עבור לתוכן

קניית דיסקים קשיחים + SSD

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

במחשב הראשי שלי יש לוח Gigabyte GA H77-D3H, דיסק WD 500GB SATA3 Blue עבור מערכת הפעלה ותוכנות ושני דיסקים WD 2TB SATA3 Green ב-RAID1 עבור איחסון (בעיקר תמונות)

הכונן הלוגי של 2TB כבר מלא ובנוסף, המערכת כבר בת יותר מ-3 שנים כך שאני מעדיף להחליף את כל מערך האיחסון ובהזדמנות זו להשתדרג ל-SSD

ההתלבטות גם לגבי נפח הדיסקים הקשיחים - האם כדאי לקנות דיסקים של 3TB או 4TB, בעיקר מבחינת אמינות ואילו דיסקים מומלץ - Seagete, WD או טושיבה ? ואיזה דגם מומלץ שיהיה איזון בין נפח, מחיר ואמינות.

לגבי SSD, אני מעוניין להחליף את כונן המערכת ב-SSD של בסביבות 250GB. ראיתי שיש SSD 240GB של קינגסטון בפחות מ-400 ש"ח לדוגמה:

SDSSDA-240G-G25 - 240GB , SanDisk SSD PLUS , SATA3, Read 520 MB/s Write 320 MB/s 7mm

וקינגסטון:

SV300S37A-240G - 240GB - 2.5 inch - SATA3 6GB - Sandforce 2281 - V300+ Series - 7mm - SV300S37A/240G

ואילו הסמסונג שמרבים להמליץ עליו בפורום עולה למעלה מ-500:

MZ-75E250BW - 250GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s

(כל הדוגמאות מפלונטר)

האם יש יתרון משמעותי לסמסונג מבחינת ביצועים ואמינות ?

מעוניין לבצע קנייה עוד השבוע, אשמח לשמוע דעות והמלצות \ דיס

תודה מראש למגיבים

פורסם

עדיף לך לקנות מאמזון, שגובה את המיסים במלואם בעת הרכישה, דיסק קשיח 8TB פנימי. עלות מחיר לטרהבייט נכון להיום היא נמוכה יחסית כ-125 שקל לכל יחידת נפח. אין בארץ דיסק קשיח עם יחס מחיר/נפח כזה. היום קיבלתי מהם לאחר שבועיים מביצוע ההזמנה את ה-8TB שנרכש באתר האיטלקי. את האחריות לדיסק מקבלים מאתר סיגייט, שבו יש טופס רישום מוצר לאחר קניה (3 שנים אחריות).

באופן זה עם קניית דיסקים מאמזון יש להבהיר לחנויות והיבואניות בארץ, שנגמרו כל התירוצים והמשחקים לגבי המחירים המופקעים לדיסקים אלו בארץ, ועד שהמחיר לא יהיה זהה לאמזון מומלץ לא לקנות מהן דיסקים.

פורסם

ואם הכונן מתקלקל אתה צריך לשלוח אותו לחו"ל ולחכות שבועיים?

פורסם

לפותח הדיון, אל תתקרב ל250GB שעולים פחות מ400 שקל.

הם זבל מכל בחינה.

המינימום שהייתי ממליץ עליו זה BX100 250GB של CRUCIAL.

גם הסמסונג EVO 850 כונן טוב, אבל אם הוא עולה 100 שקל יותר אז הBX100 יותר משתלם.

פורסם
ואם הכונן מתקלקל אתה צריך לשלוח אותו לחו"ל ולחכות שבועיים?
כן ,זה מה שהייתי עושה. פעם קיבלתי סטיק זיכרון במסגרת אחריות תוך פרק זמן דומה של שבועיים מיום שילוחו מהדואר המקומי לחו"ל. שירות Corsair ביצע משלוח מהיר עד הבית של UPS. עקרונית השירות מעולה אצל חברות החומרה בחו"ל. לפי מידע שיש לי את הדיסקים שולחים למחסן של UPS בארץ ומשם סיגייט משלמת את השילוח עד לנקודת השירות שלה באירופה. אני אומר שאין טעם להירתע מלעבור לקנות מחו"ל גם מעוד סיבה. לקח לי פעם אחת 3 שבועות עד שקיבלתי בחזרה דיסק קשיח במסגרת אחריות מחנות בארץ. ההבדל נהיה זניח - הדואר המקומי כבר לא עובד מהר כמו שהיה פעם, וגם החנות צריכה לעיתים לחכות לאישור של נציג מעבדת יבואן לביצוע החלפה. חלק גדול מהחנויות שולחות את הדיסק התקול אל היבואן, והיבואן שולח אליהם בחזרה דיסק מחליף. זה לא תהליך שאורך זמן קצר כמו שנוטים לחשוב.
פורסם
  • מחבר

תודה למגיבים

דבר ראשון, אני מעדיף לקנות מחנות בארץ - כזו שאני יכול להיכנס אליה ולקחת את הציוד או לפחות כזו שמבצעת משלוחים עם חברת שליחויות - על דואר ישראל אני לא סומך ומשלוח מחול לא בא בחשבון.

דבר שני, הדיסקים המכניים ישמשו לעבודה - סרטים ותמונות לעריכה ולצפייה כך שדיסקים של 6-8TB שכיום מוגדרים לארכיב ובכל מקרה יקרים מדי (אני משתמש בשני כוננים בתצורת RAID 1) כך שההתלבטות עדיין בין 3 ל-4 TB. לפי קצב גידול הנתונים עדיף 4TB כאשר הזול ביותר הוא Seagate שמהירותו 5900 סלד ב-721, WD Green עולה 746, מה עדיף לדעתכם ?

לגבי SSD, בפלונטר, סמסונג EVO 850 עולה 516 ש"ח, Crucial BX100 עולה 462, האם מוצדק להשקיע יותר בסמסונג ?

פורסם

יש שיגידו כן. בכל מקרה שתי האופציות טובות יחסית לכל כונן אחר בשוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים