עבור לתוכן

עד כמה חמור הצוואר בקבוק שיש לי מעבד i5 2500k כ"מ GTX 970

Featured Replies

פורסם

אני כבר הרבה זמן תוהה עד כמה המעבד שלי (i5 2500k) מעקב את כרטיס המסך שלי (GTX 970) בביצועים במשחקי מחשב..

כמובן שאין יחידת מידה לצוואר בקבוק אבל אשמח לקבל הצעות למעבדים שימצו את הכרטיס מסך שלי בצורה הטובה ביותר

זאת על מנת לצמצם את גודל הצוואר בקבוק ככל האפשר

*השימוש העיקרי שלי במחשב הוא משחקים, BF4 ,GTA V ,FALLOUT 4 ועוד משחקים בנויי גרפיקה משובחת

(אני כבר ישווה את המעבדים שהבאתם למעבד שלי כדי לדעת כמה אני מאחור)

(אם יש איזה מושג שלא השתמשתי בו נכון אשמח אם תתקנו אותי, אני לא הכי מבין בעולם החומרה)

תודה מראש,

אלדור

פורסם

המעבד בהחלט יכול להוות צוואר בקבוק. הנקודה היא... השימוש במעבד לעומת המעבד הגרפקי משתנה בין כל משחק למשחק.

למשל במשחק עם הרבה פיסיקה שמתבצעת על המעבד המעבד יכול להוות צוואר בקבוק ומשחק עם גרפיקה כבדה ומעט חישובים על המעבד, המעבד הגרפי יכול להוות צוואר בקבוק.

האם הדרישות המומלצות של המשחקים השונים לא מספקים לך מידע אם המעבד שלך יותר חלש ממה שממולץ?

נערך על-ידי Sargon

פורסם

בכדי לדעת האם יש צוואר בקבוק במערכת עליך לנטר את אחוזי השימוש במעבד ובכרטיס המסך בזמן שהתוכנה (המשחק) פועלת - אם אתה רואה שרכיב אחד עובד באחוזים המתקרבים ל 100% ואילו הרכיב השני עובד באחוזים נמוכים יחסית, הדבר כנראה מעיד על כך שהרכיב הראשון מהווה צוואר בקבוק ואתה תרוויח ביצועים ע"י שידרוגו לאחד "חזק" יותר.

הערות:

1. מדובר כאן במקרה של תוכנה שמתמשת גם במעבד וגם בכרטיס המסך. בהחלט יכול להיות שיש תוכנות שמשתמשות רק במעבד וולא עושות שימוש בכרטיס המסך כלל (בד"כ לא מדובר במשחקים).

2. את אחוזי השימוש במעבד ובכרטיס המסך ניתן לנטר עם תוכנה כמו MSI Afterburner.

3. באופן דומה ניתן לנטר את אחוז השימוש בזיכרון ולראות האם יש מחסור בזיכרון במחשב.

פורסם

אכן הדרך היא לנתר כמה ניצול יש כפי שאמר סמלול.

במחשב השני שלי יש 2700K שלא רחוק כ"כ מהמעבד שלך ואני יכל להעיד שהוא לא קרוב אפילו ללהיות צוואר בקבוק.

אתה יכל להיות רגוע לפחות עד הדור הבא , השדרוג הוא אולי אולי עוד 20% ביצועים בדור הנוכחי במעבד מקביל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות, עזרתם לי מאוד כולכם !

פורסם

שים לב שגם אם תיתקל בצוואר בקבוק (לא בטוח כלל), אפשר לעשות OC די בקלות למעבד הזה.

פורסם

תשובה ממש פשוטה - ברוב המקרים מעבד כזה לא צריך להיות צוואר בקבוק במשחקים.

(חוץ מבשחמט....)

פורסם

בשום משחק לא יהיה צוואר בקבוק

מקסימום תפסיד 2FPS (וזה מול ה6700)

פורסם

לי יש I5 2500 עם GTX970

אני יכול להעיד שאין צוואר בקבוק, כי בכמה בנצ'ים השגתי אותן תוצאות בדיוק (בסטייה של 0.5% לעיתים מעלה ולעיתים מטה) כמו של מערכות עם כרטיס זהה אבל עם מעבד I7 4790K

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרתם לי מאוד

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני משתמש בRTSS של Guru3D בשילוב עם Msi afterburning או HWiNFO כשמצב Monitor מופעל באחת התוכנות הנ"ל RTSS 

מסוגלת להציג לי לפחות 30 פרמטרים נוספים במשחקים עצמם ולא רק FSP כדרך אגב.:) משהו ששווה לבדוק כנראה כי זה בהחלט מצויין.:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים