עבור לתוכן

החלפת ספק כוח

Featured Replies

פורסם

אם אני מחליף לספק שונה, מה אני עושה עם הנורות מקדימה וכפתור ההדלקה של המארז, להיכן הם מתחברים?

פורסם

ללוח האם.

אתה לא נוגע בהם.

פורסם
  • מחבר

אוקי, ומה זה קשור לחיבורי יו אס בי של המארז? אם מישהו יוכל להסביר לי לאיפה מתחברים חיבורי היו אס בי הקדמיים של המארז והאודיו הקדמי יהיה לי לעזר רב

פורסם

אם אתה אתה מדבר על מחשב מורכב שאתה מוציא ממנו ספק ומכניס אחר אתה לא אמור לבוא במגע עם החיבורים האלה.

בדרך כלל החיבורים נמצאים בחלק התחתון/ימני של לוח האם. כתוב ליד כל חיבור מה הוא.

56391d5d6f5d9.png

פורסם

@mosesgamer

מבחינת לוח האם:

א. ספק הכח מתחבר אליו בעזרת 2 חיבורים עיקריים - חיבור של 24 פינים, שנמצא בכל לוח אם ומספק את עיקר המתח ללוח האם, וחיבור של 4 פינים (בחלק מהלוחות יש חיבור כפול, כלומר חיבור של 8 פינים) שתפקידו לספק מתח למעבד.

ב. חיבור המארז ללוח האם תלוי ביציאות, כפתורים ונורות חיווי שהוא מציע, אך כמעט תמיד יהיו חיבורים כמו החיבורים לכפתור ההדלקה, כפתור האיתחול מחדש (איפוס או reset), נורית החיווי שמעידה שהמחשב דולק (נורית ה power) ונורית המעידה על כך שהתקן איחסון עובד (נורית ה HD). חיבורים נוספים בד"כ כוללים את יציאות ה USB הקדמיות במארז (יש לשים לב להבדל בין USB 3.0 ו USB 2.0, שכן מדובר בחיבורים שונים) וחיבורי אודיו קידמיים. בכדי לדעת כיצד לחבר את לוח האם למארז, יש לעיין גם בחוברת לוח האם וגם בחוברת של המארז (בד"כ החיבורים של המארז מסומנים, כך שזו לא בעיה). יש לשים לב גם לנושא כיוון החיבור, שכן ישנם חיבורי (בעיקר אלו של נורות החיווי) שיעבדו רק כאשר הם מחוברים בכיוון אחד.

פורסם
  • מחבר

אז אם אני לא נוגע במארז ובלוח ורק מחליף ספק אין לי מה לגעת בנורות ובחיבורים של היו אס בי?

פורסם

נכון , אתה צריך רק לחבר את הכבל עם 24 פין ועוד כבל 4 פין ( או 4+4 ) למעבד , ולחבר לכוננים הקשיחים ואם יש צורך לכרטיס מסך .

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שאתם אומרים זה לא מסובך להחליף ספק, ומה לגבי הגודל שלו? הוא יתאים במארז שלי? זה אוניברסלי?

פורסם

בעיקרון זו כבר שאלה לפורום ספקים ומארזים, אבל אם יש לך מארז סטנדרטי (בתקן ATX), אז לא צריכה להיות בעיה. כמובן שאם אתה קונה ספק כח שהוא גדול (ארוך) במיוחד, צריך לוודא שיש מספיק מקום במארז בכדי להתקינו.

פורסם

בנוסף למה ש Smalul אמר, יש ספקים אם מאוורר 80mm שכניסת האוויר שלהם היא מהחלק הקדמי של הקופסה (הפתחים מהצד שאין בו מאוורר) ויש ספקים אם מאוורר 120mm שכניסת האוויר שלהם היא דרך המאוורר. ברוב המקרים ניתן לבחור בכל 1 מהם (והספקים אם מאוורר 120mm - שהם רוב הספקים בהספקים גבוהים - נחשבים עדיפים יותר), אבל יש מארזים שבהם הספק עומד מול קיר ועליך לוודא שהספק שתבחר יכול למשוך אוויר דרך המארז

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים