עבור לתוכן

מחשב מצפצף כשמדליקים אותו ולא עולה

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

לפני חודשיים בערך המחשב עבד והכל טוב ויפה, ופתאום משום מקום העלה עשן ממש כאילו הדלקתי מדורה בחדר.

שלחתי לKSP לבדיקה, הם החליפו לי את הספק (לשמחתי בחינם כי הוא היה עדיין בתקופת האחריות).

אבל כשלקחתי את המחשב הטכנאי אמר לי שהמחשב עובד כרגע רק עם שתי זיכרונות ולא עם ה4 שהיו לי - הוא לא מצליח להפעיל את המחשב כשכולם מחוברים כמו פעם.

הבעיה הייתה מוכרת לי כי זה קרה כמה פעמים בעבר.

יש לי זוג זיכרונות של G.skill כל אחד 2GB DDR 2

ועוד זוג זיכרונות של אותה החברה, כל אחד 1GB DDR2 . סה"כ 6 GB.

כשהלכתי לטכנאי מחשבים לידו הוא אמר שהלוח אם נדפק וצריך להחליף.

אחרי שהתעסקתי עם העניין בבית, הגעתי למסקנה ששני הסלוטים הימניים של הזיכרונות בלוח אם לא עובדים עם אף זיכרון.

ושני הסלוטים השמאליים עובדים עם כולם חוץ מעם זכרון אחד שלא עובד בהם - כלומר לא עובד באף אחד מהסלוטים.

לדעתי יש בעיה בלוח אם ובזכרון הבודד שדיברתי עליו.

בקיצור רציתי לשאול אם יש מישהו שיש לו הצעה מעניינת איך לנסות ולתקן את זה לפני שאני רץ לקנות לוח אם וזיכרונות חדשים.

תודה מראש !

המפרט שלי (אם זה משנה משהו) :

intel core Q9300

Gigabyte P43-ES3G

ASUS Radeon HD 6850 1GB DDR5

Crosair CX 500W

פורסם

בבקשה תרשום גם את הדגמים של הזיכרונות, בעיקר את המהירות שלהם. איזה מערכת הפעלה יש לך.

כשאתה אומר שהמחשב עובד רק עם שני זיכרונות אתה מתכוון שהוא לא עולה כשכולם מחוברים או שהוא לא מזהה אותם ורושם לך פחות זיכרון אחרי שהוא עולה

אם זה הראשון:

ככל הנראה בעיה בזכורות/לוח אם. אם יש לך עוד מחשב בבית הייתי מציע לבדוק את הזיכרונות עליו.

אם זה השני:

תנסה לשים את הזיכורונות של ה2GB צמוד למעבד ואת שני הזיכרונות של ה1GB בסלוטים הרחוקים מהמעבד

פורסם
  • מחבר

מערכת הפעלה : Wondows 7 64BIT

דגם של הזוג זכרונות הראשון :

G.skill F28500CL5D - 4GBPI-B 2G DDR2 1066

דגם של הזוג השני:

G.skill F28500CL5D-2GBPK DDR2 1GB DDR2 1066

כשכולם מחוברים הוא מצפצף ואז עושה ריסט וככה עד שאני מכבה אותו,

אותו דבר קורה כשכל אחד מהם מחובר לסלוטים הימניים- גם אם זה רק זכרון אחד שמחובר. (הרחוקים יותר מהמעבד).

כל קומבינציה אפשרית של כל אחד מהשלושה בסלוטים השמאליים (הקרובים יותר למעבד) עובדת. (יש זכרון בודד של 2GB שלא עובד באף סלוט.)

ואין לי עוד מחשב לבדוק את הזיכרונות עליו.. אני מניח שאם הם עובדים בסלוטים השמאליים (המחשב מזהה אותם ) אז הם תקינים . (חוץ מהבודד שלא עובד.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים