עבור לתוכן

עזרה:התקנת XP על SATA, אבל הוא לא מזוהה בתפריט ההתקנה

Featured Replies

פורסם

כשאני מעלה XP דרך הCD ורוצה להתקינו בפרטישן החדש (10 ג'יגה) ב SATA החדש,

אז הוא לא מופיע כלל בתפריט ההתקנה...כך שאני לא יכול לבחור בו בכלל

מה עושים ?

ככה הפרטישן מג'יק 7 רואה את זה:

פורסם

בתחילת ההתקנה תלחץ F6 ותתקין את הדרייבר של הבקר.

פורסם
  • מחבר

בתחילת ההתקנה תלחץ F6 ותתקין את הדרייבר של הבקר.

אין לי פלופי, יש דרך לעקוף את זה (כלומר עם CD)? או שאני חייב להתקין אותו בשביל להתקין את הבקר ?

פורסם

חייב פלופי :)

סך הכול יעלה 50 שח

או 80 אם תרצה שחור

פורסם

גם אני ניסיתי לעקוף את זה, אין שום אפשרות.

הבעיה היא בגלל הלוח ולא בגלל ההתקנה, ברוב הלוחות היא עובדת בלי שום בעיות.

פורסם

משעשע שבשביל להתקין את מערכת ההפעלה המתקדמת ביותר שיש היום (מבית מיקרוסופט.. אל תתחילו לצלוב אותי), על גבי מחשב שעד לפני כמה שנים נחשב למחשב-על, על דיסק קשיח שהוא שיא הטכנולוגיה... אנחנו חייבים להשתמש בהתקן הכי איטי (60 קיי לשניה) שהיה קיים בעשרים שנה האחרונות.

פורסם

חחח יפה כתבת !!

תום.

פורסם

משעשע שבשביל להתקין את מערכת ההפעלה המתקדמת ביותר שיש היום (מבית מיקרוסופט.. אל תתחילו לצלוב אותי), על גבי מחשב שעד לפני כמה שנים נחשב למחשב-על, על דיסק קשיח שהוא שיא הטכנולוגיה... אנחנו חייבים להשתמש בהתקן הכי איטי (60 קיי לשניה) שהיה קיים בעשרים שנה האחרונות.

רק חבל שהבעיה לא במערכת הפעלה אלא בצורת ייצור של הבקר...

פורסם

ראסמי!

פורסם

אני לא יודע אם התשובה שלי עדיין רלוונטית וגם חבל שלא צויין באיזה לוח אם מדובר.

בכל אופן במידה ומדובר בלוח אם עם SATA שקשור לציפסט של אינטל (865PE לדוגמה) אז באפשרות המובנת של הבקר SATA ניתן להגדיר אותו עם מצב תאימות מלאה לEIDE שזה אומר שצריך להגדיר לבקר בBIOS להחליף את אחד מהיציאות של הPATA הישן והרגיל.

בלוחות אסוס לדוגמה זה נמצא בBIOS תחת הגדרה של מצב תאימות לPATA ובלוחות גיגהבייט זה נמצא תחת הגדרה של ביטול SATA למצב אוטומאטי והפעלה של הבקר במצב ידני וא לבחור ביציאה של הSATA יאחת מיציאות הPATA.

בכל מצב במידה ומדובר בבקר SATA על לוח עם ציפסט של SIS אז ככל הנראה הבקר SATA הינו בקר נפרד ואני לא בטוח שניתן להפעיל אותו בתאימות לPATA.

מקווה שאני מובן ושעזרתי.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כל המפרט רשום בצד, תחת "מפרט המח..." רגע, איפה מפרט המחשב שלי ?!?

אני לא מאמין !

בכל אופן, אביט NF7SL

WD 1200JD סיריאל ATA כמובן

כשה OS כרגע מותקנת על ה WD 800JB

HF

פורסם

לא *חייבים* פלופי

ניתן לצרוב דיסק עם הדרייבר עליו, אבל זה די מטומטם.

אני מתאר לעצמי שבלונגהורן כבר יעלה תפריט גראפי במצב הזה שמאפשר עיון בכוננים כמו בזמן התקנת דרייבר בוינדוס פועל, אבל בינתיים זה פלופי או לצרוב דיסק.

פורסם

מעניין אם ב XP SP2 ובגרסת ה 64BIT יסדרו את הבעיה

פורסם

ב-SP2 טכנית הם לא יכולים לסדר את הבעיה, כיוון שהבעיה נמצאת בהתקנה של הוינדוס וה-SP2 הוא עידכון אחרי שכבר סיימת להתקין את מערכת ההפעלה.

ב-64 יכול להיות שהם יכניסו דריברים ל-SATA לדיסק, אבל אז יצא SATA2 והבעיה תחזור על עצמה.

פורסם

SATA300 תואם ל SATA150 כמו שלא צריך דרייבר מיוחד בשביל ATA133 אם וינדוס יודע לעשות בוט מבקר של ATA33.

בקרי SATA מובנים בצ'יפסט לא חייבים דרייברים בשביל ההתקנה, הבעיה היא עם בקרי RAID (גם אם הם PATA) כי הם צקיכים דרייבר ספציפי ולא קיים דרייבר ג'נרי כמו לבקרים המובנים בצ'יפסט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים