עבור לתוכן

חושב שרימו אותי בשדרוג הRAM - איך אפשר לדעת?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב נייד Dell Inspiron 1525, מערכת הפעלה Vista Basic 32bit.

המחשב עבד די לאט (לא נורא), לכן רציתי לשדרג RAM. היה לי 2 יחידות של 1GB RAM, וביקשתי להחליף לשתיים של 4GB.

לאחר שלטענתם שידרגו, הפעלתי את המחשב במעבדה שלהם והוא על נורא לאט... שאלתי למה המהירות לא השתנתה ואמרו לי שאם רציתי לשדרג מהירות אני בכלל צריך להחליף Hard Disk וזה עוד 500 ש"ח... אמרתי שאני אבדוק איך אני מסתדר עם המחשב ואז אולי אחזור להחליף את ה-Hard Disk.

כשהפעלתי את המחשב בבית הוא עדיין היה נורא נורא איטי ורציתי לבדוק אם באמת שדרגו לי את הRAM. לחצתי על "מאפיינים" ב"מחשב" וראיתי שכתוב באמת 4GB RAM, אבל זה הרגיש לי מוזר שזה לא שדרג אפילו בקצת את המהירות של המחשב, אז הפעלתי את מנהל המשימות ובדקתי בתווית של הביצועים מה כתוב תחת זיכרון פיזי (זה הRAM נכון?) ושם רשום 2046 (!) שזה 2GB.

האם זה אומר שרימו אותי?

אפשרי בכלל שבמעבדה סידרו את המחשב כך שיראה במאפיינים שזה 4GB כשזה באמת 2GB?

אני ממש אשמח לעזרה כי אני מרגיש חסר אונים בין רמאים.. אני צריך באמת להחליף גם Hard Disk?

מישהו מכיר את המעבדה בתל אביב שנקראת ריפייר לאב (Repair Lab) ברחוב י.ל פרץ 31 ויכול להגיד לי אם הם אמינים?

מצרף צילומי מסך.

תודה רבה רבה לכל מי שעוזר!!!

kLVslfA.jpg

i2qFOO4.jpg[/url

פורסם

מהתמונות שהעלית נראה שאכן י ש לך 4 גיגה זכרון (=לא רימו אותך) אבל המחשב משתמש רק ב2. בתור התחלה הייתי נכנס לביוס ורואה כמה זכרון כתוב שם.

בכל מקרה המקסימום שהמחשב שלך יעבוד איתו הוא 3 ומשהו גיגה היות ואתה משתמש במערכת 32 ביט. כל זה בהנחה שהמחשב אכן מסוגל לתמוך ביותר מ2 גיגה זכרון. למיטב זכרוני הוא מסוגל לתמוך לפחות ב3.

פורסם

1. בכדי לדעת כמה זיכרון יש לך בדיוק, האפשרויות הן:

א. אתה יכול להשתמש בתוכנה כמו CPU-Z, כאשר בתגית ה SPD אפשר לראות את מאפייני כל מודול זיכרון (ובפרט - נפח, תדרי עבודה ובד"כ גם שם יצרן ודגם).

ב. אתה יכול לבדוק את בביוס את נפח הזיכרון המותקן ולראות האם אכן מזוהים 4GB.

ג. אתה יכול פשוט להסתכל פיזית - סביר להניח שאתה תצטרך להסיר מכסה הנמצב בתחתית המחשב הסגור עם ברגים.

2. גם אם מתברר שיש לך שני מודולי זיכרון בנפח של 2GB כל אחד, זה לא אומר שהמחשב משתמש בכל הנפח הזה - יכול להיות שיש בעיה בביוס, שהזיכרון לא מותקן טוב (ראיתי דבר דומה במחשב נייח - היה מותקן בו 4GB זיכרון ב-2 מודולים, אך מתוכם רק 2GB היו שמישים - פשוט הוצאתי והחזרתי את מודולי הזיכרון ואז המחשב הסכים להשתמש בכל הנפח) או שיש בעיה עם מערכת ההפעלה.

3. בכל מקרה מומלץ שתבדוק את הזיכרון עם +memtest86 בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים