עבור לתוכן

בירור ומידע - הוספת קיט זיכרון RAM למחשב (עבודה בתלת מימד)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מתעסק בתוכנות תלת מימד.

מפרט המחשב שלי הוא :

לוח ASUS X99-S

מעבד I7-5930K

זכרון - 16GB - DDR4 PC4-17000 • CL=15 • Single Ranked • x8 based • Unbuffered • NON-ECC • DDR4-2133 • 1.2V • 512Meg x 64 •

כרטיס מסך GEFORCE 970 G1 GAMING

אני יודע שרצוי שיהיה מעבד חזק וכרטיס מסך חזק בעבודה עם תוכנות אלה, אבל מה בעצם תפקידו של זכרון הRAM במשוואה הזאת?

אם אני רוצה עבודה מהירה יותר על המחשב ובתוכנות, הוספה של עוד 16 ג"ב יעזרו?... (כי כרגע יש לי אופציה, והשאלה אם להוסיף או שזה לא יעשה שינוי משמעותי).

תודה מראש על התשובות.

פורסם

באופן כללי התפקיד של הזיכרון הראשי הוא לשמור מידע שיש צורך לגשת אליו המהירות. מידע זה מורכב מהקוד של התוכנות הפועלות במחשב (כולל מערכת ההפעלה) וכן מהמידע בו נעשה שימוש. לדוגמא - כאשר אתה פותח תמונה, המידע ממנו היא מורכבת נטען לזיכרון ומאוחסן שם. בנוסף הזיכרון משמש להחזקת ערכי פרמטרים של התוכנות וכן תוצאות חישובים שהתוכנות מבצעות. כאשר נגמר המקום בזיכרון הפיזי נעשה שימוש בהתקן האיחסון כזיכרון נוסף, דבר שמאט משמעותית את הביצועים. הסיבה לכך היא שמהירות הגישה לזיכרון הפיזי גדולה הרבה יותר לעומת מהירות הגישה להתקן איחסון כלשהו. לכן יש לוודא שתמיד יש מספיק זיכרון פיזי פנוי במחשב.

בכדי לברר האם אתה צריך עוד זיכרון, פשוט תפתח את מנהל המשימות בזמן שאתה עובד על המחשב (המחשב בעומס) ותבדוק מה מצב הזיכרון הראשי שלך. אם יתברר שלא נותר זיכרון פיזי פנוי, אז נפח הזיכרון שלך מהווה צוואר בקבוק במערכת ואתה תרוויח מהוספת זיכרון.

אגב, אם אתה מחליט להווסיף זיכרון תוודא שאתה מוסיף זיכרון שמסוגל לעבוד באותו המתח (במקרה הזה 1.2V).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים