עבור לתוכן

האם יש הבדל בין creative xi-fi לצ'יפים של realtek

Featured Replies

פורסם

אני מתחיל לבדוק לוחות אם לשדרוג המחשב שלי ויש לי את 
Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series 
השאלה האם שווה לי להעביר אותו למחשב החדש או שהצ'יפים של היום כבר ברמה הזאת או יותר טובים..
כאשר זה ישפיע לי על הבחירה האם להסתפק בלוח אם עם Realtek® ALC887 או Realtek® ALC1150 או להשקיע בלוחות אם יותר יקרים (100 שקל הבדל) עם  SupremeFX

פורסם

יש לי 1150 ואני מבסוט ממנו (H97 D3H)

ממה שהבנתי ממישהו אחר שיש לו גם 1150, יש לו כרטיס קול של CREATIVE והוא איכותי יותר מה1150. אין סיבה שלא תעביר אותו וגם אין סיבה להשקיע על לוח יקר יותר

פורסם

@IdolAdmin

1. אם איכות כרטיס הקול בלוח חשובה לך, אז תעבוד עם כרטיס קול נפרד/ייעודי. לרוב האנשים איכות כרטיסי הקול המובנים בלוח האם היא דיי מספקת.

2. אני לא ממש מומחה לאודיו, אבל לפי מה שהבנתי, בהחלט יש שיפור באיכות הקול בכרטיס קול מובנה כמו ה ALC1150 של Realtek לעומת כרטיסי הקול המובנים מהדורות הקודמים.

3. אם אתה מתכנן להעביר את כרטיס הקול שלך למחשב החדש, תוודא שבמחשב החדש יש חריץ הרחבה מתאים - אם יש לך כרטיס קול בעל ממשק PCI (ולא PCI Express) יכול להיות שלא תוכל להפעילו במחשב החדש, שכן חריצי הרחבה מסוג PCI הולכים ונעלמים ובהרבה לוחות אם הם כבר לא קיימים.

פורסם
  • מחבר

הקטע שיש לי את הכרטיס הזה

http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&CatName=Sound+Blaster&prodID=17791&prodName=PCI+Express+X-Fi+Titanium+Fatal1ty+Pro+Series

ואני מבסוט על הסאונד שלו אבל כבר אין לו תמיכה וצריך לעבוד עם דרייברים שאיזה מישו תכנת כי של קריאטיב לא טוב..
בכל מקרה הוא נקנה לפני מעל ל6 שנים אז יש סיכוי שכבר הצ'יפים הבילד-אין מגיעים לאיכות שלו, עובדים עם טכנולוגיות מתקדמות..וזה מה שאני מעוניין לדעת...
יש גם את ה  SupremeFX  שנראה לי יותר טוב מה ALC1150  ..
פשוט אני לא רוצה להעביר אותו למחשב חדש אם אין בו צורך ובשביל 100 שקל אני יכול לקבל את אותו איכות או יותר איכות..

פורסם

1. שוב - אני לא מומחה לאודיו, אז אני לא יכול לומר לך עד כמה ה SupremeFX עדיף על ה ALC1150 והאם הוא בכלל עדיף על כרטיס הקול הייעודי שלך.

2. אני רואה שבאתר של Creative יש דרייברים גם ל Windows 8.1 וגם ל Windows 10 עבור כרטיס הקול שלך (ה Sound Blaster X-Fi Titanium Professional Audio). אם יש בעיה איתם, אני מציע שתפנה לתמיכה של Creative ותברר איתם מה אפשר לעשות.

פורסם

יש לכרטיסי קול USB קצת חסרונות בנוגע לדריוורים ועדכוני וינדוס.

במיוחד באלו שמיועדים לתוכנות מקצועיות(זאת אומרת לא CREATIVE וASUS).

אבל מבחינת איכות סאונד כרטיס חיצוני תמיד יהיה בעל יתרון.

כרטיסי קול יקרים עם מגן מגנטי גדול, עדיין רגישים לרעשים והפרעות חשמליות מהלוח והציוד שעובד על החשמל שלו.

הכל שאלה של מה אתה רוצה מהציוד שלך.

אם אתה רוצה כרטיס שיוציא סראונד אנלוגי וישמש בין השאר כDAC, אז הASUSים קצת יקרים אבל טובים.

אם הציוד שלך שווה פחות מהכרטיס, אל תקנה אותו.

אם אתה רוצה סטראו איכותי, אז הייתי ממליץ לקנות DAC יעודי בו יש גם חיבור USB ו/או כניסה דיגיטלית, ויציאת סטראו ראשית + יציאת אוזניות עם הגברה פנימית ראויה.

ובכך עברת מבחינת איכות את כל הכרטיסים של ASUS/CREATIVE/REALTEK בהרבה!, מבלי לשלם הרבה יותר,

וקיבלת גם מגבר אוזניות סופר איכותי לשימוש זורם.

WIN WIN.

שוב.. אם הציוד שלך שווה פחות מהכרטיס/DAC, זו תהיה טעות לקנות את הכרטיס.

פורסם

לפותח הדיון, אני לא יודע אם הייתי משקיע 100 שקל בשביל כרטיס קול OB "מצ'ופר".

במיוחד כשיש לי כבר שני כרטיסי קול לא זול שממילא עדיפים על כל הOB שיש.

לך יש את הX-מה שזה לא יהיה של CREATIVE.

ממילא תשתמש בזה.

קשה לי להאמין שהREALTEK יהיה עדיף.

מאוד מאוד סקפטי.

אולי גם אציין שהלוח האחרון שקניתי של ASUS גם הוא הגיע עם כרטיס קול "משופר" של REALTEK

EXTREME FX וכל זה.

אומנם כנראה מדובר בדגם EXTREME FX ישן הרבה יותר(פלטפורמת X58), אבל ממה ששמעתי הוא לא יותר טוב מכרטיסי קול בינוניים ומעלה.

אני ממש לא מחזיק מכל הכרטיסי קול של CREATIVE וASUS.

לדעתי הם בעלי איכות טובה ומטה, אבל יש איתם עדיין סיכוי להפרעות חשמליות מהלוח.

אבל אם אתה רוצה איכות מעולה!, יש דברים יותר טובים לעשות ב500-1000 שקל כדי לשפר אודיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים