עבור לתוכן

הבהרה לגבי חוק מתן הודעה לעובד

Featured Replies

פורסם

שלום,

עפ"י חוק להלן:

http://www.moit.gov.il/cmsTamat/InternalPage.aspx?FRAMELESS=false&NRNODEGUID=%7bECBCA50E-5BAD-4696-AEA9-BEB39E875C8D%7d&NRORIGINALURL=%2fNR%2fexeres%2fECBCA50E-5BAD-4696-AEA9-BEB39E875C8D%2ehtm&NRCACHEHINT=Guest#_Toc324948284

סעיף 2(ד') אומר:

"נמסר לעובד הסכם עבודה בכתב שנכללו בו כל העניינים האמורים לפי סעיפים קטנים (א) עד (ג), במועדים האמורים בסעיף 1, יהיה בכך משום מילוי חובתו של המעביד לפי סעיף 1."

השאלה, אם חתמתי על חוזה עבודה אבל לא קיבלתי העתק תוך 30 יום עותק (ביקשתי פעם דרך המנהל אבל לא פניתי למשאבי אנוש) האם לפי הסעיף הנ"ל המעסיק עבר על החוק? ואם כן, איך ניתן להוכיח זאת במקרה של הליך משפטי?

פורסם

המעביד יצטרך להוכיח שהוא מסר לך את ההסכם. אבל לפני שאתה הולך להליך משפטי כלשהו כדאי מאוד שתתייעץ עם בעל מקצוע ואל תעשה דברים פזיזים שעלולים לעלות לך הרבה כסף, ולחינם.

פורסם

רק התחלת לעבוד ואתה כבר מחפש לריב?

פורסם
  • מחבר

אני לא מחפש לריב וגם לא ממש רץ לבית משפט, פשוט מנסה למצוא נתיב מילוט שיאפשר לי להתפטר ולהימנע מהקנס של ההתחייבות. :)

אז לפי הנוסח "נמסר לעובד הסכם עבודה בכתב" זה אומר בוודאות שהמעסיק חייב גם למסור עותק ולא רק להחתים על המקור?

פורסם

כמה זמן אתה עובד באותו מקום עבודה ועל איזו התחייבות מדובר?

פורסם
  • מחבר

כחודשיים... התחייבות של 9 חודשים על "הכשרה".

פורסם

הם ראו מאות אם לא אלפי חכמולוגים כמוך.

פורסם
  • מחבר

לא מעניין אותי מה הם ראו אלא אם החוק לצידי. ולכן אני מבקש עצה ידידותית בפורום. כבר הבהרת שאתה לא יודע/מעוניין לעזור לי אז אתה יכול פשוט לא להגיב יותר, זה בסדר אני אבין.

פורסם

אין קשר בין הסעיף הזה בחוק לבין קנס על הפרת ההתחייבות שלך למקום העבודה. זה שלא קיבלת עותק של החוזה לא אומר שלא חתמת על חוזה ולא אומר שלא תהיה חייב לשלם פיצויים למעסיק על הפרת ההתחייבות.

פורסם

כל עוד ברור לך שזה לא ייעוץ משפטי אלא עצה ידידותית אז אין בעיה - רוצה לעזוב? גש לממונה עליך/מעסיק ותגיד שאתה רוצה לעזוב. עדיף לסגור את העניין בצורה טובה ולראות מה האפשרויות שלך, אולי ייתנו לך לעזוב בלי יותר מידי עניינים. אם אתה חושב שעצם זה שלא נתנו לך בכתב את תנאי ההעסקה שלך מקנה לך את האפשרות להתפטר בדין מפוטר "ולחסוך את הקנס שבהתחייבות" אז כדאי שתוציא את המחשבה הזאת מהראש. במידה ולא תצליח להגיע לסידור עם המעסיק שלך, גש לעו"ד שמתעסק בדיני עבודה ומשם תמשיך אבל לפני הכל, חשוב לנסות לסיים את הדברים בדרך טובה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, נוסח החוק כמו שצטטתי השאיר איזה מקום לספק אבל אם זה לא מצויין במפורש שהמעסיק חייב למסור עותק אז כנראה שזה באמת לא חשוב. לנסות להגיע להבנות זה גם לא ממש רלוונטי לצערי בגלל אופי ההעסקה. תודה על ההבהרות חברים.

פורסם

אני מניח שמדובר במוקד שירות לקוחות/מכירות/תמיכה טכנית כלשהו. איזה קנס יציאה יש שם? חודש משכורת? תקבל את המשכורת של נובמבר בתחילת דצמבר ותעזוב. במקרה הכי גרוע לא ישלמו לך עבור ימי עבודה של דצמבר.

פורסם
אוקיי, נוסח החוק כמו שצטטתי השאיר איזה מקום לספק אבל אם זה לא מצויין במפורש שהמעסיק חייב למסור עותק אז כנראה שזה באמת לא חשוב. לנסות להגיע להבנות זה גם לא ממש רלוונטי לצערי בגלל אופי ההעסקה. תודה על ההבהרות חברים.
זה לא קשור למה שכתבתי ולמה שכתב MiniMizer. המעסיק חייב למסור עותק ו/או לתת לעובד בכתב את תנאי ההעסקתו. לא נתן? תדרוש אותם ותוודא שיש לך ראיה לזה שביקשת (כמו מייל או פנייה בכתב/בע"פ אחרת). בכל מקרה גם אם לא קיבלת, זה עדיין לא מקנה לך להתפטר ממקום העבודה בדין מפוטר. במקרה הכי גרוע מבחינת המעביד הוא יקבל קנס. אי מסירת תנאי ההעסקה זו בדר"כ (ודגש על בדר"כ) עבירה משנית ופחותה שמצטרפת לעבירות אחרות שהמעסיק עובר בקשר ליחסי ההעסקה עם עובד פלוני. בכל מקרה, גם לגבי הקנס שאתה אמור לקבל במידה ותתפטר, יש הגבלות מסוימות מכוח הפסיקה והן תלויות בכמה גורמים. לכן, דרוש שוב פעם את הסכם ההעסקה שלך, רצוי את זה שחתמת עליו ולא סתם עותק ריק וגש להתייעץ עם עו"ד שמתעסק עם דיני עבודה. גם אם אתה זה שיתפטר, עדיף שתעשה את זה במקרה שלך עם ליווי של עו"ד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים