עבור לתוכן

Intel Quad Core Q6600 2.4ghz

Featured Replies

פורסם

הי חברים,

רציתי לשאול את דעתכם בקשר למחשב שלי בן 8 שנים בערך .

הרכיבים כדלקמן :

מעבד : intel quad core Q6600 2.4ghz

כרטיס מסך : Geforce 8800 gts 640mb OC2

זכרונות : G.skill 8 Giga byte ddr2 pc6400

לוח אם : Gigabyte GA-965p - DS3 intel p965

ספק : Hec win550W 20/24 pin

מארז : Gigabyte Poseidon black case

כונן קשיח : 500 gigabyte

המחשב במצב שמור ביותר , היה לי לעזר רב בכל מה שקשור לגרפיקה , תלת מימד , פוטושופ וכו' פשוט התחדשתי במפלצת חדשה .

לא נעשה אוברקלוקינג לשום רכיב .

את הספק החלפתי והוספתי קירור למעבד של זלמן או משהו דומה שעלה לי עוד איזה 300-400 שקל .

לאחרונה הייתי בחנות מחשבים שבדקו אותו וניקו אותו ונאמר לי שהיום יכול להיות שווה באזור ה 1500 - 2000 , הגיוני ?

שווי המחשב כשאני קניתי אותו היה באזור ה 9 אלף .

אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית ואיפה אפשר או כדאי למכור אותו .

תודה,

אריק

נערך על-ידי Ariknew

פורסם

אני אגיד לך את זה , אבל גם 1000 שקל לדעתי לא תקבל עליו ,הQ6600 ממש חלש היום ,כנל ה8800GTS , בנוסף כל המערכת כמעט בת 8 ואתה לא יכול לדעת מתי כרטיס המסך יפסיק לעבוד, או לוח האם ישרף , דיסקים קשיחים גם נוטים למות (במיוחד אחרי כאלה שנים, אצלי במשך ה7 שנים האחרונות כנראה 4 קשיחים מתו מסיבות כאלו ואחרות..) מה שגם ,במחירים שאתה מדבר עליהם אתה יכול למצוא מערכות הרבה יותר מודרניות עם פחות נטיה ל"למות כל רגע", הכי מצחיק זה שמערכות כאלו עוד לפני כמה שנים יכולת למצוא ליד פחי האשפה (אולם עם ספקי כח ומארזים גנ'ריים וכרטיס מסך חלשים יותר ואולי איזה תקלה קטנה שמישהו פשוט לא טרח לתקן כבר בגלל הגיל,אבל הבסיס זהה) ,זה כבר אומר לך משהו על הערך של מערכת כזאת בשוק היד שניה.

אני אישית לפי קצת יותר משלוש שנים החלפתי שילוש מבוסס E8400 עם לוח אם דיי "לא רע" של Gigabyte ו4GB של DDR2 לi5 מבוסס Ivy Bridge, מהחומרה הישנה בניתי מחשב לאחותי שישרת אותה למשחקים/עובודות לבית ספר ,בינתיים עובד, אבל גם זה מגיע ל8 שנים עוד מעט ואני רק מקווה שהלוח אם יחזיק עוד שנתיים עד שאני אחליף את הפטפורמה אצלי במערכת, החומרה היום לא בנויה להחזיק עשרות שנים ,במיוחד לא עם הצמצום של שוק הPC ,ההתקדמות האיטית יותר שגוררת פחות שידרוגים מעבר למופרעים פה בפורום שאם צריך יחליפו את ה980 שלהם ב980Ti ואז גם עוד יקנו Titan X כי בא להם וזה מגניב.

יש לך כמה אופציות, לנסות למכור את המערכת כמו שהיא, לפרק אותה לגורמים ולמכור, או לחלופין שלדעתי זה האופציה הכי טובה זה למצוא לה שימוש במשפחה/חברים כי סך הכל זה מחשב שעדיין יכול לשרת מישהו, אבל הסיכוי שמישהו יקנה אותה ועוד במחיר שאתה תרגיש נוח איתו כי בתודעה שלך אתה נזכר ב9 אלף ששילמת עליה לפני שנים יהיה נמוך.

פורסם
  • מחבר

היי דויד,

תודה על התשובה המפורטת ! אתה בעקרון צודק בעניין של להשאיר אותו במשפחה או בחברים פשוט אף אחד לא בדיוק צריך אותו.

אני חושב שאנסה להתחיל למכור אותו ביד 2 תמורת 1500 שקל ואני יגיד שהמחיר גמיש ואז מקסימום ארד ל 1200 .

אתה צודק בגדול המערכת נורא חלשה לעומת מה שיש היום בשוק ולעומת המחירים שיש מה שכן זה עדיין מחשב טוב שיכול להריץ תוכנות , משחקים וכדו' .

עדיף לנסות בגבוה ולרדת למטה .

יש מקום טוב שאתה יכול להמליץ למכור אותו חוץ מיד 2 ופשפשוק בפייסבוק ?

פורסם

מחשבים שנקנו שנתיים אחריו נמכרים ב-1300. אל תפתח ציפיות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי , תודה ! אני אוריד את המחיר !

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

עלה לך אז המון, נכון?

אם אני לא טועה זה סוקט 775, ותכלס, אני מקווה שתמצא את הפראייר.

יצא לי לקחת כמה מערכות כאלו שהושארו ליד הזבל/במיחזור של דיגיטל משהו כזה.

האמת, אם המחשב עובד חלק ובלי בעיות הייתי מגבה את ההארד דיסק ונותן אותו למשפחה או משהו. קשה לי להאמין שמישהו היום יקנה קוואד קור. החנות שאמרה על 2000 שקל לא הייתה הגיונית.

אבל נסה את מזלך אולי הם יקנו אותו. אם יתנו לך 1000 שקל תגיד להם תודה.

אם זה היה תלוי בי הייתי שומר את המחשב לגיבוי 

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כן , עלה לי המון ! בסוף המחשב נשאר במשפחה , אבא שלי רצה אותו ואמר שהוא יקנה אותו ממני ב 1000 שקל , המחשב שלו גסס והוא היה צריך מחשב אחר .

עכשיו המחשב שלי אצלו והוא עובד מעולה .

פירסמתי מודעות בהומלס וביד 2 ואנשים התקשרו לברר ולשאול פרטים , פשוט אחרי שאבא שלי לקח אותו כבר אמרתי נמכר .

אני לא צריך מחשב שלם לגיבוי בשביל זה יש הארדיסקים :) ויש לי כמה כאלה ! שימושים יותר וקומפקטים יותר .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים