עבור לתוכן

המעבר לסוקט החדש במעבדי פנטיום 4 יביא שיפור ביצועים?

Featured Replies

פורסם

או שזה רק יאפשר מהירויות שעון גבוהות יותר?

זאת אומרת, מעבד 2.8GHz E שלהם כרגע לעומת אותו מעבד עם הסוקט החדש (שיצא ביוני), יהיו הבדלים בביצועים? או שהשינוי הוא רק תאימות עתידית וזהו?

פורסם

(המעבד = המעבר ;))

זו שאלה שקשה לענות עליה, אני מציע לך לחכות עד מאי-יוני ולקרוא ביקורות באינטרנט.

ברמת העקרון שינוי סוקט מטרתו שאנשים לא יתבלבלו וישימו בלוח אם בעל צ'יפסט שונה מעבד לא תואם (יש הטוענים גם שכדי לגרום לנו לרכוש גם מעבד וגם לוח אם חדשים, אבל לא נתייחס לזה כרגע). מיותר לציין שזה לא מומלץ כמובן.

פורסם

על שיפור בביצועים אני לא שמעתי,

אבל אני שמעתי דברים על איכות אות משופרת ודברים כאלה

(רק שמועות בנתיים)

בנוסף לזה, יש גם שמועות ברשת שהסןקט החדש נהרס מאוד בקלות

פורסם

על שיפור בביצועים אני לא שמעתי,

אבל אני שמעתי דברים על איכות אות משופרת ודברים כאלה

(רק שמועות בנתיים)

בנוסף לזה, יש גם שמועות ברשת שהסןקט החדש נהרס מאוד בקלות

איכות אות?? אחי זאת מערכת דיגיטלית, 1 או 0 אין פה דברים כמו רעשים, עיוותים וכל החרא

פורסם

אומרים שכן.

פורסם
  • מחבר
ברמת העקרון שינוי סוקט מטרתו שאנשים לא יתבלבלו וישימו בלוח אם בעל צ'יפסט שונה מעבד לא תואם

לא... אין להם במה להתבלבל. הכל אצל אינטל זה סוקט 478....

פורסם

איכות אות?? אחי זאת מערכת דיגיטלית, 1 או 0 אין פה דברים כמו רעשים, עיוותים וכל החרא

בטח שיש רעשים במערכות דיגיטליות, זה בדיוק מה שמגביל את תדר השעון. אם לא היו רעשים היה אפשר להעלות את תדר השעון עוד ועוד והאות היה נישאר מובן.

כאשר אתה מקפיד כי תדר השעון יהיה בתחום הנכון ומתחי ההספקה יהיו בתחום הנכון אז אין שגיאות במערכת דיגיטלית - אבל יש רעש.

למשל אם 3V הוא '1' ו 0V הוא '0' אז במערכת דיגיטלית אמיתית (ולא משהו שמשרטטים בשיעור מיתוג) המתחים האמיתיים עבור '1' יהיו בתחום מוגדר (נניח 2.5V-3.5V) והמתחים של '0' יהיו בתחום 0V-0.5V.

אם תעלה את התדר יותר מדי המתח לא יספיק לעלות עד לרמה המינימלית של '1' או לרדת אל מתחת למתח המקסימלי של '0' ויתחילו להוייצר שגיאות.

סוקט מתוחכם יותר יכול להעלות את התדר המירבי של המערכת ע"י זה שהוא ימנע היווצרות רעש בצורה אפקטיבית יותר מהקודם, במקרה זה ע"י אלימינציה של פעולת האנטנה שהפינים של המעבד מבצעים וככה מאפשר עליה של התדר (כל עוד דברים אחרים לא מגבילים אותו כמו חום וזמן התגובה של הטרנזיסטורים).

זה לא משפר את הביצועים באותו תדר שעון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים