עבור לתוכן

שאלה הבדל בין לוחות

Featured Replies

פורסם

היי חברים עד עכשיו היה לי ga-h97-hd3 ובאחריות ממאו בעיה בלוח אמרו שיחליפו לי ב msi h97-gaming 3 להסכים לא להסכים חדרוש אחד אחר?

פורסם

הלוח GA-H97-HD3 של Gigabyte והלוח H97 GAMING 3 של MSI דיי דומים, כאשר ההבדלים בינהם הם:

א. בלוח של MSI יש גם יציאת DisplayPort בפאנל האחורי ובלוח של Gigabyte - אין.

ב. כרטיס הקול בלוח של MSI הוא ה ALC1150 של Realtek לעומת ה ALC887 (גם הוא של Realtek) בלוח של Gigabyte.

ג. בלוח של MSI יש יציאת קול אופטית.

ד. כרטיס הרשת בחוטי בלוח של MSI הוא ה Killer E2205, שאמור לתת (תיאורטית) ביצועים קצת יותר טובים, אבל מצד שני שמעתי שהדרייבר שלו "כבד" לעומת הדרייבר של כרטיס הרשת של Realtek שמובנה בלוח של Gigabyte.

ה. בלוח של Gigabyte ניתן לחבר עוד 6 חיבורי USB 2.0 בעזרת מתאם מתאים (בד"כ למארז) לעומת 4 בלבד בלוח של MSI

ו. בלוח של MSI יש חיבור M.2.

ז. מספר שלבי ייצוב המתח בלוח של MSI הוא 6 לעומת 4 בלוח של Gigabyte.

ח. בלוח של MSI יש 5 חיבורי 4 פינים למאווררים לעומת 3 בלבד בלוח של Gigabyte.

ט. בלוח של Gigabyte יש ביוס כפול.

בסה"כ, מבחינת התכונות, הייתי אומר שהלוח של MSI עדיף לדעתי.

כמובן שלפני שאתה עושה את הבחירה, אני מציע לך לחפש ביקורות לגבי הלוח של MSI באינטרנט למקרה שיש איתו בעיה שחוזרת על עצמה אצל מספר משתמשים, דבר שיכול להעיד על בעיה בתכנון שלו (לי לא ידוע על בעיה כזו).

פורסם
  • מחבר

הבנתי בסדר גמור כדאי להוסיף ללוח אחר או לבקש מהם אחד אחר?

פורסם

אני אישית כנראה הייתי בוחר בלוח של MSI אם הייתי צריך לבחור בין שני הלוחות הנ"ל. מצד שני מלכתחילה הייתי בוחר בלוח אחר. אם יציעו לך להוסיף כסף בשביל לוח אם אחר, צריך לדעת מהן האפשרויות ומהי העלות, אבל אני לא בטוח שבחנות ישמחו לתת לך לוח אם חדש, גם אם בתוספת תשלום, תמורת לוח אם בן כשנה (האחריות על הלוח החלופי שאתה אמור לקבל תהיה לכל היותר כשנתיים, ולא ל-3 שנים כמו במקרה של לוח אם חדש).

פורסם
  • מחבר

הלוח שלי בן חצי שנה יש לי מעבד i5 4690k

כרטיס מסך 280x הם מחליפים ללוח חדש כמובן. השאלה אם כדאי להתמקד בלוח אחר

אמי אמור לקבל את הלוח החדש מחר או ביום שני ואני רוצה לדעת מה להגיד להם מחר בבוקר

פורסם

1. אל תבנה על כך שתקבל לוח אם חדש - בהחלט יכול להיות שתקבל לוח אם משופץ (לוח אם שעבר תיקון ע"י המפעל). במקרה כזה אתה לא יכול לצפות שיהיה ללוח שתקבל ערך זהה ללוח אם חדש, ובכל מקרה על לוח כזה אתה אמור לקבל את תקופת האחריות המקורית פחות הזמן שבו הלוח היה אצלך (כחצי שנה), כלומר על הלוח ה"חדש" תהיה אחריות של שנתיים וחצי לכל היותר.

2. מכיוון שיש לך מעבד שמתאים להמהרה, אני הייתי שוקל לקחת לוח אם המתאים להמהרה (לוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z170 ושיש לו מספר יחסית גדול של שלבי ייצוב מתח למעבד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים