עבור לתוכן

Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3 ATX Motherboard $99

Featured Replies

פורסם

ה GA-Z170X-Gaming 3 של Gigabyte הוא לוח אם לא רע למי שמעוניין בלוח אם לשוק הבינוני - מדובר בלוח אם בעל כרטיס קול מובנה ALC1150 של Realtek, שני חיבורי USB 3.1, כאשר אחד מהם הוא בעל ממשק Type-C, הוא מציע שני חיבורי M.2 ו-שלושה חיבורי SATA Express, הוא תומך במערך SLI של שני כרטיסי מסך ובמערך CrossFire של שלושה כרטיסים ויש לו ביוס כפול. בנוסף יש לו כרטיס רשת חוטי מסוג Killer, אך למרות שהוא אמור להיות עדיף על פני כרטיס רשת חוטי "רגיל", הרבה משתמשים לא אוהבים אותו בעיקר בגלל הדרייבר שלו (ראיתי שמתלוננים שמדובר בדרייבר כבד ושלא תמיד עובד בצורה תקינה). חוץ מזה, ללוח האם הזה יש 7 שלבי ייצוב מתח למעבד (הערכה בלבד לפי התבוננות בתמונות), שזה סביר. אם נוסיף לכך את העובדה שלוח האם הזה מבוסס על ערכת השבבים Z170, נקבל שהוא מתאים להמהרה קלה עד בינונית.

תכונות כאלו קשה עד בלתי אפשרי למצוא בלוחות אם זולים שעולים בסביבות ה-100 דולר (פחות מ-500 ש"ח) ואפילו בלוחות אם יקרים יותר, ולכן במחיר של 100 דולר אני חושב שמדובר בלוח אם מאד משתלם.

אגב, יש לשים לב שצריך לשלם עבור הלוח הנ"ל 110 דולר ואז לקבל החזר של 10 דולר בתהליך rebate, אבל בכל זאת מדובר בלוח מאד משתלם.

פורסם

בלי קשר למחיר שבארץ יקר יותר בכמה מאות, לוח אם שמיועד להמהרה שיש לו רק 7 שלבי ייצוב מתח למעבד כשיש לוחות מערכת השבבים B150 עם 6 שלבי ייצוב מתח וגם H170 עם 10 שלבי ייצוב מתח  אז זה דיי מוריד ממנו במיוחד למי שמתכנן לבצע המהרה.

פורסם

בד"כ מי שמתכנן המהרה ישקיע בלוח האם ולכן גם לא יבחר בלוח האם הנ"ל בכל מקרה. ההתייחסות למספר שלבי המתח בלוח לא הייתה במטרה לומר שמדובר בלוח שמיועד להמהרה אלא בכדי להבדילו מלוחות אם זולים אחרים, שלהם בד"כ יש 3, 4 או 5 שלבי ייצוב מתח בלבד. פשוט חשבתי לנכון לציין שלוח האם הזה מתאים להמהרה ברמה קצת יותר טובה אשר לוחות אם זולים פשוט כי הוא גם מבוסס על ערכת השבבים Z170 שמיועדת להמהרה וגם כי יש לו מספר שלבי ייצוב מתח סביר.

אני אישית לא הייתי בוחר בלוח הזה פשוט כי אני מעוניין בלוח אם עם יותר תכונות ויותר שלבי ייצוב מתח (בלי כל קשר להמהרה), אבל למי שמעוניין בלוח אם טוב וזול ולא ממש מתכנן להתעסק בהמהרה, לוח כזה במחיר של 100 דולר נראה מאד משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים