עבור לתוכן

מה דעתכם על SanDisk SSD PLUS 240GB?

Featured Replies

פורסם

אני הייתי עם הסאנדיסק PLUS ועדיין לא הרגשתי שזה "SSD אמיתי" כשעברתי לEVO ועוד איך הרגשתי שיפור רציני ושזה הSSD שחיכיתי לו

פורסם

בדיוק עשינו ביקורת על כונן של סאנדיסק - לינק לביקורת

:)

פורסם
לפני 1 שעה RnG אמר:

בדיוק עשינו ביקורת על כונן של סאנדיסק - לינק לביקורת

:)

כאן מדובר על דגם פשוט יותר ואיטי יותר. G25 ssd plus ולא הultra ii לכן בכלל לא רלוונטי הלינק שלך 

פורסם

הרצתי עכשיו בנצ'ים על ה PLUS:
כאשר חיברתי את הכונן ל SATA 3 ובקר של ASMEDIA המהירות ירדה ממקסימום ל 0 בכל העברת קבצים מעל 1 ג'יגה.

בחיבור לבקר של INTEL אין שום בעיה.

Crystalmark-bench SanDisk SDSSDA24 15.12.2015.png

as-ssd-bench SanDisk SDSSDA24 15.12.2015 18-51-36.png

פורסם

אולי זה רק אני, אבל לא התלהבתי כל כך מהכונן הזה.

לפניו היה לי Crucial M4 128GB (הכונן היה אצלי 3 וחצי שנים, החלטתי לקנות לעצמי כונן יותר גדול ולתת את הCrucial לחברה שלי).

אני מרגיש שביצועי המחשב נחותים במקצת ממה שהרגשתי עם הכונן הישן, זה לא הבדל עצום אמנם, אבל ציפיתי לפחות לשיפור קטן בהתחשב בעובדה שהכונן הישן שלי הושק לפני יותר מ4 שנים!.

למחשב לוקח קצת יותר זמן לעלות, ול Witcher 3 לוקח כ-10 שניות יותר. שוב, לא הבדל רציני, אבל ציפיתי לשיפור.

(יש לציין שבוצע clone מהכונן הישן לחדש, אז לא הותקנה מערכת הפעלה מחדש).

פורסם

Crucial M4 היה אחד הSSD הטובים יותר והאמינים יותר של התקופה ,כשהכל השתמש בבקרי הזבל של Sandforce והיו מלאים בבעיות אמינות, מהירות נמוכה בקבצים שאינם ניתנים לדחיסה וכו'. האמת שאני לפני חודש בדיוק עברתי מהM4 כמו אצלך ל850 EVO בנפח 250GB ובינתיים מרוצה.

פורסם

זו בדיוק הנקודה שלי, הרי SSD לא נמדד אף פעם במהירות הקצה שלו, בטח לא המקסימלית הוא נמדד בנתנוי המינימום והקצה הנמוך שלו. במיוחד 4K

אני עם ה128GB G25 SSD PLUS לא הרגשתי כמעט שיפור מול קשיח מכני 5400 לכן מכרתי אותו וחזרתי למכני, היום אני עם EVO 850 500GB וזה פשוט עולם אחר לגמרי.

פורסם

קצת מוזר לי שכמעט ולא הרגשת בשיפור מול HDD איטי.

1. מרגע הדלקת המחשב, מע' ההפעלה עולה תוך 4 שניות.

2. BF4 זמני טעינה מהירים, במולטי אני מהראשונים להכנס למפה ולהמתין לשאר.

3. פוטושופ/לייטרום והעברת קבצי RAW מכרטיס SD בעזרת קורא כרטיסים USB3 - אין בכלל מה להשוות מול  HDD.

4. כנל לגבי התקנת תוכנות/ OS.

5. כל אלו בוצעו ומבוצעים בSSD הראשי שלי - Micron C300 שלפי הנתונים איטי יותר מה PLUS.

6. ה SSDים מחוברים אצלי לבקר SATA III וכבלים שקיבלתי עם לוח האם, רשום עליהם SATA III, לא יודע אם באמת יש הבדל בין כבל "רגיל" לכבל שמוצהר שהוא תומך ב SATA III.

ברור לי שה PLUS לא קרוב בביצועיו ל EVO, אך בהחלט ניתן לומר שיש הבדל עצום בין כונן מכני לבין כונן זה.

נתונים לדוגמא:

Seagate-Barracuda-7200.14 כונן נפוץ 

SEQ - קריאה 163    כתיבה 157

4K -    קריאה 0.76   כתיבה 1.63

יש צורך להמשיך?

פורסם
ציטוט של ISR Soldier

קצת מוזר לי שכמעט ולא הרגשת בשיפור מול HDD איטי.

1. מרגע הדלקת המחשב, מע' ההפעלה עולה תוך 4 שניות.

2. BF4 זמני טעינה מהירים, במולטי אני מהראשונים להכנס למפה ולהמתין לשאר.

3. פוטושופ/לייטרום והעברת קבצי RAW מכרטיס SD בעזרת קורא כרטיסים USB3 - אין בכלל מה להשוות מול  HDD.

4. כנל לגבי התקנת תוכנות/ OS.

5. כל אלו בוצעו ומבוצעים בSSD הראשי שלי - Micron C300 שלפי הנתונים איטי יותר מה PLUS.

6. ה SSDים מחוברים אצלי לבקר SATA III וכבלים שקיבלתי עם לוח האם, רשום עליהם SATA III, לא יודע אם באמת יש הבדל בין כבל "רגיל" לכבל שמוצהר שהוא תומך ב SATA III.

ברור לי שה PLUS לא קרוב בביצועיו ל EVO, אך בהחלט ניתן לומר שיש הבדל עצום בין כונן מכני לבין כונן זה.

נתונים לדוגמא:

Seagate-Barracuda-7200.14 כונן נפוץ 

SEQ - קריאה 163    כתיבה 157

4K -    קריאה 0.76   כתיבה 1.63

יש צורך להמשיך?

4 שניות זה לא הזמן של הSSD מאתחול, זה הדלקה ממצב שינה. בפועל לפעמים היה לי 50 שניות הדלקה ממצב כבוי (היום זה 20)

SD מגיע ל40MB\S כל מכני מתמודד עם זה ללא בעיה

לMICRON בקר איכותי יותר מהPLUS לכן המהירות לא רלוונטית- רק הבקר.

פורסם

ממצב מחשב כבוי עד למצב שמערכת ההפעלה עולה ואני יכול ללחוץ על דפדפן כרום 21 שניות

פורסם

אני מאוד מקווה שהאבו 850 שקניתי לא יהיה כמו ה840 שנהיה איטי אחרי כמה זמן בחנות אמרו שבמידה והוא תקול הם יחליפו אותו ל850 ובכך יהיה לי שני אבו 850 אבל לא סגור על כך שהם יחליפו במידה וישאירו אותו אני משאיר אותו ככונן לתוכנות ואת האבו 850 למערכת הפעלה.

למי שיש את האבו 850 איך הכונן לעומת האבו 840?

כרגע פרמטתי את המחשב והתקנתי את המערכת הפעלה על האבו 840 מהיר מאוד אבל לא יחזיק זמן רב לדעתי בגלל הגישה לקבצים ישנים ששמעתי שבעייתית עם הכונן הזה והוא נמצא על הקושחה האחרונה שיצאה.

פורסם

לי יש את האבו 840. תתקין את תוכנת ה- Magician של סמסונג בגירסה האחרונה (4.9). יש שם לשונית למיטוב ביצועים שב-Advanced היא כותבת את המידע מחדש על ה-SSD. תריץ את זה פעם בחודש ולא תהיה לך כמעט ירידה בביצועים של הכונן

5674459633e19_.JPG.86b12dffbd414cc781815

פורסם
ציטוט של ariel007

לי יש את האבו 840. תתקין את תוכנת ה- Magician של סמסונג בגירסה האחרונה (4.9). יש שם לשונית למיטוב ביצועים שב-Advanced היא כותבת את המידע מחדש על ה-SSD. תריץ את זה פעם בחודש ולא תהיה לך כמעט ירידה בביצועים של הכונן

5674459633e19_.JPG.86b12dffbd414cc781815

עשיתי את מה שאמרת עובד לבנתיים מהר

אבל יש בעיה אחרת עם הכונן הוא אצלי רק שנה וכמעט חודש והתחילה בעיה שהוא פתאומית קורס ולאחר מכן עושה ריסטרט וזהו הביוס לא מזהה אותו יותר ורק אחרי כיבוי והדלקה הוא מזוהה מחדש כבר ראיתי אנשים שדיווחו על בעיה דומה אולם אצלי הכונן עוד עובד אחרי הדלקה אבל אי אפשר להשאיר את זה ככה הכונן אכן פגום וצריך להחליפו.

הלוח אצלי נמצא על מצב ACHI תמיד וזה לא בגלל זה.

אני נמצא על הקושחה האחרונה ושלשום פרמטתי את המחשב והבעיה הזאת עדיין מופיעה גם לפני הפרמוט זה היה אבל רק בשבועות האחרונים

מחר לוקח את המחשב לחנות נראה אולי יחליפו את הכונן לEVO 850.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים