עבור לתוכן

גמגומים בכל המשחקים *הצלחתי לפתור את הבעיה*

Featured Replies

פורסם

יש לי את המחשב שמפורט בפרופיל (המחשב הנייד) ולאחרונה - לא בדיוק שמתי לב מתי, התחילו מן מיקרו תקיעות כאלה במשחקים, שהפריימרייט יורד ל0 לחלקיק שנייה ואז חוזר כאילו לא קרה כלום.

לא משנה איזה משחק זה, זה קורה, לא שמתי לב למשהו מיוחד שאני עושה שגורם לזה לקרות, פשוט קורה בצורה רנדומלית, האודיו לפעמים ממשיך כאילו לא קרה כלום, לפעמים נתקע בלופ בשנייה שזה קורה..

ברוב המשחקים שאני משחק לא יכולתי לצלם את זה כי אני עסוק במשחק(CSGO,LOL,FO4,7DTD) , אבל בGTAV הצלחתי כי יש לו את הבדיקת ביצועים הזאת (Benchmark) שיכולתי פשוט לצלם את כולה ולחכות לתקיעה ואז לחתוך את הקטע שבו זה קרה.

דרך אגב, צילמתי עם הפלאפון כדי להדגים בצורה הכי טובה מה קורה בלי להעמיס סתם על המחשב.

אני חייב להדגיש שלמרות שהמחשב לא סופר חזק, המשחקים שפירטתי רצו ללא בעיות כלל, לפעמים היו בעיות FPS כששמתי הגדרות שהמחשב לא מסתדר איתן, אבל בחיים לא היו תקיעות כאלה, הכל עבד חלק!

זה הוידאו, שיתפתי מהדרופ-בוקס שלי:

https://www.dropbox.com/s/12p0fewywrk9iry/Lag.mp4?dl=0

עריכה: האיכות בדרופ בוקס היא זבל לכן אני מעלה עכשיו ליוטיוב:

(זה אמור לעלות ולעבור בעוד מספר דקות)

לפני שפניתי לפה לפורום ניסיתי פתרונות משלי, דברים שההגיון אמר לי לנסות:

• קודם כל עשיתי איחוי לדיסק הקשיח בעזרת התוכנה Smart Defrag - היו הרבה קבצים מפוצלים אך לא היה שיפור מורגש בתקיעות (עשיתי את האיחוי + אופטימיזציה שזה הכי ארוך וזה עבד בלילה)
  • ניטרתי את הטמפ' של המחשב לראות אם אולי המקור לבעיה הוא בגלל חום גבוה - הטמפ' היו בגבול הטעם הטוב (המעבד והכ.מסך לא עברו את ה85 מעלות, אני משווה מבדיקות שעשיתי כשרכשתי את המחשב)
  • למרות שהטמפ' היו בסדר בסה"כ החלטתי בכל זאת לפתוח ולנקות אבק מהמאוורר מהגוף קירור, ומרחתי משחה טרמית חדשה על המעבד והכ.מסך. הטמפ המקסימליות ירדו ל75 אך הבעיה עדיין קיימת.
  • שיערתי שזה אולי בעיה בדיסק הקשיח עצמו, אז החלטתי להעביר משחק לSSD, ולשחק בו. שוב - אין שיפור: זה לא קורה בגלל שהHD לא קורא מספיק מהר את הנתונים.
  • קראתי בפורום כלשהו כשחיפשתי עוד פתרונות לבעיה שלפעמים תוכנות ניטור טמפ' מעמיסות על המעבד בזמן משחקים וגורמות לבעיות האלה, אני לקחתי את כל התוכנות שהיו רצות ברקע כמו הAFTERBURNER, HWMONITOR, ובכלל עשיתי מחיקה להמון תכנים, משחקים ועוד תוכנות שהתקנתי לאחרונה, עשיתי שוב איחוי, מחיקה של זבל ע"י Ccleaner ועדיין, הבעיה קיימת. שום דבר ממה שעשיתי אפילו לא שיפר בקצת את התקיעות.

אשמח לעוד הצעות מה לעשות בנידון..

נערך על-ידי Epidem

פורסם
  • מחבר

מישהו? בבקשה?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם אפשר לקרא לזה "הצלחתי לפתור" כי בעצם פירמטתי את האימאמא של המחשב...

החלטתי לעשות התקנה נקייה של וינדוס 7 מאחר ושום דבר אחר לא עזר, הפירמוט פתר לי את הבעיה, בנוסף הוא גם פתר בעיה שחשבתי שהכרטיס רשת שלי תקול:  הלך הכרטיס רשת, מחפש חלופה איכותית

למזלי לא הספקתי להזמין משהו חדש אז לא נעשה שום נזק, כנראה אחת מהתוכנות שהייתה מותקנת התנגשה עם דרייבר, או משהו בסגנון שגרם לתקיעות ולפינגים גבוהים במשחקים.

בכל מקרה מעכשיו והלאה אשים לב יותר כשאני מתקין תוכנות חדשות כדי לדעת מה היה עושה את הנזק.

נערך על-ידי Epidem

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים