עבור לתוכן

ב DDR4, האם חשוב להשקיע במהירות? כי אני רואה שיש 2113 ויש 3400....

Featured Replies

פורסם

מורגש בתכלס? שווה את הכסף?

פורסם

1. מבחני ביצועים עם DDR3 הראו שברוב המקרים אפשר להסתפק בזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz ואפילו 1333MHz ולא יהיה הבדל משמעותי בביצועים. הדבר כמובן תלוי באופן השימוש של התוכנה בזיכרון, ובהחלט יכול להיות מצב שבו תוכנה מסויימת תציג ביצועים טובים יותר כאשר נעשה שימוש בזיכרון בעל רוחב פס גדול יותר (זיכרון שעובד בתדר גדול יותר). אין סיבה לחשוב שהדבר לא תקף גם עבור זיכרון DDR4.

2. זיכרון DDR "מהיר" מומלץ לקנות רק אם מתוכננת המהרה לזיכרון או שידוע בוודאות שרוחב הפס לזיכרון הוא גורם משמעותי בביצועי התוכנה בה נעשה שימוש.

3. באופן כללי ביותר, הייתי אומר שעדיף לבחור בזיכרון DDR4 שעובד בתדר של 2666MHz כל עוד מחירו לא גבוה משמעותית מזה של זיכרון שעובד בתדר של 2133MHz. אני אישית הייתי מעדיף להוסיף עוד כ-50 ש"ח בשביל לקבל זיכרון שעובד בתדר של 2666MHz במקום בתדר של 2133MHz, אבל אם הפרש המחירים גדול מכך, בהחלט הייתי שוקל לקחת זיכרון שעובד בתדר של 2133MHz "בלבד".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים