עבור לתוכן

מפלצת ניידת: מבחני ביצועים חדשים לכרטיסי ה-Mobile GeForce GTX 980

Featured Replies

פורסם

יש סיבה מיוחדת שלא מוציאים 980 בגודל כזה ל PCIE? נראה שהוא יותר קטן מ NANO

פורסם

כן,

לחלוב כמה שאפשר כרגע ממה שיש, כי הרי כזה גודל וכזה כוח הוא חידוש למה שאנחנו מכירים \ רגילים אז מחדשים לאט לאט כדי להרוויח מכל חידוש בנפרד כמה שיותר.

הרי 900 זו הסדרה האחרונה שלהם אז קודם נרוויח מזה שהוצאנו סדרה חדשה כמה שאפשר, את ההקטנה אפשר לדחות לסדרה הבאה ואם הם רוצים להגזים אז גם שם יהיה גרסה קטנה וגרסה "רגילה" ששתיהן בעלות ביצועים שווים רק שיהיה תוספת פרימיום מחיר על המוקטן כי זה חידוש ולא מחדשים יותר מדי בחינם מספיק נחדש לכם סדרה ועל חידוש המימדים תשלמו קצת יותר (לא אומר את זה מידיעה מוחלטת אלא ניחוש מושכל).

אם זה נשמע כאילו אני ממורמר עליהם אז ממש לא, אני כנראה אמשיך לקנות מוצרים שלהם כרגיל, אין מה לעשות ככה העולם שלנו עובד.

פורסם

אין היגיון במה שאתה אומר.

גם מבחינת "לחלוב" היה נכון להוציא גרסת PCIE סופר קטנה עם תוספת פרימיום (כמו של NANO).

הסצינה של מחשבי גיימרים ניידים קטנה למדי ביחס לנייחים אז הם מראש מגבילים עצמם מאוד מבחינת "החליבה"...

פורסם

זה רק לבעלי יכולת!

זו השקעה למקס של שנתיים שלוש ואז צריך לשדרג.

אולי אם התחזוקה שלו הייתה קלה כמו של נייח היה אפשר לחשוב על להנות מהוצאה שכזו אבל התחזוקה בעייתית משהו.

ניייד כשמו כן הוא אמור להיות נייד (לנסיעות, המתנות, פנאי שאינו בבית), אין היגיון בלהחזיק מכונה כמו הנייד הזה ולא לשחק על מסך ענקי.

נו... שורה תחתונה: יש פלוס ויש מינוס!

פורסם
אין היגיון במה שאתה אומר.

גם מבחינת "לחלוב" היה נכון להוציא גרסת PCIE סופר קטנה עם תוספת פרימיום (כמו של NANO).

הסצינה של מחשבי גיימרים ניידים קטנה למדי ביחס לנייחים אז הם מראש מגבילים עצמם מאוד מבחינת "החליבה"...

אני כן רואה היגיון, בתור חברה שרוצה למקסם רווחים הם יעדיפו לשמור אצלם כל פיתוח "מהפכני" כמה שיותר זמן כ-"אס" בשרוול ולשחרר את הטכנולוגיה ה"פשוטה יותר" שלהם על פרק זמן כמה שיותר ארוך וככה להרוויח או לסחוט כמה שאפשר מכל פרק זמן שכזה. נשמע קונספירטבי משהו, אבל לפני 15 אולי 20 שנה היה בעולם "טירוף" טכנולוגי כמות החידושים הייתה על פרקי זמן כ"כ קצרים עד שיום אחד החברות מצאו את עצמן דורכות במקום ומפסידות כסף, למה? כי הן זרקו לשוק כל מה שרק היה להן במהירות ונשארו בלי אסים בשרוול. היו פיטורים היה משבר ומשם כולם הבינו שצריך לשנות גישה.

זה שהם יכולים כבר עכשיו לשחרר אחד כזה זו עובדה! כי זה קיים בנייד אז לקחת את זה לנייח לא בעיה מבחינת NVIDIA אם המצב היה הפוך, ז"א לקחת כרטיס נייח חזק ולדחוף אותו בנייד הייתי יכול אולי לחשוב שאכן זו בעיה אבל במקרה הזה אין בעיה רק כנראה חוסר עניין מבחינתם כרגע במהלך כזה בגלל שהאינטרס שלהם הוא אחר.

תראה למשל את עניין ה-GAMING ב-4K, לדעתי כבר יש יכולת והיא לא חדשה לשחרר כרטיסים שיעמדו בזה. אבל תחשוב רגע כמה אנשים מחזיקים כרגע במסך כזה? אני מניח שממש אבל ממש לא הרבה אז רוב השוק זה אנשים עם מסכי FHD ומטה. אז אם הם מוציאים כרטיסים עם יכולת כזו זו ירייה לעצמם ברגל, למה? כי אז רוב האנשים שמחזיקים מסך FHD ומטה (רוב השוק כאמור) לא יצטרכו להסתכל בכלל על 3 הכרטיסים העליונים שלהם בכלל כי הם יהיו אוברקיל מטורף ויוכלו לקנות כרטיס 4-5 אולי אפילו נמוכים יותר מה שאומר הפסד עצום ביחס לעכשיו.

אז מסתבר שהאינטרס שלהם כרגע הוא לעכב יציאה של יכולות כאלה.

פורסם

יש בהחלט אלמנט של אסטרגיה ארוכת טווח של "שחרור טכנולוגיות" לציבור אבל זה לא ברמה של קונספירציה וחליבה לדעתי.

כל הפער כיום בין יכולות הכרטיסים העליונים להתמודד בקושי רב עם 4K הוא "אשמת" מפעלי ייצור השבבים GF וTSMC שמייצרות את הליבות ל NV וAMD. הם לא הצליחו לייצב את 20nm שיהיה כדאי כלכלית ופשוט מדלגים עליו בעוד אין עצירה בהתפתחות התוכנה-בעיקר הרזולוציה- והחומרה המשלימה של המסכים. זה לא באחריות NV או AMD אבל התגובה של כל אחת לעיכוב הזה הראתה איפה עומדת כל חברה והיא זו שהביא לפער הגדול מאוד לטובת NV שבאמת שמרו להם "אס (7XX של מקסוול)" לזמנים קשים בעוד ל AMD לא היה מענה.

מבחינתך היית מעדיף ש NV "ישחררו את האס" שלהם לפני ואז היינו נשארים עם תקופת יובש ללא אופציה טובה משתי החברות (ראה את שרשרת המחזורים של AMD עד שהיה להם משהוא חדש באמת להציע=FURY). מבחינתי כצרכן עדיף לי המצב כמו שהיה-שיש אופציה עדיפה ברורה- על פני בחירה בין אופציות לא טובות.

אם היינו כיום (כפי שתוכנן ע"פ מפה רב שנתית) ב 20nm אז 2 הכרטיסים העליונים היו מתמודדים יפה מאוד בQHD עם 20-40 אחוז מעל 980TI וגם הביניים העליון היה יכול להספיק.

אבל תחשוב רגע כמה אנשים מחזיקים כרגע במסך כזה? אני מניח שממש אבל ממש לא הרבה אז רוב השוק זה אנשים עם מסכי FHD ומטה. אז אם הם מוציאים כרטיסים עם יכולת כזו זו ירייה לעצמם ברגל, למה? כי אז רוב האנשים שמחזיקים מסך FHD ומטה (רוב השוק כאמור) לא יצטרכו להסתכל בכלל על 3 הכרטיסים העליונים שלהם בכלל כי הם יהיו אוברקיל מטורף ויוכלו לקנות כרטיס 4-5 אולי אפילו נמוכים יותר מה שאומר הפסד עצום ביחס לעכשיו.

אם היו יוצאים כרטיסים שמתמודדים עם 4K במחיר סביר אנשים היו משדרגים מסכים בהמוניהם. אי אפשר לצפות שיקנו מסכי 4K אם אין חומרה תומכת. אתה לא מחכה שלרוב יהיה מסך תואם ורק אז מוציא את הטכנולוגיה, זה עובד בדיוק הפוך- אתה יוצר את הצורך לשדרג (לדוגמה מסך 4K ברזולוציה מדהימה) ואז מביא את הפתרון הטכני שיתאים לו (כרטיס מסך חזק). מסכים יש כבר ובמחירים טובים אבל החומרה תקועה בגלל סיבות טכניות בלבד.

החברות פועלות גם בעולם עם תחרות ושם אתה נמדד מול יכולות המתחרה שלך ולא אבסולוטית (כמו בפוקר). אם יש לך מתחרה חלש ואתה לא צריך להשקיע הרבה כדי "לנצח" אותו אין שום היגיון כלכלי לשים all-in כי לא יצא לך מזה רווח ששווה למידת ההשקעה-גם ככה אתה תנצח (ופה זה שונה מפוקר כי את הכסף שאתה לא שם על השולחן אתה משקיע במחקר, דרייברים וכו'). יותר מזה, יש לך אינטרס שהשחקן החלש יישאר במשחק כדי שיחסית אתה תראה יותר טוב- זו לא קונספירציה, זו התנהלות מושכלת טובה גם אם אכזרית במידה מסוימת- מעשה ידי הקפיטליזם.

לפני 20 שנה היו 5-6 חברות כרטיסי מסך, עכשיו יש 2. בעצמך אמרת ונכון שבעבר הם נשארו בלי כסף כי הלכו על הכל כי בעבר הם היו חייבים להתבלט מעל האחרים והיו פיטורים. זה מה שאתה מצפה שהם יעשו עכשיו? ילכו על הכל כדי לענות על גחמות מיעוט דחוק כשזה עלול לעלות להם ביציבות כלכלית? אין בזה היגיון משום בחינה. זה יהיה גרוע גם לך כצרכן יותר מהמצב הנוכחי.

הסדרה החדשה של 2 החברות יוצאת בעוד כחצי שנה עפ השמועות, הגיוני מבחינתם לדחוף ננו 980 כמה חודשים לפני כן כדי באמת למקסם את הרווחים מהשבב הנפלא. אז או שאין להם הרבה ליבות מתאימות והחליטו להקדיש את כולן לניידים או שהם מחכים קצת למועד מסוים. אבל בין זה לבין "קונספירצית חליבה" יש מרחק גדול, לדעתי.

פורסם

לא אמרתי שאני רוצה שיזרקו כל מה שיש להם החוצה מהר כדי שאנחנו נהיה מרוצים והם יפטרו אח"כ אנשים. אבל אני חושב שהיה טוב יותר אם הם היו מעט פחות חזירים, אפשר למתן את היציאה של הטכנולוגיה בצורה שזה יהיה מהיר יותר מעכשיו אבל איטי מספיק בשביל לא לפשוט רגל, כרגע זה לא שממתנים את זה אלא פשוט מישהו מחזיק אותה חזק מאחורה בכוונה כי זה האינטרס שלו. (אני לא קונה את ענייני קשיי הייצור במפעלי TSMC).

שוב אני לא מתלונן כי זה העולם בו אנו חיים, זו התרבות. יש בה חולאים אבל היא עדיין השיטה הכי פחות בעייתית בעיניי.

אני משחק את המשחק כי אין יותר מדי ברירה..

דעתך במקומה מונחת רק אומר את דעתי, אבל אני חושב שדעתך קצת תמימה, זכותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים