עבור לתוכן

הלוח החדש של Asrock מנסה להביא את ה-USB 3.1 אל ההמונים

Featured Replies

פורסם

לוח האם התחרותי החדש של היצרנית הטאיוואנית מציע זוג חיבורי USB עדכניים ומהירים פי 2, במחיר שאינו קורע את הכיס

זה כנראה יקרה בדור הבא, אבל בינתיים לצערנו אין עדיין תמיכה מובנית בתקן ה-USB 3.1 החדש, שאמור להציע מודרניזציה נדרשת עד מאוד לחיבור הפופולרי ביותר של עולם המחשבים, לא במוצריה של אינטל ולא במוצריה של AMD – וזה אומר שכל שילוב שלהם בלוח אם זה או אחר מגיע משבבי צד ג' שמותקנים עליו באופן ייעודי, וזה לרוב "מנפח" את מחיר החומרה באופן בלתי מבוטל.

מי שמתיימרת לשנות את המגמה במקצת היא חברת Asrock, שמציגה עתה לוח אם חדש עבור מעבדי ה-Skylake של אינטל, שמתבסס על ערכת השבבים Z170 וכולל את חיבורי ה-USB 3.1 המדוברים, לצד תג מחיר צנוע יחסית.

asrr1

לוח ה-Z170A-X1/3.1 תומך במעבדים בתושבת LGA 1151 כאמור, עם ארבע חריצי DIMM בתמיכה בנפח מירבי של 64GB ובמהירות של עד 3,400MT/s, חריץ PCI-Express 3.0 X16 אחד שמתועל היישר אל המעבד, חריץ PCI-Express 3.0 X16 נוסף בעל ממשק פיזי ברוחב פס X4 שמתועל לבקר ה-PCH, שלושה חיבורי PCI-Express 3.0 X1 לכרטיסי הרחבה למיניהם, חיבור Giagbit Ethernet מבוסס בקר I219V של אינטל, אודיו 7.1 ערוצים מובנה בהתבסס על קודק ה-ALC892 של Realtek וגם שמונה חיבורי USB 3.0 ושישה חיבורי SATA 3. חריץ M.2 קומפקטי אין פה, אגב.

asrr2

מעבר לכל אלו, גולת הכותרת היא כאמור זוג חיבורי USB בתקן 3.1 החדש (בהתבסס על שבב ASM1142 של חברת ASMedia) אשר מסוגל לפעול בקצבים של עד 10 ג'יגה-ביט בשנייה – אחד מהם בתצורת Type A הוותיקה והמוכרת, והשני בתצורת Type C הסימטרית והקומפקטית יותר שמתחילה לתפוס תאוצה בתקופה האחרונה.

asrr

ה-Z170A-X1/3.1 אמור לעלות פחות מ-100 דולר, מה שעשוי להיות מתורגם למחיר באיזור של כ-500 ש"ח בשוק הישראלי – כלומר אי שם בין לוחות ה-Z170 הזולים ביותר, כאשר הוא מציע את הבונוס החשוב של חיבורי USB עדכניים וזריזים יותר. שווה, או שלא ממש?

https://hwzone.co.il/%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%A9%D7%9C-asrock-%D7%9E%D7%A0%D7%A1%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%91%D7%99%D7%90-%D7%90%D7%AA-%D7%94-usb-3-1-%D7%90%D7%9C-%D7%94%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A0/

פורסם

@malcolmx9

הכנתי לך טבלה המשווה בין התכונות של שני הלוחות הנ"ל:

5671cad1ca4c3.png

חוץ מחיבור USB 3.1 בעל ממשק Type-C וכרטיס קול מובנה קצת יותר טוב, אני לא רואה שום יתרון ל Z170A-X1/3.1 של ASRock. כמובן שאם הוא יתומחר בסביבות ה-450 ש"ח הוא יהיה לוח אם דיי משתלם למי שמחפש לוח אם יחסית זול מצד אחד אבל קצת יותר איכותי מצד שני. אני באופן אישי הייתי מעדיף את ה H170-PRO/USB 3.1 של Asus - גם בגלל שיש לו יותר שלבי ייצוב מתח וגם בגלל שיש לו חיבורי M.2 ו SATA Express.

פורסם

smalul, תודה רבה :-).

קיבלתי את המפרט החדש אתמול, ובסוף שודרגתי ללוח אם יותר יקר: Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3 for 1151.

לא שילמתי עליו מחיר מלא של 800 ש"ח, אלא קיבלתי אותו בחצי מחיר מחנות מוכרת בארץ.

אפשר את ההשואה הזו מול הלוח החדש? דרך איזה אתר עשית אותה אגב? שאעשה בעצמי גם במידת הצורך (הייתי רוצה להשוות את ה-H170 ל-Z170X).

פורסם

@malcolmx9

1.את ההשוואות הנ"ל אני עושה בעצמי - יש לי קובץ Excel שבניתי ובו אני מכניס את נתוני לוחות האם (בכל פעם שאני "נתקל" בלוח אם חדש, אני ניגש לאתר היצרן ומעתיק ממנו את הנתונים הרלוונטיים, בתקווה שבלי טעויות). כאשר אני מעוניין לפרסם טבלת השוואה, אני מסדר בגיליון חדש את העמודות הרלוונטיות, משתמש ב Snipping Tool בכדי לבצע תצלום מסך ואז מעלה את התמונה לשרת איחסון תמונות.

2. הנה ההשוואה הנ"ל ביחד עם נתוני הלוח GA-Z170X-Gaming 3 של Gigabyte, לבקשתך:

567ad17ab203d.png

ה GA-Z170X-Gaming 3 נראה לוח אם עדיף, למרות שהבנתי שכרטיס הרשת החוטי (ה Killer), שאמור להיות טוב יותר מאשר כרטיס רשת "רגיל" הוא קצת בעייתי, בעיקר בגלל נושא הדרייברים שלו.

פורסם

תודה על ההשואה:). לבינתיים הכל עובד מעולה, וכרטיס הרשת הותקן בהצלחה. במקרה הכי גרוע, אקנה כרטיס pci, אבל מקווה שלא אצטרך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים