עבור לתוכן

לוח אם שטוב לאוברקלוקינג I5 6600K ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם , כמיטב המסורת שלי ב10 השנים האחרונות אני מגיע אליכם לעזרה.

אני מתכוון להתקדם מה i5 750 העתיק שלי ל i5 6600K

הזיכרון יהיה Corsair vengence LPX 2400mhz CL14 8 gb

אני רק צריך המלצה ללוח אם, אחד שתומך ותומך טוב באוברקלוקינג בלי יותר מדי משחקים (אפילו אוטומטי יהיה מצויין) כי אני לא מבין בזה כל כך.

הקירור יהיה Syche grand kama cross 2

ברשותי כרטיס מסך R9 270X

כמו כן ברשותי כרטיס קול של אסוס XONAR STX שדורש PCI EXPRESS x1 או משהו כזה

התקציב הוא עד 900 ש"ח.

כרגע השיקול שלי הוא לוח אם ASUS Z170-K

פורסם

1. לגבי יכולת המהרה של לוח אם ספציפי, הייתי ממליץ לך להתייעץ בפורום אוברקלוקינג, שם מתעסקים יותר עם כל נושא ההמהרה.

2. בתקציב של כ-900 ש"ח הייתי שוקל את הלוחות האלו:

ה GA-Z170X-UD3 של Gigabyte, שנצכר ב KSP במחיר של 882 ש"ח (קישור).

ה Z170-A של Asus שנמכר בפלונטר ב-860 ש"ח (קישור).

ה MAXIMUS-VIII-RANGER של Asus שנמכר בפלונטר ב-893 ש"ח (קישור).

בתקציב קצת יותר גבוה של כ-1000 ש"ח, הייתי מוסיף גם את הלוחות האלו:

ה GA-Z170X-UD5 של Gigabyte שנמכר ב KSP ב-1070 ש"ח (קישור).

ה Z170A-GAMING-M5 של MSI שנמכר בפלונטר ב-1025 ש"ח (קישור).

ה Z170-Extreme6 של ASRock שנמכר בפלונטר ב-1058 ש"ח (קישור).

הכנתי לך השוואה בין תכונות הלוחות הנ"ל:

5651a58c7ff2a.png

תבדוק את כל הלוחות ותראה איזה מהם הכי מתאים לך.

שיהיה ברור - בחרתי את הלוחות הנ"ל לפי התכונות שלהם ולא לפי יכולת ההמהרה שלהם, למרות שכולם אמורים להתאים להמהרה קלה עד בינונית לפחות, או הקלות בביצוע ההמהרה (טכנית, כל המהרה היא עניין של ניסוי וטעייה כך שצריך להשקיע זמן בזה בכדי לבדוק את יציבות המערכת בכל פעם שמעלים את תדר העבודה של המעבד)..

פורסם
  • מחבר

וואו איזו תגובה , החלטתי ללכת על ה

GA-Z170X-UD3 של gigabyte , לפי הטבלה שסיפקת לוח האם של ASUS שחשבתי עליו לוקה בחסר ממש וההפרש מחירים לא קריטי.

תודה רבה לך!

פורסם

1. אני הכנתי את הטבלה בעצמי לפי פרמטרים שאני בחרתי וניסיתי להכניס לתוכה על היבט הנוגע ללוחות האם, אבל זה לא אומר שהיא מושלמת - בהחלט ייתכן שלא מופיע בה נתון כלשהו (לא הכנסתי לטבלה דברים "נדירים" או לא ממש חשובים כמו מספר חיבורי Thunderbolt, כרטיסי רשת אלחוטיים, נפח זיכרון מקסימלי לליבה הגרפית המובנית וכד'), כך שיכול להיות שיש עוד דברים שחשובים לך אבל לא מופיעים בטבלה.

2. שוב - בדוק היטב את יכולות ההמהרה של לוח האם - אני לא יכול לומר לך דבר לגבי קלות ביצוע ההמהרה בלוח שבחרת או עד כמה הוא באמת מתאים להמהרה (לפי המראה החיצוני ורשימת התכונות שלו מדובר בלוח שמיועד להמהרה).

פורסם
  • מחבר

לפי מה שקראתי מה שחשוב ב OC זה ה phase power , ובקשר ללוח האם GIGABYTE Z170X-UD3 נכתב ככה :

" this motherboard has a 12 Phase energy blueprint that is powered by a 8-Pin connector"

במקום אחר נכתב שזה מספיק טוב בשביל OC סביר עם קירור מתחת ל 100 דולר , אם רוצים להתפרע עם קירורי מים ו OC רציני יותר צריך ללכת על ה UD5.

עוד נקודת מכירה שלו הוא ה Alpine Ridge based USB 3.1 , שהוא הרבה יותר טוב ממה שיש לרוב לפי מה שהבנתי.

פורסם

היות וכתבת שאתה לא ממש מבין בנושא ההמהרה, אני מניח שאתה לא ממש "רוצה להתפרע" ואתה כנראה לא תעשה שימוש בקירור "רציני" שמיועד להמהרות "כבדות". בנוסף, אם היית רוצה מעבד שעובד בתדר גבוה ככל האפשר היית כנראה משקיע במעבד Core i7-6700K שעובד בתדר של 4GHz ולא במעבד Core i5-6600K שעובד בתדר של 3.5GHz (במצב רגיל, לא בתדר טורבו). לכן אפשר להניח שה Z170X-UD3 יתאים לך (אני אישית אכן הייתי מעדיף להוסיף עוד כ-200 ש"ח בשביל לקנות את ה Z170X-UD5, אבל אני לא בטוח שהתכונות הנוספות שוות את ההפרש במחיר עבור רוב המשתמשים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים