עבור לתוכן

בחירת זכרון ללוח: asus p5k

Featured Replies

פורסם

שלום חברים !!!

עשיתי מחקר לא קטן בנושא אך עדיין יש לי שאלה.

אז ככה:

יש לי לוח אם:

Asus p5k. http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K-V/IE3824_Universal_PCIE_Insert.zip

עקב בעיה באחד הסוקטים של הזכרון, אני נאלץ להתשתמש רק בסלוטים הצהובים שהם עובדים בדואל צ׳אנל.

ניתן לראות לפי החוברת הסברה, שיתאים לי כל זכרון שיש לו

B*: supports one pair of modules inserted into the yellow slots.

על פי רשימת הזכרונות שנבדקו ללוח האם הזה, הנה הרשימה המעודכנת:

Qvl: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K/P5K-QVL.zip

לפי הטבלה ניתן לראות שהם מתחלקים לשתי סוגים:

DS: dual sided

SS: single sided

לאחר קריאה רבה באינטרנט אני עדיין לא כל כך מבין את ההבדל. כותבים שה DS אומר שיש שבבים בשתי צידי הזכרון.

לצורך השוואה נכנסתי לאלי אקספרס וראיתי תמונות של כרטיסי RAM שבמפרט שלהם רשום:

Combination form: single

ביצעתי חיפוש גם ל:

Ddr2 dual sided

ובפרט שלהם רשום:

Combination form: dual channel

אך לפי התמונות הם נראים אותו הדבר, לשני הסוגים יש שבבים בשתי הצצדים.

לפני כל זה הזמנתי שתי זכרונות מאלי אקספרס:

kvr800d2n6

והמחשב היה נתקע לאחר זמן מה. רק כאשר במחשב היה מחובר כרטיס אחד בלבד הכל היה בסדר.

לפי התיאור בחנות הם סינגל סייד. אך בחוברת רשום שמדגם זה צריך להיות DS כדי לעבוד בדואל צ׳אנל. ולכן זה הגיוני, כי לפי החוברת הם לא יכולים להיות בדואל צ׳אנל אבל כרטיס אחד בסינגל צ׳אנל כן יכול לעבוד.

הזכרונות נבדקו בעזרת memtest86 במשך 20 שעות ללא תקלות. גם בנפרד וגם ביחד.

ופה בעצם אני נתקעתי. אני מחפש שתי זכרונות של:

Ddr2 800 2gb

עכשיו, בשביל לעבוד בדואל צ׳אנל, הדרישה לפי הזכרונות שנבדקו צריך להיות DS לכל זכרון שעולה על 1 ג׳יגה.

אז מה אני בדיוק צריך לחפש ? ראיתי שיש זכרונות שהולכים בזוגות כמו

G.skill , ocz. והם נקראים דואל צ׳אנל, כאילו הם הותאמו לעבוד ביחד והם זהים לחלוטין.

השאלה מה יתאים לי ? כי לפי התמונות בחנויות, הסינגל סיידד והדואל סיידד נראים זהים לחלוטין, יש שבבים בשתי צידי הכרטיס.

סליחה על הפוסט הארוך. ניסיתי להביא את כל המידע הרלוונטי.

תודה לכל העוזרים !!!

פורסם

1. Dual Sided (או DS) ו Single Sided (או SS) מתייחס למספר הצדדים במודול הזיכרון שעליו מולחמים שבבי זיכרון (שני צדדים או צד אחד בלבד בהתאמה). כאן התלות היא במודול הזיכרון הפיזי עצמו.

2. Dual Channel (או ערוץ כפול) ו Single Channel (ערוץ בודד) מתייחס לתצורת העבודה של הזיכרון (128 ביט או 64 ביט בהתאמה). מצב תצורת הזיכרון נקבע לפי מספר מודולי הזיכרון שאתה מתקין ונפחם (בעיקרון אפשר לעבוד במצב של ערוץ כפול עם 2, 3 ו-4 מודולי זיכרון, ובונסף קיים מצב שלישי שנקרא Flex Mode).

3. לפי החוברת של הלוח P5K של Asus, אם אתה מתקין מודול זיכרון אחד בלבד או 2 מודולי זיכרון, יש להתקינם בחריצי ההרחבה הצהובים. זה לא כתוב במפורש בחוברת, אבל ייתכן שהתקנת הזיכרון בחריצי ההרחבה השחורים תגרום לבעיות במידה ולא מותקן זיכרון במודולי הזיכרון הצהובים.

4. אם כל הזיכרון תקין ולא מייצר שגיאות כלל, אז סביר להניח שהוא תקין.

5. לא ברור אופי הבעיה שתיארת במצב שבו מותקנים שני מודולי זיכרון - האם המחשב "קופא"/"נתקע"? האם הוא מאתחל את עצמו? האם הוא נכבה? האם אתה מקבל מסך כחול במערכת ההפעלה?

6. מכיוון שציינת שיש בעיה בלוח האם עם חריצי ההרחבה השחורים לזיכרון, ייתכן שיש עוד בעיות בלוח האם וזה הגורם לבעיה.

7. אני לא בטוח עד כמה משתלם להשקיע במחשב כמו שלך כיום, במיוחד כאשר בסביבות ה-700 ש"ח תוכל לקנות לוח אם, זיכרון בנפח של 8GB ומעבד Pentium G חדשים עם אחריות. סביר להניח שזה יהיה מחשב חזק יותר מהמחשב הנוכחי שלך.

8. אם אתה מתקין מודולי זיכרון חדשים במחשב, רצוי שהם יהיו זהים עד כמה שאפשר, אך זו לא חובה - מספיק שהם יהיו מסוגלים לעבוד באותו המתח (בד"כ 1.8V כאשר מדובר על זיכרון DDR2).

9. יש לציין כי תמיד קיים סיכוי שתהיה בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון ולוח האם, כך שאי אפשר להבטיח לך בוודאות שכל זיכרון שתקנה יתאים לך (ב DDR2 הסיכוי לבעיה כזו הוא גדול יותר לעמות זיכרון מסוג DDR3).

פורסם
  • מחבר

smalul, תודה רבה על ההסבר והתשובה שלך.

אני ירחיב ויוסיף:

אני כן משתמש אך רק בסלוטים הצהובים, וזה כן מופיע בחוברת של הלוח אם. בפרק של הזכרונות RAM, יש שרטוט של חיבור נכון לפי מספרי הסלוטים. 3 זכרונות לא ניתן לשיםצאחרת זה לא יעבוד. ואם אני רוצה לעבוד עם סלוט אחד אז רק בצהוב שמספרו 0.

בכל מקרה, התקלה היא רק באחד הסלוטים של הדואל השחור ולא בשתיהם.

ואני יסביר למה זה לא תקלה של לוח אם לדעתי:

כאשר אני מחזיר את הזוג הזכרונות הישן (סמסונג pc2-5200u 1gbx2) לסלוט הדואל הצהוב, הכל עובד מצויין.

כאשר אני שם זוג זכרונות שהזמנתי (קינגסטון pc2-6400 2gb ram x2 ) המחשב קופא ולא מגיב, ואם הייתה מוזיקה ברקע, אז גם הצליל נתקע, וחייב לעשות ריסטרט.

אני בדקתי את הדגם של הסמסטנג הישן שלי, והוא מופיע ב qvl של הלוח אם ורשום גם שהוא Dual sided.

והדגם הזה של הקינגסטון רק של 1 ג׳יגה ראם רשום כ DS. ולפי הבנתי הזוג שהזמנתי הוא SS.

למרות שההסבר שלך סותר את זה, כי לזכרון שהזמנתי אכן יש שבבים בשתי הצדדים.

ולכן המסקנה היחידה שהגעתי אליה שבשביל לעבוד ב dual channel ללא תקלות אני צריך זכרון שהוא Dual sided.

ולכן הבעיה שלי היא בבחירת הזכרון.

אם אני מבין נכון, קיימים דגמים של g.skill ו- ocz שרשום עליהם dual channel במפרט שלהם, או רשום twin.

המחיר שלהם הוא לא יקר הוא באיזור ה 100-150 שקל באיביי ואפילו קיימים זכורנות של קינגסטון שרשום עליהם dual channel באלי אקספרס.

השאלה היא אם זה אכן יתאים לי ?

הרי הקינגסטון הזה כן עושה לי בעיות, ונדמה לי ששללתי את האפשרות של לוח אם תקול/ זכרון תקול.

האפשרות היחידה היא שהם לא מתאימים לי בצורה זו או אחרת.

אז איך אני אמור לבחור את ה RAM ללוח אם הזה ?

תודה !!!

פורסם

1. בעיקרון אתה יכול להתקין 3 מודולי זיכרון ביחד והמחשב אמור לקבל אותם.

2. אם לוח האם עובד עם מודול זיכרון אחד אבל עושה בעיות עם מודול זיכרון אחר, הרי שיש בעיה עם מודול הזיכרון או שיש בעיית תאימות בין לוח האם והזיכרון. מכיוון שהזיכרון כבר אצלך, הדבר היחיד שאני יכול להציע הוא לנסות ולעדכן את הביוס לגירסה האחרונה שלו - אולי בגירסה המעודכנת נעשה שיפור בתאימות הזיכרון. אפשר לנסות גם לאפס את הביוס, למקרה שיש שם הגדרה ידנית לזיכרון שלא מתאימה לזיכרון החדש (לא לשכוח להחזיר את מצב בקר ה SATA לערך המקורי).

3. ברשימת הזיכרונות המתאימה ללוח האם לא יכולים להופיע כל מודולי הזיכרון הקיימים - יצרן הלוח לא יכול לבדוק כל מודול זיכרון שקיים, ובנוסף מודולי זיכרון חדשים יותר משוחררים כל הזמן.

4. לפי הציור בדף המידע שלו, הזיכרון KVR800D2N6/2G של Kingston הוא זיכרון מסוג Double Sided, פשוט כי יש לו 8 שבבי זיכרון בכל אחד משני צדדיו.

5. נסה להפעיל את המחשב רק עם מודול זיכרון אחד בלבד (אחד מהזיכרונות של Kingston). אם הבעיה חוזרת במצב הזה, אז סביר להניח שהזיכרון לא תקין או שיש בעיית תאימות בין הלוח והזיכרון. אם לא - נסה להוסיף מודול זיכרון של סמסונג (כך שיהיו לך 3GB של זיכרון בסה"כ) ובדוק שוב. בדוק עבור מודול הזיכרון השני של Kingston - אולי יתברר לך שאחד ממודולי הזיכרון החדשים אינו תקין.

6. כמו שכתבתי קודם - אי אפשר לומר לך בוודאות מוחלטת איזה זיכרון יתאים למחשב שלך, שכן תמיד יש סיכוי לבעיית תאימות.

7. עכשו השקעת כ-200 ש"ח בזיכרון למחשב הזה, שאתה יודע שיש לו בעיה בלוח האם (אחד מחריצי ההרחבה לזיכרון לא תקין), ואתה רוצה לקנות זיכרון אחר בגלל שהזיכרון שקנית לא עובד? אני חושב שזו טעות - עדיף לך להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולקנות שילוש חדש מודרני עם יותר זיכרון ועם מעבד שכנראה יהיה חזק יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה !

אז ככה, פשוט לא ציינתי את זה קודם:

1) הפעלתי את המחשב עם כל זכרון בנפרד והכל עבד.

2) הרכבתי את הזכרונות ביחד ב-SINGLE כל אחד (לא ב-DUAL) ועדיין המחשב קפא.

3) גם כשאני מערבב את הזכרונות עם הסמסונגים הישנים, המחשב נתקע.

4) במחשב עובד רגיל רק אם הזכרון הישן של סמסונג

עכישו לגבי הלוח אם - הסלוט היחיד שלא עובד הוא של ה DUAL השני (השחור), אני לא משתמש בו, וגם לא השתמשתי בו קודם. לכן הוא לא מזיק לשום דבר.

עשיתי עדכון לפני כמה ימים ל- BIOS לעדכון האחרון שקיים.

עשיתי איפוס CMOS

עשיתי איפוס בעזרת ג'מפר של ה CMOS מ פינים 1 ו2 לפינים 2 ו -3 ל 10 דקות.

הזכרונות עברו בדיקה של 20 שעות ב MEMTEST86 ללא ERRORS. גם בנפרד וגם ביחד. (מה שמוזר שהבדיקה של MEMTEST לא נתקעה)

ושוב, כאשר כל זכרון עובד לבד, המחשב קופא. רק כאשר הם עובדים ביחד: גם ב- DUAL וגם ב SINGLE המחשב קופא.

ושוב, הלוח אם כן שמיש, כי הוא עובד ב DUAL עם הזכרון של סמסונג.

לפי החוברת יצרן הזכרון של קינסגטון אכן אמור להתאים.

לכן אני פה בבעיה.

לגבי ההשקעה - השקעתי 22 דולר...זה קצת פחות מ-200 שקל :) (ALIEXPRESS) - ודיברתי עם המוכר, הוא הסכים להחזיר לי כסף.

אולי יש הגדרה ב BIOS שצריך לעדכן (חוץ מה DRAM FREQUENCY), אולי חסכון בחשמל או משהו בסגנון. אולי הגדרות ל CPU ?

ניסיתי גם לתת נתון ידני של המתח ב BIOS ל 1.8V (מתח על פי יצרן קינגסטון).

וגם עדכנתי TIMING של הזכרון - ידני ב BIOS.

חשבתי אולי לפנות לתמיכה של ASUS, אבל אני בספק שהם באמת יעזרו לי...ננסה..

אם יש עוד רעיונות אשמח מאוד !!! תודה !!!

פורסם

העובדה שהמחשב עובד בצורה תקינה עם כל אחד מארבעת מודולי הזיכרון בנפרד והעובדה שכל מודולי הזיכרון עברו בדיקת +memtest86 מעידות על כך שמודולי הזיכרון תקינים.

העובדה שהמחשב עובד בצורה תקינה עם זוג מודולי הזיכרון של Samsung במצב של ערוץ כפול מעידה על כך שבקר הזיכרון מסוגל לעבוד במצב של ערוץ כפול.

לכן המסקנה מהעובדה שהמחשב לא עובד בצורה תקינה כאשר נעשה שימוש בשני מודולי הזיכרון של Kingston במצב של ערוץ כפול או כאשר יש שילוב של מודול זיכרון של Kingston עם מודול זיכרון של Samsung היא שמדובר בבעיית תאימות כלשהי.

אני הייתי מנסה את הדברים הבאים:

א. נסה להתקין את שני מודולי הזיכרון של Samsung בתצורה של ערוץ כפול ובחריץ ההרחבה השלישי הייתי מתקין מודול זיכרון אחד של Kingston. במצב כזה אתה אמור לקבל נפח כולל של 4GB שעובד במצב Flex.

ב. נסה להגדיר בביוס תדר זיכרון נמוך יותר של 667MHz במקום 800MHz - אולי הזיכרון של Kingston לא מתאים לעבוד בתדר של 800MHz למרות שהוא מוגדר ככזה.

ג. נסה מערכת הפעלה אחרת (אפשר להשתמש במערכת הפעלה live) רק בכדי לשלול אפשרות שהבעיה נובעת ממערכת ההפעלה שלך.

חוץ מזה, אני לא חושב שאפשר לעשות הרבה, חוץ אולי מלפנות לתמיכה של יצרן לוח האם (Asus) והזיכרון Kingston - אולי הם יוכלו להציע לך פתרון.

אפשר גם לנסות את מודולי הזיכרון החדשים במחשב אחר רק בכדי לוודא שהם לא גורמים לבעיה (אם כן אז הם לא תקינים).

שוב - אתה אומר שיש לך חריץ הרחבה אחד לזיכרון שהוא לא תקין, אבל לא מציין מה בדיוק לא תקין בו (או איך בדיוק אתה יודע שהוא לא תקין). בד"כ כאשר יש בעיה ברכיב, סביר להניח שיש איתו עוד בעיות. לכן בכל זאת אני חושד שהבעיה נובעת מלוח האם שלך.

פורסם
  • מחבר

smalul, שוב תודה על התגובה שלך !

אז הבעיה עם הסלוט הזה, שהוא בעצם לא קורא שום זכרון RAM, גם אם אני שם רק בו זכרון RAM אין לי תצוגת מסך. לכן הוא לא שמיש.

לגבי מצב FLEX לא בטוח שקיים בלוח האם שלי, למרות שכן יצא לי פעם לעבוד עם 3 כרטיסי זכרון במחשב. למרות שבשרטוט של מצבי המיקום של ה RAM האפשריים בחוברת ההפעלה לא מופיע מצב כזה שיש בו זמנית 3 כרטיסי RAM (רק 2 ב- DUAL או SINGLE ו4 כרטיסי זכרון סך הכל).

אני כמובן יפנה לתמיכה של ASUS.

פשוט נראה לי קצת "דפוק" כל העניין של התאימות. הרי זה יכול לקרות לי גם עם זוג כרטיסים חדש אחר, של חברה אחרת, זאת אומרת אני יכול לעבור עכשיו על מלא חברות ולקנות מלא זכרונות, ולהגיע למצב שרק זוג אחד יכול באמת להתאים לי? קצת "דפוק" שיכול להיות מצב של חוסר תאימות, הרי מייצרים זכרונות לפלטפורמות מסויימות, אז למה שהן לא יתאימו לפלטפורמות שבשבילן בעצם יצרו אותם ?

שוב תודה רבה לך, מודה לך על התגובות והעזרה שלך, ועל הזמן שלך !

פורסם

1. שוב - אם יש בעיה אחת בלוח בהחלט יכול להיות שיש יותר מבעיה אחת בלוח. בכל מקרה יש בעיה בלוח.

2. בעיקרון אתה יכול להגיע למצב שתצטרך לבדוק מספר מודולי זיכרון עד שתמצא אחד שעובד במחשב שלך בצורה תקינה. אין יותר מדיי מה לעשות מלבד הדברים הבאים:

א. לבדוק שהזיכרון בו אתה מעוניין מופיע ברשימת הזיכרונות המאושרים ללוח האם (זיכרונות שנבדקו ע"י יצרן הלוח).

ב. לדאוג שהביוס של הלוח יהיה מעודכן (ייתכן שבגירסה חדשה יותר יש שיפור תאימות עם זיכרונות נוספים).

ג. לחפש מקרים זהים באינטרנט (אותו לוח אם ואותו דגם של זיכרון) ולראות האם משתמשים אחרים נתקלו בבעיות.

ד. לבדוק פיזית את הזיכרון במחשב לפני הקנייה (בד"כ לא אפשרי).

שוב - אין לי "פיתרון קסם" עבורך. כתבתי לך כל מה שלדעתי יש לעשות (כולל בדיקת מערכת הפעלה אחרת והפעלת הזיכרון בתדר נמוך יותר), אבל בסופו של דבר כנראה מדובר בבעיית תאימות או בבעיה בלוח האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים