד אבל בדרך כלל שאתה מוריד משהו מהאינטרנט אז השרת מתאים את עצמו לפי קצב ההורדה שלך... עם פאקטס נופלים אז הוא מוריד את הקצב שבו הוא שולח לך את הפאקטס... שוב תלוי בשרת אני מניח...

אני מבין מצויין מה אני כותב, אבל לא מה שאתה כותב. וכעת גם ברור לי מדוע. כי אתה "לא סגור עד הסוף איך זה עובד" אבל יודע שאכלו לך ושתו לך. :) בזה נסגור את הדיון. אני ממליץ כן להשקיע קצת מאמץ ולרכוש ידע בסיס על איך "זה" עובד. אולי ידע חדש יבהיר קצת את התמונה וישחרר אותך מכמה תסכולים בנושא. 

• תגובות 52
  • צפיות 19.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זכותך לדעה משלך, אבל אין לך זכות לעובדות משלך. 

אין יותר מדי אפשרויות. פשוט אפשר לא להעביר PACKETS הלאה אלא רק חלק ובכך מסננים את התקשורת מבלי לבזבז רוחב פס אצל הספק. הפאקט שלך לא עובר את הספק אינטרנט החוצה.

יש פה משהו יותר מתוחכם וסודי מזה שאני לא יודע?

ייתכן ושם גם סינון כלפי פנימה גורם לשרת המרוחק לשלוח פחות פאקטס כי הוא מזהה שרוב הפאקטס נופלים בדרך... אבל אז תמיד אפשר לעשות שרת ששלוח כמה שיותר מבלי שאכפת לו אם הצד השני מקבל או לא... זו גם יכולה להיות התקפה של הצפה של כתובת יעד עם הרבה תעבורה לא רצוייה.

אני תכנת אני מבין בדברים האלה.

כנראה שאין לך כוח להתווכח בכלל אז אתה פוטר את עצמך בזה שאתה טוען שאני לא מבין.

ניחא...

אין יותר מדי אפשרויות. פשוט אפשר לא להעביר PACKETS הלאה אלא רק חלק ובכך מסננים את התקשורת מבלי לבזבז רוחב פס אצל הספק. הפאקט שלך לא עובר את הספק אינטרנט החוצה.

ייתכן ושם גם סינון כלפי פנימה גורם לשרת המרוחק לשלוח פחות פאקטס כי הוא מזהה שרוב הפאקטס נופלים בדרך... אבל אז תמיד אפשר לעשות שרת ששלוח כמה שיותר מבלי שאכפת לו אם הצד השני מקבל או לא... זו גם יכולה להיות התקפה של הצפה של כתובת יעד עם הרבה תעבורה לא רצוייה.

ניחא...

ניחא...

פורסם
ציטוט של Sargon

ניחא...

צודק, אין לי כח ולא מוטיבציה להתווכח עם דמגוגיה בגרוש. אתה מתלונן על הפיראטים ובאותה הנשימה על TRAFFIC SHAPING וטוען שאין לך רחב פס נורמלי בגלל "זה", למרות שלפי הודאתך שלך אתה לא ממש יודע איך "זה" עובד (או מה זה "זה" ביננו). אתה רוצה רוחב פס? עליו צריך שלם. לאף אחד לא אכפת כמה תעבורה אתה צורך כל עוד זה לא מוגזם, לשמחתי (הצינים שבינינו גם יגידו שלצערך) השארנו מאחור את ימי ה- DIAL UP ותשתיות מאפשרות תעבורה כמעט בלתי מוגבלת. הספקיות TIER-547883 העלובות שלנו שוכרות רוחב פס מספקיות קצת פחות עלובות (אם כי עדיין עלובות שדורשות מחיר מופקע) אחרות. תסכים לצרוך את 5MB החודשיות שלך בפריסה שווה על פני כל החודש במהירות נחמדה של ביט לשניה? האינטואיציה הגברית שלי אומרת שלא. כי אתה רוצה את מה שאתה רוצה כאן ועכשיו. ורק בגלל ש"רצונות" שלך מתעוררים לעיתים רחוקות כואב לך שאחרים רצונות תקופים יותר. לפני הרבה שנים הכרתי קשיש חביב שלמרות שבקושי יצא מהבית התגורר בקרבה לים והתלונן ללא הפסקה על יוקר הדיור והשכנים הסטלנים שכל היום עשו בטן-גב. הוא לא העז להציע מודל עסקי של שכירות לפי צריכת הים בפני אנשים אחרים, אבל לא אופתע אם המחשבה הזו חלפה בראשו יום מפעם אחת. :) 

פורסם

סטלנים? קשיש נירגן? דירה ליד הים? ואתה עוד אומר שאני דמגוג עם השטויות שאתה כותב?

ברור שSPIKES בצריכת הרוחב פס הם הכי בעיתיים.

צריך מגבלה על רוחב פס מקסימלי(הPEAKS)  

מי זה לאף אחד לא אכפת כמה תעבורה אתה צורך "כל עוד זה לא מוגזם". ההסתייגות הזו מאוד נוחה לך... כי היא משמעותית.

כן כנראה שהPEAKS הם הכי בעיתיים.

כן יכול להיות שיש רוחב פס לא מנוצל ואז שווה לחברות לגבות ממך גם שאתה לא צורך.

אז במילים אחרות אתה מסכים עם זה שצריך פשוט להנמיך את הPEAK אבל לתת תעבורה יותר אמינה לאורך זמן.

כי אני צריך תעבורה אמינה כל יום בכל שעה ובכל דקה יותר מאשר להיות בPEAK כמוך כשאתה מוריד איזה סרט לא חוקי...

פורסם
ציטוט של Sargon

סטלנים? קשיש נירגן? דירה ליד הים? ואתה עוד אומר שאני דמגוג עם השטויות שאתה כותב?

ברור שSPIKES בצריכת הרוחב פס הם הכי בעיתיים.

צריך מגבלה על רוחב פס מקסימלי(הPEAKS)  

מי זה לאף אחד לא אכפת כמה תעבורה אתה צורך "כל עוד זה לא מוגזם". ההסתייגות הזו מאוד נוחה לך... כי היא משמעותית.

כן כנראה שהPEAKS הם הכי בעיתיים.

כן יכול להיות שיש רוחב פס לא מנוצל ואז שווה לחברות לגבות ממך גם שאתה לא צורך.

אז במילים אחרות אתה מסכים עם זה שצריך פשוט להנמיך את הPEAK אבל לתת תעבורה יותר אמינה לאורך זמן.

כי אני צריך תעבורה אמינה כל יום בכל שעה ובכל דקה יותר מאשר להיות בPEAK כמוך כשאתה מוריד איזה סרט לא חוקי...

איזה PEAKS? איזה SPIKES? איזו תעבורה אמינה? איזו הסתייגות משמעותית? אל מה אתה מדבר? 

זה מאוד פשוט. ספקיות רוכשות רוחב פס ומוכרות רוחב פס. אם אתה רוצה לקבל "תעבורה אמינה" במהירות גבוהה בכל יום, שעה ודקה - אתה צריך לשלם עליה. מה שאתה לא מצליח להבין זה שאין למה שאתה צורך שום קשר למה שמישהו אחר צורך. כי תעבורה כיום לא עולה כמו שעלתה בעבר, היא כמעט חינמית וספקיות בכירות לא סופרות פאקטים שאתה כל כך אוהב. האילוץ מבחינתן זה רוחב פס וזה מה שהן מוכרות לספקיות זוטרות. כי היום כל העולם מחובר 24/7 וכולם רוצים "תעבורה אמינה", גם הפיראטים שביננו וגם אלו שלא. אתה משתמש ברוחב פס שלך בדיוק כמו כל אחד אחר. רק בתדירות פחותה מחלק. כמו שאתה משתמש ברכב, מחשב או טוסטר בתדירות שונה מזו של אחרים, הולך לים בתדירות שונה מזו של אחרים, או, סליחה, עושה סקס עם אשתך בתדירות שונה מזו של זוגות אחרים. וזה מה שכואב לך. שאחרים משתמשים/הולכים/עושים יותר. אתה בהחלט דמגוג, ידידי. 

פורסם

תפסיק לקרוא לי דמגוג, זה שלא הבנת מה שכתבתי לא אומר שאני דמגוג.

זה לא כואב לי שאנשים אחרים משתמשים יותר ממני(או מזיינים יותר ממני אם זה מה שאתה רומז יעלוב נפש שכמותך)...

לאמר שלא קיימת מגבלה לתשתיות ו"כל העולם מחובר" והתעבורה היא "כמעט חינמית" זה טיפשות גמורה.
זה לא רק ה"תדירות" זה ההספק.

יש הבדל בניצול של 100% רוחב פס במשך שעה לעומת ניצול של 1% מרוחב הפס במשך 24 שעות.

אם התעבורה היא חינמית לגמריי אז למה בכלל יש מגבלות? אתה חושב שיש קונספרציה לעשות לכל המדינה אינטרנט איטי בכוונה?

אם מה שאתה אומר היה נכון זה אומר שכל המשתמשים במדינת ישראל היו יכולים לצרוך 100% מהרוחב פס במשך 24 שעות ביממה והתשתיות היו עומדות בזה.

אני אתן לך דוגמא... כמו שבחורף יש בעיה עם אספקת החשמל בגלל שהרבה אנשים מפעילים מזגנים ככה יהיה בעיה בהספק אם הרבה אנשים מורידים סדרות לא חוקיות.

אפילו כשאני לא מפעיל מזגן ורק משתמש במחשב יכול להיות לי בעיות באספקת חשמל בגלל משתמשים אחרים כי בסופו של דבר כולם חולקים את אותה התשתית כשזה מגיע לתקשורת עם חו"ל.

זה לא אחד לאחד כמו חברת החשמל כי בחברת החשמל כשיש עומס הוא מאוד נקודתי ומאוד קריטי, אבל זה רק בשביל להביא לך דוגמא.

העומס שמשתמשים כמוך יוצרים מצריך למצע את התעבורה כדי שלא יווצרו כאלה פיקים...

בתכלס כשמוכרים לך 100Mbs אני לא מאמין שבאמת יכולים לספק לכל מי שיש לו 100Mbs ניצול של 100% מהתעבורה במשך 24 שעות. אז בתכלס מוכרים לאנשים יותר תעבורה ממה שבאמת אפשר לעמוד בו במקריי הקצה.

כך שאתה צריך להבין שמוכרים יותר ממה שאפשר באמת לעמוד בו בגלל סיבות שיווקיות ולכן צריך לעשות THROTTLE למשתמשים הכבדים.

פורסם

אם יש משהו בעולם הזה שלא מעניין אותי זה חיי המין שלך, אתה יותר ממוזמן להירגע. 

כל מה שכתבת ניתן לסכם כ"השמיים הם כחולים והמים רטובים" אז מי אתה אם לא דמגוג? 

אז אתה לא יודע שספקיות מחוייבות לפי רוחב פס - לא סוף העולם. כמה עמודים קודם הצעתי לך ללכת ולהשכיל, אבל החלטת שאתה כבר למדת מספיק, כי אתה יודע שהפאקטים נשלחים משרת ללקוח ובחזרה. ניחא..

תעבורה היא לא חינמית לגמרי, אבל היא סך הכל פונקציה של רוחב פס. ועם רוחב פס מודרני ספירת הביטים לא רלוונטית ולא שיקול כלכלי מכריע מבחינת ספקיות בכל הרמות. 

נכון כתבת - כולם משתמשים באותה תשתית. וגם אתה משתמש באותה תשתית. ואתה רוצה לנצל את משאביה במלואם מתי שאתה רוצה ולא לחכות לאף אחד מבלי לשלם דמי מנוי. זה כמו לדרוש שבבניין בן מאה קומות עם מעליות ספורות מעלית אחת תהיה זמינה עבורך בכל עת ובכל שעה ושלא תצטרך להצטופף או חס וחלילה לחכות, בטוענה כי אתה מסכים לשלם כמה פרוטות פר שימוש. במילים אחרות, אם אתה גר בקומה שלישית ועולה בדרך כלל במדרגות אתה מצפה שהשימוש הבודד שלך בחודש יבטיח לך מעלית פרטית ושפראיירים מקומות גבוהות יממנו את תחזוקתה.

אתה בדיוק כמו פיראט ממוצע, רוצה לקבל ולא רוצה לשלם. 

אז אנשים נורמלים אומרים ובצדק שמיעוט מעליות בבניין של מאה קומות הוא דפוק. אנשים כמוך אומרים שמה שדפוק זה הדיירים מהקומות העליונות שמעלים לך את תשלומי ועד בית. ועוד מצדד בהנהלת הבניין שמנסה להוריד את העומס על ידי ביטול אפשרות עצירה בקומות מסויימות. 

אבל אל דאגה, אנשים נורמלים בסוף ינצחו. החוק על נייטרליות הרשת לצדם. הם כבר עשו כברת דרך וזה ממש לא הסוף.

ולסגור את הפינה: אתה לא יודע עלי דבר. זה שאוטמטית הנחת שאני מוריד תוכן לא חוקי ימים כלילות מעיד עליך הרבה יותר מאשר זה מעיד עלי. כי אני לא. אני לא רואה סרטים ולא סדרות ולא זוכר מתי פתחתי את הטורנט בפעם האחרונה. אני כמו פראייר ישראלי ממושמע משלם יותר מ-300 ש"ח לחברת כבלים ומחזיק שלושה ממירים בבית בלי להדליק טלוויזיה יותר מפעם בחודש. והילדים עוד חוגגים על ה-VOD.  אני משתמש ב-KODI בעיקר כדי לראות תחרויות ספורט שלא משודרות בארץ כי הן לא מעניינות אף אחד ואף חברת תקשורת לעולם לא תקנה את זכות השידור. עשית צחוק מעצמך לאורך כל הדיון. תרגיש חופשי להמשיך. אני אתך סיימתי. 

פורסם

אתה הראשון שקובע לי שלי אכפת מה יש לאחרים עם הדוגמאות ההזויות שלך...

יש לך עוד דוגמאות ציבעוניות שלא קשורות בשיט למה שאנחנו דנים עליו?

בא נראה... דיברית על מעליות... על נדל"ן ליד הים... על סקס עם האשה... מה הדוגמא הבאה?

נראה לי יש לך איזה קטע עם נדל"ן ומוצריי צריכה באופן כללי... אתה מהנורמטיבים האלה שרוצים לקנות מוצריי חשמל וכל הזמן חושבים איך לשרת את האשה והילדים הכי טוב שאפשר...

אתה לא מסוגל לראות רצף של מיקרים ובמקום זה מסתכל רק על המיקרים הכי קיצוניים.

אתה בטוח שחברות האיטרנט מתחייבות לספק לך אפשרות ל100% ניצול של כל הרוחב פס 24 שעות ביממה?

כי במקרה הקיצוני הפשוט שכולם משתמשים ב100% מהרוחב פס הם בטוח לא יכולים לעמוד בזה, כי אילו היו יכולים לעמוד בזה הם היו מגדילים את הרוחב פס עוד יותר כי היו מצפים אף פעם לא להגיע למקרה הזה.

יש בעיה אמיתית שהספקיות לא יכולות להתחייב ל100% רוחב פס במקריי הקצה ולכן הן חייבות לאכוף THROTTLE של התעבורה כדי למנוע מלהגיע למקריי קצה כאלה...

יש לך בעיה אמיתית להבין דברים פשוטים כמו ממוצע, הספק, ושיתוף של משאבים.

עצם העובדה שאתה חושב שספקיות האינטרנט מתחייבות ל100% מרוחב הפס ל24 שעות ביממה רואה שאתה בכלל לא מבין את מה שאתה בעצמך מסביר על זה שאפשר לשתף את התשתיות.

שני הדברים האלה לא יכולים להתקיים ביחד אלא אם כן התשתית לא מנוצלת במאה אחוז או אפילו לא הרבה פחות.

בבקשה אל תכתוב תגובה לפני שאתה מבין את המשפט הזה...

אני אכתוב את זה בצורה אחרת...

אתה לא יכול גם להתחייב לניצול מלא של רוחב הפס 24 שעות ביממה וגם לתת רוחב פס שהוא יותר גדול ממה שהרשת יכולה לספק אילו היית מחלק את הרוחב פס בצורה אחידה.

פורסם

ושוב השמיים הם כחולים והמים רטובים... ברור שמהירות שאתה מקבל בפועל אפשרית בגלל שהתשתית לא מנוצלת עד הסוף בכל רגע ורגע. הספקיות מתחייבות לקרב אותך לרוחב הפס הנרכש (מהירות עד בלה בלה - כסת"ח משפטי) והן די עומדות בזה בשנים הארונות כי הן למדו לחשב צריכה בפועל. אבל אתה כן רוצה התחייבות לרוחב פס ולא רוצה לשלם על הנתח שלו. במקום רוחב פס היקר אתה רוצה לשלם על התעבורה הזולה. ושאחרים יממנו את הנתח שלך בתשתית עם הצריכה המנופחת שלהם. יודע מה, אין בעיה, שכנעת אותי. מבחינתי אף תקבל אינטרנט חינם - אבל רק בין ארבע לחמש בבוקר (או מה שלא יהיה, השעה בה הצריכה מינימלית). בשעות בהן ניצול התשתיות גבוה לא יהיה לך אינטרנט בכלל. תעשה חיים.

פורסם

הטענה המקורית היתה שככל שצורכים יותר ככה זה מעודד את ספקיות האינטרנט לשפר את התשתיות...

הטענה שלי היא שהצריכה המוגברת רק מעודדת את חברות האינטרנט לווסת את הצריכה כך שהאינטרנט בפועל ובשעות העומס הוא הרבה יותר מצוצמצם מהמהירות המרבית המובטחת.

כלומר אני מעדיף שיגבילו את המהירות המרבית ולא ינפחו את החלק הווירטואלי או החלק "באשראי" של המהירות כמה שיותר...

כלומר עדיף מהירות מקסימלית נמוכה יותר על מנת למנוע את מיקרי הקצה הבעייתים שפוגעים בכולם.

כי אני מניח שכשייש עומס על התשתיות זה לא משנה אם אתה מוריד אימייל או מוריד סרט, יש מצב שכולם נפגעים. נראה לי קצת קשה לספקיות האינטרנט לווסת לפי הצריכה בצורה דינמית.

אז בעצם אתה מצד אחד מתלונן שמווסתים אותך, ומצד שני יוצר בעצמך את הבעיה שמצריכה את הוויסות.

לא אמרתי הכל או כלום... אפשר משהו באמצע.

שיתוף של התשתיות אבל הגבלת המהירות המקסימלית כדי למנוע מיקרי קצה של עומס על התשתיות.

פורסם
ציטוט של Sargon

הטענה המקורית היתה שככל שצורכים יותר ככה זה מעודד את ספקיות האינטרנט לשפר את התשתיות...

הטענה שלי היא שהצריכה המוגברת רק מעודדת את חברות האינטרנט לווסת את הצריכה כך שהאינטרנט בפועל ובשעות העומס הוא הרבה יותר מצוצמצם מהמהירות המרבית המובטחת.

כלומר אני מעדיף שיגבילו את המהירות המרבית ולא ינפחו את החלק הווירטואלי או החלק "באשראי" של המהירות כמה שיותר...

כלומר עדיף מהירות מקסימלית נמוכה יותר על מנת למנוע את מיקרי הקצה הבעייתים שפוגעים בכולם.

כי אני מניח שכשייש עומס על התשתיות זה לא משנה אם אתה מוריד אימייל או מוריד סרט, יש מצב שכולם נפגעים. נראה לי קצת קשה לספקיות האינטרנט לווסת לפי הצריכה בצורה דינמית.

אז בעצם אתה מצד אחד מתלונן שמווסתים אותך, ומצד שני יוצר בעצמך את הבעיה שמצריכה את הוויסות.

לא אמרתי הכל או כלום... אפשר משהו באמצע.

שיתוף של התשתיות אבל הגבלת המהירות המקסימלית כדי למנוע מיקרי קצה של עומס על התשתיות.

הטענה המקורית שלי הייתה שאתה במקום לעודד פיתוח תשתיות מצדד בחברות תקשורת רודפות הבצע, שכפי שאתה בעצמך הסקת (בדרך ארוכה ועקלקלה אבל נעזוב, הגענו לשם - כבר טוב), שקרניות בזויות שעושות oversell למשאביהם ולא שוכרות נפח נוסף (או אפילו יותר טוב, סוללות תשתיות משלהן). ואתה כן מצדיק את סירוס הצרכנים, אשר שילמו מכספם ומגיע להם את מה שהובטח להם ללא קשר לסוג השימוש (ואף אם יורשה לי - חוקיותו!!!). לא ברור לי למה התחלת להתפתל ולנסות לשכנע אותי שזה לא מה שאתה עושה, אבל הממ... נגיד שזו הייתה אי הבנה. ;)  

דרך אגב, הספקיות שלנו לא המציאו את הגלגל, אם כי אני בטוח שהן שיפרו ושיפצרו אותו כמו שרק חברות ישראליות יודעות. החוקים בכל העולם, תחת הלחץ של אנשים שפויים וצריכה רק הולכת וגוברת, מדביקים את הפער בין השכל הבריא למציאות קפיטליסטית, וגם אנחנו נהיה שם בבוא העת. גם נטפליקס מגיע אלינו בשעה טובה. נראה עד כמה ואם בכלל זה ישנה את חוקי המשחק. 

ורק כי אני במצב רוח טוב... לספקיות קל מאוד "לווסת" בצורה ממוקדת ובמידה והן רוצות בכך: לפי IP, לפי פורטים, לפי סוג הפאקטים (בדיקת HEADER לא מסובכת במיוחד), חסימת טראקרים וכו' וכד'. מצד שני, להגביל את כלל המשתמשים באופן יזום ובבת אחת - זה כבר סיפור אחר לגמרי. בעבר זה היה קורה מעצמו, השרתים לא היו עומדים בעומס כי oversell היה עצבני ביותר. בשנים האחרונות בשל עליה טבעית במהירויות ובמיוחד תודות להכנסת תשתית אלטרנטיבית והגברת התחרות, המצב די בסדר. הסיכוי שאתה בתור קורא מיילים סדרתי "תפגע" בצורה זו או אחרת מפיראטים הוא כסיכוי שבמשך חודש אף בכיר בישראל לא יחקר בחדש לאונס או הטרדה מינית. כלומר, אפסי. סליחה, פחות מאפסי.

עצתי שלי: עזוב את צד האופל, תעבור לצד האור. ותסכים שמי שמשלם עבור שירות מסויים - זכותו לקבל את השירות המלא, ולא מתפקידו של ספק להטיל עליו סנקציות מכל סוג שהוא. 

פורסם

הכל טוב ויפה רק שהתעלמת מהסתירה הפנימית בדברייך.

מצד אחד אתה טוען שבגלל שלא כולם כל הזמן אונליין אפשר לשתף את רוחב הפס, מצד שני אתה רוצה שיובטח לך חוקית ניצול מלא של רוחב הפס בכל מצב...

הדרישה הראשונה שלך בהגדרה מחייבת את הספקיות למכור לצרכנים יותר רוחב פס ממה שקיים(בסך הכל). כלומר רוחב פס ב"אשראי".

אתה לא מבין שלא ניתן לנצל את העובדה שלא כולם מחוברים כל הזמן ולחלוק את התשתיות בשיתוף ובבוא הזמן להתחייב לספק 100% ניצול רוחב פס כל הזמן?

אתה יורה לעצמך ברגל...

פורסם

איזו סתירה? זה שבשל התפלגות הצריכה יש אפשרות לעשות OVERSELL מסויים לא מבטל את הצורך לעמוד בהתחייבויות כלפי הלקוחות. שיעשו את הביזנס שלהן איך שהן רוצות, זה לא מעניין ולא אמור לעניין את הצרכן, שמשלם עבור שירות ספציפי וזכאי לקבל את מלואו. אם הן לא מסוגלות לספק את מה שהובטח ל"משתמשים כבדים" כמו שאתה קורא להם, שירכשו יותר רוחב פס. לא משתלם? שיסללו קוים משלהן, כפי שבב"ל עשתה, ויגזרו קופון על חשבון פראייריות אחרות. כן, שיתרמו לפיתוח תשתיות במקום רק לכיס שלהן... 

פורסם

SARGON אתה מדבר כל כך הרבה שטויות, ומתעלם מכל כך הרבה דברים רלוונטים, שקשה להתעלם מהאידיוטיזם שלך בנושא.

1) תשתיות תקשורת טובות וזולות הם צורך בסיסי קיומי למדינה מתפתחת.

2) עלות ההקמה והתחזוקה של כבלי תקשורת ירדו פי כמה וכמה ב20 שנה האחרונות.

3) כמות המידע שיכולה לעבור בכבלים מודרנים מכפילה את עצמה פי המון! בכל עשור או 2 מהאחרונים שהיו.

4) חד וחלק שחור ולבן שחיוב על פי יחידות כמות/זמן על גבי רשת תקשורת המסוגלת להרבה יותר בתשתית הקיימת!! היא קטסטרופה המובילה לניצול חזירי ובלתי מתקבל על הדעת של הטייקונים את הצרכנים השבויים. עיין ערך סלולר.

5) במדינה קטנה כמו שלנו אין מקום להרבה חברות תשתית, בייחוד בתחום התקשורת החוטית. מה שהופך אותנו לצרכנים שבויים בידי שוק מונופוליסטי לו יש גיבוי ממשרד תקשורת מושחת.

6) חברות האינטרנט בישראל לא צריכות לגבות יותר, הם רק צריכות לחלק פחות דיבידנדים ולהשקיע קצת יותר בפס הרוחב לחו"ל.

7) למה זה לא קורה? כי הם חזירים. ושום שינוי בשיטות הגביה לא ישנו עובדה זו או את השלכותיה השליליות על איכות האינטרנט לציבור הרחב.

8) חברות תשתיות התקשורת וספקיות האינטרנט בנו מנגנון שלם לסחיטת כסף מכל מי שיש לו כסף, כולל התחום העסקי כמובן.

9) מנגנון גביה וניצול זה של כלל העסקים בישראל, יוכל להתקיים(ולהמשיך) רק כל עוד תילקח מכל שאר הציבור האפשרות לשלוח מידע החוצה בפס רחב, ואם אפשר גם להוריד את היציבות והאמינות של הקו והשירות.. מה טוב... הרי שזה רק יעלה את הערך של החבילות העסקיות אותן הן מעוניינות למכור בסכומים גבוהים ככל האפשר.

הפיתרון?

קווים סימטרים.

זה כל מה שצריך לעשות כדי לפתור או לאפשר פיתרון של כל שאר הבעיות הקטנות שממילא יעלמו רובן מעצמן.

פורסם

יש פה רק בעיה אחת שאתם לא קולטים...

הבעיה היא כזו...

לא ניתן גם להבטיח מאה אחוז ניצול של רוחב פס וגם לתת רוחב פס באשראי.

רוחב פס באשראי הוא מה שמאפשר את שיתוף המשאבים.

האשראי מאפשר את שיתוף המשאבים, זה לא שזה סתם "חמדנות".

בא ניתן לכם דוגמא מספרית....

יוסי ודנה מחוברים לתשתית זב"ל. בתשתית זב"ל יש רוחב פס של 100Mbs.

בהתחלה יוסי ודנה חילקו את רוחב הפס שווה בשווה כך שליוסי היה 50Mbs ולדנה היה 50Mbs.

יוסי שם לב שבבוקר דנה הולכת לעבודה וחוזרת רק בערב. כך שרוחב הפס שלה לא מנוצל בכלל בשעות הצהריים.

לעומת זאת בערב יוסי עסוק בלימודי תורה ולכן אינו מוריד סרטים אירוטיים בשעות הערב כמו בשעות הצהריים.

יוסי הציע לדנה ששניהם יגדילו את רוחב הפס ל60Mbs לכל אחד בהנחה שהם גם ככה משתמשים ברוחב הפס בשעות שונות.

הכל היה טוב ויפה עד שיום אחד דנה הייתה חולה והיא לא הלכה לעבודה באותו יום.

אז באותו היום דנה הורידה סרטים מצויירים על פיות קסומות ודרקונים.

יוסי שם לב שהסרטים האירוטיים שלו לא מוזרמים באיכות מלאה והוא התחיל לכעוס.

הוא האשים את ספקיות האינטרנט שלא סיפקו לו מאה אחוז מהתשתית שהובטח לו.

...

בקיצור גם אם יוסי ודנה היו מעלים את רוחב הפס שלהם רק ל51Mbs היה יכול לקרות מצב שבו שניהם היו מנסים להשתמש ב51Mbs הם לא היו מקבלים 51 כי התשתית מוגבלת ל100.

מקווה שעכשיו זה ברור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים